Dodaj do ulubionych

Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kompu...

IP: *.de.deuba.com 24.03.04, 17:46
autor chyba powinien zauwazyc iz sklepu benchmark.pl tak na prawde nie
posiada. Przekierowuje tylko na strony firmy komputronik, ktora zajela drugie
miejsce w zestawieniu. Bardzo ciekawe
Obserwuj wątek
    • Gość: Misiek Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.kapy.net / 217.97.147.* 24.03.04, 18:07
      do autora: ty leniu.
      sklep.b-52.com.pl/koszty.php
    • Gość: kazio Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 18:19
      buhahahaa ten waz ranking to mozna o kant du.. rozbic widac kogo lubicie a kogo
      nie. jak ktos sie zna to pewnie zobaczy dlaczego tak uwazam ehhh szkoda gadac
      jak widac ktos musi smarowac ;)
    • Gość: śmiechu warte to się autor przyłożył :-) IP: *.interserv.net.pl / *.interserv.net.pl 24.03.04, 18:28
      bardzo nieżetelny artykuł, sprawdzić proszę ceny np. na www.polpc.pl albo na
      platformie www.egielda.com.pl.
      • Gość: sfr Re: to się autor przyłożył :-) IP: *.chello.pl 25.03.04, 19:59
        zwlaszcza polpc.pl

"Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: cookies in /home/users/polpc/public_html/functions/_config.inc on line 42"
    • Gość: Bocian Oceniac sklepy po oprawie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 18:55
      bezsens.

Na przysłość prosze pana, sklepy ocenia się względem CENY, CZASU DOSTAWY i
      WARUNKÓW SERWISO-GWARANCYJNYCH. To tyle odemnie
      • Gość: klops Re: Oceniac sklepy po operze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 09:02
        jak dla mnie jest jednak pewnym kryterium czy e-sklep robi swoje strony zgodnie ze standardami. juz kilka razy spotkalem sie ze sklepami, ktorych www bylo robione tylko i wylacznie pod IE ;( oczywiscie pewnie redaktor nawet nie slyszal o operze albo mozilli ;(
    • Gość: mat Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 19:22
      mało obiektywizmu i aktywny cenzor - gdzie są komentarze z dnia 23.03?
      • tebe Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom 25.03.04, 12:11
        Witam
        Znajdują się w tym wątku:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=11540233
        On wcześniej był połącząny z tym artykułem - chcąc ulepszyć prezentację listy sklepów, musieliśmy go niestety odczepić.
        Cenzury tu nie ma o czym dobitnie świadczy fakt, że możesz sobie na nią narzekać.
        Co do samego artukułu: wierzę, że nie ma idealnego rankingu sklepów, dlatego cenne są opinie kupujących. Namawiam, żeby zamiast krytykować pisać o własnych doświadczeniach...
        Trochę pozytywnego myślenia :-)
        Pozdrawiam
    • Gość: stachu44 Cos mi sie zdaje, ze Rywin ma racje! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 19:44
      Autor przyszedl do ...
    • Gość: Aligathor Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.eimg.pl / 195.205.16.* 24.03.04, 20:04
      Hehehehe ale się uśmiałem,Kompuszronik najlepszym sklepem,hahahah
      Ceny z kosmosu,publikacje tylko wygodnych dla siebie opinii i jeszcze wiele
      innych niedocoągnięć.Nie wiem czy mam się śmiać czy płakać,a może ten ranking
      tworzyli rónie nieudaczni ludzie??
      • Gość: KOMPU Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 11:36
        To prawda!
        Kompuszronik jest pewnie może i największy i tylko tyle.
        Moim zdaniem NAJLEPSZY jest PROLINE.

Tylko nie wiem czemu to podano go pod dziwnym adresem bo oni mają prostszą
        domenę:
        www.proline.pl
    • Gość: zyto A o Allegro nikt nie slyszal? IP: 61.9.101.* 24.03.04, 21:27
    • Gość: Józef tekst sponsorowany?a do tego napisany przez lamera IP: *.kety.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 23:10
      Szczerze powiem, po przeczytaniu tak bezdennie nierzetelnego artykułu ( o ile
      rzetelnosc da sie zmierzyć ) zastanawiam sie kto i ile musiał zapłacic zeby
      ten kiepski tekst znalazł sie na stronach gazety.pl a do tego reklamowany był
      przez tak wielki button.

Szanowna redakcjo! Czy i Was juz mozna w tym kraju kupic ? a gdzie niezawisłosc
      dziennikarskiego zawodu? czy ktoś autoryzował ten tekst? czy autor chciał sie
      komuś przypodobac? kogoś obrazić? kim jest autor? ze jego teksty zamieszcza sie
      bez krytycznego spojrzenia ?

Idac dalej daruje sobie komentowanie – pseudospostrzeżeń autora takich jak:
      ..."Tak wyobrażam sobie standardowy wygląd sklepu WWW"...
      bo wypadało by tu napisac, ze osobiście inaczej wyobrażam sobie wygląd artykułu
      o sklepach.

czy ..."to bardzo nierówny sklep"... - szczególnie jezeli wziac pod uwage
      krzywe ikonki bo pewnie o to autorowi chodziło

czy ...”strona....sprawia najzwyklejsze wrażenie na świecie. I to chyba jej
      główna wada”...
      no comments

..."Zdanie wyjaśniające: "która pokrywa nasze koszty, związane ze sprzedażą
      wysyłkową, znacznie przewyższające znikomy zysk uzyskiwany z takich
      transakcji"...czy ..."firma nie realizuje zleceń o wartości poniżej 200 zł...."
      powinno wg mnie dyskwalifikowac sklepy z zestawienia! toz to nie czasy
      socjalizmu gdzie klient ma byc wdzięczny ze może coś kupic. I tu sie chyle
      przed autorem
      który zauwazył te nieszcześliwe zachowania – to chyba jedyna rozsadna mysl w
      cały artykule.

Nie wiem czy autor kierował sie niewiedza internetowego swiata czy dostał taki
      przykaz ze na dwoch pierwszych miejscach maja sie znależć bliżniacze sklepy.
      Taki skandal ze trzecie miejsce przypadło komus innemu :(
      Przeciez taki problem mozna było rozwiazac wiele prostszy sposób - zrobić
      porownanie sklepu jeden i sklepu dwa i nawet by nikt nie wiedział ze inne
      istnieja a te dwa by wygrały. Posobne
      udczucia maja chyba czytelnicy :(

Data: 24.03.2004 17:46
      --------------------------------------------------------------------------------
      autor chyba powinien zauwazyc iz sklepu benchmark.pl tak na prawde nie
      posiada. Przekierowuje tylko na strony firmy komputronik, ktora zajela drugie
      miejsce w zestawieniu. Bardzo ciekawe
      --------------------------------------------------------------------------------

Momentami zastanawiałem sie czy to nie aby kryptoreklama nasłabszego w
      zestawieniu sklepu, bo na jego stronie głownej reklamuje sie bliźniaczy
      http://sexshop.b-52.com.pl/index1.php co zakrawa juz na jawną drwine z
      gazeta.pl. Reklama sklepu z pierdółami erotycznymi na na stronach gazety.
      Prosponuje tylko button zmienic i ogladalnosc murowana. I dzieci skorzystaja
      Fakt, że łatwo mi oceniac z perspektywy mojego małego swiata prace autora,
      która pochłoneła go z pewnoscia na dni wiele ale na Boga!!! nie moge pozostać
      obojętnym wobez takiego steku bzdur upchniętych w całość zwana artykułem.
      Lamerstwo sie to chyba nazywa - tak mówi mój syn, który jest motorem napędowym
      zmian w moim portfelu bezpośrednio i wprostproporcjonalnie zwiazanymi z
      modernizacjami komputerów. Z nim odkrywałem nowe witryny w latach 99-00, z nim
      z drzeniem rak otwierałem pierwsze paczki w ktorych był zamowiony przez nas
      towar, z nim wykłucałem się o swoje prawa. Ehhhhh to były czasy.
      Moze nie moge konkurować z partanina, którą odwalił autor, której przeznaczył
      wieksza czesc swojego zycia - bo ten pastisz - inaczej nie potrafie odebrać
      tego twórczego eseju - zakrawa na kpine. Przezyłem wiele i wydaje mi sie, ze
      nie da sie wziac w ryzy pojecia sklep internetowy. To przedsiewziecia
      prowadzone ogromny nakładem sił i checi autorów, to miasteczka akademickie
      tetniące zyciem, to swoiste miniświaty którym ocena w taki sposob uwłacza
      tylko. Hmmm w tym miejscu moze zasiegnałbym opinni mojego ustołecznionego
      kuzyna, ktory stwierdził by ( po latach zwyciezkich bojów w walce szczurów) ze
      kazdy biznes prowadzi sie tak samo. Ale wtedy rozesmiałbym sie mu w twarz. Moze
      kazdy ale nie taki...Nie bede tego wątku rozwijał ale wspomne tylko na reakcje
      tych sklepów gdy jakiś znudzony boardowicz porobi zdjecia sposobu opakowania
      jego przesyłki a “oskarzony” sklep juz od nastepnego razu mógłby dostać norme
      ISO w kwestii pakowania – a przykłady podobne mozna by mnożyc.

Zaczne od oceny sklepu (sic!) frazpc.pl.. Autor pisze
      "Frazpc to właściwie bardziej serwis komputerowy niż sklep. Wrocławski serwis
      ma nawet własną rozbudowaną redakcję. Dodatkową zawartość strony trzeba Frazpc
      zapisać na plus. " Na plus to mozna zaliczyc chyba fakt, ze ktoś moze stracic
      prace za zgode za zamieszczenie tego artykułu. Bo takiego bledu juz w zyciu nie
      popełni. Frazpc to serwis niż sklep!!! Tak - bo to chyba największy serwis a
      nie sklep. Uzycie frapc w kontekscie sklepu to kolejnyu dowód nieznajomosci
      tematu. Frazpc to ogromne skupisko ludzi, którzy nawet by nie poczuli ze sklep
      zniknał czy zmienił własciciela.Ci ludzie nie potrzebuja sklepu oni potrzebuja
      frazpc. Nie mylmy wiec pojęc i nie kwalifikujmy frazpc jako sklepu. Bo budzi to
      tylko uśmiech politowania. co wiecej ..."Przeszukiwanie uproszczono do minimum -
      żadnych zbędnych opcji, wszystko wrzucone do jednego worka..." czy to źle? Syn
      mój zna prowadzacego serwis z maili i zna jego przywiazanie do rzeczy
      praktycznych i prostoty. Ocena sklepu pod katem wyszukiwania towaru, ktorego
      nazwe wszyscy znaja to raczej chybiony pomysl - mam nadzieje ze i sam frazir
      popiera nasze wspolne zdanie.
      Powróce przez chwile do czasów kiedy na rynku internetowych nie było skepów –
      coś tam uaktulaniali Panowie z Abitech'a, Komputronik'a i Sirius'a. Po
      godzinach - bo po co było wiecej jak strony były odwiedzane po 20-100 razy
      dziennie. Pamietam jak liczniczki na stronach głownych czasami przez dzień
      notowałuy kilkanaście odwiedziń. Ale do rzeczy. Dwie z tych trzech firm prym
      wiodą nadal – i nie zmieni tego zadna recenzja. Prosze spojrzeć na jakiekolwiek
      forum i wszystko jasne. O ile jeden z nich dostaje pochwały za super opisy i
      wyszukiwarke ( fakt te urósł do rangi najwazniejszego i jedynego słusznego
      kryterium w artykule) to drugi jest ceniony za rewelacyjna obsługe, otwartość i
      mozliwość negocjacji cen. Czas pokaze kto zwycięzy – bo wg mnie jak i tysięcy
      klientów tychże placówek inne sklepy nie licza sie w branzy. To starcie gigantów
      tyle, że jeden z nich jest cenzurowany od stóp do głów to drugi umożliwia
      wykrzyczenie wszystkiego ( chociaz czasami ktoś powinien sprawdzac co dzieciaki
      wulgaryzuja). Kto wygra?
      Nie mi oceniać – ale ocena byłaby łatwiejsza jakby kazdemu przyszło cos
      serwisowac w tych dwóch odległych od siebie w tej kwestii miejscach. Sirius.pl
      jest w tej kwestii bezkonkurencyjny. Miałem przejscia z prawie kazdym sklepem
      ale to co sie dzieje w komputroniku – powinno go dyskwalikować w ogóle.
      Wystarczy przeczytac co ciekawsze wątki ze świata...

Na potwierdzenie tych słów – juz bez komentarza

Data: 24.03.2004 18:55

bezsens.

Na przysłość prosze pana, sklepy ocenia się względem CENY, CZASU DOSTAWY i
      WARUNKÓW SERWISO-GWARANCYJNYCH. To tyle odemnie

Na sam koniec :

Data: 24.03.2004 19:22
      mało obiektywizmu i aktywny cenzor - gdzie są komentarze z dnia 23.03?

nie szukam odpowiedzi - mam swoje zdanie na temat takich sponsorowanych
      tekstów, które by moze przeszły gdyby nie nieudolność autora ktory chciał
      dobrze ale przedobrzył i na podium zapakował dwa razy zwycięzce :(
      Smutne ale uświadamia nam ze albo autor to totalny laik i pisał tekst o kosmosi
      • Gość: Miniu Re: tekst sponsorowany?a do tego napisany przez l IP: 195.116.59.* 25.03.04, 02:31
        Ja natomias, chylac czola ciekawej kontrpolemice, dziwnie odebralem koncowke:
        inne sklepy sie nie licza, sirius pod niebiosa. Akurat mi sirius bardzo nie
        odpowiada, gdyz ma bardzo wysokie ceny, a SERWIS = 51 DNI (wystarczy przeczytac
        info na stronie). Znajomy czeka juz 35 dzien na swoj sprzet, ktory oddal do
        reklamacji.

A moze autorem w/w polemiki jest ktos zwiazany z siriusem, ktorego w oczy kole
        wysoka nota komputronika ? Wiele na to wskazuje, oj wiele.

Inaczej dlaczegozby autor w/w polemiki nie wspomnial o np. proline, ktory ma
        oddzialy w wielu miastach i ciekawe ceny (podobne jak np. icomp.pl czy age.pl)
        a jedynie wychwalal siriusa, ktorego ceny sa wysokie ?
        • Gość: Aleluja Re: tekst sponsorowany?a do tego napisany przez l IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 11:47
          Dokładnie, zdadzam się z poprzednikiem.
          Taki eleborat aby zareklamować własny sklep!

Moja obecna ścieżka zakupów to:
          1. Allegro.pl - bo tu najtaniej (choć to nie sklep)
          2. Proline.pl - bo tu najtaniej ze sklepów
          3. Komputronik.pl - bo tu faktycznie prawie wszystko mają...
    • Gość: piotr+ Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 25.03.04, 00:08
      hmm znowu jakiś artykuł-lol czy co?
    • Gość: łobuz poczta wolna??? IP: *.kapy.net / 217.97.147.* 25.03.04, 00:37
      poczta wolna? Poczta doręcza ponad 90% przesyłek priorytetowych w jeden dzień.
      Resztę w dwa. I to są badania niezależnej firmy. Nie pamiętam linku, ale można
      go poszukać na stronach poczty polskiej.
      Lamer i nieuk nie redaktor. Ciekawe czy kiedykolwiek, cokolwiek kupił w
      jakimkolwiek sklapie internetowym?
    • Gość: Gość Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 01:29
      Może nie do końca benchmark przekierowuje na komputronik - fakt komputronik
      robi dla nich obsługę - ale wygląd benchmark ma inny. Co do treści arykułu -
      wydaje mi się że pisał go człowiek który nie miał kontaktu ze sklepami
      internetowymi - ciekawe podejście może i dobre - w końcu większość
      społeczeństwa nie ma pojęcia o technice. 15 miejsc w rankinkgu to jednak
      stanowczo za mało - brak czasu ????
      • Gość: Porównywacz Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 11:51
        Benchmark to DOKŁADNIE Komputronik! Widać to w każdym calu.
        * Wygląd (zmieniona tylko kolorystyka (jeden plik CSS))
        * Wspólny system kont
        * Zresztą wprost piszą o tym w rekulaminie itp.

Dlatego dwa pierwsze miejsca dla tego samego sklepu to lekkie przegięcie!
        Ja na miejscu np. ProLine to bym protestował........
      • Gość: gośććććććć Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 09:24
        Benchmark to nie sklep tylko serwis na dodatek ciężko powiedziane, że
        sponsorowany przez Komputronik - oni za niego płacą, dostarczają sprzęt i
        promują wszystko co chcą sprzedać :) Cała redakcja ma kasę wypłacaną w kasie
        Komputronika i każdy kto trochę mocniej w tym siedzi o tym wie - z rzetelnością
        u nich jest trochę na bakier.
        Tak swoją stroną to autor tego artykułu jest typowym bezdennym dziennikarzem,
        który nic nie wie ale lubi pisać. Mógł trochę nad tym popracować a nie pisać
        takie bzdury.
    • Gość: Tomek Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: 195.116.59.* 25.03.04, 02:21
      A gdzie np. icomp.pl ? Oni maja nizsze ceny niz np. kumputronik (duzo nizsze!)
      a moja przesylka bardzo prosilem aby doszla na wtorek (zamowilem w piatek
      wieczorem) bo wyjezdzalem i doszla! polecam!

a komputronik i benchmark to jakies nieporozumienie, przeciez to jeden sklep!
      proline tez dobry!

pozdrawiam wszystkim!
      • Gość: PROLINE?? Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 11:52
        > proline tez dobry!

NAJLEPSZY! Tzn. Ceny ;-)
    • Gość: Daniel Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 08:07
      Nie mam pojęcia kim jest Pan Hubert Salik ale po przeczytaniu artykułu wiem na
      pewno, że to wyjątkowo niekompetentna osoba.
      Panie Hubercie jak można w zestawieniu sklepów internetowych umieścić frazpc
      albo benchmark ... brakuje tylko pclab i infojamy do kompletu !
      • Gość: Gino Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: 217.153.107.* 25.03.04, 08:34
        Dlaczego nie może być frazpc czy benchmarka ??? To że jest to "nakładka" na
        realny sklep nie może ich wykasować z rankingu, w końcu są pełnoprawną marką i
        są ludzie którzy w nich kupują.
        • Gość: Piotr Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.balta.pl 25.03.04, 17:19
          Tak, ale są marką serwisu internetowego, a nie sklepu. Nie wiadomo kto na tym
          bardziej korzysta czy sklep/podkladka czy serwis/nakladka.
    • Gość: bunt! [...] IP: *.crowley.pl 25.03.04, 09:32
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: natan artykuł sponsorowany - autor tylko reklamuje grupę IP: 212.244.46.* 25.03.04, 09:41
      firm wybranych z .....???
    • Gość: miro44 Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.igo.wroc.pl 25.03.04, 10:37
      Nie proline na tym miejscu oni nie powinni się znaleść jeżeli chodzi o serwus
      to zgazdzam się z wszystkim co mieli z nim styczność a jeszczenie słyszalem
      pozytywnej opini. Co to za czas na oczekiwanie na sprzęt 21 dni roboczych to
      wychodzi 30 dni kalędarzowych to jest jakaś chora sytuacja wiec nie polecam
      tego sklepu złodzieją i oszustą kategorycznie mówie NIE!!!!!!!!!!!!!
      p.s. Pracuje w firmie która współpracowała z nimi ale ze względu na serwis
      odeszliśmy od nich.
      • Gość: MMisiek Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 11:57
        A ja mam same pozytwyne opinie!
        I nigdy nie czekałem dłużej niż 3 dni.
        A prawie regułą jest że jak zamówię rano, to kurier przyjeżdza do mnie na drugi
        dzień pod wieczór.

Dla mnie liczy się prawie tylko Proline!
    • Gość: Adam Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.03.04, 10:50
      To jakaś farsa i żenada ten artykuł, bezczelnie wypisuje się w czołówce firmy,
      które kuleją w większości najważniejszych ocen. A co robi Proline na 3 miejscu,
      to ja nie wiem. Chyba zapłacili Panu redaktorowi ci oszuści za taką ocenę...
      • Gość: Olo Re: Proline Ok IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 11:59
        Ja osobiście kiedyś kupowałem w komputroniku ale od jakiegoś czasu jak
        proline zrobił nowy sklep internetowy to zamawiam zwykle tam.
        Nie musze się z nikim użerać przez telefon, to oni dzwonią do mnie i spoko!

Na razie się nie zawiodłem.
    • Gość: gość Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.kompwis.pl / 80.51.233.* 25.03.04, 12:00
      no brawo wybiórcza. Nieźle dopaliliście... Proponuję poznać się choć trochę na
      tym o czym się pisze, zanim się to napisze... I to nie tylko odnosi się do tego
      artykułu...
    • Gość: don komputronik to pomyłka a nie sklep IP: *.lublin.pl / *.wignet.lublin.pl 25.03.04, 12:24
      komputronik to pomyłka a nie sklep, ponad 2 miesiące czekałem na grafike, to
      ile sie nasłuchałem kłamstw ze strony obsługi przez ten czas to bajka, dopiero
      jak zgłosiłem sprawe w Państwowej Inspekcji Handlowej to ruszyli tyłki, po
      prostu oszuści i złodzieje.
    • Gość: EKHM Smiechu warty jest ten ranking i tyle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 12:30
      Niezbyt rzetelny... sklep benchmark.pl i komputronik to to samo... Geniusze z
      gazety się popisali...
      • Gość: -- Re: Smiechu warty jest ten ranking i tyle... IP: *.crowley.pl 25.03.04, 13:05
        myslę że troche żle sformułowaleś to co napisaleś
        ponieważ benchmark i komputronik to nie to samo tak do końca
        benchmark to raczej serwis informacyjny, który korzytsa z gotowego
        rozwiązania oferowanego przez komputronik w postaci linka do ich sklepu,
        natomiasy strona komputronika to tylko sklep
        dla wielu osób to oczywiste, ale niezwiązani z tematem mogę nie zrozumieć
        twojego przesłania, które jak dla mnie jest oczywiste
        pozdrawiam
        • Gość: gondor Re: Smiechu warty jest ten ranking i tyle... IP: 217.153.107.* 25.03.04, 13:15
          Prawie dobrze - ale o linku w relacji serwis -> sklep można mówić chyba w
          przypadku tweak.pl -> barwkomp.pl . Sklep benchmarka wygląda trochę inaczej niz
          kt. w tweaku - to tylko inny CSS a poruszamy się i tak po sklepie barwkompu.
      • Gość: Józef Re: Smiechu warty jest ten ranking i tyle... IP: *.inetia.pl 25.03.04, 13:09
        To samo frazpc.pl i Sirius, identycznie, tyle że od dołu rankingu, hehe
    • Gość: Power Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.ict.pwr.wroc.pl 25.03.04, 13:52
      Wielkie NIE dla ProLinea !!! Szczerze odradzam ten sklep. Serwis naganny,
      obsługa również, lekceważenie klienta i ciągła próba robienia kantem. Gdybym
      się nie znał na kompach, to przerżnęli by mnie pewnie na kolejne 2000.
      Tragedia...

A oto historia:
      Zamówiłem przez neta zestaw komputerowy (całkiem dobry jak na lato zeszłego
      roku). Znam się trochę na kompach i składaniu, więc chciałem zaoszczędzić na
      tym oraz na tym, że mają niskie ceny.
      Zamówiony towar dotarł (w drugi kraniec Polski względem Wrocławia). Cóż się
      okazuje - płyta główna była niekompletnie wyposażona. Dysk SATA, a tu...
      żadnego kabla SATA!!! Do tego - brak sterowników do płyty głównej, do dzwięku,
      brak podstawowych komponentów i... jak tu złożyć kompa??? Już nie wspomnę o
      wybrakowanej karcie graficznej...
      Dzwoniłem 3 razy, zanim wysłali przesyłkę (dotarła dopiero po dwóch
      tygodniach...). Nie wspomnę, że przysłali niewłaściwe sterowniki, niewłaściwe
      kable i... komp dalej nie chodzi. Pomyslałem, że czas ruszyć tyłek i przejechać
      się do nich. To dodatkowy koszt i noszenie kompa. Przywiozłem, ale... oni nie
      mają wszystkich elementów które powinny być dostarczone z płytą główną!!! To
      gdzie one są??? Ktoś sobie wziął do domu, tak?
      Oczywiście nie zrobili tego co chciałem. Zostawiłem. Mieli wymienić płytę
      główną. Zrobili to i odesłali mi kompa po prawie dwóch tygodniach - Z
      NIEKOMPLETNĄ OBUDOWĄ!!! Wk.... się. Pojechałem po obudowę, znaleźli i oddali
      grzecznie z drobnymi upominkami (które i tak nie działają i wogóle niepotrzebne
      mi są). Cóż... zamiast zaoszczędzić - straciłem - czas, pieniądze i nerwy.
      Serwisanci oczywiście nie wiedzą co się dzieje, co zrobić, jak to zrobić, udają
      że nie wiedzą o niczym... Dno proszę państwa...

Dlatego odradzam kontaktu z nimi.
      Poza tym... gdzieś w sieci jest strona z komentarzami o firmach komputerowych,
      tylko nie pamiętam teraz linka. Ale jak poszukacie to znajdziecie - nic dobrego
      oczywiście.
      A ja - odradzam, bo źle mnie potraktowali i tyle.
      • Gość: Pozdro Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.inetia.pl 25.03.04, 14:04
        Tu jest ten link
        wgk.com.pl/forum/index.php?c=6&sid=c4a208b3c8af25bba3ab7d6bc22d1f8c:)
      • Gość: ZADOWOLONY Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 12:07
        Z racji bardzo dużej konkurencji między firmami komputerowymi niektórzy
        grają nie fair puszczając jakieś wyssane z palca historie.
        He, he że kłamstwo czasami wypływa i takie sfingowane bajeczki
        wypływają na jaw, kto chce się przekonać nie poczyta:
        tinyurl.com/3gmab
        Ja osobiście kiedyś kupowałem w komputroniku ale od jakiegoś czasu jak
        proline zrobił nowy sklep internetowy to zamawiam zwykle tam.
        Nie musze się z nikim użerać przez telefon, to oni dzwonią do mnie i spoko!

Na razie się nie zawiodłem, dla mnie Proline jest nr -1-.
    • Gość: Romek Najgorsi Najlepsi IP: *.icpnet.pl 25.03.04, 14:32
      ten kto robił to zestawienie nie ma zielonego pojęcia o branży IT. Komputronik
      i Proline to dwa najgorsze sklepy pod względem obsługi i serwisu. Reszty nie
      znam ale te dwa bardzo dobrze. Wystarczy zapytać na miejście w Poznaniu o
      Komputronik i we Wrocławiu o Proline. Poza tym tak jak mój przedmówca
      potwierdzam, że Benchmark to pokolorowany inaczej Komputronik, zresztą gość
      który robi Benchamrk pracuje w Komputroniku.
      • Gość: Gość Re: Najgorsi Najlepsi IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 25.03.04, 14:54
        Ciekawe jest tylko to że o Proline i Komputroniku mówią wszyscy - pozostałe
        sklepy komentowane są w ilościach śladowych. Można z tego wywnioskować że są
        najbardziej znane, mają największy ruch w interesie. Gdy ma się dużą sprzedaż
        jest też więcej pomyłek niedociągnięć, a ludzie lubią komentować negatywnie,
        pozytywne komentarze to swoiste kwiatki - dlatego bardziej boję się sklepów o
        których nic się nie mówi, niż tych o których mowi się czasem źle. Wg mnie 10%
        pozytywnych głosów świadczyć może że sklep jest całkiem OK. Pozostałe 90% to
        suma błędów w sklepach, braku profesjonalizmu, ale też naszej polskiej
        tendencji do krytykowania. Gdyby Proline i Komutronik były tak złe jak się o
        nich pisze - już dawno by zbankrutowały - tak jednak się nie dzieje - wręcz
        przeciwnie - obie firmy rozwijają się i na swój sposób dyktują standardy
        sklepów internetowych w Polsce - Proline ma ładny wygląd (rzecz względna),
        Komputronik opisy produktów i konfigurator (podobny jest tylko w ABC Dacie)
        wszystkie inne konfiguratory nawet nie nadają się do porównywania.
        • Gość: Sumienie ProLine:( Re: Najgorsi Najlepsi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 21:34
          Można by wysnuć taką hipotezę, ale niestety mam porównanie z małymi firmami w
          moim rodzinnym mieście. Zapłaciłem więcej, ale prze następne 3 lata byłem
          należycie obsłużony, bezproblemowo, miło i szybko. Komputronika nie znam, ale
          ProLine wypiął się na mnie już po 3 tygodniach. A jeżeli chodzi o ten
          internetowy sklepik, to jak ktoś tam już coś zamówił, to niech szybko zobaczy
          co ma w obudowie, bo może się zdziwić... sprzęt może tej samej firmy, ale może
          się okazać, że o połowę gorszy np. wersja SE...:(
        • Gość: PROLINE & KOMPU... Re: Najgorsi Najlepsi IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 12:16
          Zgadzam się z przedmówcą w 100%.
          Nie da się ukryć że te dwa sklepy to chyba 98% wszystkich transakcji
          detalicznych (w tej branży) w Polsce.
          Gdyby nie Allegro to kupowałbym tylko tam ;)
          Gdzieś Komputronik się chwalił że jego oglądalność jest większa od Chipa, coś
          ponad 30tys/dzien. A z tego co słyszałem to proline przekroczył już 40 tys
          dziennie. Są to niebagatelne dane.
          • Gość: bocian Re: Najgorsi Najlepsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 14:30
            40tys co to jest. Chip ma okolo 200 tys dziennie
      • Gość: Pokorny Re: Najgorsi Najlepsi IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 12:19
        Looknij tu:
        tinyurl.com/ywslc
        to cała prawda o takich krytykantach jak Ty.
    • Gość: Frantz Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 15:35
      Piszac opinie chyba zapomnieliscie jeszcze o jednej rzeczy. Mianowicie, jak
      dlugo sie laduja strony. Wchodzac na strone siriusa moglem isc na kawe i wrocic
      po paru minutach, czekajac na zaladowanie strony. A co z modemowcami?
      Sprawdzajac wyglad czy nie nalezy patrzec na optymalizacje pod koncowych
      uzytkownikow, ktorzy placa krocie z impulsy??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka