Dodaj do ulubionych

Mozilla Firefox zasłania inne programy

07.01.15, 19:33
Jak otwarta przeglądarka, to po uruchomieniu innego programu nadal jest zasłaniany przeglądarką Mozilla Firefox. Aby go zobaczyć przeglądarkę trzeba zminimalizować. Przy innych programach nowo uruchamiane zasłaniają poprzednie. Przy uruchomionej przeglądarce nawet ich klikanie na dolnym pasku nie daje wyjścia na wierzch Mozilli. Cały czas za jej "plecami". Aby zobaczyć jakikolwiek uruchomiony program musi być Firefox nawet nie zmniejszony lecz całkowicie zminimalizowany. Z innymi programami bez problemu każdy uruchomiony wychodzi przed inne.
Obserwuj wątek
    • pia.ed Chce zainstalowac Mozilla Firefox 28.03.15, 16:31
      Internet Exploer funkcjonuje co raz gorzej ... zacina sie ... tak samo mialam na starym komputerze .

Prosze o link do zalozenia Mozilli.
      • lemari Re: Chce zainstalowac Mozilla Firefox 28.03.15, 17:07
        > Prosze o link do zalozenia Mozilli.
        www.mozilla.org/pl/firefox/new/
        • pia.ed Mozilla Firefox 28.03.15, 23:55
          Dziekuje, juz zalozylam ... a jak skasowac Internet Exploer i zrobic Mozilla Firefox glownym programem?
          Mam Windows 8 i zapomnialam jak sie na niego wchodzi.

lemari napisał:

> > Prosze o link do zalozenia Mozilli.
          > www.mozilla.org/pl/firefox/new/
          • litespeed Re: Mozilla Firefox 29.03.15, 09:00
            W panelu sterowania masz opcję "programy domyślne".
            • pia.ed Re: Mozilla Firefox 29.03.15, 12:53
              Problem w tym, ze majac WINDOWS 8, taki z OBRAZKAMI, nie potrafie znalezc jak sie wchodzi na PANEL STEROWANIA czy w ogole na DYSK TWARDY.

Pamietam, ze mialam kliknac w "kafelek", w lewym dolnym rogu. Otwiera mi sie stronka z wieloma obrazkami, z ktorych nie mam zadnego pozytku, ale jak wejsc na panel sterowania?

Przedtem, na starym komputererze (Windows XP) nie mialam problemow aby wejsc na spis programow, a dalej sobie juz radzilam.
              • lemari Re: Mozilla Firefox 29.03.15, 16:57
                W "Opcjach" Firefox możesz zaznaczyć żeby był programem domyślnym.
                • pia.ed Re: Mozilla Firefox 29.03.15, 19:31
                  Chyba pisze bardzo niejasno, bo nikt mnie nie zrozumial :(

Mam system Windows 8 i nie wiem jak wejsc na dysk twardy na moim nowym komputerze. Przypuszczam, ze Opcje tez sie tam znajduja.

lemari napisał:

> W "Opcjach" Firefox możesz zaznaczyć żeby był programem domyślnym.

• lemari Re: Mozilla Firefox 29.03.15, 20:43
                    @pia.ed
                    Źle przypuszczasz; w opcjach programu Firefox, a nie systemu Windows.
                  • wariant_b Re: Mozilla Firefox 29.03.15, 23:35
                    Naciśnij kombinację klawiszy <Win>+<X> a pojawi się menu z użytecznymi programami.

Do eksploratora plików wejdziesz przez żółtą ikonkę segregatora na pasku zadań pulpitu.
                    Możesz również kliknąć prawym klawiszem w puste miejsce pulpitu, wybrać Personalizuj
                    i ustawić sobie na pulpicie przydatne ikonki.

Ściągnij i zainstaluj Classic Shell a będziesz miała działający przycisk Start
                    i menu programów jak we wcześniejszych wersjach Windows.

Jeśli masz Windows 8 a nie 8.1 to kup darmową aktualizację w sklepie MS.
                    To dalej nie to co Win7, ale już łatwiej zrobić cokolwiek posługując się myszką.
                    • pia.ed Re: Mozilla Firefox 30.03.15, 02:09
                      Dziekuje, sprobuje potem ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka