plasterek1980 29.08.04, 12:02 CO IM ODBIŁO ZE WPROWADZAJĄ ZAWROTNA PRĘDKOŚĆ 1mb/s SKORO NAKŁADAJĄ NIEOFICIALNIE LIMIT 15 GB W PROMOCJI A POTEM PO STAREMU 5 GB CZY TO JEST KPINA Z KLIENTÓW NEO+ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ..._ _ _... Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:27 Cóż, nie trzeba być klientem telepsa. www.netia.pl/?o=d&s=210 Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Net24? A gdzie infrastruktura? 29.08.04, 14:19 Zanim poszedłem posłusznie podpisać lojalkę w Telekomunie, zadzwoniłem na infolinie Netii, gdzie przemiłym głosem oznajmiła mi: Niestety na pańskiej ulicy założenie Net24 jest niemożliwe. Zastanawia mnie ile procent abonentów neochłamu jest w podobnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MkCa Re: Net24? A gdzie infrastruktura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 02:14 Witam w klubie. Ja mieszkam w miescie pod Toruniem - (Kowalewo Pom.) i tu nie mam innego wyboru tylko TePsa. Ale to zawdzieczam tylko i wylacznie naszemu burmistrzowi i wlasnie TEPsie, ktora to, (podobno, chociaz wcale by mnie to nie zdziwilo) zaplacila temuz burmistrzowi lapowke tylko po to aby tu NETII nie wpuszczal. Dlaczego mnie to nie dziwi? Wiem jakie numery TP robil aby wykurzyc konkurencje Netii w Toruniu - nasylajac ludzi do mieszkan podlaczonych do Netii i na chama namawiajac ludzi do powrotu do TePsy. Znam tez owego burmistrza i wiem jakie on tu robi przekrety. Wiec mnie nic nie dziwi. Jesli w calej Polsce tak jest, a jest napewno to..... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basten1982 Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA IP: *.akademiki.uni.torun.pl 31.08.04, 21:20 Załóż sobie internet w Multimedii(kablówka) jesli masz mozliwosc tam sa lepsze predkosci i wieksze limity na duzych predkosciach i brak limitow do 320kb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA IP: *.wydawnictwo.pk.edu.pl / *.ifpk.pk.edu.pl 01.09.04, 09:12 Podobno z badań tepsy wyszło że duża większość klientów nie przekracza 5GB a limit to przecież bat na tych co robią z neo sieć blokową. No cóż to jest monopolista i jest sama dla siebie. Klient to szczegół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emil maurice O co ten cały krzyk?? IP: 217.8.186.* 01.09.04, 09:37 Nie wiem o co ten cały krzyk.Wszedzie najwięksi operatorzy wprowadzają limity wystarczy popatrzec na oferte BT DT.Pozatym na takich dostawcach limity wymuszaja rózne organizacje typu RIAA itd.JA np. w domu korzystam z osiedlowego lanu, który w tej chwili jest koszmarem ponieważ sa userzy, którzy non stop dzień i noc sciagaja filmy, powoduje to ze pozostali maja transfer około 40 kbs to zwykły modem juz lepiej działa.JAk ktos chce tak wykorzystywać net niech wykupi oferte dsl dla biznesu i na tym polu działa pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A ja mam neo 128 Re: O co ten cały krzyk?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:14 Ja mam Neostradę 128 za 59 zł. Używam internetu do przeglądania stron www, do odbierania poczty, gg, czasem coś ściagnę sobie. Różne aktualizacje itd. Siedzę po kilka godzin dziennie, czasem bywa że dochodzi nawet do 10 godzin dziennie. Jeszcze ani razu nie przekroczyłem w ściągnięciu 1 GB danych. Nie wiem jak inni co robią i co ściągają.Dla mnie starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: O co ten cały krzyk?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:45 ja mam to samo 128 za 59pln. i do tego samego uzywam bo wlasciwe do niczego innegop sie nie nadaje! dla mnie to ogranuczenie wystarczy tylko jak zwiekszaja PREDKOSC INNYM TO NAM TEZ BY MOGLI!!!!! co ty na to?! Odpowiedz Link Zgłoś
user0001 Re: O co ten cały krzyk?? 01.09.04, 10:33 Muszę pogratulować administratorom twojego lanu, jak widać nie chcą oni zainstalować klasyfikatora pakietów, który by pomógł w ograniczeniu p2p niezależnie od wykorzystywanych portów. Wystarczyło by to skonfigurować i cały ruch p2p pchać do kolejki o niższym priorytecie. Druga sprawa to stosunek łącz zewnętrznych operatora do ilości użytkowników i sprzedanych im pakietów. Może po prostu Twój operator zrobił się zbyt pazerny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mack Krzyk o to ze ja na 128 wykorzystuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 01:54 ten limit 5 GB zazwyczaj w okolicy 10 kazdego miesiac. Wiec po co mi NEO 1024 jesli ten limit ja potrafil bym wykorzystac w ciagu pewnie jednego dnia a potem co? - transfer mi spada o ok 35 razy. Sorry ale to tylko TePsa mogla cos takiego wymyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA IP: *.darlowo.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 10:45 Hejka! Jak zmierzyć swój miesięczny transfer? Ciekawe ile wyciągam. Odpowiedz Link Zgłoś
goonzoo22 Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA 02.09.04, 11:41 lol ja mam dziennie ponad 1gb downloadu , chyba ktos za dlugo na sloncu siedzial i wymysli limit 5gb przy tranferze 1024kb/s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 12:47 Ja mam opcie 512/640 ,na szczescie wykupiona rok temu ,wiec te badziewiaste limity mnie omina (do czasu...?).Generalnie po to sobie kupowalem taki a nie inny dostep do sieci ,zeby byc wolnym i niezaleznym.Co mnie obchodzi ,ze ,jak pisze emil, na osiedlowym lanie ludzie mu sciagaja pliki i zapychaja siec....ja mam neo tylko dla siebie ,nikomu nic nie blokuje i chce sciagac ile mi sie podoba.Dlaczego,placac ciezkie pieniadze,mam sie ograniczac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mack Zgadzam sie w pelni z tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 02:01 Placimy ciezkie pieniadze za to. Wspolczuje ci tylko Lucas tego ze po roku, jak skonczy ci sie umowa bedziez ja musial przedluzyc juz na mniej korzystnych zasadach :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Zgadzam sie w pelni z tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 13:13 Na razie przedluzyli mi te umowe (w sierpniu) na starych zasadach,bez limitu,wiec mam rok spokoju...a potem,jakby cos bylo nie tak,licze na konkurencje Telekomuny ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszr_77 Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA 02.09.04, 12:44 Gość portalu: xyz napisał(a): > Hejka! > Jak zmierzyć swój miesięczny transfer? > Ciekawe ile wyciągam. Zainstaluj sobie netmeter, readerror.gmxhome.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mack wejdz na www.neostrada.pl ZOBACZYSZ swoj limit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 02:03 Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszr_77 zapomniałeś dopisać.... 05.09.04, 22:32 Jeśli akurat licznik bedzie działał:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mack Swoj wykorzystany limit mozesz sprawdzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 01:58 na stronie www.neostrada.pl. Tam od razu jestes identyfikowany, jak korzystasz z kompa podlaczonego do NEO i po lewej stronie masz napisane ile w tym miesiacu wykorzystales. Ja od poczatku miesiac juz prawie 1GB :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mack Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 02:07 a czy to pierwszy raz TEPSA jakas bzdure wymysl. Sobie teraz wyobraz, ze wykorzsytujesz przy dobrym zaciagnieciu limit (5GB) w ciagu jednego, dwoch dni i potem transfer spada ci ok 35krotnie w dol. Idzie sie pochlastac :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zacho Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 17:57 TO BĘDZIE KLAPA. I co się tak podniecacie, jak tepsa zobaczy co wymyśliła sama odpuści, przecież nikt nie weźmie Neo 1024, bo po co? A wtedy oferta 1024 się zmieni. A co do samej idei to popieram limity, czemu ja mam płacić za maniakalnych piratów (którzy drastycznie podnoszą średnią). Powinno być np. tak: -Neo 128 29.99 zł -Neo 512 49.99 zł -Neo 1024 69,99 zł plus opłaty za dane: 1 zł za 100 MB (10 zł za 1 GB), analogia do impulsów tel. i abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
nierymek Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA 05.09.04, 20:54 cóż, mało kto może się poszczycić najdroższym na świecie stałym łączem o przepustowości 32 kb/s... ;) Odpowiedz Link Zgłoś