Dodaj do ulubionych

Tani i szybki laptop MSI

18.08.10, 17:37
bo niema się czym chwalić wiadomo że przy tych parametrach u wszystkich producentów oprucz firmy DELL i Acer bateria wytrzymuje ok 3h. Acer rozwiązał to większą baterią tak ja i Dell (dell wytrzymuje ok 5h a Acer ok 7h). mam samsunga R580 i jest super lepiej by było tylko gdyby miał dysk wysokoobrotowy 7200rpm albo procesor Core i7. Wydajność na siudemce jest super pokazuje mi na pamięci Rami Dysku twardym 5,9 a rwszta od 6,4 do 6,6 w skali do 7,9.powyżej 7 pokazuje tylko na dyskach SSD z kartą graficzną NV Quadro, procku Core i7 i pamięci RAM powyżej 8GB a to dostępne jest tylko w lapkach za cenę powyżej 7tys zł lub w dobrych pecetach pow 3tys zł.
Obserwuj wątek
    • vontomke Re: Tani i szybki laptop MSI 22.08.10, 13:30
      błyszczący ekran - nie pracowałbym na tym nawet za dopłatą
    • rozbojnick Re: Tani i szybki laptop MSI 22.08.10, 14:15
      Żadna rewelacja. Od kilkunastu tygodni, za podobną kasę można wyrwać Samsunga R580, na dodatek z mocniejszą grafą(GT 330M). Link pierwszy z brzegu: www.notebooki.pl/notebook/pokaz/Samsung-NP-R580-JS09PL-15_6_LED-i5-430M-4-500-GT330M-BT-CAM-7HP-271764/
    • michal2oo3 Re: Tani i szybki laptop MSI 22.08.10, 15:21
      ok 3 lata temu zaczęło się kupowanie w firmie notebooków
      różni producenci różne modele (półki cenowe - wiadomo prezes ma droższy, topowy model)
      z perspektywy czasu patrząc - kupowanie notka powyżej jakiejś średniej jest bez sensu - padają baterie, także zasilacze, łamią się zawiasy, cdromy przestają nagrywać lub odtwarzać wszystkie płyty, wyświetlacze nagle przestają świecić, wyświetlacze notków z przed 3 lat są fatalne - bardzo ciemne w porównaniu do dzisiejszych

ogólnie się zużywają - nawet na wygląd są styrane...

patrząc na ten model, parametry i cenę chyba powoli przekonuje się do marki która wcześniej dla mnie była typu noname

a wracając do samego msi tu pokazanego - nie ma anachronicznego portu PC, brak trzeciego portu usb po lewej, z wyglądu fajna klawiatura, na plus też - żadnych wyjść pod touch padem
    • gonzor Re: Tani i szybki laptop MSI 22.08.10, 16:28
      Od kilku lat pracuję na Z61m, jego wadą jest bateria, w moim przypadku już trzecia, szybko traci pojemność znamionową. Wysoka rozdzielczość ekranu jest dla mnie dużą zaletą. Współczesne lapki robione są przez księgowych, liczy się cena
    • cccpcccpcccp Re: Tani i szybki laptop MSI 22.08.10, 18:58
      W notebookach montuje się haniebnej jakości matryce LCD wykonane w technologii TN. Na takim ekranie NIC nie widać (kolory są naturalne TYLKO jeśli patrzy się na ekran idealnie na środku, pod kątem prostym). Nie pomogą tu błyszczące ekrany (wręcz przeszkadzają), czy podświetlanie LED. Generalnie, ekrany w notebookach to PORAŻKA na całego !
    • kalinowski11 Re: Tani i szybki laptop MSI 22.08.10, 19:56
      Dajcie sobie spokój z tą "doskonałą" firmą i ich "wyrobami"... Jak jest tak samo trwały jak ten który kupiłem to nie polecam wyrobów tej firmy :)

1 naprawa - wymiana zawiasu
      2 naprawa - wymiana wentylatora, zawiasów oraz obudowy matrycy.
      3 naprawa - wymiana wentylatora i napędu DVD.

To już chyba ostatni produkt firmy MSI który nabyłem. Polecam uwadze poniższe linki...

www.youtube.com/watch?v=jp5PBTRWnt0
      tiny.pl/hg9bd

Już chyba zawsze będę "reklamował" firmę MSI :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka