Dodaj do ulubionych

kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive

• addenium Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 29.10.14, 11:11
      Póki co, to treść tego typu postów jest niezgodna z tematem tego forum. Skoro jest Was 1000 i więcej (o powtarzającym się IP) załóżcie nowe forum typu 'monolog' wychwalające firmę P. Wieczorka. Uprasza się o nie obrażanie osób poszkodowanych i psucie im krwi, chyba, że na tej formie nękania zależy Wam najbardziej. Gratulacje dla admina:/
      • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 29.10.14, 14:19
        Słusznie!
    • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 29.10.14, 14:16
      No to teraz firma Wieczorka zamiast pozycjonować zajmuje się samochwalstwem.
      Kogo Ty chcesz nabrać!? Tych już nabranych w chamski sposób?
      Żenada
    • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 29.10.14, 14:17
      Pokaż swoją stronę !
    • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 29.10.14, 14:24
      Prześledziłam posty z tego nicka mają mały pensjonat, pracownię, i inne działalnosci godne pozazdroszczenia taki bukiet firm w jednej... ha ha ha
      • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 29.10.14, 14:38
        5figa, podaj mi na mój mail swój nr telefonu, poczta@ekopens.pl
        Pozdrawiam, Halina
      • pensjonhalina Re: Nie polecam: ProgresInteractive i joo-ana ! 23.01.16, 15:26
        Witaj 5figa,
        Masz sposób na znalezienie IP komputera?
        Pozdrawiam
    • lato48 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 04.11.14, 10:35
      Czy Firma Progres wykonała Panu audyt strony i optymalizację
      • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 04.11.14, 15:31
        Steffffi, odpowiedz z łaski swojej, pytanie jest proste!
      • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 04.11.14, 17:15
        Panie steffffi, odpowiedz Pan na proste pytanie zadane przez "lato48".
      • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 06.11.14, 08:22
        Firma Progres Interactive za pomocą naszego forum próbuje wypromować się jako dobra, uczciwa firma, wpisuje w każdym pozytywnym wpisie całą nazwę firmy ,żeby tylko te dobre wpisy były widoczne w wyszukiwarce, po wpisaniu Progres Interactive, pierwsze pokażą sie tylko
        te które mają pełną nazwę w treści, ten kto nie wejdzie na forum tylko zczyta podbite do pierwszych pozycji wpisy z forum natknie się na same pozytywy, sprytnie. Proszę używać całej nazwy firmy we wpisach bo Progres Interactive wykorzystuje swoją wiedzę, i nie jest to działanie przypadkowe.
        • ewasz70 [...] 06.11.14, 09:07
          Treść postu jest niedostępna.
    • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 04.11.14, 14:25
      pszczurkow, co to ma być!?
      • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 06.11.14, 10:43
        wpisy do 500 pozycji
        • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 07.11.14, 12:21
          Uwaga ! Wszystkie osoby które zostały pokrzywdzone przez firmę Progres Interactive proszę zgłaszać sie do swoich komend Policji, nawet te osoby których sprawy zostały potraktowane w sposób mało poważny.
          • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 07.11.14, 15:44
            Absolutnie potwierdzam, Progres Interactive musi odpowiedzięć za swoje działania!
            • przeciwko.progresowi Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 13.11.14, 16:52
              Dzień dobry

Wszystkie osoby, które jeszcze nie zgłosiły sprawy do prokuratury / policji lub ją zgłaszały w swoim miejscu zamieszkania ale postępowanie nie zostało wszczęte proszę kierować zawiadomienia do Prokuratury Rejonowej w Jeleniej Górze, ul. Matejki 17 telefon kontaktowy: 75 6428460
              Sprawa bardzo mocno ruszyła z miejsca, co bardzo mnie cieszy. Rozmawiałem dzisiaj osobiście z prokuraturą i będzie się działo.

Oprócz skierowania zawiadomienia odnośnie firmy Progres Interactive osobne zawiadomienia należy kierować przeciwko firmie Solventoir, jeżeli mają Państwo problemy również z tą firmą.
              Oczywiście w jednym i drugim zawiadomieniu nazwy firm się przewijają bo one ze sobą współpracują ale odnośnie działań Solventoiru będzie wszczęte osobne postępowanie.

Ja właśnie przygotowuje osobne zawiadomienia odnośnie obu firm i wysyłam do Jeleniej Góry.
              Proszę wszystkich poszkodowanych, którzy jeszcze tego nie zrobili aby jak najszybciej zgłaszali tam sprawę.

Pozdrawiam
              Kontakt do mnie: przeciwko.progresowi@gmail.com
              • 1bolkaola Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 20.11.14, 18:56
                Super, że się dzieje. Należy im się ogromna kara. Liczba poszkodowanych stale rośnie - będziemy Mogli bardziej powalczyć, ale UJAWNIAJCIE SIĘ LUDZIE I PISZCIE DO PROKURATURY!
          • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 07.11.14, 15:50
            Steffffi co Ty na to!? Mam nadzieję, że PROGRES INTERACTIVE odpowie za swoje pseudo działania. Nie ociągaj się teraz i dodaj swój komentarz na temat PROGES INTERACTIVE.
            A tak poza tym to pochwal się dobrodziejstwami PROGRES INTERACTIVE i swoją super pozycjonowaną stroną! Co masz do ukrycia!?
            • wag-pol Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 25.11.14, 10:35
              Jeśli chodzi o firmę PROGRESINTERACTIVE to stwierdzam, że pomimo początkowych niemiłych zaskoczeń z mojej strony to finalnie można z nimi dojść do porozumienia.
              • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 25.11.14, 10:45
                Panie "wag-pol" pochwal się swoją stroną jeżeli jesteś zadowolony.
                • wag-pol-dot-pl Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 25.11.14, 11:12
                  www.wag-pol.pl
                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 25.11.14, 14:25
                    Gratuluję! Są Państwo jedyni, dogadali się Państwo płacąc pieniądze?czy Progres odstąpił od roszczenia.
                    • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 26.11.14, 16:57
                      Drogi (a) 5figa ,
                      No nie wiem czy jest czego gratulować, ten zapewne miły Pan nie odpowiedział na mojego maila i jak na razie nie potwierdził swej szczęśliwości przy sprzedaży wag samochodowych.
                      W imieniu mojej teściowej Haliny i w pełni umocowany,
                      Zbigniew Loszek
                      P.S. Możesz podać mi na maila swój adres? Mój, to: poczta@ekopens.pl
                      • 2benc Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 26.11.14, 17:03
                        5figa jak tam sytuacja?
                        • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 08:22
                          Niestety nic nowego nie ma, próbuję łapać Panią P. , mam nadzieję ze coś na dniach się pojawi nowego, koniec roku się zbliża:) Pozdrawiam wszystkie zaangażowane osoby. Z tą firmą od wag to chyba znowu jakaś podpucha.
    • mr.mentos Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 25.11.14, 17:19
      witam, własnie dostałem, wezwanie do zapłaty za 3 miesiace, pozycjonowania, ale ja odesłalem po 20dniach, rezygnacje, podwieczorek twierdzi, ze nie dostał, ale pytanie moje brzmi, czy ktos dostał wyrok z sadu? forum temat jest od 3 mies, chyba tak, bo pisze ktos, ze firma windykacyjna go neka, to chyba z wyrokiem/po. prosze o inf. dziekuje
      • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 26.11.14, 12:24
        Niestety nęka bez wyroku takie prawo - bezprawie .
        • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 26.11.14, 14:52
          5figa czy cos juz wiadomo w sprawie?
    • 2benc Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 26.11.14, 21:38
      To ciekawe
      • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 26.11.14, 21:49
        Tak,dosc ciekawe majac na uwadze,ze zakladajac taka spolke calkowita odpowiedzialnosc spada tylko na jeden podmiot,czyli? na pewno nie na podwieczorka... cwana bestia
        • 2benc Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 26.11.14, 21:51
          Wiesz gdzie i jak kończą tacy?
          • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 26.11.14, 21:57
            Z cala pewnoscia nie zycze mu wszystkiego najgorszego bo to podobno wraca zdwojone ,ale niestety podziwiam tego czlowieka z jakim uporem maniaka stara sie podniesc z kolejnego dolka... szkoda,ze my pokrzywdzeni nie mamy wspolnie tyle sily i determinacji.. ech
            • 2benc Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 26.11.14, 22:15
              Prawdopodobnie zakończy działalność progres pozycjonowanie.
              • 2benc Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 26.11.14, 22:17
                Cieszę się z faktu ,żę się nie dałem i ani złotówki nie zapłaciłem.
                • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 26.11.14, 22:24
                  Ja rowniez jeszcze nie zaplacilam mu ani zlotowki,ale boje ise,ze to chwilowe
            • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 08:13
              mamy siłe i determinację i jest nas co raz więcej!!! wysłałeś zawiadomienie do prokuratury?? jesli nie to zrób to jak najszybciej!
              • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 09.12.14, 08:20
                Nie wyslalam zawiadomienia...nie wiem od czego zaczac,co napisac.Moze ktos pokieruje moimi dzialaniami?
                • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 09.12.14, 09:29
                  sor_en moge pomóc w kwestii napisana zawiadomienia prosze o kontakt na maila maharowka@poczta.fm
            • windykator_2016 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 07.06.16, 11:07
              w razie jakichkolwiek uwag bądź pytań związanych z działalnością firmy SOLVENTOIR proszę o kontakt: solventoir@solventoir.pl
    • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 08:24
      Bardzo ciekawe, wskazówka dla naszych sprawiedliwych z urzędu.
    • abbas77 [...] 27.11.14, 09:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 10:02
        Kim Pan jesteś Panie abbas77 czy jak Ci tam aby mnie pouczać i olewać? Zadowolony klient Finanse Progres Interactive ? Pozdrawiam serdecznie.
        • abbas77 [...] 27.11.14, 10:51
          • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 10:57
            Znowu trafiła nam się osoba której wypowiedzi zdejmie administrator forum, po co tyle jadu?
            Życzę żeby Panu nigdy nie zdarzyła się taka sytuacja jak nam z Progres, a jak sie zdarzy to proszę
            sobie przypomnieć co Pan pisał na naszym forum i porównać ile wpisów i czasu Pan poświęci na walkę z oszustwem w swojej sprawie.
            • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 11:12
              Komu 5figa teraz odpisujesz?
              • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 11:24
                Odpisuję abbas77, kompletnie nie rozumiem takich wpisów.
                • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 11:25
                  O już usunięty , tak jak myślałam
                  • abbas77 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 11:52
                    Ciekawa sprawa - fajne macie ludzie to forum. Wpadłem tu dzisiaj i napisałem obiektywnie i raczej bezstronnie, że macie dużo czasu na wylewanie swoich żali i nękanie innych mailami, bo odważyli się napisać, że coś im się podoba. I proszę, zadbaliście, by mój komentarz wyleciał. Piszecie, że wylewam jad. Jeżeli obiektywna opinia jest wylewaniem jadu, to ja przepraszam. Dobrze, pędzę dalej. Pozdrawiam Pani 5figa. Życzę samych sukcesów w kneblowaniu innym ust.
                    • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 12:05
                      Pana wpis usunął admin, wnioski niech Pan sam wyciągnie.
                      • abbas77 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 12:15
                        Bo się zmówiliście i naklikaliście koszy, by zgłosić do moderacji? Ciekawy sposób dyskusji i oponentem.
                        • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 12:29
                          No to już widać Panie abbas77 kto Ty jesteś i w czyim imieniu zabierasz głos.
                        • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 15:11
                          Jakich koszy ?, usunięto kilka minut po Pana wpisie , widocznie miałeś Pan pecha i admin obserwuje nasze forum. Z reguły wszystkie agresywne wpisy są kasowane bez żadnych koszy, bardzo mnie zdziwiło,że w Pana przypadku wpis został skasowany tak szybko.Może jednak warto wyciągnąc wnioski a nie oskarżać innych.
                          • abbas77 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 16:28
                            Hahaha, admin mi napisał, że sam sobie udzielałem odpowiedzi na swoje własne posty. Ładnie się tutaj Państwo zabawiacie. Normalnie, żal. Nie potraficie Państwo uczciwie prowadzić dyskusji, tylko jakieś dziwne chwyty stosujecie. Nie dziwię się, że macie problemy. Swoją drogą pierwszy raz spotykam się z tak kuriozalną sytuacją, że mój post zniknął.
                            • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 16:40
                              Co Pan za bzdury pisze,kiedy admin w gazecie odpisuje takie brednie? Problem jest niestety po Pana stronie i to tyle w tym temacie, proszę nie pisać na forum, jeżeli nie ma Pan nic do dodania w temacie forum, chyba że chce Pan sztucznie podbijać pozycję tego forum, jeżeli tak to zapraszam do kontynuowania.
                              • abbas77 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 16:53
                                Pani figa, cytuję co mi napisał admin:

Wpisy są usuwane za pacynkowanie (pisanie ze sobą, w jednym wątku, jako różne osoby). Stanowi to naruszenie regulaminu i jest traktowane jak oszukiwanie użytkowników. Dalsze tego typu wpisy będą skutkowały blokadą pisania.

Pozdrawiamy,

--
                                Administracja Forum
                                Gazeta.pl
                              • abbas77 [...] 27.11.14, 16:55
                                • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 16:57
                                  Nie! wychodzi na to że już sie Pan pojawił wcześniej jako inny nick i ja kończę z Panem korespondencję. Admina proszę o usuniecie reszty wpisów z Pana poprzedniego nicka.
                                  • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 17:22
                                    5figa absolutnie masz rację! A abbas77, który wszystkim dobrze radził aby zajęli się swoimi biznesami najwyraźniej tej rady nie stosuje do siebie i stał się największym "pisarzem" na forum.
                                    Grasz Pan w tej samej drużynie co Finanse Progres Interactive.
                                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 17:23
                                    Mail do admina wysłany, ciekawe ile wpisów i z jakim nickiem zniknie, a może nickami.
                    • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 12:06
                      A jednak masz Panie abbas77 dużo czasu na pisanie na tym forum.
          • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 11:03
            Panie abbas77 odpisujesz mi na forum jeszcze szybciej niż ja. A tak by the way to co to Pana obchodzi czy zajmuję się biznesem czy nie oraz jak wygląda moje wyczulenie na pewne punkty?
            Psycholog z Pana czy żartowniś?
            Ponadto informuję, że to forum założyli ludzie niezadowoleni z pseudousług firmy Finanse Progres Interactive a więc po co się Pan tu wpisuje, też jest Pan niezadowolony?
            • abbas77 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 16:35
              Pisałem Panu i powtórzę: nawet jakbym napisał: "jesteś Pan mądry", to by Pan odebrał to jako atak na własną osobę. Brak Panu dystansu i proponuję moje spostrzeżenie przemyśleć, bo nikt nie jest nieomylny. I nie dziwię się, że nikt nie chce z zadowolonych klientów ujawniać swoich danych, by nikt ich nie nękał dziwnymi mailami jak tego gościa z wag-polu. Napisał Pan i co, liczy Pan, że normalnie myślący facet prowadzący firmę będzie Panu odpisywał na jakieś maile z forum?
              • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 27.11.14, 16:44
                Pan z wymienionej firmy został na forum tylko zapytany o sposób rozwiazania problemu z Progresem, a to nie jest nękanie, tylko dotyczy sedna tematu forum.
                • abbas77 [...] 28.11.14, 15:12
                  • przeciwko.progresowi Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 28.11.14, 15:37
                    Czyli Pan abbas77 jest osobą postronną z ulicy, prowadzi swój biznes, poucza innych żeby zajęli się prowadzeniem swojego biznesu ? a sam znalazł czas żeby przeczytać grubo ponad 600 wpisów w nie dotyczącej go sprawie? Skąd w ogóle trafił na to forum?
                    Podejrzewam, że Anetai Kamil nie dostali pensji i wylecieli z firmy, a na ich miejsce przyszedl nowy pracownik czyli abbas.
                    Panie abbas zadzwoń Pan do Prokuratury Rejonowej w Jeleniej Górze, ul. Matejki 1, podam Panu nawet numer bo nie mam co robić tel. 756428460 to dowiesz się Pan jaka to uczciwa firma.
                    • abbas77 [...] 28.11.14, 17:01
                      • 2benc Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 28.11.14, 17:07
                        Proszę Pana zmiatać z tego forum!!Jesteś tutaj nie potrzebny.Jak chcesz z kimś pogadać to gadaj do swoich rybek.hehehe
                        • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 28.11.14, 17:49
                          Drogi(a) 2benc słusznie! Ale ten cymbał może nie mieć rybek!
                          • 2benc Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 28.11.14, 17:53
                            Też prawda i dlatego udziela się na forum na które trafił przez przypadek .,.,.,.,.,hehehe
                            • przeciwko.progresowi [...] 28.11.14, 18:30
                              • meble_komis mail przeciwko.progresowi@gmail.com NIE PISAĆ TAM 28.11.14, 22:42
                                Ludzie nie przesyłajcie niczego na tego maila przeciwko.progresowi@gmail.com, szczególnie żadnych oświadczeń z waszymi danymi, to mail ludzi z progresu, później to wykorzystają przeciwko wam!!!
                                • 5figa Re: mail przeciwko.progresowi@gmail.com NIE PISAĆ 29.11.14, 09:23
                                  Proszę zgłosić sprawę do admina forum i do Prokuratury jeżeli macie Państwo dowody, podszywanie się pod osoby poszkodowane w celu uzyskania informacji to przestępstwo i jest ścigane z urzędu.
                                  • przeciwko.progresowi Re: mail przeciwko.progresowi@gmail.com NIE PISAĆ 29.11.14, 11:30
                                    Mail przeciwko.progresowi@gmail.com jest jak najbardziej aktualny i jestem poszkodowanym. Zresztą proszę zobaczyć od kiedy tu piszę. Czy gdybym był pracownikiem progresu do podawałbym dane do prokuratury i zachęcał do wysyłania zgłoszeń. Proszę prześledzić moje wpisy. Mój numer telefonu 886902890, proszę przedzwonić jeśli mają Państwo wątpliwości.
                                    Ciekawe, że spod nicka meble.komis pierwszy wpis oskarża mnie o podszywanie się pod pracownika progresu gdy staram się zebrać oświadczenia od poszkodowanych.
                              • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 28.11.14, 22:42
                                Ludzie nie przesyłajcie niczego na tego maila przeciwko.progresowi@gmail.com, szczególnie żadnych oświadczeń z waszymi danymi, to mail ludzi z progresu, później to wykorzystają przeciwko wam!!!
                                • ki.na Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 28.11.14, 23:14
                                  Skąd jest pan tak świetnie poinformowany?Prosze nas oświetlić.
                        • wawelarras Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 30.11.14, 22:20
                          Odpowiedz człowiekowi, a nie go obrażasz. Ja też jestem ciekawa, czy ktoś z was próbował się dogadać z ta firmą.
                          • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 01.12.14, 11:28
                            Rozmowa z firmą wygląda jak odsłuchiwanie tej samej wiadomości. Dlatego wzbudza moje zainteresowanie sposób w który komuś udało się dogadać. Niestety nikt poza pochwaleniem się że sie dogadał, nie podał jak tego dokonał.Jednym bezsprzecznym ze sposobów jest spłata wszystkich wymaganych faktur, może o to chodziło tym dogadanym.
                            • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 04.12.14, 17:26
                              Ja sie dogadalam... 6 rat po 1.500zl hehe,oczywiscie nie podpisalam ugody
                              • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 04.12.14, 20:42
                                kto się z panią dogadywał i kiedy podwieczorek się odzywał?
                                • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 06.12.14, 06:05
                                  Caly intensywny kontakt z P.Antonim mial miejsce jakis miesiac temu.Kiedy nie zgodzilam sie na tak duze raty,po negocjacjach obiecal,ze zobaczy co sie da jeszcze w mojej sprawie zrobic,konsultujac to z zekomym zarzadem firmy-niestety nie poczuwal sie do wzecia odpowiedzialnosci za bledy popelnione w slowach kluczowych,przerzucajac cala wine na moje barki,oczywiscie nie wazny dla niego byl fakt,ze po zlozeniu z mojej strony wypowiedzenia umowy po 2 miesiacach pozycjonowania on nadal przez kolejne 2 miesiace przysylal mi faktury,a nastepnie to on wypowiedzial mi umowe uzasadniajac ja brakiem platnosci,doliczajac note obciazajaca czyli 100% calego zadluzenia.Na dzien dzisiejszy od tamtego czasu P.Antoni milczy.
                                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 06.12.14, 14:42
                                    Drogi so_en w/w Pan nie milczy od czasu do czasu występuje na tym forum pod innymi nickami, trzeba sie wczytać w te teksty i wiadomo co myśli i jak nas traktuje. Teraz pojawił się jako meble... używane zwroty, zakres słownictwa, styl świadczą o tym że pisze to jedna osoba która podaje się za osoby zadowolone.
                                    • pensjonhalina [...] 06.12.14, 14:55
                                  • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 07.12.14, 20:49
                                    Ja też miałem podpisaną z nimi umowę i uważam że to Pani zachowuje się NIEUCZCIWIE. Po pierwsze słowa kluczowe były w umowie i były do Pani przesłane i Pani je ZAAKCEPTOWAŁA podpisując umowę. Po drugie z tego co pamiętam to umowa ma 3 miesięczny okres wypowiedzenia, wiec jest normalne że firma przez kolejne miesiące przesyłała fakturę za swoją pracę, bo przecież taką umowę Pani podpisała. Nota obciążeniowa również wynika z umowy. Wydaje mi się że chciała Pani skorzystać za darmo i nic nie płacić, mam rację? Niech Pani wskaże chociaż jedną czynność jaka została wykonana przez tą firmę niezgodnie z umową. Ja ze swojej strony polecam Progres Interactive.
                                    • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 08:05
                                      Antosiu czy jak Ci tam... skoroś taki madry to powiedz nam skąd bierze sie kwota rzekomej noty obciążeniowej?? sam zapis w umowie nie przedstawia sposobu wyliczenia kwoty!! każdy z nas otrzymał inna notę i każdy z nas nie wie jak Pan to oblicza?? BZDURY....
                                      • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 10:16
                                        I znów schemat się powtarza, jest Pan poszkodowany ale nie umie Pan powiedzieć co firma zrobiła niezgodnie z umową. Nie umie Pan czytać po polsku, bo jakby Pan umiał to wiedziałby Pan skąd bierze się kwota noty, co jest wyraźnie wskazane w umowie. Nie bronię tej firmy ale sam podpisałem umowę i ją PRZECZYTAŁEM. Z usług firmy Progres Interactive jestem zadowolony:)
                                        • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 10:27
                                          Antoś weź nie pisz bzdur..... opłata aktywacyjna hmm... u każdego inna ale nadal nie wiadomo dlaczego i skąd :) meble_komis! na jednym forum pisze co innego i na drugim też inne bzdety! na innym forum piszesz aby nie kontaktowac się z osoba poszkodowana, która chce naszego wsparcia bo to niby oszust a tutaj zacięcie bronisz Progresu! jednym słowem kłamca !
                                        • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 10:35
                                          o prosze co meble_komis pisał jeszcze kilka dni temu :) skopiowałam z jego wpisów na tym i innym forum :) Antoś sam sobie przeczy i próbuje cos tu ugrać!

cyt. meble_komis: Ludzie nie przesyłajcie niczego na tego maila przeciwko.progresowi@gmail.com, szczególnie żadnych oświadczeń z waszymi danymi, to mail ludzi z progresu, później to wykorzystają przeciwko wam!!!
                                    • go2alex [...] 08.12.14, 08:10
                                      • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 11:39
                                        Wiadomo co jest nie tak, to nie jest osoba zadowolona tylko pracownik firmy Progres Interactive.
                                        Gdybym była zadowolona z tej firmy nie pisałabym takich długich tekstów w obronie jakiejś firmy .Jak firma jest ok to nie ma takiego forum. Poza tym jeżeli kogoś oczerniasz meble to tak jak wcześniej pisałam przedstaw dowody. Niby nas ostrzegasz a z drugiej strony piszesz pochwalne peany na cześć Progres Interactive. Sami oszuści niestety z tych zadowolonych.
                                        • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 14:15
                                          5figa masz absolutną rację. Progres Interactive podstawia swoich ludzi jako zadowolonych klientów. Wielka lipa!
                              • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 05.12.14, 11:17
                                To nie ugoda tylko płacenie rat:)
                                • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 05.12.14, 11:43
                                  czy Pani coś wie co sie dzieje w prokuraturze ?
                          • kasiajulia3 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 04.12.14, 12:18
                            Hehe dobre !!! My wręcz prosiliśmy o zaprzestanie pozycjonowania - umowa jest umowa itp. itp., Chyba każdy z Nas to zna... Pozdrawiam
                      • przeciwko.progresowi Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 28.11.14, 17:15
                        A czy Pan próbowałby się dogadać z firmą, która przez ponad tydzień celowo nie odbiera wypowiedzeń umowy aby minął termin okresu testowego. Albo czy próbowałby się Pan dogadać z firmą, której prezes na pytanie jak to jest że spółka z o.o. nie odbiera wypowiedzeń przez tyle czasu odpowiada cytuje "wyznaczyłem siebie na jedyną osobę upoważnioną do odbierania poczty i będę ją odbierał kiedy mi się podoba a nie kiedy pasuje to klientom"
                        Ja czekam na rozprawę w sądzie i śpię spokojnie. Ciekawe czy Pan Prezes śpi spokojnie?

Czyli Panie abbas77 trafił Pan przez przypadek na to forum i tak się Panu spodobało, że przeczytał Pan około 650 postów i postanowił się włączyć do dyskusji?
                        • przeciwko.progresowi Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 28.11.14, 17:20
                          I bardzo jestem ciekaw w jaki sposób przez przypadek można trafić na to forum, bo nawet osoby zainteresowane tematem które szukają pomocy mają kłopot żeby je znaleźć.
                      • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 28.11.14, 18:30
                        Drogi abbas77,alibo Antku czy Panie S.(jak wolisz). Podpowiedz nam jak sie dogadać się z tą firmą: Finanse Progres Interactive! Czy jest to poza porozumieniem przed
                        sądowym możliwe!? Na jakich warunkach? Będziemy wdzięczni za wskazówki jako, że determinacja nasza sięgnęła zenitu.
                        Z najwyższym uszanowaniem,
                        Klika nabitych w butelkę klientów.
                      • oszukana59 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 28.11.14, 18:44
                        oczywiście, chcieliśmy wyjśnić, rozmawiać ,ale się nie dało, jężeli się komuś powiodło to podpowiedzcie jak, a nie piszecie idiotyzmy
                        • meble_projekty2014 [...] 05.12.14, 16:35
                          • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 05.12.14, 19:18
                            czy nie dziwne, że w tej wypowiedzi pojawia się określenie "pieniaczami" ??!! czytając wszystkie wypowiedzi "pozytywne" o progresie pojawia się określenie NAS - POKRZYWDZONYCH mianem pieniaczy.... mam wrażenie że wpisy robi ta sama osoba!!!!!!
                          • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 06.12.14, 14:38
                            To jest znowu ta sama osoba , dostałam maila od admina będa kasować wpisy od tych samych osób które występują pod różnymi nickami. Dziwi mnie,że oskarża sie nas o pieniactwo, obrażanie innych osób, proszę podać gdzie to występuje, z reguły to osoby zadowolone zasypują nas masą zarzutów i obelg. Dziwne prawda?
                            • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 04.05.15, 17:58
                              UWAGA! Wykasowano moje wpisy, które źle traktują PROGRES INTERACTIVE !!!!!!!
                              Czy admin ma takie prawo!? Co jest źle to kasuje a co dobre (sic!) zostawia?
                              Powtarzam, coś znowu jest nie tak!
                          • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 07.12.14, 16:30
                            Droga Pani, gdzie tu na forum widziałaś bluzgi do osób które się zgłosiły, to te osoby obrażały i jak widać nadal próbują obrażać osoby pokrzywdzone przez firmę reprezentowaną p. Wieczorka.
                            • pensjonhalina [...] 07.12.14, 16:55
                          • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 07.12.14, 17:07
                            meble_projekty2014, co ty robisz na tym forum!? Zadowolona użytkowniczka (!?), oświęć nas i powiedz jak to zrobić!?
                            Podaj jakieś namiary, zrób coś dla nas.
                            Będziemy naprawdę wdzięczni !
                            Wydutkani przez PROGRES INTERACTIVE.
                            • meble_projekty2014 [...] 08.12.14, 13:13
                              • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 13:21
                                A w jaki sposób się Państwo dogadali?
                              • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 13:34
                                o proszę teraz pisze że dogadała sie z progresem a wcześniej zachwalała współpracę z nimi.... piszą co ślina na język przyniesie nie kontrolując tego co wczesniej wygłaszali ... meble_projekty2014 weź sie człowieku zastanów co piszesz!!!
                                • meble_projekty2014 [...] 08.12.14, 14:05
                                  • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 14:37
                                    skoro jest sie zadowolonym z usług tejze firmy to po co za chwile sie pisze że sie idzie dogadać! dogadywanie sie z progresem polega na tym, że Pan podwieczorek rzuca hasło zapłać mi tyle i tyle i to wszystko! a sumy bierze sobie z kosmosu... nawet nie potrafi uzasadnic dlaczego np. chce sie dogadać, że mam zapłacic 60% od kwoty noty.... po prostu ma "dobre serce"?? !!
                                    a ty jak taka zadowolona to o jakim dogadywaniu piszesz....?? zadowolony nie musi się dogadywać z panem W.!!
                                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 15:31
                                    W którym momencie została opisana sytuacja dogadania, jakoś nie nadążam, albo jest sie dogadanym albo zadowolonym, nie trzeba sie dogadywać jak jest sie zadowolonym, jedno wyklucza drugie. Z wpisu meble_projekty znowu leje się jad poznany we wcześniejszych tekstach zadowolonych i pewnie znowu zaraz admin zdejmie tekst, bo sie okaże że to ta sama osoba tylko z innym nickiem.
                                    • meble_projekty2014 [...] 08.12.14, 17:00
                                      • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 17:47
                                        Z zasady muszą się dogadywać ci którzy są niezadowoleni, jak ktoś jest zadowolony to nie musi nic dogadywać, jak ktoś sie dogada oczywiście może być zadowolony, tylko nie rozumiem dlaczego nie jest w stanie opisać swojej metody dogadania ? Znowu próba obrażania- zaczadzeni? A podobno preferujecie dogadanie i dyskusję na poziomie.
                  • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 28.11.14, 17:43
                    Co Ty bzdolisz a nie solisz! Jak się dogadać z papugą!? Czy wiesz o czym poiszesz!?
                    • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 29.11.14, 09:19
                      Według abbasa77 650 wpisów to problemy z komunikacją, ciekawe. Rozumiem,że może pisać na forum bo zlikwidował stare nicki, niech podbija pozycję forum, nie ma to jak dobra reklama dla firmy:)
              • doradcajg Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 25.02.15, 01:55
                Mwakalinga to ty? Jeżeli broniłeś pracę magisterską we Wrocławiu w 2001 r. i pochodzisz z Tanzanii, to jesteś moim kolegą ze studiów. odezwij się na priv.
    • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 10:40
      CZY WIEDZIELIŚCIE ŻE 19 LISTOPADA BR. ZOSTAŁA POWOŁANA KOLEJNA sP. Z O.O. KOMANDYTOWA - NET TWO PROGRES INTERACTIVE??!! CIEKAWE W JAKIM CELU - DANE ZNALAZŁAM www.infoveriti.pl/firma-krs/Net,Two,Progres,Interactive,Jelenia,Gora,Raport,biznesowy,KRS,0000532237.html
      • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 10:42
        www.imsig.pl/pozycja/2014/229/KRS/301392,NET_TWO_PROGRES_INTERACTIVE_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84_SP%C3%93%C5%81KA_KOMANDYTOWA
        • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 10:42
          www.krs-online.com.pl/net-two-progres-interactive-sp-z-o-o-krs-1500453.html
    • skora.do.walki [...] 08.12.14, 13:12
      • go2alex [...] 08.12.14, 13:36
      • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 08.12.14, 14:25
        skora.do.walki jasne, że masz rację i walcz tak jak i my o swoje, natomiast Progres Interactive pisz z DUŻEJ LITERY bo tak jest pozycjonowana w przeglądarkach i ma prawie same pozytywne wpisy (od swoich zresztą).
        • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 09.12.14, 08:35
          Miałam rację znowu meble -projekty to ta sama osoba, ale obciach, dziękuje za czujność aminowi:)
      • skora.do.walki [...] 09.12.14, 13:28
        • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 09.12.14, 15:12
          Dziewczyno skora.do.walki Brawo! Czekamy na sprawę już od sierpnia, takie osoby jak Ty dodają nam siły:)
        • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 09.12.14, 18:11
          Witaj "skora.do.walki" tak trzeba. Firma PROGRES INTERACTIVE niczego mi nie wypozycjonowała przez TRZY miesiące (faktury dostawałam) a powinna po 30 dniach zaprzestać jakichkolwiek działań na mojej stronie bo zgłosiłam rozwiązanie tej kretyńskiej niby współpracy.
          I co ! I nic! To jest metoda - PROGRES INTERACTIVE nie przyjmuje pism i telefonów, fajne, prawda!? Nie, nie fajne, żałosne!
      • addenium Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 10.12.14, 19:18
        Witam poszkodowanych!
        Dostaliśmy nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym (pozew wniesiony przeciwko nam przez firmę Solventoir) z Sądu Rejonowego w Jeleniej Górze Wydział Gospodarczy. Otrzymaliśmy również zawiadomienie z Prokuratury w J.G. o prowadzonym postepowaniu przeciwko firmie Progres Interactive.
        Firma Solventoir, jak już informował użytkownik przeciwko.progresowi, kierując sprawę do sądu przedstawia jedynie własne dokumenty z notą obciążeniową oraz cesją wierzytelności, z których nie wynika, że w tej sprawie równolegle toczy się postępowanie przeciwko firmie, która im ten dług sprzedała.
        Zwracam się z prośbą o do osób poszkodowanych i gotowych do wystawienia oświadczenia, którym moglibyśmy posłużyć się w odwołaniu od nakazu zapłaty.
        W zamian za wystawione oświadczenie oferuję pomoc ze swojej strony.
        Osoby poszkodowane i zainteresowane pomocą proszę o kontakt: szerokibor@interia.pl - wówczas prześlę szablon takiego oświadczenia.
        • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 08:57
          proszę o przesłanie takiego formularza, ja czekam co będzie dalej
          • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 18:24
            Dalej to ktoś zainteresuje się Pani czynem z art. 270 K.K. w zw. z art. 115 § 14 K.K. co do którego sama się Pani przyznała na łamach innego forum, pochwali się Pani tutaj szanownym forumowiczom ?
            • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 19:28
              Po pierwsze nikt do niczego się nie przyznał Antku! to czysta hipoteza ;) a po drugie PREZESIKU PROGRES INTERAKTIVE nabijać ludzi w butelkę co do nakazu zapłaty sądowego to sobie możesz!!! wspieramy się nawzajem i znamy zakres nakazu upominawczego!!! nie strasz ludzi !!!
              • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 19:43
                w procesie sadowym grafolog z prokuratorem z pewnością to ustalą ;)
        • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 08:59
          mam pytanie czy wczesniej dostał Pan jakieś pismo z Solventoir? czy od razu z sądu?
          • addenium Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 21:31
            Bezpośrednio z sądu w J.G., Solventoir nie odpowiedział na nasze pismo wyjaśniające, w którym podawaliśmy, iż naliczenie noty jest bezpodstawne.
        • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 17:52
          skoro Sąd trzyma stronę Progresu i po przeanalizowaniu sprawy nakazał Panu zapłacić to nie pozostaje nic innego jak chyba donieść do Prokuratury na Sąd :) A wystarczyło po prostu zapłacić za usługę. No ale tak lepiej siedzieć i płakać na forum zamiast Firma Progres Interactive przez Sąd udowodniła że należą jej się pieniądze a Pan tego nie akceptuje, ma Pan do tego prawo, jednak jeśli ta firma wysyła pozew do Sądu to raczej wie co robi i wie że sprawę wygra. Sąd jest po stronie Progresu bo Progres Interactive Jelenia Góra to dobra i rzetelna firma, a jeśli ktoś nie zgadza się z wyrokami niezawisłego sądu to jest po prostu ignorantem i to nie wymaga raczej żadnego komentarza.
          • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 18:09
            Ty, meble_komis, Antku czy jak Ci tam jeszcze, nie zauważyłeś, że to jest forum niezadowolonych a nie pracowników Finanse ProgresInteractive!?. Nie tu trzeba się logować aby bzdury o pięknej działalności (sic!) Finanse ProgresInteractive wypisywać!
            Pracownicy Finanse ProgresInteractive załóżcie sobie swoje forum super zadowolonych i tam się wzajemnie wychwalajcie pod niebiosa!!
            Ta, jak bzdurnie zresztą piszesz firma logo "Rzetelna Firma" zamieściła sobie bezprawnie! Tego logo już zresztą naszym staraniem nie ma, nie wiedziałeś o tym!? No to już wiesz.
            • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 18:21
              W tym kraju istnieje wolność słowa i każdy ma prawo tu pisać. Jeżeli dla Pani wyrok niezwisłego sądu to bzdura to gratuluje inteligencji.
              • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 18:26
                Proszę nie grozić i nie obrażać , znowu Pana admin wykasuje, ale widocznie tak musi być...
          • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 18:24
            Człowieku o czym piszesz to jest zapytanie od Sądu , osoba pozwana ma prawo wypowiedzieć się w sprawie swojego domniemanego długu, to nie jest żaden wyrok. Spokojnie nie ma co sie tak emocjonować meble - komis, firma Progres Interactive ma problemy w Prokuraturze i żaden sąd po wyjaśnieniach pozwanych nie zasądzi żadnej kwoty do wyjaśnienia sprawy w Prokuraturze , gdzie są prowadzone sprawy z urzędu przez Prokuratora. A jak jest wszczęte śledztwo to znaczy, że coś jest nie tak z firmą inaczej żaden Prokurator nie bawiłby się bez konkretnych zarzutów we wszczynanie postępowania.
            • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 18:25
              hahahaha "zapytanie z sądu"
              • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 18:27
                Tak , w postępowaniu upominawczym stanowczo tak, proszę sie douczyć.
                • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 18:30
                  Dostał Pan Nakaz zapłaty jak sama nazwa wskazuje Sąd po rozpatrzeniu pozwu Progres Interactive nakazuje Panu zapłacić na rzecz Progres Interactive określoną kwotę. Oznacza to że Sąd przeanalizował dokumenty i stwierdził że tej firmie należy się zapłata. Gdzie tu mowa o "zapytaniu" ?
                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 18:35
                    Sąd ma uprawnienia upominawcze ,można napisać wyjaśnienie i to wystarczy w tej instancji, jeżeli Sadowi nie będą wystarczyły wyjaśnienia to poprosi o dodatkowe , albo skieruje sprawę do sądu jako normalna sprawa z Urzędu, ale na to musi się zgodzić Solventoir, ale jak do tej pory żadna taka sprawa sie nie odbyła.I to tyle w tym temacie , proszę nie siać paniki i nie pisać głupot.
                    • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 18:44
                      Pan pisze brednie i wprowadza ludzi w błąd. Sąd wydając nakaz zapłaty informuje dłużnika że ma zapłacić należność na rzecz firmy Progres. Oczywiste jest to, że jeśli firma Progres składa pozew do sądu, to sprawę WYGRA bo nikt o zdrowych zmysłach nie składałby niepewnej sprawy do Sądu, to jest raz a dwa żaden sąd nie wyda nakazu zapłaty w momencie jak sprawa nie jest pewna dowodowo. Innymi słowy nakaz zapłaty z sądu=trzeba płacić. Najkorzystniej zawrzeć ugodę przed wniesieniem pozwu..
                      • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 19:18
                        Bzdura to jest tzw Sąd upominawczy, bez rozprawy, dlatego osoba pozwana ma prawo sie wypowiedzieć, Sąd nie wydaje wyroku tylko Upomina i nie ma tu klauzuli wykonalności, jeżeli osoba pozwana nie złoży wyjaśnień to wtedy Sąd nadaje jej dopiero WTEDY klauzulę wykonalności. Jeszcze tak w POlsce nie jest żeby Sądy zaocznie wydawały wyroki, nie zna się Pan to niech Pan nie pisze głupot!!!!
                        • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 19:49
                          hahaha "sąd upominawczy" to gdzie taki sąd ma siedzibę, może mi Pan wytłumaczyć? Bo ja o takim sądzie jak upominawczy jeszcze nie słyszałem. W każdym nakazie zapłaty jest napisane "sąd.....nakazuje pozwanemu aby zapłacił powodowi" czy to jest forma pytająca? chyba nie bardzo co? A jeśli sąd nakazuje to trzeba płacić. Ale niech Pan będzie spokojny, pokaże Pan wpisy z forum i na pewno Pan wygra w tym sądzie upominawczym ;))))
                          • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 19:54
                            Proponuję zapoznanie sie z przepisami ,z ludźmi niedouczonymi się nie dyskutuje, Sąd w Jeleniej a konkretnie ten wydział to tzw. Sąd Internetowy- odsyłam do literatury związanej z tego rodzaju działalnością Sądów w Polsce.
                            • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 19:57
                              5figa dzwoniłaś w tym tygodniu do prokurtury może ?? albo ktoś inny dzwonił?? będę dzwoniła we wtorek ;)
                              • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 20:04
                                Być może szybciej Prokuratura zadzwoni do Pani....drzwi :)))) Przypominam że przestępstwo fałszowania dokumentów do którego przyznała się Pani na forum prawnym, jest ścigane z urzędu, a każdy obywatel ma obowiązek poinformować organy ścigania jeśli o takim przestępstwie się dowie ;)
                                • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 20:07
                                  ależ proszę !!! WIDZICIE LUDZIE Z KIM TU DZISIAJ ROZMAWIAMY - Z SAMYM PSEŁDO PREZESIKIEM WIECZORKIEM!!! dzisiejsze wpisy o tym świadczą, a co do przyznawania się na forum do czego?? :) czekam!!! czekam!!! :) WIEDZ JEDNO ANTOŚU NAS-POKRZYWDZONYCH JEST WIELU :) prokuratura ma duuuuużo doniesień na Ciebie i twoją firmę - w formie dowodowej! a ty mnie nie strasz - JUŻ SIĘ NIE OBAWIAMY CIEBIE!
                                  • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 20:17
                                    nie wiem kim jest "Antoś" ale Pani jest chyba pełna strachu ;) Panowie z forum prawnego, którzy ładnie wytłumaczyli Pani "prawny kontekst" całej sprawy, też są z Progresu?
                                    • go2alex [...] 11.12.14, 20:19
                                    • go2alex [...] 11.12.14, 20:22
                                    • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 20:34
                                      Jakie forum prawne?, jesteśmy na innym forum , chyba ktoś tu ma rozdwojenie tylko nie wiem czego.
                                    • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 20:41
                                      Wiem już jakie forum, doczytałam i co tam jest takiego strasznego?, Pani ma pewnie wspólnotę majątkową z mężem i jego pełnomocnictwo, może podpisywać co chce ,,żadne oszustwo , a na tym forum piszą same sfrustrowane osoby, ono nie jest prawne powinno sie nazywać forum egzekucje prawne,
                                      • go2alex [...] 11.12.14, 20:46
                                        • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 20:49
                                          z Panem Wieczorkiem nie będe się dogadywała bo z nim nie ma dogadywania się.... on chce nasze pieniądze za friko i tyle! KTO JESZCZE NIE SKONTAKTOWAŁ SIĘ Z PROKURATURĄ NIECH TO ZROBI KONIECZNIE! A CO DO STRASZENIA TUTAJ LUDZI.... ANTOŚ DAJ SOBIE SPOKÓJ CZAS POKAŻE :)
                                        • rosnejrob0 [...] 12.12.14, 08:35
                                          • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 09:20
                                            złożyliście donoiesienie?
                                      • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 09:47
                                        hahaha, oczywiście jak cokolwiek jest nie po waszej stronie to jest zawsze "złe". Na tym forum piszą ludzie z wiedzą prawniczą. A tutaj piszą wyłącznie osoby z wiedzą typu "sąd internetowy" lub "sąd upominawczy" zapraszam wszystkich do zapoznania się z lekturą:

ProgresInteractiveForumPrawne

Panie 5figa, tam też piszą podstawione osoby z Progresu?
                                        • candied Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 09:56
                                          Na forum prawnym sprawa została źle przedstawiona. Nie poruszono np kwestii kary umownej "z czapy", nie poruszono okresu wypowiedzenia równego okresowi "promocji", nie poruszono skali procederu, a wszystkie trzy powyższe (+ media mają) bardzo realną szansę uprzykrzyć życie komuś takiemu jak ty:)
                                          To forum się genialnie pozycjonuje, a tu jak widać nikt nie poleca progres interactive;)
                                          Oh. Za miesiąc powstanie nowa firma z trochę innymi warunkami, pod tym samym adresem, ale smrodek będzie się ciągnął. Zawsze się ciągnie. Obserwuje takich od kilku lat i zwykle jednak kończy się wyrokami. Bynajmniej nie dla "klientów".
                                          • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 10:16
                                            eprzekret.blox.pl/html
                                            to bardzo dobry pomysł....
                                          • biuro_prawne_waw Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 11:24
                                            Są przedsiębiorcy, którzy są zadowoleni z usług Progresu, ale w świetle tego, w jaki sposób się o nich wypowiada na tym forum, a zarazem jakie treści są w konsekwencji kierowane do tych osób, to wolą się tutaj nie ujawniać. Z drugiej strony zauważam u podmiotów skarżących się na firmę Progres prawidłowość polegającą na braku znajomości treści zawartej umowy i swobodne interpretowanie jej zapisów wynikające z nieznajomości aktów prawnych. O braku elementarnej kultury i poszanowania dla osób trzecich nie wspomnę. Szanowni Forumowicze, można kogoś nie lubić, można wchodzić w spór prawny lub sądowy, ale karygodnym jest wypowiadać się o swoim przeciwniku w sposób uwłaczający jego godności. Tak stanowią normy społeczne, a zwłaszcza prawne.
                                            • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 11:27
                                              A jak Pan zinterpretuje sytuacje w której nie doszło do podpisania umowy, a jest faktura i nota na ponad 13 tys. zł? Czy taka sytuacja też jest brakiem znajomości treści umowy?
                                              • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 11:30
                                                I skąd nagle nick biuro prawne pod wpisami o forum prawnym, i gdzie sa zamieszczone te obraźliwe słowa skierowane do osób zadowolonych? Wykasowano wpisy tych zadowolonych, jak Pan myśli z jakiego powodu?
                                                • biuro_prawne_waw Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 11:56
                                                  Nie będę wdawał się w dyskusje, gdyż można to pytanie odwrócić: skąd na forum dotyczącym problemów z firmą nick 5figa? Wracając do kwestii braku poszanowania - z pewnością w/g Państwa macie przesłanki aby wejść w spór z firmą, ale określenia jakich używacie w stosunku do reprezentującego tą firmę Prezesa , jest delikatnie ujmując niewłaściwy i nie na miejscu. Zaznaczam, że to sąd orzeka czyjąś winę lub niewinność, a nawet w sytuacji orzeczenia czyjejś winy nikt nie ma prawa nazywać go publicznie złodziejem. Inna sprawa, że określenia "Antoś", "Podwieczorek" etc. do osób reprezentujących firmę mogą być odebrane jako obelżywe. Wnoszę, że Ci spośród Szanownych Forumowiczów, którzy używają takich form nie są na stopie koleżeńskiej z Prezesem Progresu. A nawet, gdyby, to nie stanowi przywileju, aby publicznie używać w stosunku do tej osoby takich sformułowań. Te bardziej dosadne pominę, przez wzgląd na ich oczywisty charakter mający znamiona obelgi. Pozdrawiam.
                                              • biuro_prawne_waw Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 11:30
                                                Od interpretacji spornych kwestii dotyczących tej sprawy jest sąd, nie ja.
                                                • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 11:36
                                                  Na jakiej podstawie Pan interpretuje inne sprawy nie mając pełnego dostępu do zgromadzonych materiałów? Chyba że ma Pan dostęp i do umów i innych dokumentów związanych z tą sprawa Podejrzewam, że za moment Pana wpisy też znikną z forum, bo są kolejnym nickiem tej samej osoby.
                                                  • biuro_prawne_waw Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 12:05
                                                    To ogólny wniosek wynikający z przejrzenia wpisów niniejszego forum. Za podstawę wystarcza treść dwóch umów, które zawarłem z firmą Progres. W większości poruszane przez Państwa kwestie sporne, co do zasady regulują odpowiednie zapisy umowy. Nadmienię, że indywidualne spory rozstrzyga odpowiedni sąd. Pozdrawiam. I proszę wybaczyć, ale tylko tyle miałem do powiedzenia na tym forum.
                                                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 12:08
                                                    I proszę uwierzyć ,ze rozstrzygnie Sąd.
                                                  • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 12:22
                                                    zaprzyjaźnione biuro prawne :) ?
                                                  • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 17:52
                                                    czemu już usunęła Pani swoje konto z forum prawnego? Ukrywa Pani coś?
                                                  • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 18:09
                                                    meble_komis, zmiataj z tego forum i załóż np. ANTEK_PROGRES INTERACTIVE (to tylko propozycja) - tam się wymądrzaj, wychwalaj Progres Interactive oraz pisz pochwalne peany. Czy Ty myślisz, że ludzie na TYM forum to głupki!? Żenada!
                                                  • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 18:12
                                                    A co Cię to obchodzi!?
                                                  • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 18:47
                                                    Meble-komis tak ukrywam węża w piwnicy hahaha mistrza dochodzeniowy szybko zauważyleś normalnie działanie z prędkością światła .... Antoni żenujący jesteś ... A co do tych pseudo prawnikòw od ciebie.... Wiedzę mają ogromną naprawdę ... Co my biedaczki możemy ... Skorzystać z przysługującego nam prawa i nagłośnić sprawę, nie nastraszysz nas nawet swoimi kolesiami z kancelari b......cki którym też jesteś prokurentem a może w zarządzie?
                                            • pensjonhalina [...] 12.12.14, 14:54
                                          • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 17:36
                                            Z tego co wiem to w umowie kara umowna jest zdefiniowana w prosty sposób, wręcz identycznie jak u operatorów telefonii komórkowej, jako zwrot opłaty aktywacyjnej, więc nie wiem co jest "z czapy"? No chyba że ktoś czytać nie umie. Skoro Sądy ją zasądzają to chyba to zgodne z prawem?
                                        • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 11:25
                                          Piszą to osoby bez wiedzy prawniczej, bo nie udziela się nikomu porad bez zapoznania się z całością materiału, proszę nie podpierać sie amatorskimi wpisami z forum dla porad prawnych bo to jest śmieszne.
                                          • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 17:28
                                            hahaha napewno mają sto razy większą wiedzę niż wszyscy na TYM forum razem wzięci, ale prawda w oczy kole i jak coś jest nie po myśli to już nie pasuje do schematu
                                            • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 13.12.14, 13:28
                                              I kto tu obraża i poniża, w jaki sposób zmierzył Pan tą wiedzę osób z forum prawnego? zna Pan te osoby czy to Pan pisze na forum prawnym.
                                              • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 13.12.14, 18:24
                                                oczywiście wszyscy którzy piszą "po stronie" Progresu są na 100% z Progresu nawet ludzie z forum prawnego którzy mają po kilka tysięcy wpisów i zaczęli pisać pierwsze posty kilka lat temu :-))
                                                • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 13.12.14, 19:10
                                                  O czym Pan pisze jakie przeciw czy za Progresem ,na forum prawnym nie ujawniono wszystkich faktów, Pani pytała się tylko o rzeczy wyrwane z kontekstu, dlaczego Pan sie uczepił tego forum, tutaj nie jesteśmy na forum prawnym, nikt nie ma ochoty na dyskusję i polemiki prawne jak Pan się tak dobrze w tym obszarze porusza to proszę pisać na forum prawnym. Jak na razie w tej i innych sprawach zdecyduje prokurator i sąd. I to tyle w tym rozdmuchanym i niestety dosyć głupim temacie.
                                                • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 15.12.14, 10:08
                                                  poszkodowani - nie ma co odpisywać na posty meble_komis ... nie będziemy psuć sobie zdrowia przez ludzi z PROGRES INTERACTIVE sąd wszystko zweryfikuje i nie ma co odpowiadać na ich zaczepki bo chcą nas tylko zdenerwować i sprowokować!
                                                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 15.12.14, 13:53
                                                    Swietnie pozycjonują to forum:)
                                                  • ewasz70 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 15.12.14, 19:06
                                                    witam poszkodowanych od dziś wiem że PROGRES INTERACTIVE wieczorem lub solventoir wpisał mnie do Krajowego Rejestru Długów. Co robić jak was to spotka .Napisać pismo do KRD że wpisu dokonano na podstawie bezzasadnie wystawionych przez Progres Interactive faktur i noty a wobec Progres Interactive Prokuratura w Jeleniej prowadzi postepowanie karne o wyłudzeni i wasze f-ry tez są dowodem. To nie wystarczy do skreślenie wpisu ale będzie adnotacja że jest kwestionowany. Nie wykupujcie dostępu do historii w KRD ani nie podpisujcie z nimi umowy- za 100 miesięcznie , przecież wiecie kto was wpisał .Musicie tez złożyć doniesienie do Prokuratury w Jeleniej i poprosić lub wnieść o wydanie pisma o toczącym się postępowaniu ,które następnie trzeba przesłać do KRD, to może skutkować skreśleniem wpisu tym bardziej jeśli kilka firm zwróci się do KRD z pismem z Prokuratury i kwestionowaniem wpisu tej samej firmy. Aby złożyć doniesienie w Prokuraturze w Jeleniej wystarczy opisać proceder PROGRESU, dołączyć faktury i umowę kopie, można to zrobić zwykłym pismem niekoniecznie na specjalnym formularzu, nawet odręczne pismo jest OK. Bez tego nie będzie potwierdzenia z prokuratury o toczącym się dochodzeniu. Prawdopodobnie każdy z nas został wpisany prze PROGRES lub solventoir do KRD bo tyko z nimi maja umowę. informują o tym na wezwaniu do zapłaty bo tak karze ustawa przed dokonaniem wpisu

j
                                                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.12.14, 08:06
                                                    Progres nie moze nikogo wpisać bo jest uzanany za niewierzytelną firmę , Solwentoir też nie może tego zrobić na podstawie faktur wystawionych przez niewierzytelną firmę , nie wiem skąd masz te informacje, ale to nie wydaje się prawdopodobne.
                                                  • ewasz70 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.12.14, 11:14
                                                    wysyłam pani na mila potwierdzenie z opisem pozdr
                                                  • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.12.14, 11:25
                                                    ewasz70 czy możesz przesłać rowniez do mnie jestem zainteresowana... maharowka@poczta.fm
                                                  • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.12.14, 17:37
                                                    ewasz70, i mnie również.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • ewasz70 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.12.14, 18:32
                                                    ale co..dopisali pania do krd
                                                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.12.14, 19:42
                                                    Proponuję ten artykół samcik.blox.pl/2013/07/Nierzetelne-zarabianie-na-Rzetelnej-Firmie-czyli.html
                                                    I proszę sie nie martwić chyba nie trzeba tego brać na poważnie.
                                                  • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.12.14, 20:19
                                                    I O.K. 5figa jak zwykle masz rację.
                                                    Pozdrawiam,
                                                    Zb.Loszek
                                                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.12.14, 14:07
                                                    Ale to nie jest wpis, nie rozumiem skąd Pani wie że jest wpisana ?
                                                  • ewasz70 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.12.14, 14:18
                                                    krajowy rejestr długów zadzwonił z ta inform
                                                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.12.14, 14:26
                                                    Oszukano Panią , nikt nie dzwoni z KRD, proszę lepiej sprawdzić , nie podawać informacji niesprawdzonych .
                                                  • oszukana59 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.12.14, 15:38
                                                    Witam, oni dzwonią bo szukają kientów, aby wykupić u nich abonament, mam w roku kilka takich telefonów, wczoraj też miałam. Pozdrawiam
                                                  • ewasz70 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.12.14, 17:06
                                                    na miłość boską to forum jest stworzone nie leży w moim interesie podawanie fałszywych info. Zadzwonił konsultant z krd mówiąc, że moja firma jest wpisana jako zadłużona, aby to sprawdzić trzeba zamówić historię swojej firmy ale do tego trzeba podpisać z nimi umowę z 3 miesięcznym wypowiedzeniem i minim. abonamentem 100 zł. Mam inne wydatki niż takie bzdety. Jednak zmusili mnie ta informacja do wysłania do nich pisma oraz pisma do Prokuratury w Jeleniej by wysłali do mnie potwierdzenie o toczącej się sprawie przeciwko Progresowi. Jeśli ktokolwiek mnie wpisał to tylko Progres. Pytanie czy konsultant z krd kłamał mówiąc że firma jest wpisana jako zadłużona i podał właściwe dane firmy? No chyba nie?Przecież to bezprawne takie rzeczy opowiadać.
                                                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.12.14, 17:23
                                                    KRD jest obecnie firmą prywatną i działa jak prywatna firma, może została Pani wpisana,nie wiem, wiem tylko ,że oni nie informują telefonicznie i lepiej zadzwonić do nich i sie zapytac niz sie denerwować, konsultanci nie mają prawa udzielać takich informacji,chyba,ze oni również działają poza prawem. Ja dostaję od nich prawie codziennie maila z info ,że ktos chciał zobaczyć dane o mojej firmie, itp, to są zwykłe chwyty marketingowe, zamów , zapłać i potem sama się dowiesz .
                                                  • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.12.14, 20:59
                                                    logiczne jest to że jak się nie płaci faktur to zostanie się wpisanym do Krajowego Rejestru Długów. Klient, który nie płaci za faktury firmie Progres Interactive zostanie wpisany do Krajowego Rejestru Długów i jest to normalne bo każda firma której nie płaci się za pracę postąpi w ten sam sposób. Program Rzetelna Firma a posiadanie pakietu umożliwiającego dopisywanie do Krajowego Rejestru Długów to dwie różne sprawy, wzajemnie niepowiązane. KRD zawsze było prywatną firmą tak na marginesie....jednak z tego co widzę to forumowe towarzystwo wzajemnej adoracji wie lepiej. Skoro Sąd wydaje wyrok na korzyść Progres Interactive to dlaczego KRD nie miałoby trzymać strony Progres Interactive? Polecam wszystkim współpracę z Progres Interactive Jelenia Góra.
                                                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.12.14, 10:21
                                                    Nikt nie jest nigdzie wpisany, nie siejcie zamętu. Meble_komis jakie sądy? Nikt nie miał do tej pory żadnej sprawy na wokandzie, nie odbyło sie żadne posiedzenie sądu w sprawie Progres Interactive oprócz upomnienia z Sądu w Jeleniej Górze które jest wysyłane z automatu , ci którzy je otrzymali napisali wyjaśnienie i mają spokój nikt od nich nic nie chce. O jakich Sądach piszesz?
                                                  • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.12.14, 11:43
                                                    5figa,prosze podaj jakis kontakt do siebie,musze z kims wiarygodnym porozmawiac pilnie
                                                  • doradcajg Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 25.02.15, 00:39
                                                    O jakim upomnieniu mowa . Sąd cywilny może wydać wyrok, nakaz zapłaty, lub postanowienie nie ma czegoś takiego jak upomnienie z Sądu.
                                                  • oszukana59 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 31.01.15, 22:03
                                                    kto chciałby oświadczenie do sadu chętnie przyślę
                                                  • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 31.01.15, 22:08
                                                    ja również,ponieważ chcę się zrewanzować wszystkim tym,którzy przysłali mi tak licznie swoje
                                                  • perlage1983 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 22.03.15, 21:49
                                                    ja poproszę
                                                  • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.12.14, 11:36
                                                    Otrzymalam ostateczne wezwanie do zaplaty od solventoir...co mam z tym zrobic?
                                                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.12.14, 12:15
                                                    Jezeli nie zgadza się Pani z tym roszczeniem to trzeba napisać pismo do Solventoira ,ze nie uznaje Pani długu, wyjaśnić dlaczego, jeżeli zostało złożone zawiadomienie to, to dodąć. Ważne jest to czy Progres powiadomił o sprzedaży długu, jeżeli nie, napisać to można również oraz o ochronie praw osobowych.
                                                  • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.12.14, 12:22
                                                    5figa podaj kontakt do siebie ,prosze
                                                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.12.14, 12:30
                                                    Podaj jakiegoś maila to wyśle numer.
                                                  • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.12.14, 12:33
                                                    alexol72@interia.pl
                                                  • windykator_2016 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 07.06.16, 11:20
                                                    Witam. W razie jakichkolwiek uwag bądź pytań związanych z działalnością firmy SOLVENTOIR proszę o kontakt: solventoir@solventoir.pl
                                                  • doradcajg Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 25.02.15, 00:09
                                                    Jedna dodatkowa uwaga we wszelkich kontaktach z prokuraturą należy wysyłać listy polecone, jest wtedy możliwość nadzoru nad postępowaniem i pewność, że list dojdzie. Kiedyś zwykły list od kontrahenta z wielkopolski dostałem po 15 dniach.
                                        • addenium Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 20:29
                                          Proszę przeczytać ze zrozumieniem i przyjąć do wiadomości:
                                          Elektroniczne Postępowanie Upominawcze przewidziane jest dla roszczeń pieniężnych dochodzonych w trybie przepisów rozdziału 3; działu V tytułu VII księgi pierwszej części pierwszej Kodeksu postępowania cywilnego. Elektroniczne postępowanie upominawcze zostało wprowadzone jako odrębne postępowanie, mające charakter wezwania do zapłaty w sprawach, w których stan faktyczny nie jest skomplikowany i nie wymaga przeprowadzenia postępowania dowodowego.

Nakaz zapłaty wydany w elektronicznym postępowaniu upominawczym ma postać wyłącznie elektroniczną i jest dostępny w systemie teleinformatycznym e-sądu www.e-sad.gov.pl po podaniu unikalnego kodu nakazu (20 znakowego) umieszczonego w lewym górnym rogu wydruku weryfikacyjnego.
                                          Klauzula wykonalności wydana w elektronicznym postępowaniu upominawczym ma postać wyłącznie elektroniczną i jest dostępna zawsze wraz z nakazem zapłaty, do którego została wydana, w systemie teleinformatycznym e-sądu www.e-sad.gov.pl.
                                          www.e-sad.gov.pl/Subpage.aspx?page_id=17
                                • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 20:14
                                  O czym ty człowieku piszesz?
                              • addenium Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 21:53
                                Czy ktoś z poszkodowanych ma kontakt z byłymi pracownikami ProgresInteractive, którzy deklarowali swoją pomoc? Proszę pisać na szerokibor@interia.pl
                          • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 19:54
                            nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym - od tego można się odwołać
                            p.s. fajnie jest "sprzedać" niby "nasze długi" wobec firmy krzak-progres do półeczki Solventoir w której Pan Panie Wieczorku też miesza ;) hahaha
                            • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 07:34
                              go2alex piszFinanse Progres Interactive z dużej litery i pełną nazwę! Tylko tak nasze wpisy znajdowane są w Google gdzie pełno jest pochwał o tej firmie robionych zresztą przez sam Finanse Progres Interactive .
                            • doradcajg Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 25.02.15, 00:28
                              Od każdego nakazu zapłaty można złożyć sprzeciw, tylko zgodnie z art. 6 k.c. trzeba przedłożyć dowody potwierdzające zarzuty wskazane w sprzeciwie i oczywiści e trzeba pilnować terminów sądowych bo ich przekroczenie będzie skutkowało odrzuceniem sprzeciwu i uprawomocnieniem się nakazu zapłaty.
                          • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 20:02
                            ANTOŚ-POCZYTAJ SOBIE jak stanowi art. 502 Kodeksu postępowania cywilnego Jeżeli pozwany nie uznaje roszczenia, wtedy też w terminie dwóch tygodni powinien wnieść do sądu sprzeciw. W treści nakazu powinno znaleźć się pouczenie co do sposobu wniesienia sprzeciwu oraz skutków jego niewniesienia.
                  • candied Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 09:46
                    Jeżeli nakaz jest z e-sądu w Lublinie, to każdy z osobników prowadzących procedery typu progres z niego korzysta. Tam nie jest nic analizowane. Tam wyrok jest wydawany automatycznie.

Brzydzą mnie tacy ludzie.

Do "klientów" progresu:
                    eprzekret.blox.pl/html - napiszcie jeszcze do tego pana. On z ramienia GW zajmuje się podobnymi sprawami. Nagłośnienie tego w mediach nie zaszkodzi. Widać komuś już ciepło koło czterech liter skoro w takim tonie pisze na forum zamiast wysyłać kolejne żądania zapłaty:)
                    • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 11:23
                      Bardzo dobry pomysł z blogiem w GW, dziękujemy za wsparcie:)
          • addenium Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 21:44
            Analiza? Przez Sąd? Firma windykacyjna załączyła notę wystawioną na podstawie umowy innej niż załączyła, a nakaz zapłaty i tak został wystawiony.
    • matkuk11 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 13:24
      Witam wszystkich.
      Jeśli mogę coś powiedzieć, to owa firma ma jednego pozycjonera...w dodatku takiego, który nie robi nic.
      Po drugie łapią na darmowy test, gdzie umowa sama przechodzi na czas nieokreślony i czekają,aż ktoś jej nie wypowie, żeby mieć z tego dużą kasę.
      Taka jest prawda.
      • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 11.12.14, 15:03
        matkuk11 - poszkodowany czy pracownik progresu??
      • hewitt11 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 05.02.15, 19:51
        Witam serdecznie mam prośbę do użytkownika matkuk11, bardzo proszę o pilny kontakt ze mną w sprawie Progres Interactive, mój mail: biuro@pucsp.pl, dziękuję
        • hewitt11 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 05.02.15, 20:01
          Witam wszystkich poszkodowanych w sprawie, której także padłem ofiarą, mam problem z wypowiedzeniem, które nie dotarło na czas. Dokładnie przeczytałem umowę i przed okresem testowym wysłaliśmy z żoną wypowiedzenie, ale dotarło zamiast w piątek 19.12.14 na czas, dopiero w poniedziałek! (22.12.14) Czy ktoś miał podobny przypadek i czy prawnie jesteśmy winni?, że przesyłka polecona ekonomiczna zamiast dotrzeć w 3 dni robocze dotarła w 6? Czy firma Progres Interactive może nas zaskarżyć w związku z powyższą sytuacją?
          • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 06.02.15, 07:23
            hewitt11 nie musisz się martwić z tego powodu, liczy się data stempla pocztowego i to sobie zapamiętaj. Obawiam się jednak, że i tak padniesz ofiarą Progres Interactive bo oni nie przyjmują poczty a potem twierdzą, że wypowiedzenie doszło po terminie i wysyłają faktury. Przeczytaj wpisy na forum to się zorientujesz a w rzie problemów pisz.
            Pozdrawiam
            • hewitt11 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.02.15, 18:56
              Witam serdecznie wszystkich poszkodowanych! Jak dobrze by było jeszcze raz mieć okazję naprawić swoje błędy, ale nie zawsze istnieje taka możliwość. Jestem po rozmowie z dwoma adwokatami i niestety prawo, a tego wszyscy musimy się trzymać jest po stronie Progres, przynajmniej w moim przypadku, poniżej zamieszczam krótki opis prawny mojej sprawy z Progres:
              " Zgodnie z §7 ust 4 w przypadku niewypowiedzenia umowy we wskazanym terminie, przechodzi ona na czas nieokreślony. Pańskie oświadczenie woli doszło do drugiej stronie po terminie, w którym zakończył się okres testowy. Zgodnie zaś z art. 61 ust 1 kodeksu cywilnego „oświadczenie woli, które ma być złożone innej osobie, jest złożone z chwilą, gdy doszło do niej w taki sposób, że mogła zapoznać się z jego treścią.”. Co za tym idzie, w tym konkretnym przypadku, będzie to chwila odebrania przesyłki, nie zaś dzień nadania jej w placówce operatora pocztowego. Oświadczenie o wypowiedzeniu przez Pana umowy będzie zatem skuteczne, lecz umowa ulegnie rozwiązaniu dopiero w terminie wskazanym przez drugą stronę."
              Także sami widzicie jest działanie w granicach prawa, ale bardzo sprytne i co gorsze skuteczne w wielu przypadkach! Jeżeli już jesteśmy poszkodowanymi to dobrze jest zrobić coś, co pomoże ustrzec wielu innych przed tego typu działaniem, pozdrawiam serdecznie.
              • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.02.15, 13:29
                Przykro mi tos twierdzić ale to nie prawda :
                Jeśli oświadczenie o wypowiedzeniu umowy zostało wysłane na adres klienta, to mimo tego, że klient listu nie odebrał, oświadczenie jest uznawane za skutecznie złożone. Do oświadczeń składanych drugiej stronie stosuje się zasady z art. 61 § 1 Kodeksu cywilnego (Dz. U. z 1964 r. nr 16, poz. 93 ze zm.). Stanowi on, że oświadczenie woli, które ma być złożone innej osobie, jest złożone z chwilą, gdy doszło do niej w taki sposób, że mogła zapoznać się z jego treścią. W praktyce, w przypadku korespondencji kierowanej do kontrahenta można najczęściej przyjąć, że zawarte w niej oświadczenie zostało złożone w momencie, gdy miał on możliwość zapoznania się z treścią korespondencji (choćby z tej możliwości nie skorzystał), czyli często już kolejnego dnia po pozostawieniu mu pierwszego awiza.
                • doradcajg Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 25.02.15, 00:49
                  Nie zawsze to tak działa, gdyż zgodnie z tą koncepcją, jeżeli kontrahent wysyła fakturę z terminem płatności 1 dzień od otrzymania, załóżmy na potrzeby przykładu że taki termin wskazano, to przy odebraniu przesyłki w 14 dniu po pozostawieniu awiza winno się płacić odsetki ustawowe za czas gdy faktura leżąła awizowana na poczcie.
              • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.02.15, 13:30
                Przykro mi ale to nie prawda :
                Jeśli oświadczenie o wypowiedzeniu umowy zostało wysłane na adres klienta, to mimo tego, że klient listu nie odebrał, oświadczenie jest uznawane za skutecznie złożone. Do oświadczeń składanych drugiej stronie stosuje się zasady z art. 61 § 1 Kodeksu cywilnego (Dz. U. z 1964 r. nr 16, poz. 93 ze zm.). Stanowi on, że oświadczenie woli, które ma być złożone innej osobie, jest złożone z chwilą, gdy doszło do niej w taki sposób, że mogła zapoznać się z jego treścią. W praktyce, w przypadku korespondencji kierowanej do kontrahenta można najczęściej przyjąć, że zawarte w niej oświadczenie zostało złożone w momencie, gdy miał on możliwość zapoznania się z treścią korespondencji (choćby z tej możliwości nie skorzystał), czyli często już kolejnego dnia po pozostawieniu mu pierwszego awiza.
                • hewitt11 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.02.15, 18:52
                  Witam bardzo dziękuję za odpowiedź, ale to wypowiedzenie dotarło na następny dzień roboczy, dostarczone przez Pocztę, zgodnie z ich terminem dostaw listów poleconych ekonomicznych 3-4 dni, więc bardziej to pech nie prawo! Mogłem wysłać priorytetem i było by po sprawie, a tak trzeba płacić i to nie mało...Pozdrawiam
                  • hewitt11 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.02.15, 18:55
                    Chciałem jeszcze zapytać wszystkich forumowiczów, czy ktoś już uiścił jakąś zapłatę, czy czeka na wezwanie od sądu? Jakie są procedury, gdy nie postanowi się zapłacić na rzecz Progres?
                    • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 18.02.15, 11:21
                      Wszystko zależy od tego czy Pan uznaje tą usługę za wykonaną i zgadza sie z wysokoscią faktur, oraz z tym ,że Pan nie wypowiedział - a może jednak wypowiedział w terminie.
                      Oczywiście decyzja płacenia czy niepłacenia należy do Pana. Trzeba jednak pamietać ,że jeżeli zapłaci Pan chociaż złotówkę to tak jakby Pan uznał swój dług. Niech Pan sie zastanowi zanim zrobi pierwszy krok.
                      • doradcajg Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 25.02.15, 00:32
                        Jak w każdym sporze wszystko opiera się na dowodach, wygrywa ten kto udowodni przed Sądem, że ma rację a nie ten kto rzeczywiście ma rację. procedura cywilna jest dość sformalizowana, a tutaj często mamy do czynienia z postępowaniem uproszczonym, które ma swoje zasady.
                    • doradcajg Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 25.02.15, 01:33
                      Generalnie procedura wygląda następująco w razie braku zapłaty zostaje wysłany pozew do Sądu Sąd wydaje nakaz zapłaty i przesyła go pozwanemu, który ma 14 dni żeby złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty, jak sprawa jest do 10 tysięcy to na druku, jak powyżej to nie na druku, potem jest wyznaczenie rozprawy postępowanie dowodowe i wyrok albo zasądzający albo oddalający przy zasądzającym można złożyć wniosek o uzasadnienie a potem apelację i orzeka Sąd Okręgowy.
                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 18.02.15, 11:18
                    Niekoniecznie tutaj liczy sie data pierwszego avizo, tak naprawdę to zależy od interpretacji sądu. Jeżeli list był już następnego dnia w Jeleniej i otrzymał go listonosz to nie ma żadnego pecha:)
    • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 10:48
      www.facebook.com/netlabdevelopment
      PROGRES INTERACTIVE ma zjechana opinie w necie więc Podwieczorek uruchamia poprzedniczkę - firmę :)
      • go2alex Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 10:51
        mojepanstwo.pl/dane/krs_podmioty/477710,netlab-development
        Pan podwieczorek- prokurentem :)
    • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.12.14, 17:39
      Panowie na tym forum wytłumaczyli Pani w sposób dobitny odnośnie Pani sytuacji a to że nie jest ona po Pani myśli to Pani problem, tam piszą ludzie z wiedzą, tutaj ludzie od "Sądów Internetowych"
    • philipblue Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 15.12.14, 23:47
      Ja też mam problem ...
    • meble_komis Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 16.12.14, 23:46
      Mi się wydaje że to raczej Pan sieje tutaj zamęt pisząc o tych wszystkich instytucjach, które niby zajmują się tą firmą, a prawda jest taka że jak na razie wszystkie Sądy jednomyślnie są po stronie firmy Progres, więc jeśli Sądy nie widzą żadnych niedociągnięć to chyba czegoś dowodzi. Na forum prawnym podaje link
      bardzo ładnie ktoś wytłumaczył Panu i takim jak Pan istotę rzeczy. Ale oczywiście mędrcy na tym forum z sądem upominawczym i sądem internetowym, wiedzą lepiej w czym rzecz :) Nie przypominam sobie też od kiedy jesteśmy na "Ty".
      • candied Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.12.14, 09:49
        Rany. Przecież wszyscy widzą co robisz. Daruj sobie albo zatrudnij lepszego szeptucha.
        Jedyny sąd jaki może być w takim wypadku po stronie tego typu firemki, to sąd, który takie sprawy rozpatruje automatycznie. Ja tylko czekam aż zmienią prawo i dowalą kary za nieuzasadnione egzekucje. To jak będzie się nazywać kolejna firma? Netlab development - bis?
        • pensjonhalina [...] 17.12.14, 10:59
          • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 30.01.15, 07:50
            NetLab Developments
      • pensjonhalina [...] 23.01.15, 15:48
      • doradcajg Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 25.02.15, 00:37
        Sądy opierają się na dowodach dołączonych do pozwu, jeżeli ktoś nie kwestionuje nakazu zapłaty i nie składa sprzeciwu, lub składa go po terminie to Sąd nie rozpoznaje sprawy poza wstępną analizą pozwu. Zasada prawdy materialnej i inicjatywy dowodowej Sądu została znacznie ograniczona, to nie te czasy gdy Sąd pouczał o wszystkim pozwanego w trakcie sporu.
    • candied Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.12.14, 09:57
      UOKIK nic nie da. Firma to nie konsument u UOK się tym nie zajmuje. Jest wiele podobnych spraw i "przedsiębiorców" działających w ten konkretny sposób (ogłoszenia nieruchomości, wpisy do rejestrów, wpisy do katalogów, mapki w googlach, udziały w apartamentach w Chorwacji, pozycjonowanie) i UOK zawsze orzeka, że ludzie na działalności i firmy nie są obszarem ich zainteresowania. Właśnie dlatego mają taki, a nie inny sposób. Gdyby robili coś takiego normalnemu klientowi, to by dawno mieli kilka instytucji na karku. Trzymam za Was kciuki!
    • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.12.14, 14:33
      Poszkodowani z zywca i okolic piszcie do mnie,w grupie sila.
      zywieciokolice@wp.pl
    • sor_en [...] 20.01.15, 09:21
      • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 20.01.15, 16:13
        Wszyscy użytkownicy forum, piszcie Progres Interactive czyli pełną nazwę! Pisałem już dlaczego a więc tylko powtórzę, DLA NASZEGO WSPÓLNEGO DOBRA !!!!!
    • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 26.01.15, 08:51
      O.K. sor_en, masz załatwione.
      Pozdrawiam
      • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 26.01.15, 11:07
        Dziekuję slicznie i innych tesz bardzo proszę o oświadczenia.
        • oszukana59 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 26.01.15, 11:13
          oczywiście, chętnie
          • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 26.01.15, 11:29
            dziekuję
            zywieciokolice@wp.pl
    • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 29.01.15, 20:22
      pensjonhalina- dziekuję za oświadczenie i jeszcze raz proszę o to samo innych.
      • qwertzpl6 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 07.02.15, 20:16
        Firma wchodzi na rynek wroclawski www.facebook.com/lustawroclaw/posts/827832230589484
        • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 18.02.15, 07:53
          forum.gazeta.pl/forum/w,252016,156651775,0,Progres_Interactive_opinie_o_firmie.html
          • oszukana59 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 18.02.15, 08:00
            witam, nie wiem dlaczego wcześniej tego nie widziałam, nie wiem gdzie przesyłać te opinie bo, chyba nie na nasze forum, pozdrawiam
            • sor_en Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 18.02.15, 08:07
              Myslę,że trzeba by pisać opinię pod wklejonym postem,w/g życzenia Progres Interactive
              • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 19.02.15, 13:22
                Przecież oni mają już swoje forum i opinię na którym teraz jesteśmy:) znowu jakiś przekręt
                • dareksp1 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 03.03.15, 21:36
                  Do 5figa
                  witam,
                  mam problem podobnie taki jak większość osób na tym forum, jeśli można to prosił bym o kontakt do prawnika co poradzi sobie z tym tematem.
                  darek.s.p@wp.pl
    • asia_1992 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 04.03.15, 14:35
      Witam,
      ja podpisałem umowę o darmowe pozycjonowanie na 30 dni. Które tyle nie trwało bo podpisałem umowę z datą dwa tygodnie wcześniej. Na szczęście zdążyłem w odpowiednim czasie zrezygnować. Nie wiem dokładnie jak to cenowo, ale ogólnie to ładnie ją pozycjonowali. Kilka pozycji dłużej. Chciałem w okresie wakacyjnym jeszcze raz skorzystać z ich usług, ale tu przypadkiem trafiłem i sam nie wiem... skoro wszyscy narzekają.
      • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 04.03.15, 14:50
        Do asia_1992,
        Czy Ty wiesz co piszesz? Za darmo Ci pozycjonowali i jeszcze robili to dalej po wypowiedzeniu przez Ciebie umowy!? Przecież to brednie!
        Zastanów się człowieku!
    • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 13.03.15, 10:11
      Szanowni Panstwo FIRMA PROGRES INTERACTIVE tworzy swoje bałwochwalcze i pochlebcze fora na których sa same pozytywy. "Progres Interactive pytania i odpowiedzi! "Progres Interactive opinie o firmie"Progres Interactive - monitorowanie witryny"Pytanie do Progres Interactive - 1
      • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 14.03.15, 10:51
        Co 5figa proponujesz? Sugestie prześlij na poczta@ekopens.pl
        Pozdrawiam.
      • ewasz70 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 14.03.15, 20:52
        wchodźmy na te fora i piszmy co myślimy naprawdę o Progres Interactive jako postrachu małych firm
        • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.03.15, 11:11
          Fora już nie istnieją, ktoś szybko zaingerował:)
          • kasiajulia3 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 17.03.15, 15:52
            Witam ,czy ktoś z Państwa jest zorientowany ile osób zgłosiło sprawę do prokuratury ? Ile osób jest zainteresowanych wspólna walką przeciwko FINANSE PROGRESINTERACTIVE ? Jeśli tak proszę o maila na priv kkociuba@poczta.onet.pl Dziękuje i pozdrawiam
            • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 18.03.15, 16:50
              Niestety fora nadal działają a nasze nicki są wpisane do rejestru nieprzyjaciół, nie możemy brać udziału w prowadzonych przez nich dyskusjach. działamy?
              • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 19.03.15, 07:23
                Zgadza się, dwa razy próbowałem i nic. Masz 5figa jakiś pomysł?
                Pozdrawiam
                • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 20.03.15, 09:20
                  Jedyną szansą jest pisanie codziennie na tym forum opinie o PROGRES INTERACTIVE . Progres Interactive pytania i odpowiedzi! "Progres Interactive opinie o firmie"Progres Interactive - monitorowanie witryny"Pytanie do Progres Interactive - 1 żeby na naszym forum jak najwiecej razy powtarzały się te tytuły.
                  • 5figa Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 20.03.15, 09:21
                    Progres Interactive pytania i odpowiedzi! to forum prowadzone jest zeby zagłuszyć forum z negatywnymi wpisami.
                    • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 20.03.15, 18:02
                      Progres Interactive pytania i odpowiedzi! To totalna zmyła! Sprubój się zalogować i coś napisać a dowiesz się, że nie nie możesz! Wieczorkowych Jaj ciąg dalszy przy pełnym udziale w temacie PROGRES INTERACTIVE.
                    • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 05.05.15, 08:31
                      Pytanie do admina, dlaczego moje wpisy są kasowane!?
                      • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 04.06.15, 12:04
                        18.06. mam rozprawę p-ko Solventoir, który ma cesje wierzytelności Progres Interactive i mnie teraz skarży o prawie 13 tys. + koszta procesowe za pseudo pozycjonowanie, które zostało wypowiedziane. Po rozprawie poinformuję o jej przebiegu, chyba, że admin znowu bezprawnie skasuje mój wpis.
                        • wzaciszu Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 04.06.15, 12:54
                          Witam.
                          Podobna sytuacja, ja również mam rozprawę wyznaczoną na 22.06.z tą samą firmą tj.Solventoir
                          Rozwiązałem umowę przed upływem miesiąca ale Net Solution a póżniejszy Netlab Development (zmieniają nazwy) nie odebrał listu poleconego.Awizo zostało odebrane z poczty dzień po terminie.Osoby zainteresowane - proszę pisać na: nazaciszu@o2.pl
                        • hewitt11 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 04.06.15, 14:52
                          Witam serdecznie wszystkich poszkodowanych przez firmę Progres Interactive. Będę bardzo wdzięczny za informacje o przebiegu rozprawy. Czym więcej będzie informacji w tym temacie będziemy wiedzieli jak zatrzymać tą falę niesprawiedliwości, której dopuszcza się firma Progres Interactive. Dziękuję wszystkim forumowiczom, szczególnie tym najbardziej wytrwałym za wpisy i inne ważne informacje.
                        • cyprian2007 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 01.09.15, 13:04
                          Witam ,właśnie otrzymałem odnich fakturę na 1973zl za miesiąc..jak z nimi rozwiązać umowę.pozdrawiam Krzysztof Przystupa tel 728-335-677
                          • willadiana [...] 01.09.15, 22:15
                            • willadiana [...] 01.09.15, 23:07
                            • sor_en [...] 03.09.15, 19:59
                        • agrostart Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 25.06.16, 21:32
                          przegrałam w sądzie, jak u Was się zakończyło?
                          pozdr.
                  • pensjonhalina [...] 20.03.15, 09:43
      • akm7l1z Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.11.15, 19:18
        Dostałam wezwanie do sądu gospodarczego w jeleniej Górze - wyznaczona rozprawa. Zgłosiłam sprawę do prokuratury już dawno . Czy nie wie Pani czy ktoś miał sprawę .
        • pensjonhalina Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 12.11.15, 19:23
          Spraw jest już wiele. Proszę czytać wpisy na forum.
    • perlage1983 Re: kto ma problemy z Finanse ProgresInteractive 22.03.15, 21:42
      Jak odpowiedzieć na nakaz zapłaty?
      Jeżeli otrzymałeś nakaz zapłaty musisz działać prężnie. Odpowiedź na to orzeczenie należy wnieść do sądu w ściśle określonym terminie, w formie sprzeciwu lub zarzutów od nakazu.
      Nakaz zapłaty jest często instytucją niezrozumiałą. W wielu wypadkach ludzie otrzymując nakaz zapłaty są przekonani, że sprawa z drugą stroną jest przegrana. Dodatkowo w tym przekonaniu może utwierdzać fakt, że nakaz jest wydawany przez sąd.
      Nie jest to jednak prawdą, o czym można przekonać się czytając uważnie całą treść nakazu. Zgodnie z nią sąd nakazuje pozwanemu spełnienie roszczenia albo ewentualnie wniesienie w oznaczonym terminie sprzeciwu, czy też zarzutów od nakazu.

Jak się bronić przed nakazem?
      Takie sformułowanie nakazu zapłaty jest istotne dla pozwanego, jako że wskazuje mu na możliwości obrony. Zgodnie bowiem z przepisami Kodeksu postępowania cywilnego, pozwany może od wydanego nakazu zapłaty wnieść sprzeciw (postępowanie upominawcze oraz elektroniczne postępowanie upominawcze) albo zarzuty (postępowanie nakazowe).

Skutki wniesienia
      Z punktu widzenia pozwanego to bardzo istotna chwila. Zarówno sprzeciw, jak i zarzuty należy wnieść w terminie dwóch tygodni od dnia doręczenia nakazu. Przekroczenie tego terminu będzie oznaczać odrzucenie pisma. Z racji konsekwencji, jakie wywołuje sprzeciw oraz zarzuty może mieć to dramatyczne skutki dla pozwanego.
      Sprzeciw lub zarzuty od nakazu powinny być wniesione do sądu w terminie dwóch tygodni od doręczenia. Pismo wnosi się do sądu, który wydał nakaz zapłaty.
      Wniesienie sprzeciwu powoduje bowiem, że nakaz zapłaty wydany w postępowaniu upominawczym lub w postępowaniu elektronicznym, traci moc.
      Tym samym sama sprawa rozpoczyna się praktycznie od nowa, tym razem już z udziałem pozwanego. Brak sprzeciwu powoduje uprawomocnienie nakazu zapłaty, a tym samym otwiera drogę do wszczęcia postępowania egzekucyjnego.
      Utrata mocy przez nakaz zapłaty powoduje już samo prawidłowe wniesienie sprzeciwu. Nie ma przy tym znaczenia, czy zarzuty pozwanego odnośnie roszczeń powoda są zasadne.

Trochę inaczej wygląda sytuacja pozwanego przy zarzutach, czyli piśmie procesowym formułowanych w postępowaniu nakazowym. W odróżnieniu od sprzeciwu wniesienie zarzutów od nakazu nie powoduje utraty przez niego mocy prawnej.
      Nakaz zapłaty pozostaje ważny, natomiast sąd w reakcji na wniesienie zarzutów wyznacza rozprawę, w celu przeprowadzenia postępowania. Tym samym wniesienie zarzutów kończy niejawną fazę postępowania nakazowego, a daje początek postępowaniu z udziałem obydwu stron.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka