Dodaj do ulubionych

Możliwości stron internetowych (chwalę się)

11.03.04, 08:52
Na stronie
pryczkowski.topcities.com/biedronka.html
znajdziecie program do nauki Au pair. (brakuje trochę plików dźwiękowych
angielskich)
przyjrzyjcie się również całej stronie i co ona robi. Bez PHP, zwykły html i
javascript.
Do pełnego odbioru potrzebny jest QuickTime.
A "pływający" głośniczek QuickTime i kilka ciekawych sztuczek na stronie
pryczkowski.topcities.com/ekologia.html
trzeba kliknąć "Introduction to biomass"
pozdrowienia
Andrzej Pryczkowski
Obserwuj wątek
    • Gość: JanG Re: Możliwości stron internetowych (chwalę się) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.03.04, 09:22
      Jeszcze popracuj nad estetyką i czytelnością strony. To jest prawdziwa sztuka.
      • apryczkowski ładnych stron są miliony, a to jest ważniejsze 11.03.04, 12:33
        bo jest przydatne.
        Estetyka kosztem przydatności - niestety nie mam tyle czasu.
        Andrzej
        Ps. A piecyku, może byś pokazał coś swojego. Bo na razie jako piecyk sam jesteś
        spamem.
        • Gość: piecyk gazowy Re: ładnych stron są miliony, a to jest ważniejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 13:01
          www.usenet.pl/nospam/simple-polish.htpl
    • piecyk.gazowy SPAM 11.03.04, 09:22

• Gość: kell Re: Możliwości stron internetowych (chwalę się) IP: *.ccs.yorku.ca 11.03.04, 14:12
      pamietasz moze, ze rozmawialismy juz o tym. twoje strony sa po prostu tragiczne,
      a ty wykazales sie juz totalna ignorancja i przyslowiowym "mam w **** standardy,
      bo nie mam czasu". wiec czemu wymagasz by ktos mial czas przegladac te twoje
      tragiczne www, ktore wygladaja jakby 10 latek wyklikal je w jakims marnym
      edytorze html..
      popaw te strony, bo to co jest, to az zal ogladac..
      i przestan juz spamowac!
      • apryczkowski Jakie uczucie tobą kieruje? Pokaż co potrafisz 11.03.04, 15:47

• apryczkowski pokaż swoją stronę i jeżeli jest ona klasy 11.03.04, 16:17
      jak ta:
      www.smartlinkcorp.com/
      to możemy dalej pogadać i oczywiście przeproszę.
      Ale nie sądzę by tak było, bo zwykłych webmasterów napleniło się jak psów a
      fachowców brakuje.
      Polscy webmasterzy wchodzą np. na stronę:
      javascript.internet.com/
      i później te skrypty polskim klientom-webmasterom sprzedają!!! jako swoje.
      A jak coś nie jest zrobione w PHP to już dywersja przeciwko webmasterom - tego
      chyba wyjaśniać nie muszę.
      Andrzej
      • Gość: kell Re: pokaż swoją stronę i jeżeli jest ona klasy IP: *.ccs.yorku.ca 11.03.04, 17:48
        nie jestem web-majstrem, ale znam podstawy html (ostatnio meczylem xsl i
        transformacje xml do html). zreszta nie musze nim byc by widziec obrzydliwa, zle
        wyswietlajaca sie strone, ktora uporczywie juz kilkanascie razy reklamowane...
        nie wazne w czym jest zrobione, wazne jak jest zrobione.
        • apryczkowski W Kanadzie polskie piekiełko??? 11.03.04, 18:29

• koktajl_molotowa Re: W Kanadzie polskie piekiełko??? 11.03.04, 19:21
            Chciałem tylko zwrócić uwagę, że na Twoje posty/spamy odpowiadają wciąż ci sami
            ludzie. Próbują Ci wytłumaczyć, że to co robisz, robisz źle (strony są
            faktycznie "nienajlepsze") i jest niemile widziane na tym i na każdym innym
            forum - to się tyczy reklamowania swoich produktów, tego się nie robi. Nie
            wyobrażam sobie, jak ktoś nie stosujący netykiety, może tworzyć coś w sieci, sam
            niszczysz swoje środowisko. Jakbym był nienetyczny (fajny neologizm) to
            rozpieprzyłbym Ci strony i nie było by czym spamować :D
            Zrozum co do ciebie piszą i zastosuj sie do tych próśb (bo to są prośby, narazie).
            POZDR
            • apryczkowski Zdaje się, że nie wiesz o czym piszesz. 11.03.04, 20:42
              mówimy cały czas o stronie
              pryczkowski.topcities.com/biedronka.html

Pierwsza sprawa, podałem SmartLink odpowiedz sobie na pytanie dlaczego nie ma
              tam języka polskiego. Z ich strony korzysta ONZ i NATO, nie mówiąc o milionach
              indywidualnych użytkowników.
              Sprawa druga. Zdaję sobie sprawę, że strona ma pewne braki "estetyczne" (i
              akurat to olewam), ale gdybyś nie był zwykłym bucem i przyjrzałbyś się o co
              chodzi, to byś głupot nie gadał. Pokaż mi oryginalną polską stronę (może być
              europejska), która intelektualnie przewyższałyby moje rozwiązania.
              Wygląda na to, że również twojego kotła nie trzeba będzie pilnować. Chciałbyś mi
              co rozpieprzyć? Proszę bardzo, nie będziesz pierwszy, który próbuje.
              A może to właśnie z tego kółka (o którym pisałeś) docierają wirusy z
              komentarzami z których niedwuznacznie wynika, że skierowane są właśnie do mnie.
              Hakerstwo, pisanie wirusów, vat 22% - czy to Polska właśnie?
              Andrzej
              • koktajl_molotowa Re: Zdaje się, że nie rozumiesz tego, co czytasz. 11.03.04, 21:20
                Ty normalnie spamujesz. Po kliknieciu na link podany przez Ciebie, w oczy bije
                tekst "Dostęp do wszystkich opcji tej strony jedynie po złożeniu zamówienia.
                Koszt: tylko 15 zł!". Podajesz linka do komercyjnej strony, masz ochote zarobic.
                Przeczytaj regulamin forum. To nie jest wyjątkowe forum w tym względzie. Jego
                wyjątkowość polega na tym, że na innym juz by Ci to wywalili, a nick zbanowali.
                Nie dociera do ciebie, że SPAMUJESZ, A SPAM JEST ZŁY. Może Ty pod pojeciem SPAM
                rozumiesz tylko maile reklamowe, ale ten zwrot ma dużo szersze znaczenie. Ty
                jako człowiek obeznany z językiem angielskim i jak mi sie zdaje z kulturą,
                powinieneś je znać.
              • yasny Re: Zdaje się, że nie wiesz o czym piszesz. 11.03.04, 22:59
                1. Spam
                2. Wyglad uniemozliwiajacy normalne korzystanie.
                3. Co w tym jest genialnego? (oprocz pomyslu oplaty 15zl)
                4. Nie mozesz sie pogodzic z tym, ze trafiles jak kula w plot i nikt nie uzywa tego "cuda" ?
    • apryczkowski Ułatwienia dla tych z "niższą" wrażliwością 12.03.04, 08:38
      wzrokową.
      pryczkowski.topcities.com/biedronka1.html
      Poza tym, czekam na adresy z pokazami Waszych prac, na adresy polskich stron,
      które coś ciekawego wnoszą do Internetu. Tylko nie pokazujcie mi np. kolorowych
      pasków przewijania, rozwijanych menu, jakichś bilnkaczy, czy tego typu
      "kolorowych jarmarków"
      Pozdrowienia
      Andrzej
      • krzysiek.swf Re: Ułatwienia dla tych z "niższą" wrażliwością 12.03.04, 18:29
        Koleś niedość że jestes spamer to jeszcze du*a i nie potrafisz robić stron, a
        wymagasz od innych zeby ci swoje pokazali... co moze chcesz pomysl
        podpatrzec :p :). loguot...
        • apryczkowski Żeby to napisać login zmieniłeś??? dobre 12.03.04, 18:49
          swf?
          !!!JA swf!!! - No to "JA SWF" pokaż coś swojego, jeżeli się nie wstydzisz.
          Poza tym zdaje się, że nie masz pojęcia o czym piszesz.
          • krzysiek.swf Re: Żeby to napisać login zmieniłeś??? dobre 13.03.04, 11:08
            koles zalosny jestes, robie 100x lepsze strony niz ty... nie ma o czym mowic,
            robilem profesjonalne strony dla wielu firm. nie bede tu wymienial ich nazw,
            zeby twoje spamerowe oczka tego nie ogladaly...
            • apryczkowski Na Marsie też byłeś? 13.03.04, 12:29

• Gość: sutan Re: Na Marsie też byłeś? IP: *.dolsat.pl / 81.15.194.* 13.03.04, 13:12
                jestes taki dobry to może wiesz jak zrobić intro na stronie
                • apryczkowski Intro 13.03.04, 18:14
                  Powyżej podałem adres do darmowych skryptów javascript. Otwórz "BG Effects"
                  pewnie znajdziesz coś ciekawego.
                  A tutaj masz jeden z tych skryptów. Tylko się nie przestrasz - to jest zupełnie
                  nieszkodliwe, ale ktoś otwierający stronę pierwszy raz może się przerazić.
                  Wrzuć w kod html między <head> i </head> taki malutki skrypcik (1K):
                  ----------------------
                  <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
                  // The JavaScript Source!! javascript.internet.com -->
                  //<!
                  • Gość: kell Re: Intro IP: 24.42.162.* 13.03.04, 19:45
                    przestan juz, osmieszasz sie. twoje strony sa beznadziejnie wykonane i kropka.
                    nie rozumiesz, ze nie chodzi o ilosc efektow/pozyczonych skryptow ktorych
                    dzialania do konca nie rozumiesz etc.
                    ladna strona + stonowana grafika (kolorystyka!).
                    szczegolnie, ze mozna zrobic swietna strone generwana calkowicie dynamicznie.
                    testy jezykowe mozna by oprzec na tresci napisanej w xml + szablon xsl i
                    dynamiczne generwanie html (z css). dzieki temu, bardzo prosto dodwac nowe testy
                    i porady bez grzebania w kodzie html.
                    ale pomijajac twoja strone, to chciec 15zl za takie cos.. to jest zalosne,
                    gdybys pokazywal te strony za darmo jeszcze mozna by przezyc, ale 15zl za taka
                    beznadziejnosc?
                    • apryczkowski Mówiłem, pokaż! Ciebie chyba coś boli.... 13.03.04, 21:15

• apryczkowski Wątek założyłem 11.03.2004 08:52 13.03.04, 21:24
                      Wiele razy pisałem, byście pokazali coś lepszego, i nic.
                      Ale ilość nadesłanych wirusów potroiła się.
                      Oj wy dziamdziaki, to nie jest metoda. Tekst, który rzuciłeś to takie ple, ple
                      jakie panie Krysie na kursach komputerowych... ple, ple, ple.

Miliony 'przepięknych' stron, których istnienie nie jest w żaden sposób
                      uzasadnione.

Andrzej
                      • Gość: kell Re: Wątek założyłem 11.03.2004 08:52 IP: 24.42.162.* 13.03.04, 22:01
                        skonczmy, to. ty przestajesz tu spamowac.
                        jak stwierdzisz, ze nie przestaniesz, to ja polece kilku osobom:
                        www.topcities.com/docs/tos.htm
                        i account@topcities.com, bo lamiesz kilka punktow regulaminu (spamowanie).
                        pozdrawiam
                        • apryczkowski Cymbale! to jest konto płatne, poza tym 13.03.04, 22:32
                          w tej chwili mogę cię śmiało nazwać głupkiem.
                          Na tej stronie zamieszczone są klawiatury: rosyjska, grecka, hebrajska, arabska
                          oraz z czcionkami zachodnimi (pewnie nie dojrzałeś). Gdybyś wiedział, że pod
                          pewnym warunkiem (ten 'warunek' właśnie nieźle się sprzedaje i tylko to
                          sprzedaję reszta jest free) klawiaturami tymi można swobodnie pisać w... Wordzie
                          czy dowolnym edytorze tekstu pewnie byś głupt nie pitolił.
                          Testy, cymbale, skonstruowane są wielojęzykowo czego nie znajdziesz nigdzie na
                          świecie, a te klawiatury pozwalają na wpisywanie poprawnych odpowiedzi w
                          dowolnych językach - o czym zapewne nie wiesz.
                          Cymbale! Wiele osób korzystających z Internetu czytając obcojęzyczne teksty
                          napotyka nieznane sobie słówka. Otóż ta moja strona daje możliwość zapisania
                          tych słówek do późniejszego uczenia się ich. Jest jeszcze kilka innych
                          możliwości, ale zdaje się, że pewnie już przekroczyłem twoją granicę percepcji.
                          bez poważania
                          Andrzej Pryczkowski
                          ps. I skąd takie pluskwy jak ty się biorą?
                          • Gość: kell Re: Cymbale! to jest konto płatne, poza tym IP: 24.42.162.* 13.03.04, 22:37
                            ok, to ja jednak wysle tam maila i do admina gazety i sie przekonamy kto jest
                            tym cymbalem.
                            • apryczkowski A ja ten cały wątek skopiowałem plugawcze i 13.03.04, 22:46
                              pokaż się gnojku gdzieś jeszcze to trochę wstydu się najesz. A skarżyc (tfu!)
                              możesz sobie nawet do Pana Boga.
                              Uważaj, żeby cię na topcities nie wyśmiali (chociaż nie sądzę aby taka dupa
                              wołowa jak ty miała odwagę gdziekolwiek napisać jeżeli to nie będzie anonim - a
                              anonimów się nigdy nie traktuje poważnie).
                              Ty byś lepiej zrobił gdybyś się dobrze mojej stronie przyjrzał, może bys się
                              czegoś nauczył.
                              Andrzej Pryczkowski
                              • koktajl_molotowa A Ty ten cały wątek skopiowałeś. I dobrze. 14.03.04, 00:29
                                Teraz go sobie on-line przejrzyj, poczytaj i zobacz na jakiego błazna wyszedłeś.
                                Do tej pory "ciężkich słów" tu nie było, Ty zacząłeś. Jak narazie nikt nie
                                znizył się do poziomu. Spamowanie, obrażanie ludzi, czytałem parę wątków z
                                Twoimi odpowiedziami i wydawało mi się, że na więcej Cię stać.
                                Masz swoją strone, wykorzystaj mechanizmy inne od spamowania, dostepne w sieci
                                (część duża jest free) pozwalajace byc widocznymi Twojej stronie.

PS
                                Mam nadzieję, że to mój ostatni post w tym wątku.
                          • eressea spamer 13.03.04, 22:57
                            apryczkowski napisał:

> w tej chwili mogę cię śmiało nazwać głupkiem.
                            >...
                            > Testy, cymbale, skonstruowane są wielojęzykowo czego nie znajdziesz nigdzie na
                            > świecie, a te klawiatury pozwalają na wpisywanie poprawnych odpowiedzi w
                            > dowolnych językach - o czym zapewne nie wiesz.
                            > Cymbale! Wiele osób korzystających z Internetu czytając obcojęzyczne teksty
                            > napotyka nieznane sobie słówka.

Kolego, czy ty już nie przesadzasz? Nie dość, że namolnie spamujesz to jeszcze
                            obrażasz ludzi.
                            A twoja strona odstrasza wyglądem. Wyobraź sobie, że niektórzy mają pewne
                            poczucie estetyki, w przeciwieństwie do ciebie.
                            --

źródło wiedzy tajemnej ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka