Dodaj do ulubionych

Help! Kłopoty z routerem US Robotics

03.06.04, 14:49
Mam Neostradę, router US Robotics 9105 i podpięte do niego dwa komputery.
Niestety, co kilka dni w routerze pali się czerwona lampka WAN IP i internet
nie działa. Wszystko wraca do normy po chamskim wyjęciu i powtórnym włożeniu
wtyczki. Czy ktoś wie o co tu chodzi?!
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Help! Kłopoty z routerem US Robotics IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 14:52
      Może o to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=13119919&v=2&s=0 ?
      • laik2 Re: Help! Kłopoty z routerem US Robotics 03.06.04, 15:09
        Nie, sprawdziłem. Wtedy nie było w tepsie żadnych awarii.
        • Gość: piecyk gazowy Re: Help! Kłopoty z routerem US Robotics IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 15:23
          A jak to sprawdziłeś? :-) Kiedyś nam DSL leżał, dzwonię do POLPAK-u, żeby
          zgłosić awarię. Panie trują - proszę zresetować modem, u nas wszystko w
          porządku itp. itd. Netu nie było przez 3-4 godziny. Dopiero NIEOFICJALNIE się
          dowiedziałem, że leżała jakaś bramka w Olsztynie i Tepsa ją naprawiała.

Podobnie w jednej firmy Neo - muliło, zrywało połączenia itp. Gość tydzień
          siedział, nic nie zrobił. W infolinii wszystko OK. Później okazało się, że
          trzeba było w jakiejś tam szafie (też w olszytnie) jakąś "półkę" zresetować
          (wyjąć kartę i włożyć), ale takie działanie udało się wyegzekwować dopiero po
          napisaniu pisemnej skargi do Tepsy.

W Tepsie coś leży, a my tu się zwijamy jak w ukropie, angażujem ludzi i środki,
          żeby rozwiązać probem, a oni robią z nas debili...

TEPSA TWÓJ WRÓG!!!
          • laik2 Re: Help! Kłopoty z routerem US Robotics 03.06.04, 15:47
            OK, ale czy paląca się na czerwono lampka "WAN IP" i zerwany net może mieć inną
            przyczynę niż burdel w Tepsie?
            • nudzisz_strasznie Re: Help! Kłopoty z routerem US Robotics 03.06.04, 17:16
              może mieć bardzo przyziemną, niedociśnięty kabel, ale raczej stawiałabym na
              Tepsę, oni się robią bardzo operatywni, jeśli dotrze się do kogoś spoza linii
              na 800..., nawet tylko telefonicznie, ale trzeba być bardzo stanowczym w
              rozmowie, to można taki numer telefonu uzyskać...
            • Gość: piecyk gazowy Re: Help! Kłopoty z routerem US Robotics IP: *.visp.energis.pl 03.06.04, 19:47
              Ja też stawian na Tepsę (WAN to sieć "zewnętrzna", łącze do Tepsy), ale spytaj
              jeszcze np. tam, gdzie kupowałeś ruter, albo kogoś kto się trochę sieciami
              zajmuje (np. zakłada jakieś sieci osiedlowe itp.).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka