Dodaj do ulubionych

TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA

29.08.04, 12:02
CO IM ODBIŁO ZE WPROWADZAJĄ ZAWROTNA PRĘDKOŚĆ 1mb/s SKORO NAKŁADAJĄ
NIEOFICIALNIE LIMIT 15 GB W PROMOCJI A POTEM PO STAREMU 5 GB CZY TO JEST
KPINA Z KLIENTÓW NEO+
Obserwuj wątek
    • Gość: ..._ _ _... Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 13:27
      Cóż, nie trzeba być klientem telepsa.
      www.netia.pl/?o=d&s=210
      • user0001 Net24? A gdzie infrastruktura? 29.08.04, 14:19
        Zanim poszedłem posłusznie podpisać lojalkę w Telekomunie, zadzwoniłem na
        infolinie Netii, gdzie przemiłym głosem oznajmiła mi:
        Niestety na pańskiej ulicy założenie Net24 jest niemożliwe.
        Zastanawia mnie ile procent abonentów neochłamu jest w podobnej sytuacji.
        • Gość: MkCa Re: Net24? A gdzie infrastruktura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 02:14
          Witam w klubie. Ja mieszkam w miescie pod Toruniem - (Kowalewo Pom.) i tu nie
          mam innego wyboru tylko TePsa. Ale to zawdzieczam tylko i wylacznie naszemu
          burmistrzowi i wlasnie TEPsie, ktora to, (podobno, chociaz wcale by mnie to nie
          zdziwilo) zaplacila temuz burmistrzowi lapowke tylko po to aby tu NETII nie
          wpuszczal. Dlaczego mnie to nie dziwi? Wiem jakie numery TP robil aby wykurzyc
          konkurencje Netii w Toruniu - nasylajac ludzi do mieszkan podlaczonych do Netii
          i na chama namawiajac ludzi do powrotu do TePsy. Znam tez owego burmistrza i
          wiem jakie on tu robi przekrety. Wiec mnie nic nie dziwi. Jesli w calej Polsce
          tak jest, a jest napewno to..... :(
    • Gość: basten1982 Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA IP: *.akademiki.uni.torun.pl 31.08.04, 21:20
      Załóż sobie internet w Multimedii(kablówka) jesli masz mozliwosc tam sa lepsze
      predkosci i wieksze limity na duzych predkosciach i brak limitow do 320kb
    • Gość: abc Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA IP: *.wydawnictwo.pk.edu.pl / *.ifpk.pk.edu.pl 01.09.04, 09:12
      Podobno z badań tepsy wyszło że duża większość klientów nie przekracza 5GB a
      limit to przecież bat na tych co robią z neo sieć blokową.
      No cóż to jest monopolista i jest sama dla siebie.
      Klient to szczegół.

• Gość: emil maurice O co ten cały krzyk?? IP: 217.8.186.* 01.09.04, 09:37
        Nie wiem o co ten cały krzyk.Wszedzie najwięksi operatorzy wprowadzają limity
        wystarczy popatrzec na oferte BT DT.Pozatym na takich dostawcach limity
        wymuszaja rózne organizacje typu RIAA itd.JA np. w domu korzystam z osiedlowego
        lanu, który w tej chwili jest koszmarem ponieważ sa userzy, którzy non stop
        dzień i noc sciagaja filmy, powoduje to ze pozostali maja transfer około 40 kbs
        to zwykły modem juz lepiej działa.JAk ktos chce tak wykorzystywać net niech
        wykupi oferte dsl dla biznesu i na tym polu działa

pozdro
        • Gość: A ja mam neo 128 Re: O co ten cały krzyk?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:14
          Ja mam Neostradę 128 za 59 zł.
          Używam internetu do przeglądania stron www, do odbierania poczty, gg, czasem
          coś ściagnę sobie. Różne aktualizacje itd.
          Siedzę po kilka godzin dziennie, czasem bywa że dochodzi nawet do 10 godzin
          dziennie. Jeszcze ani razu nie przekroczyłem w ściągnięciu 1 GB danych.
          Nie wiem jak inni co robią i co ściągają.Dla mnie starczy.
          • Gość: gosc Re: O co ten cały krzyk?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:45
            ja mam to samo 128 za 59pln. i do tego samego uzywam bo wlasciwe do niczego
            innegop sie nie nadaje! dla mnie to ogranuczenie wystarczy tylko jak zwiekszaja
            PREDKOSC INNYM TO NAM TEZ BY MOGLI!!!!!
            co ty na to?!
        • user0001 Re: O co ten cały krzyk?? 01.09.04, 10:33
          Muszę pogratulować administratorom twojego lanu, jak widać nie chcą oni
          zainstalować klasyfikatora pakietów, który by pomógł w ograniczeniu p2p niezależnie od
          wykorzystywanych portów. Wystarczyło by to skonfigurować i cały ruch p2p pchać
          do kolejki o niższym priorytecie. Druga sprawa to stosunek łącz zewnętrznych
          operatora do ilości użytkowników i sprzedanych im pakietów. Może po prostu
          Twój operator zrobił się zbyt pazerny?
        • Gość: Mack Krzyk o to ze ja na 128 wykorzystuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 01:54
          ten limit 5 GB zazwyczaj w okolicy 10 kazdego miesiac. Wiec po co mi NEO 1024
          jesli ten limit ja potrafil bym wykorzystac w ciagu pewnie jednego dnia a potem
          co? - transfer mi spada o ok 35 razy. Sorry ale to tylko TePsa mogla cos
          takiego wymyslec.
    • Gość: xyz Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA IP: *.darlowo.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 10:45
      Hejka!
      Jak zmierzyć swój miesięczny transfer?
      Ciekawe ile wyciągam.
      • goonzoo22 Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA 02.09.04, 11:41
        lol ja mam dziennie ponad 1gb downloadu , chyba ktos za dlugo na sloncu siedzial i wymysli limit 5gb przy tranferze 1024kb/s
        • Gość: Lukas Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 12:47
          Ja mam opcie 512/640 ,na szczescie wykupiona rok temu ,wiec te badziewiaste
          limity mnie omina (do czasu...?).Generalnie po to sobie kupowalem taki a nie
          inny dostep do sieci ,zeby byc wolnym i niezaleznym.Co mnie obchodzi ,ze ,jak
          pisze emil, na osiedlowym lanie ludzie mu sciagaja pliki i zapychaja siec....ja
          mam neo tylko dla siebie ,nikomu nic nie blokuje i chce sciagac ile mi sie
          podoba.Dlaczego,placac ciezkie pieniadze,mam sie ograniczac?
          • Gość: Mack Zgadzam sie w pelni z tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 02:01
            Placimy ciezkie pieniadze za to. Wspolczuje ci tylko Lucas tego ze po roku, jak
            skonczy ci sie umowa bedziez ja musial przedluzyc juz na mniej korzystnych
            zasadach :(
            • Gość: Lukas Re: Zgadzam sie w pelni z tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 13:13
              Na razie przedluzyli mi te umowe (w sierpniu) na starych zasadach,bez
              limitu,wiec mam rok spokoju...a potem,jakby cos bylo nie tak,licze na
              konkurencje Telekomuny ;-).
      • mariuszr_77 Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA 02.09.04, 12:44
        Gość portalu: xyz napisał(a):

> Hejka!
        > Jak zmierzyć swój miesięczny transfer?
        > Ciekawe ile wyciągam.

Zainstaluj sobie netmeter,
        readerror.gmxhome.de/
        • Gość: Mack wejdz na www.neostrada.pl ZOBACZYSZ swoj limit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 02:03
          • mariuszr_77 zapomniałeś dopisać.... 05.09.04, 22:32
            Jeśli akurat licznik bedzie działał:)
      • Gość: Mack Swoj wykorzystany limit mozesz sprawdzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 01:58
        na stronie www.neostrada.pl. Tam od razu jestes identyfikowany, jak korzystasz
        z kompa podlaczonego do NEO i po lewej stronie masz napisane ile w tym miesiacu
        wykorzystales. Ja od poczatku miesiac juz prawie 1GB :(
    • Gość: Mack Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 02:07
      a czy to pierwszy raz TEPSA jakas bzdure wymysl. Sobie teraz wyobraz, ze
      wykorzsytujesz przy dobrym zaciagnieciu limit (5GB) w ciagu jednego, dwoch dni
      i potem transfer spada ci ok 35krotnie w dol. Idzie sie pochlastac :(
    • Gość: Zacho Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 17:57
      TO BĘDZIE KLAPA. I co się tak podniecacie, jak tepsa zobaczy co wymyśliła sama
      odpuści, przecież nikt nie weźmie Neo 1024, bo po co? A wtedy oferta 1024 się
      zmieni.
      A co do samej idei to popieram limity, czemu ja mam płacić za maniakalnych
      piratów (którzy drastycznie podnoszą średnią). Powinno być np. tak:
      -Neo 128 29.99 zł
      -Neo 512 49.99 zł
      -Neo 1024 69,99 zł
      plus opłaty za dane: 1 zł za 100 MB (10 zł za 1 GB), analogia do impulsów tel.
      i abonamentu.
      • nierymek Re: TE LIMITY TO KOMPLETNE DNO ZE STRONY TPSA 05.09.04, 20:54
        cóż, mało kto może się poszczycić najdroższym na świecie stałym łączem o
        przepustowości 32 kb/s... ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka