Dodaj do ulubionych

Google Zeitgeist 2009 - jakie frazy były najpop...

IP: *.home.aster.pl 03.12.09, 01:23
Widzę, że młodzież ze szkół podstawowych dużo spędza czasu w necie, a serwis chomikuj, to nędza straszliwa. Znam kilka podobnych serwisów bijących go na głowę. Darmo, dużo, szybko, bez limitów. A gdzie, to sobie wyguglajcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: obżartuch jak przytyć? IP: *.subscribers.sferia.net 03.12.09, 02:02
      ja wiem jak :)
    • Gość: marek chomik IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.12.09, 05:03
      a to tego jeszcze nie zamknięto jak odsiebie ?? a to dziwne przecież tam też można ściągać pliki od innych i to ponoć nie zawsze legalne
      ale cóż pewnie duży może więcej ....
      • yagres Google Zeitgeist 2009 03.12.09, 06:33
        Te wyniki są porażające. Wynika z nich jednoznacznie, że w internece
        siedzą przede wszystkim dzieci i młodzież. Króluje więc Doda, Lady
        GaGa, gry, nasza-klasa, brzydula i inne bziajdy i czasochłoniacze.

Niech lepiej pokażą jaki jest przedział wiekowy internautów. Założę
        się, że wraz z wiekiem ich liczba maleje. Podobnie jest z telewizją,
        tam również głównym odbiorca tele-sreli polskich i amerykańskich są
        dzieci, które nie są wymagające jeśli chodzi o fabułę i logikę.
    • Gość: ups Google Zeitgeist 2009 - jakie frazy były najpop... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 06:44
      chomik zyje z pirackiej muzyki i filmow,nic dziwnego,ze kroluje w
      wyszukiwaniach.W zyciu nie wrzucilbym tam swoich danych,lepsze
      amerykanskie mozy.com albo polski edysk.pl.
      • Gość: bonornog Re: Google Zeitgeist 2009 - jakie frazy były najp IP: *.ip.netia.com.pl 03.12.09, 07:06
        obydwa są płatne a odsiebie.com co został zamknięty był darmowy i bez limitów
        wielkości dysku. jedynym limitem było 100MB na wrzucany lub ściągany plik.
    • Gość: bri Re: Google Zeitgeist 2009 - jakie frazy były najp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 07:29
      Nie rozumiem jak można w googlach wyszukiwać stronę allegro, przecież dziecko z
      pierwszej klasy zna adres tej strony...
      • Gość: cc Re: Google Zeitgeist 2009 - jakie frazy były najp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 07:38
        Młodzież siedzi na NK, ściąga pirackie filmy z Chomika, a pirackie Windowsy z
        peb. Czyta serwisy o Dodzie i Jacksonie.
        A co najważniejsze, ma w nosie politykę i polityków.

Stereotypy się czasem potwierdzają.
    • three-gun-max Idioci w Polsce 03.12.09, 08:05
      Co za idiota wpisuje "nasza klasa" w wyszukiwarce? Czy może mi to ktoś wytłumaczyć?
      • jakas1 Re: Idioci w Polsce 03.12.09, 08:24
        three-gun-max napisał:

> Co za idiota wpisuje "nasza klasa" w wyszukiwarce? Czy może mi to
        ktoś wytłumac
        > zyć?

Google znacznie lepiej przeszukuje naszą klasę, niż ich własna
        wyszukiwarka. Szukając ludzi, sprawdzając np. kandydatów do pracy
        itd. łatwiej zrobić to przez google, niż przez naszą klasę. Tu nie
        chodzi o wpisanie SAMEGO wyrażenia "nasza klasa" w wyszukiwarkę.
        • Gość: piki Re: Idioci w Polsce IP: *.acn.waw.pl 03.12.09, 17:04
          Wierz mi, że chodzi. Połowa debili którzy internet odkryli wraz z pojawieniem
          się NK, nie wie do czego służy pasek adresu i wpisuje w domyślną stronę która im
          się pojawia a potem klika w wyniki. Zaufaj mi, 3/4 kobiet u mnie w firmie tak ma.
      • Gość: inteligny Re: Idioci w Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.09, 08:38
        Hej wypraszam sobie. Wszyscy mówią o naszej klasie więc wpisałem w google i
        zobaczyłem co to za strona. Skąd miałem znać jej adres ? Mogło być nasza.klasa,
        naszaklasa a jest nasza-klasa ale ja nie jestem jasnowidzem.
        • Gość: Mike Re: Idioci w Polsce IP: *.chello.pl 03.12.09, 09:20
          OMG! Nie znałeś naszej klasy?? Nie masz tam profilu??!!?? Jak z tym możesz żyć, nie pokazują Cię palcami w pracy/szkole/domu/wariatkowie??
          • Gość: Czesiu Re: Idioci w Polsce IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.09, 09:52
            Ja też nie mam profilu, oojjejeje wytykają mnie palcami xD Chyba skocze z mostu
            normalnie ;)
        • Gość: piki Re: Idioci w Polsce IP: *.acn.waw.pl 03.12.09, 17:06
          zmień nick, bo wbrew temu co ci się wydaje inteligentny to raczej nie jesteś
      • Gość: ave Re: Idioci w Polsce IP: *.ca-ib.com.pl 03.12.09, 09:17
        tez tego nie rozumiem. Albo youtube czy twitter. czy naprawde tego
        trzeba przez wyszukiwarke szukac?
      • Gość: maciek Re: Idioci w Polsce IP: *.mis.ed.ac.uk 03.12.09, 09:47
        kazdy kto ma przegladarke firefoxa pewnie to wpisuje.
        Ja nie pisze www.facebook.com tylko facebook i jak wpiszesz to w polu
        adresu to google robi search i otwiera pierwsza strone ktora wyskakuje w
        wynikach. Nie zawsze to robi ale w przypadku np duzych serwisow wlasnie jak nk
        czy facebook czy allegro itp dokladnie tak.

90% tych statystyk wlasnie wynika z tego a nie ze ktos sie zastanawial co
        to jest nasza klasa i wpisal w google zeby przeczytac czym to sie je...
        • three-gun-max Re: Idioci w Polsce 03.12.09, 14:12
          Tak myslałem. Już znam odpowiedź na moje pytanie ;-))
      • hotaru85 Re: Idioci w Polsce 03.12.09, 10:51
        three-gun-max napisał:

> Co za idiota wpisuje "nasza klasa" w wyszukiwarce? Czy może mi to ktoś wytłumac
        > zyć?

właśnie miałam o to pytać ;)))
      • Gość: jax Re: Idioci w Polsce IP: 80.87.36.* 03.12.09, 11:36
        hej! pomyśl zanim napiszesz.

nie trzeba otwierać googli, by google szukało "nasza kalsa"

wystarczy w firefoxie wpisać w adres samo wyrażenie "nasza klasa" a firefox za
        pomocą google sam uzupełni adres.

A co, ty też zawsze wpisujesz pełne www oraz .pl na końcu?
        • three-gun-max Re: Idioci w Polsce 03.12.09, 14:13
          No wyobraź sobie, że wpisuje. Trzeba mieć nieźle pod deklem, żeby zamiast wpisać adres prostej strony wyszukiwać go w google.
      • Gość: as Połowa mojej firmy tak robi IP: *.chello.pl 03.12.09, 12:10
        zeby sie adres nie zapisywal w przegladarce, jako wpisany z palca. Nie wszyscy
        umia grzebac w ustawieniach przegladarki i czyscic historie
    • Gość: Smokku Google Zeitgeist 2009 - jakie frazy były najpop... IP: *.sta.asta-net.com.pl 03.12.09, 08:48
      Wysoki wynik frazy "chomikuj" związany jest z prostą zależnością - wyszukiwarka wewnątrz serwisu wymaga najdrożeszgo konta, a internauci wolą ominąć tę niedogodność w prosty sposób - kupują jedynie dodatkowy transfer, do wyszukiwania używając właśnie google z frazą [szukany materiał] site:chomikuj.pl.
      • Gość: mrgm Re: Google Zeitgeist 2009 - jakie frazy były najp IP: *.home.aster.pl 03.12.09, 10:00
        Oczywista oczywistość :) Tak samo robiłem z odsiebie (+RIP+)
      • Gość: z tak samo z PEB IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.09, 12:08
        dodatkowo, jeżeli korzystamy np. z Opery to można sobie łątwo stworzyć włąsną wyszukiwarkę automatycznie pytającą właśnie o site:, alebo intitle: etc.
    • Gość: hehe Re: Podróżniczo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 09:31
      Wyobrażam sobie twoje rozterki: "hmm... wiem że to polska strona i że główny
      człon nazwy to travelfriends... ale cóż takiego może być po kropce ???"
      • Gość: s Re: Podróżniczo IP: 90.156.114.* 03.12.09, 09:45
        wpisujac nasza-klasa w wyszukiwarke uzywamy mniej znakow niz jakbysmy wpisywali adres , ktory badz co badz znamy.
        wiec nie wiem czego tu nie rozumiecie. to samo z allegro.
        (biorac pod uwage ze nie wpisywalismy go wczesniej i nie mamy zapamietanego adresu w historii.
        • Gość: Czesiu Re: Podróżniczo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.09, 09:58
          Haha, a to dobre, wpisujesz raptem 3 litery mniej, ale jeszcze musisz kliknąc w
          link ;) Faktycznie dużo szybciej. Istnieje coś takiego jak historia, albo
          zakładki lub pasek zakłade ;) Widać analfabetyzm komputerowy u nas ma się
          jeszcze całkiem dobrze.
          • pancwynar rece opadaja... 03.12.09, 13:27
            pojmij, ze prosciej jest wpisac w pasku narzedzi opery,ff itp. 'allegro', 'dobreprogramy' etc. niz szukac w zakladkach...

Haha, a to dobre, wpisujesz raptem 3 litery mniej, ale jeszcze musisz kliknąc w link ;)
            ile masz pozycji w zakladkach: 10? 20? niektorzy (jak ja) maja linki liczone w setkach... i (nawet jesli sa zakladki idealnie posegregowane i uporzadkowane) wez wyszukaj mi jakas strone szybciej niz wpisze ja w wujka gugle skoro pamietam nazwe...
            zakladki sluza do zapamietania nazw stron, z ktorych korzystasz sporadycznie; te oczywiste najszybciej zaladowac przez googla (te 'mniej oczywiste' przez "Szybkie Wybieranie" Opery);
            a w historii? ile mi zajmie przeszukanie historii, jezeli akurat nie pamietam czy z allegro korzystalem wczoraj czy 3 dni temu?

Faktycznie dużo szybciej
            faktycznie... tak! chyba, ze masz jeszcze jakis patent geniuszu z n-k
      • eadingas Re: Podróżniczo 03.12.09, 09:49
        To byly raczej dylematy "ile mi zaplaca za wcisniecie nazwy serwisu na
        wszystkie fora"...
    • Gość: ktostam w UK, 8 najpopularniejszym haslem jest "google" ;) IP: 217.168.133.* 03.12.09, 09:40
      www.google.com/intl/en_us/press/zeitgeist2009/regional.html#united-kingdom
      • funnyrabbit Re: w UK, 8 najpopularniejszym haslem jest "googl 03.12.09, 10:16
        Most Popular - miejsce 8: Google
    • Gość: gostek Google Zeitgeist 2009 - jakie frazy były najpop... IP: *.ptr.magnet.ie 03.12.09, 09:47
      nice
    • Gość: gienek chomikuj? - to chyba żart, robicie reklame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 10:38
      strona dla idiotów
    • Gość: erwin Google Zeitgeist 2009 - jakie frazy były najpop... IP: *.chello.pl 03.12.09, 11:28
      chomik,nasza klasa,majkel,peja,miley cyrus,robrt pantison,lady gaga.

Normalnie pokolenie umysłowych lemingów z wypranymi mózgami przez różne TVN-y i.Nie wróży to najlepiej dla przysłości kraju.
    • Gość: Tekilos Google Zeitgeist 2009 - jakie frazy były najpop... IP: *.skawsoft.com.pl 03.12.09, 11:45
      No ktoś nie wziął w tym rankingu pod uwagę kilku innych sporych portali bo
      dziś zamiast naszej klasy na nr.1 dałbym serwis demotywatory do tego przecież
      są serwisy z napisami takie jak napisy24 czy napisyinfo to są popularne frazy.
      Wydaje się to być kolejnym bardzo wybiórczy rankingiem opartym na dupie marynie.
      • Gość: z głupiś IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.09, 12:10
        demotywatory? nie żartuj, kogo to obchodzi?
        napisy? od tego jest napiprojekt, ponadto serwisó z napisami jest kilka wiec i zapytania się rozkładają
    • Gość: Gość Google Zeitgeist 2009 - jakie frazy były najpop... IP: 83.238.197.* 03.12.09, 12:23
      Nie wszyscy mają prawo jazdy na komputer i dlatego wchodzą na strony w dziwny
      sposób - np wpisując w wyszukiwarkę allegro.pl :D:D

---
      Nie wpisuj adresów stron! Klikaj je !
      Startuj z stronadomowa.net
      • pancwynar ....u f.... 03.12.09, 13:35
        kolejny...
        waz to sieja gdzies?

oswiec mnie jak jest szybciej:
        A. wpisac 'allegro' i znalezc sie na stronie (tak, jest taka mozliwosc i nie wpisujesz frazy w pasek adresu),
        B. otworzyc zakladki/historie, kliknac link [ew. kliknac podfolder z grupa 'sklepy/zakupy/ulubione' (czy jak go nazwiesz), a w historii kliknac: dzis/wczoraj/wczesniej w tym tyg/allegro - i dopiero strona startowa) i znalezc sie w miejscu docelowym.

Zgadnij, kto bedzie tam szybciej?
        • pancwynar errata 03.12.09, 13:36
          "was" sorry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka