Dodaj do ulubionych

Pomocy Piecyk...

IP: 212.186.83.* 12.08.04, 09:19
Mam problem z outlookiem korzystam z niego i jest taka sprawa odbieram poczte
poprawnie,ale gdy chce ja wyslac to pojawia sie cos takiego : wystapil
nieznany błąd konto ... serwer ... chwilowy błąd uzyskiwania z Twojego
serwerem DNS co z tym zrobic ??
Obserwuj wątek
    • cooba75 Re: Pomocy Piecyk... 12.08.04, 13:34
      Masz właczone uwierzytelnianie na serwerze (wiekszosc kont wymaga tego przy wysylaniu poczty)

narzedzia --> konta --> wlasciwosci --> serwery --> zrobic "ptaszka" przy serwer wymaga uwierzytelnienia.
      • Gość: pietro Re: Pomocy Piecyk... IP: 212.186.83.* 12.08.04, 19:45
        Mam to włączone nie wiem co dalej bo znów nie wysyła maili...
        • Gość: piecyk gazowy Re: Pomocy Piecyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 20:10
          Dziwne. W ogóle komunikat dziwny, nigdy się nie spotkałem. Skasuj i skonfiguruj
          jeszcze raz konto.

Rozumiem że jesteś w sieci LAN? Jak masz skonfigurowany Internet - masz jakieś
          adresy które musisz wpisywać? Może gdzies popełniłeś pomyłkę?
          • Gość: pietro Re: Pomocy Piecyk... IP: 212.186.83.* 12.08.04, 20:36
            Dzienx za odpowiedz juz spiesze z wyjasnieniami : korzystam z outlooka w sieci
            kablowej dotychczas nie bylo zadnego problemu korzystalem z tego z tymi samymi
            ustawieniami w innej kablówce i pozniej w neostradzie ,teraz poczte odbieram
            prawidlowo , problem powstaje gdy chce cos wyslac..wtedy dostaje zwrotke z tym
            ze wystapil bład z wyslaniem maila ...
            • Gość: piecyk gazowy Re: Pomocy Piecyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 20:51
              Przynam, że dla mnie to wróżenie z fusów. Nigdy się z czymś takim nie
              spotykałem. Jest kilka możliwości (moje "propozycje"):

1. błąd leży po stronie dostawcy Internetu (może rzeczywiście jest jakiś
              problem z serwerami DNS),

2. masz nieprawidłowo skonfigurowany protokół TCP/IP, jeśli masz ustawienia
              automatyczne, sprawdź czy przypadkiem jakiś program Ci tam czegoś nie dopisał,

3. komunikat jest bzdurny (jest jakaś inna przyczyna dla której Outlook nie
              wysyła poczty, proponuję ponowną konfigurację konta, zgodnie z instrukcją jego
              dostawcy (może wprowadził jakieś zmiany i teraz konfiguracja wygląda nieco
              inaczej).

4. Proponuję wpisać komunikat błędu (najlepiej jego nr + np. "Outlook Express")
              do Gooogle.com - może coś znajdziesz na ten temat.

Pozdrawiam...
    • Gość: pietro Re: Pomocy Piecyk... IP: 212.186.83.* 12.08.04, 21:16
      Znalazlem cos takiego moze Ci sie cos rozjaśni błąd numer 0x800CCC67 w google
      wyszlo cos takiego ze ten kod to : SMTP 421 Not available / command not
      available i wiesz juz w czym problem ??
      • Gość: piecyk gazowy Re: Pomocy Piecyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:28
        Masz wpisany prawidło adres SMTP? Włączone uwierzytelnianie itp. (jeśli
        wymagane)?
        • Gość: piecyk gazowy Re: Pomocy Piecyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:32
          support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;PL;329918
          • Gość: pietro Re: Pomocy Piecyk... IP: 212.186.83.* 12.08.04, 21:43
            dzieki za link niestety jak sam mozesz sprawdzic nic z niego nie rozumiem
            oprócz tego ze po angielsku to niezrozumiale sa informacje a szkoda dziwne ze u
            innych dostawcow wszystko bylo ok
        • Gość: pietro Re: Pomocy Piecyk... IP: 212.186.83.* 12.08.04, 21:33
          a w jaki sposob powinien on wyglądac ten SMTP ??? a g'woli uściślenia korzystam
          z netu z kablówki upc...
        • Gość: pietro Re: Pomocy Piecyk... IP: 212.186.83.* 12.08.04, 21:33
          a w jaki sposob powinien on wyglądac ten SMTP ??? a g'woli uściślenia korzystam
          z netu z kablówki upc...
          • Gość: piecyk gazowy Re: Pomocy Piecyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 21:47
            Na stronie dostawcy, albo w pomocy w webmailu powinna być informacja.
            • Gość: pietro Re: Pomocy Piecyk... IP: 212.186.83.* 12.08.04, 21:51
              szkoda ale jutro dzwonie do upc niech mi cos podpowiedzą ...
            • Gość: pietro Re: Pomocy Piecyk... IP: 212.186.83.* 12.08.04, 21:58
              jest jeszcze napisane o jakims bledzie SSL ???
              • Gość: piecyk gazowy Re: Pomocy Piecyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 22:00
                Podejrzewam, że masz źle skonfigurowaną skrzynkę.
                • Gość: pietro Re: Pomocy Piecyk... IP: 212.186.83.* 12.08.04, 22:03
                  Juz Cie nie zameczam ale co masz na myśli ??? Co zrobic zeby bylo dobrze??
                  • Gość: piecyk gazowy Re: Pomocy Piecyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 22:22
                    A gdzie masz tą skrzynkę? W jakiej domenie?
                    • Gość: pietro Re: Pomocy Piecyk... IP: 212.186.83.* 12.08.04, 22:26
                      na wp.pl odwiedzilem juz autoryzacje i wszystko mam wpisane poprawnie,dziwne
                      tylko ze podczas gdy korzystalem z netu w innej kablowce(multimedia) pozniej w
                      neostradzie to niczego nie zmienialem i bylo ok,teraz po podlaczeniu sie do upc
                      chello mam wspomniany problem..
                      • Gość: piecyk gazowy Re: Pomocy Piecyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 22:43
                        No, nie wiem, pobawiłem się trochę OE i kontem na WP. Jakbym nie ustawiał,
                        chodzi.

Musi być jakiś błąd w konfiguracji twego połączenia/modemu, albo może u
                        dostawcy jest jakiś problem.
    • Gość: pietro Re: Pomocy Piecyk... IP: 212.186.83.* 12.08.04, 23:16
      a jakie powinno byc ustawienie w narzedziach i we wlasciwosciach kont w
      POŁACZENIE powinno byc siec lokalna??? Numery hostow serwera ma byc smtp 25 ???
      narzedzia,konta wlasciwosci,zaawansowane ???
      • Gość: piecyk gazowy Re: Pomocy Piecyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:23
        poczta.wp.pl/autoryzacja/czytnik.html?cz=oe

A w połączeniach nie mam nic wybranego (wyłączona opcja)...
        • Gość: p Re: Pomocy Piecyk... IP: 212.186.83.* 12.08.04, 23:33
          nie mam juz pomysłu co dalej robić...
          • Gość: piecyk gazowy Re: Pomocy Piecyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:40
            No to jest nas dwóch. ;-)
            • Gość: ass Re: Pomocy Piecyk... IP: *.dip.t-dialin.net 13.08.04, 00:06
              Start->Ustawienia->Zarzadzanie Systemem->Uslugi i tutaj jest opcja
              Wiadomosci /czy Poczta/-zobacz czy masz wylaczone.
              Jesli tak to wlacz.
              • Gość: pietro Re: Pomocy Piecyk... IP: 212.186.83.* 13.08.04, 10:07
                no niestety nie mam opcji w starcie ustawienia....a maili jak nie moglem
                wysylac tak dalej nie moge
                • Gość: pietro Re: Pomocy Piecyk... IP: 212.186.83.* 13.08.04, 14:27
                  ostatnio konfigurowalem outlooka w neostradzie czy teraz po zmianie operatora
                  internetowego cos trzeba zmienic w ustawieniach outlooka??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka