Dodaj do ulubionych

Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kompu...

• Gość: Sumienie ProLine:( Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 21:17
      Niestety muszę stwierdzić, że usługi jakie świadczy ProLine dużo odbiegają od
      moich wyobrażeń na ten temat. Dokonałem u nich zakupu i teraz żałuję, bo
      niestety oszukano mnie. Konkretów nie będę podawał, ale nie polecam tego sklepu
      ludziom, którzy nie znają się na sprzęcie. Proszę wziąść również pod uwagę, że
      wszelkie roszczenia gwarancyjne są najbardziej rygorystyczne z jakimi się do
      tej pory spodkałem. Stanowczo odradzam. Lepiej nabyć trochę drożej u
      konkurencji, ale usługa będzie o wiele mniej "nerwożerna". Niestety nerwy sobie
      we Wrocławiu zszarpałem. A oni dobrze wiedzieli, że i tak nic nie wskóram przy
      dzisiejszym polskim ustawodawstwie. Wydawało się, że zaoszczędze 100zł a
      starciłem 200zł niestety...:(
      • Gość: Rewizor Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 12:24
        Sumienie proline widać działa z ramienia konkurencji!
        Widać niektórzy grają nie fair puszczając jakieś wyssane z
        palca historyjki.

Ja tam nigdy się na Prline nie sparzyłem
    • Gość: Sumienie ProLine:( ...:: Poszukiwane ofiary ProLine...!!! ::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 21:45
      Jeśli padłeś ofiarą ProLine daj znać, a pomyślimy co z tym fantem dalej
      zrobić...:)
      e-mail: optimaid@o2.pl
      gg: 1174961
      Zapraszam do współpracy...:)

Przynajmniej bedziesz wiedział, że nie jesteś osamotniony...:)
      • Gość: Someone Re: ...:: Poszukiwane ofiary ProLine...!!! ::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 21:56
        Ja padłem ofiarą ProLine Wrocław. Sprzedali mi to co nie trzeba. Straciłem na
        tym dużo. Może nie chodzi o pieniądze, ale o to, że muszę pracowac teraz na
        sprzęcie, na którego kupno w życiu nie dał bym się namówić. Jeden pan
        (kierownik) stwierdził, że dostalem to za co zapłaciłem, natomiast jednocześnie
        drugi, że wyminiliby mi bezproblemu gdybym pojawił się do 7 dni, do 31 grudnia
        2003. Niestety nie byłem w stanie, bo mieszkam 110km od Wrcka, zresztą nie bedę
        w święta nigdzie zasuwał, jak pan z magazynu nie wie co na fakturze pisze...
        A okazało się, że jest inaczej, celowo wlepiali ludziom szajs, tylko ja byłem
        chyba jeden z nielicznych, który to zauważył...:( A dodzwonić też się nie dało
        w przeciągu tych kluczowych dla sprawy dni...:(
      • Gość: CZYTELNIK Re: ...:: Poszukiwane ofiary ProLine...!!! ::... IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 12:36
        Sumienie..., już dawno wyszło że dział±sz z ramienia konkurencji :(

Więc przynajmniej zmień ksywe!
        • Gość: Zacny Re: ...:: Poszukiwane ofiary ProLine...!!! ::... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.03.04, 12:57
          To fakt, wylewa swoje żale na wszystkie wątki.
          Ciekawe czy jest z AGE czy z Aresu?

ProLine to zawsze błyskawiczna odpowiedz telefoniczna, ŚWIETNE śledzenie
          zamówienia a potem paczki (Spedpol), błyskawiczna dostawa.

Dla mnie żadnego ALE!
          • Gość: Sumienie ProLine:( Re: ...:: Poszukiwane ofiary ProLine...!!! ::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 15:39
            Jasne pracuję dla Microsoft`u, Intela i Sun`a.
            Sami wyglądacie na wybielaczy tego super sklepiku, jak taka obsługa ma być
            wzorcową dla innych firm, to chyba po sprzęt zacznę jeździc do Chin i
            Malezjii...:)
            Może z dostarczaniem nie ma problemu, ale zobaczymy, jak coś Panu padnie, to
            kiedy sobie pan Power naciśnie (bo moich trzech kolegów po dwa miesiące czekało)
            Pozdrawiam i życzę powodzenia ze Sprzedawcą i Magazynierem ProLine Wrocław
            (który nie umie czytać, albo inaczej sobie faktury VAT interpretuje...:))
        • Gość: Sumienie ProLine:( Re: ...:: Poszukiwane ofiary ProLine...!!! ::... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 15:31
          Nie będę zmnienial nick`a, ponieważ dobrze oddaje moje odczucia odnośnie tej
          firmy, i nie działam z ramienia konkurencji, padłem ofiarą ProLine i nie będę
          tego ukrywał, nadarzyła się okazja, to ich obsmaruję w końcu... A jak Pan
          twierdzi inaczej, to niech Pan sobie poczyta inne posty mojego autorstwa...
          Apropos Pan nie jest przypadkiem pracownikiem ProLine, że tworzy taki afront do
          tego co powiedziałem... Niech się Pan zastanowi...:) Pozdrawia...:)
    • Gość: Braził Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 21:52
      Osobiście praferuję mniejsze firmy komputerowe, bardziej się starają.
      Polecam Barwkomp, dostępny poprzez : www.tweak.pl
      pzdr
      • Gość: kolejny gosc Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.03.04, 08:25
        Z racji, ze mieszkam we wrocku, ze sklepow internetowych nie kozystam, a zakupy
        wykonuje osobiscie i jak czesc czytelnikow na proline rowniez sie przejechalem
        (byl to zakup czesci na calego kompa a na dzien dobry nie dzialala polowa z nich
        - rekamacjie itp - komp zaczal dzialac po ok 3 tyg - nie chce mi sie pisac
        szczegolow), podobnie z reszta jak na arescie (tam co prawda kupilem tylko tuner
        tv ktory nie dzialal na wielu kompach, a w serwisie za kazdym razaem jak
        przychodzilem mowili mi, ze u nich i u producenta dziala i ze to pewnie wina
        sterow). od pewnego czasu zakupy robie tylko w poplandzie albo w age(ten jest
        moze troche drozszy ale nigdy nie mialem problemow z zakupionym tam towarem).
        sewgo czasu kozystalem rowniez ze sklepu ps computer - ale z racji, ze sa jak
        dla mnie na drugim koncu wrocka juz nie chce mi sie do nich jezdzic.
    • Gość: ArD Proline a okres gwarancyjny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 23:28
      Proponuje zwrócić wam uwagę na czas gwarancki w Proline i u konkurencji(nawet
      tej z "rankingu"), np:
      www.proline.pl/shop.php?prodid=4c4954454f4e5f3532585f4f454d
      sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3063
      Dotyczy to większości produktów.

Ps: proline na swojej stronie pisze, że zajeli drugie miejsce w tym rankingu,
      żałosne.
      • Gość: Web Re: Proline a okres gwarancyjny. IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 12:34
        Może to nie ten sam sprzęt bo w komputroniku od 13% droższy ;-)

> Ps: proline na swojej stronie pisze, że zajeli drugie miejsce w tym rankingu,
        > żałosne.

To poczytaj powyższe komentarze, przecież Benchmark to Komputronik w innch
        szatach (tzn. z innym plikiem CSS).
        • Gość: Gość Re: Proline a okres gwarancyjny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 17:59
          > To poczytaj powyższe komentarze, przecież Benchmark to Komputronik w innch
          > szatach (tzn. z innym plikiem CSS).

No właśnie - poczytaj i zobacz a nie piszesz ślepo, jak na mój gust to tylko
          baza jest wspólna - zobacz na wygląd - zupełnie inny HTML, inne urle -
          aczkolwiek identyfikatory produktów takie same :) (sprawdziłem) - w benchmarku
          nie ma też takiego wyszukiwania jak w komputroniku.
    • Gość: ArD Ranking a rzeczywistość. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 17:45
      Cały ten ranking przypomina mi testy sprzętu w gazetach. Zazwyczaj zwyciężca
      testu ma swoją reklamę na następnej stronie. Należy zatem się zastanowić nad
      rzetelnością takich testów i rankingów.

Próbowałem kiedys skorzystać z usług Komputronika. Wybrałem się nawet do sklepu
      w Kostrzyniu. Obsługa na mój widok uciakła na zaplecze, po kilku próbach udało
      mi się jednego wyciągnąć. Ale zanim zdążyłem powiedzieć co potrzebuję,
      dowiedziałem się, że nic nie ma.

Proline, to taki stragan bazarowy w budynku. Kupując tam daj na msze w intencje,
      żeby sprzęt był sprawny. Bo jak nie to wydepczesz do nich scieżkę.

PS: W Polsce inaczej niż na świecie, ceny w sklepach inetnetowych są wyższe niż
      w sklepach tradycyjnych.

• Gość: Klient wielu... Re: Ranking a rzeczywistość. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 22:25
        Muszę się (częściowo) nie zgodzić. Kupowałem już w Komputroniku, Proline i Sirius-ie, i muszę powiedzieć, że moje zadowolenie albo trwało krótko (najczęściej pierwsza konieczność nawiązania bezpośredniego kontaktu z "obsługą naziemną" ;) oznacza koniec sielanki) albo w ogóle go nie było - jeżeli nie mogłem dowiedzieć się co jest, czego nie ma i kiedy mogę dostać to, co chcę. Ranking ma się tak do rzeczywistości, jak ocena okładki książki do jej wartości.
        Z drugiej strony - czy ceny w sklepach internetowych są wyższe niż w tradycyjnych? Raczej nie - ostatnio szukałem alternatywy dla największych sklepów, i okazało się, że:
        a) większość sklepów nieobecnych w tym rankingu po prostu nie działa (brak szukania, nieaktualne oferty, albo wręcz kompunikaty o błędach)
        b) obsługa duża części sklepów niekompetentna, a ceny albo wygórowane, albo niepokojąco niskie - zawsze wtedy szukam "haczyka" w warunkach transakcji - jak te nieszczęsne 42 zł opłaty manipulacyjnej w mojepc...
        c) są nieliczne wyjątki, np. sklep.x11.pl - kupiłem tutaj 3 zestawy do biura, i jestem bardzo zadowolony, dostawa sprzętu w 2 dni Szybką Paczką i do tego rabat 2%, na dodatek ceny na zestawy sporo niższe niż u "rankingowej" konkurencji... Co dziwniejsze, miła pani z obsługi klienta zaskoczyła mnie znajomością tematu.

Ciekawe, co decydowało o doborze sklepów do rankingu...
    • Gość: Rupert Gwarancja w sklepach komputerowych IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 00:29
      Dla mnie jako klienta najważniejsza w sklepie jest jakość obsługi w momencie
      gdy pojawi się jakiś problem np. otrzymamy nie to urządzenie które
      zamawialiśmy, urządzenie które kupiliśmy nie pracuje poprawnie z posiadanym
      przez nas sprzętem lub o zgrozo coś się zepsuje.
      Dwukrotnie kupowałem sprzęt przez internet w sklepie komputronik (DVD, router)
      i w obu przypadkach urządzenia się zepsuły wysłałem sprzęt zgodnie z procedurą
      gwarancyjną i w przypadku DVD w momencie gdy okres naprawy minął a sprzęt nie
      został naprawiony otrzymałem nowy czytnik natomiast router wrócił
      naprawiony/wymieniony na czas. Oba urządzenia działają do dziś.
      W sklepie Proline we Wrocławiu kupowałem wielokrotnie od momentu jego powstania
      i od lat mają tam niezmiennie jedne z najniższych cen detalicznych w mieście.
      Zgodnie z nieubłaganymi zasadami rachunku prawdopodobieństwa i tu kilkakrotnie
      sprzęt się popsuł a w jednym przypadku otrzymałem nie taką kartę grafiki jaką
      zamówiłem (GF MX2, GF MX200), ale za każdym razem sprawę udawało załatwić się
      od ręki. Niestety od jakiegoś czasu prawdopodobnie ze względu na olbrzymią
      ilość klientów (tam praktycznie zawsze jest kolejka) jakość obsługi uległa
      pogorszeniu. Nie spotkało mnie to osobiście ale jedengo z moich znajomych,
      którym przez lata polecałem to miejsce jako solidny sklep z atraktyjnymi cenami
      na sprzęt, usłyszał dwukrotnie smutną odpowiedź serwisanta, iż nie wymieni mu
      sprzętu na gwarancji gdyż: w 1 przypadku obok gniazda procesora na płycie
      głównej znalazł ryskę co zakwalifikował jako mechaniczne uszkodzenie sprzętu
      (płyta firm ECS :) - naprawiona została odpłatnie w innym miejscu przez wymianę
      jednego z elemetów, wiec jednak nie rysa), a w drugim odmówił przyjęcia dysku
      twardego do serwisu gdyż był odłamany kawałek plastiku przy gnieżdzie do taśmy
      (dysk z odległości 0,5 m można było rozpoznać jako spalony po zapachu) również
      zakwalifikował to jako uszkodzenie mechaniczne. Te dwa wypadki oraz godziny
      pracy serwisu pon-pt 9.30-16 w sobotę nieczynne (czyli jeśli pracujesz to nic
      tam nie załatwisz) spowodowały iż już tam nie kupuję i nikomu tego sklepu nie
      polecam. Dodatkowo ze względu na wyśrubowane ceny sklep ten udziela często
      jedynie 12 miesięcznej rękojmi, do której zobowiązuje go kodeks handlowy a
      odmawia obsługi rozszerzonej gwarancji producenta.
      Co do sklepu internetowego benchmark.pl to nie miałem nigdy okazji robić w nim
      zakupów ale od wielu lat jestem czytelnikiem serwisu i zdarzyło mi się
      dwukrotnie pisać do Wojtka Kiełta w sprawie problemu ze sprzętem który akurat
      zdarzyło mi się zakupić i w obu przypadkach otrzymałem odpowiedź w ciągu 24
      godzin co przy ilości otrzymywanej przez niego korespondencji wydaje mi się
      rewelacyjnym czasem reakcji (w jednym przypadku pomógł mi w drugim niestety nie
      ale cóż nikt nie jest wszystkowiedzący). To plus raczej rzetelne charakter
      serwisu i raczej mimo wszystko dobre wspomnienia z zakupów w komputroniku z
      którym jak nikt nie ukrywa sklep benchmarka jest blisko związany powodują iż
      raczej nie mam oporów przed kupowaniem u nich.
      Pozostaje oczywiście kwestia ceny, a ta no coż nie zachęca do zakupów no ale
      miejmy nadzieję iż nasz rynek w końcu znormalnieje i sklepy internetowe staną
      się konkurencyjne (wliczając koszty przesyłki) w stosunku do sklepów
      tradycyjnych od których są zdecydowanie lepiej zaopatrzone.
    • Gość: JRD Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.ds1-k.us.edu.pl 05.04.04, 10:08
      Caly ten ranking to lipa.

Zrobiony niepowaznie - powiela te same sklepy. kolejny przyklad braku
      logicznego myslenia i profesjonalizmu :(.
      Jedyna interesujaca informacja wynikajaca z calego tego rankingu to lista
      sklepow internetowych
    • Gość: Marcin Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 09:56
      Ja znalazłem sklep elkom.pl - jest taniej i dostawa nawet tego samego dnia. A
      poza tym to nie ma wodotrysków - co przy moim łączu modemowym jest niewątpliwą
      zaletą...
    • Gość: kamil Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 10:59
      szkoda, ze autor nie zadal sobie tyle trudu i nie porownal cen Allegro (nizsze o nawet kilkanascie %) oraz nie wzial pod uwage sklepu wg mnie jednego z lepszych i tanszych: www.vico.pl

ahhhhh
      • Gość: Marcin Re: Ranking sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 10:33
        Sklepów internetowych jest tysiące - ja znalazłem tańszy www.elkom.pl, mają z
        10 tys produktów, a! towar był u mnie na drugi dzień :). Jak się człowiek na
        coś zdecyduje to wiadomo, że nie chce się czekać.
    • Gość: Ran Re: king sklepów internetowych ze sprzętem kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 18:51
      forum.tweak.pl/viewtopic.php?p=1049361#1049361
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka