Dodaj do ulubionych

dobry program antywirusowy

21.06.11, 15:36
Jak w tytule, potrzebuję dobrego programu antywirusowego. Nie jestem specjalista od komputerów i rady!
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: dobry program antywirusowy IP: *.multimo.pl 21.06.11, 20:46
      Avast Free, Avira Free, MSE.
      • freakfrompl Re: dobry program antywirusowy 22.06.11, 11:25
        Również polecam Avirę Free.
    • netsave Re: dobry program antywirusowy 22.06.11, 09:06
      Polecam gdate
      • Gość: Greg Re: dobry program antywirusowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 09:32
        Dno i metr mułu, przede wszystkim w kwestii wydajności.
      • Gość: Michał Re: dobry program antywirusowy IP: *.play-internet.pl 18.01.13, 15:08
        Ostatnio próbuje Filemedic. U mnie się sprawuje. Jest to nowy produkt także najdoskonalszy nie jest, gdyż dość wolno skanuje. Dla mojego muła jednak jest idealny bo nie obciąża mi systemu
    • laptopek24 Re: dobry program antywirusowy 22.06.11, 14:25
      Avast, Avira, oraz zdrowy rozsądek.
      Nie buszować po stronach XXX i nie uruchamiać wszystkiego co wpadnie w rękę.

I to jest najlepsze zabezpieczenie.
    • kapistran_ryms Re: dobry program antywirusowy 28.06.11, 02:37
      Może nie tak znany jak Avast czy Avira, ale IMHO bardzo dobry i mało obciążający system: F-secure Internet Security. Używam już sporo czasu i jestem zadowolony.
      • lukasik25 Re: dobry program antywirusowy 04.07.11, 14:46
        Avast odpada, wiadomo, jak nie zapłacisz to nic dobrego nie dostaniesz! Kuteroser, rozumiem, że chcesz coś lepszego?
        • charlesg Re: dobry program antywirusowy 04.07.11, 15:32
          Ja też uważam ze jak człowiek za coś nie zapłaci, to nic dobrego nie dostanei.
        • kuteroser Re: dobry program antywirusowy 11.07.11, 11:45
          tak, mogę zapłacić parę złotych, a chce coś skutecznego. Człowiek chodzi po różnych stronach, i nie chce nałapać jakiś śmieci.
        • Gość: up Re: dobry program antywirusowy IP: *.devs.futuro.pl 03.01.13, 10:27
          Zgadza się, jak nie zapłacisz, to nic dobrego nie dostaniesz. Przygody z Avastem i mu podobnym skłoniły mnie finalnie do płatnego softu. Odżałowałem kasę, ale mam problem z głowy. Pakiety są mega wygodne, tzw. "składaki" też mogą być dobre, o ile znasz się na tym. :-) Są tacy, którzy robią log i też dają radę. Ja przyznam, że nie jestem aż tak zaawansowanym użytkownikiem i chcąc mieć święty spokój zainwestowałem. Opłaciło się lapek śmiga na F-Secure w ogóle nie obciążony. Wystarczy zobaczyć jesienny AV Test, gdzie wpada rewelacyjnie - polecam. To dowód na to, że nie trzeba obciążać systemu kombajnem jak Kasper.
      • Gość: sasasa Re: dobry program antywirusowy IP: *.devs.futuro.pl 03.01.13, 10:15
        Wiele przetestowałem, ale pod względem skuteczności i lekkości wymiata F-Secure. Test z paczkami malware przechodzi wzorowo. Świetna ochrona w czasie rzeczywistym, skan na żądanie, prosty i przyjemny dla oka interfejs. Działa w tle, bezproblemowo, nie zawraca głowy niepotrzebnymi powiadomieniami. Jak dla mnie super.
        • Gość: bastek Re: dobry program antywirusowy IP: *.devs.futuro.pl 07.01.13, 16:02
          Jeśli chcesz wiarygodnych opinii to polecam przejrzeć safegroup.pl, o F-Secure chłopaki faktycznie dobrze się tam wypowiadają, może warto spróbować, ja jestem zadowolony
    • xatoss Re: dobry program antywirusowy 04.07.11, 15:11
      Ja osobiście polecam Comodo internet security - jest to antywirus, firewall i sandbox w jednym.
    • artnow Re: dobry program antywirusowy 04.07.11, 20:42
      Polecam:
      bit.ly/jZ6Pz4
      • Gość: Matt Re: dobry program antywirusowy IP: *.devs.futuro.pl 11.07.11, 11:47
        Ja mam F-secure i z czystym sumieniem moge go polecic.
        • Gość: rico Re: dobry program antywirusowy IP: *.f-secure.com 12.07.11, 16:01
          popieram, też mam i rekomenduję z pełną odpowiedzialnością
          • Gość: rico Re: dobry program antywirusowy IP: *.f-secure.com 12.07.11, 16:32
            tym bardziej, że sam pomagałem przy jego tworzeniu :)
          • Gość: Malwina Re: dobry program antywirusowy IP: *.play-internet.pl 29.12.12, 13:46
            ja osobiście chwalę sobie Filemedic...to polski produkt ale jak dla mnie bardzo dobry..komp chodzi jakby nie miał antywirusa a system jest chroniony..póki co żadnych poważnych infekcji nie łapie ale nie chcę zapeszać;)
            • wariant_b Re: dobry program antywirusowy 29.12.12, 19:46
              Gość portalu: Malwina napisał(a):
              > ja osobiście chwalę sobie Filemedic...

Pożyjemy, zobaczymy.

Na razie nowa odsłona MKS-Vira nie zaliczyła testu Virus Bulettin VB100 dla Windows 8
              a to chyba jedyny test, w jakim Filemedic uczestniczył. Oczywiście nie oznacza to,
              że program nie chroni skutecznie komputera przez realnymi zagrożeniami, niemniej
              oznacza, że dużo pozostało jeszcze do zrobienia.
              • Gość: Malwina Re: dobry program antywirusowy IP: *.play-internet.pl 02.01.13, 23:08
                a to ciekawa uwaga, nawet o tym nie wiedziałam..ale u mnie filemedic działa bez zarzutu..z tego co czytałam jest cały czas udoskonalany i poprawiany więc ma szansę zaznaczyć się na rynku..
                • Gość: Lucynka Re: dobry program antywirusowy IP: *.komster.pl 07.01.13, 23:16
                  Po artykułach o filemedic też postanowiłam go wypróbować. Póki co kom działa bardzo dobrze i żadnej poważnej infekcji nie złapał. Aktualizuje się bezproblemowo i nie zawiesza mi kompa tak jak np. Avast
    • Gość: Herb Re: dobry program antywirusowy IP: 180.248.26.* 31.05.12, 15:38
      Film Demony (2012) jest super! Polecam!
    • watewer Re: dobry program antywirusowy 03.01.13, 00:18
      Comodo Internet Security , darmowy
      • sebastianbazik Re: dobry program antywirusowy 04.01.13, 11:24
        a ja polecam AVG Free może zżera trochę zasobów ale jest przyjemny w obsłudze i nie wyskakują jakieś okienka co 5 minnut :)
    • hetmantomeh Re: dobry program antywirusowy 05.01.13, 22:28
      A zobaczcie na Comodo - wydaje się jednym z najlepszych
    • Gość: Popsek Re: dobry program antywirusowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 12:45
      Widzę, że tutaj generalnie przewijają się głównie 3 propozycje czyli avast, filemedic i Norton. Cóż, nie powiem konkurencja całkiem niezła, wszystkie programy są bardzo udane i naprawdę świetne. Miałem okazje testować każdy z nich i złego słowa nie mogę powiedzieć;).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka