Dodaj do ulubionych

Handy Weather

IP: 193.23.174.* 26.09.10, 20:26
Witam bardzo serdecznie i mam nadzieję, że wiele osób przeczyta mój komentarz.
Opis programu Handy Weather na tej i każdej innej stronie jest bardzo ciekawy i zachęcający do zakupu. Równie dobrze i przyjemnie użytkuje się tą aplikację. Jest tylko jeden mały haczyk. Otóż po roku użytkowania, aby nadal cieszyć cię tym programem trzeba za niego ponownie zapłacić, jak za nowo zakupiony program. Po prostu w cenie zakupu nie nabywamy licencji na wieczyste użytkowanie programu a jedynie roczny abonament. Kiedy rok temu dokonywałem zakupu aplikacji otrzymałem informacje a nawet zapewnienie od sprzedawcy, że po roku użytkowania tracę wyłącznie możliwość uaktualniania programu do nowszej wersji, ale tą, którą posiadam mogę użytkować tak długo jak mi się podoba. Po roku okazało się, że jednak tak nie jest i abym w tej chwili mógł użytkować tę aplikację muszę ponownie za nią zapłacić. Moim zdaniem to jest oszustwo i wyłudzanie pieniędzy. Rozumiem, że muszę zapłacić za roczną subskrypcję np. automapy, która ciągle jest uaktualniana o nowo otwarte drogi, mosty, przejazdy kolejowe itp. Jednak kiedy nie odnowie rocznej subskrypcji automapy za ok. 70 zł to starą wersję, którą nabyłem wcześniej mogę użytkować do woli. Handy Weather czy też inne programy tego producenta w porównaniu do omawianej wyżej automapy są praktycznie niewielką choć użyteczną zabaweczką. Wydaje mi się że płacić za to rocznie podobną kwotę w praktyce bez żadnej aktualizacji choćby upiększającej jest wielką pomyłką. Uprzedzam, że inne programy typu Handy również po roku znikają z ekraników naszych telefonów. Po prostu nie warto kupować programów tego producenta.
Pozdrawiam serdecznie,
Janek
Obserwuj wątek
    • Gość: LewJanek Re: Handy Weather IP: 193.23.174.* 26.09.10, 20:31
      I jeszcze jedna rzecz, o której zapomniałem.
      Skontaktowałem się ze sprzedawcą w tej sprawie, ale ten tym razem nie chciał ze mną rozmawiać i z uporem maniaka odsyłał mnie do regulaminu, po przeczytaniu którego i tak nie wiele w tej sprawie można się dowiedzieć.
      Janek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka