Dodaj do ulubionych

Smartfon przyszłości

16.05.12, 13:48
Witam

Wraz z kolegami wpadliśmy na pomysł na smartfon przyszłości, który polega na odczuwaniu prawdziwych obiektów przez dotyk ekranu smartfona. Wyobraź sobie, że masz zdjęcie jakiegoś fajnego ubrania i może poczuć na smartfonie materiał z którego jest ono zrobione. Niewidomi również mogli by to wykorzystać czytając w alfabecie braila bez używania aplikacji głosowych.

Na YouTube
Na stronie TheTomorrow Talks

Wszlekie lajki, łapki w góre itd. mile widziane
Obserwuj wątek
    • edifice0 Re: Smartfon przyszłości 11.06.12, 13:28
      Niesamowite, ale wydaje mi się, że nieprędko takie coś będzie możliwe w codziennym życiu. Myślę, że to jedna z tych technologii jutra, które pojawią się dopiero za wiele lat.
      • poznaniak32 Re: Smartfon przyszłości 23.07.13, 21:15
        edifice0 napisał(a):

> Niesamowite, ale wydaje mi się, że nieprędko takie coś będzie możliwe w codzien
        > nym życiu. Myślę, że to jedna z tych technologii jutra, które pojawią się dopie
        > ro za wiele lat.

To ciekawe rozwiązanie. Ja myślałem na przykład o drukowaniu 3d za pośrednictwem smartfona. Pozwoliło by to zdalnie sterować procesem, tak jak tu opisane
        drukarka 3d . Myślę że może to być interesujące rozwiązanie - szczególnie proces wytapiania w 3d trwa bardzo długo więc zdalne sterowanie mogłoby go przyspieszyć.
    • giza.mariusz Re: Smartfon przyszłości 27.04.14, 23:15
      Samsung Galaxy S5 nie uwazacie ze to juz jest smartfon przyszlosci?
      Myslicie ze bedzie jeszcze jakas wersja Galaxy S?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka