Dodaj do ulubionych

Internet mobilny? Orange vs Play?

07.07.10, 13:52
Witam
Zastanawiam się nad wyborem operatora internetu mobilnego. Niestety pracownicy
mają taki charakter pracy, że część czasu spędzają w terenie, tak więc
internet stacjonarny nie wchodzi w grę. Czy w związku z tym, możecie polecić
jakiegoś operatora na bazie własnych doświadczeń? Brałam pod uwagę Orange
bussines everywhere bądź Play dla firm, ale przyznam szczerze , że w pod
względem technicznym jestem laikiem.
Obserwuj wątek
    • snecz Re: Internet mobilny? Orange vs Play? 07.07.10, 22:52
      Nie wiem jak orange ale play przerobiłem i zrezygnowałem bo cena nie rekompensuje braku zasięgu i kłopotów z siecią w wielu miejscach.
    • kim1602 Re: Internet mobilny? Orange vs Play? 23.09.13, 11:43
      UWAGA na Play Online!!!
      Mieszkam w Warszawie gdzie według mapki umieszczonej na stronie Play powinien być bardzo dobry zasięg. Umowę podpisałem na dostarczanie połączenia o prędkości 4 mb/s. Rzeczywista prędkość jaką otrzymuję to od 0 mb/s do maksymalnie 0,5 mb/s. Próbowałem reklamować usługę, jednak Play twierdzi, że w umowie jest zapis o prędkości do 4 mb/s. Natomiast mapka zasięgu, jak napisano „drobnym druczkiem” nie jest podstawą do zawierania umów i ma charakter orientacyjny.
      Przestrzegam przed PLAY Online! Nie dajcie się oszukać!
      • lemari Re: Internet mobilny? Orange vs Play? 23.09.13, 15:47
        Na tych mapkach operatorów jest podawany zasięg na zewnątrz budynków.
        Masz mapkę z nadajnikami: mapa.btsearch.pl
      • maciekww Re: Internet mobilny? Orange vs Play? 15.04.14, 16:02
        Co jak co ale w Playu niestety gorszy zasięg... ;/
    • mareczkunio Re: Internet mobilny? Orange vs Play? 24.09.13, 16:01
      Ja mam prywatnie Orange do 42 Mb/s, ale....
      Sprzedali mi do niego router obsługujący do 21 MB/s, a mi przy kupnie nawet nie przyszło do głowy, żeby to sprawdzić.
      Ale pomijając to internet działa OK - nawet jak jadę na wieś do rodziny gdzie ogólnie nie bardzo jest zasięg to net powoli, powoli, ale wczytuję stronę.
      W mieście działa ok, jak najbardziej można oglądać youtube'a itp.
    • Gość: As Re: Internet mobilny? Orange vs Play? IP: *.subscribers.sferia.net 15.04.14, 09:32
      Orange nabija klientów w butelkę, sprzedają internet "do" 42 Mb/s z urządzeniem które maksymalnie obsługuje do 20 Mb/s. Mam nagraną rozmowę z konsultantem podczas zamawiania usługi kiedy to pytałam o możliwości techniczne urządzenia i zostałam zapewniona, że prędkość 42 Mb/s jest jak najbardziej możliwa technicznie. Faktycznie internet działa z prędkością 2-4 Mb/s, pan w dziale technicznym poinformował mnie że to normalne. Mam inny internet mobilny, umowa do 3 Mb/s i łącze jest szybsze niż to "do 42 Mb/s" z Orange. Absolutnie nie polecam.
      • Gość: Marzena Re: Internet mobilny? Orange vs Play? IP: *.centertel.pl 30.04.14, 18:43
        Chce zwrócić uwagę osób które planują zakup mobilnego internetu 70GB.

Otoż przy wyborze oferty na stronie www 2x wiecej GB za 89,99 , należy uwazać ponieważ
        pomimo jej wyboru oraz informacji iż umowę można zawrzeć na 12miesięcy (taka automatycznie zostaje wybrana), obowiązkowo samodzielnie trzeba zmienić czas trwania umowy na 18mięsiecy (tak jak w regulamienie opisano , który trzeba cały przeczytać, inaczej zamiast 70G otrzymamy 35GB).

W trakcie wyboru oferty na stronie www, brak jest oczywiscie jakiej kolwiek informacji o tym , że należy zmienić czas trwania umowy, brak jest nawet informacji ile GB otrzymujemy na podsumowaniu zamówienia przy zamówieniu na 12miesięcy.
        .
        Całkowicie bez sensu jest również zakup internetu 35GB bez urządzenia ponieważ tyle samo zaplacimy za abonament przy zakupie z urządzeniem za 1zł na taki sam okres.

Przestrzegam , należy czystać szczegółowo regulaminy przy zakupie , pomimo wyboru oferty 70GB trzeba zmienić samodzielenie czas trwania umowy. To samo w przypadku promocji 50% abonamentu tu zmieniamy na 24miesiące.

Wg. firmy Orange wszystko jest w porządku, reklamacja nie została uznana.

Więc po co wogole te 3 oferty ? jeżli wszystko samemu trzeba ustawiac.

Jestem bardzo nie zadolowolona , ponieważ zmieniłam ABO z T-Mobile (89zł-60GB na 12ms) na Orange (89zl-35GB , a miało by 70GB na 12ms)

Czuje się oszukana , jak to nie dawno w sklepach internetowych, gdzie po akceptacji regulaminu , ludzie dostają wezwania do zapłaty jakiś abonamentów , ponieważ ktoś gdzies napisał coś w regulaminie , ktory trzeba było cały przeczytac od początku do końca , ponieważ na stronie nie było żadnej informacji.
    • Gość: arzmaster Re: Internet mobilny? Orange vs Play? IP: *.kielce.vectranet.pl 04.05.14, 01:56
      osobiście polecam internet z Plusa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka