anasz 02.08.10, 11:31 czytam właśnie ze UPC obniżył ceny na internet i tak sobie mysle, ze Aster jest chyba dziś w Warszawie najdroższy i najmniej solidny, zwłaszcza dla starych, wieloletnich odbiorców? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :))) Re: UPC kontra Aster IP: *.uznam.net.pl 06.08.10, 07:04 Wiele lat miałem net z Aster, ten najdroższy "Ich Świat", bo nie mój. Wydawało mi się, że chodził przyzwoicie, do czasu kiedy przeprowadziłem się z Warszawy do Europy i zamontowałem tutejszą sieć. Oficjalnie jest nawet wolniejsza niż Aster, tylko działa szybciej i jest symetryczna. Uplink mam równie duży co downlink. I trzykrotnie tańsza. Ale nie byli niesolidni. Wiele lat net chodził bezawaryjnie, tyle tylko, że starych klientów (jak wszyscy) mają w pompie. Stosują nieuczciwe sztuczki przy rozwiązywaniu umowy. To też jak wszyscy. Normalny biznes zaboru rosyjskiego. Nie ma się czym podniecać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: UPC kontra Aster IP: *.chello.pl 07.08.10, 10:45 Mam UPC - łącze według umowy do 25 Mb/s. Według pomiarów praktycznie mam szybkość 20-21 Mb/s. W internecie nie spotkałem plików, które można ściągać szybszym transferem niż 5 Mb/s, dostawcy różnych plików w internecie dysponują najczęściej serwerami, których zdolność transferu nie przekracza 5 Mb/s. Nie ma więc sensu posiadanie szybszego łącza niż maksymalnie 8 Mb/s. Może za 30 lat dostawcy plików będą posiadać serwery zdolne transferować chociaż 15 Mb/s. Odpowiedz Link Zgłoś