Gość: M@ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 11:17 czy ktos moglby mi wyjasnic, jak jest dokladnie z limitem neo 128? to limit miesieczny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
user0001 Re: limit neo 11.09.04, 12:06 tak, 5 gigabajtów odbieranych danych, liczony od pierwszego dnia miesiąca do ostatniego dnia miesiąca, nie wiem czy liczniki są zerowane o godzine 00:00 czy jakoś inaczej. Limit nie uwzględnia danych wysyłanych, więc ja trzymam torrent non stop włączonego. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszr_77 Re: limit neo 11.09.04, 13:14 user0001 napisał: > nie wiem czy liczniki są zerowane o godzine 00:00 czy > jakoś inaczej. Teoretycznie tak (tzn jeśli akurat po stronie TPSA wszystko działa jak powinno). Tyle tylko że dane nie są zliczane na bierząco a dopiero po zakończeniu sesji, czyli np w przypadku gdy odstatniego dnia miesiąca połączysz się z netem, ściągniesz powiedzmy 300 MB i zakończysz sesje już po północy to całe te 300 MB zostanie zaliczone na konto nowego miesiąca bez wnikania w to ile danych ściągnąłeś do północy a ile po. A więc jeśli ktoś ostatniego dnia miesiąca chce sobie ściągnać coś większego ponieważ mu jeszcze limitu sporo zostało to proponuję zrywać sesję przed północą. Odpowiedz Link Zgłoś