IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 12.12.04, 01:04
Witam! Zainstalowalem program Azureus i ...... No wlasnie, co dalej jak skonfigurowac to dranstwo? No i gdzie powinienem wpisac nazwe tego co chce znalezc. Nie znam sie nic a nic wiec prosze o pomoc w stylu "prowadzenie za raczke". Z gory wielkie dzieki! Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • user0001 Google zbankrutowało? 12.12.04, 12:29
      Dobry Boże, daj mi cierpliwość i pokorę abym nie nawrzeszczał na kolejnego lenia...

Niestety widzę, że po raz kolejny leżą główne polskie serwery torrentowe, więc
      nie mam linków aby Ciebie posłać gdzieś. Czytaj i ucz się.

Jest kilka pomysłów na sposób działania wymiany plików między użytkownikami.
      Kazaa i Osioł łączą w jednym protokole wyszukiwanie i wymianę plikami.
      Użytkownik udostępnia wszystkie pliki jakie umieści w katalogu "shared" (lub o
      podobnej nazwie), bardzo łatwo jest wprowadzać fałszywki.

BitTorrent natomiast służy tylko do wymiany plikami, wyszukiwanie musi odbywać
      się inną drogą. Ściągać można jedynie te pliki do których stworzono torrenty
      oraz istnieją dla nich działające jeszcze trackery.

O trackerach możesz poczytać w dziale FAQ na stronie: torrent.rozryfqa.net/

BitTorrent nie obsługuje wyszukiwania, zamiast tego na stronach internetowych
      udostępnia się pliki torrent (taki plik zawiera informacje o trackerach które
      zajmują się kojarzeniem użytkowników chcących wymieniać plik, oraz sumy
      kontrolne części pliku).

Najpopularniejszą stroną publikującą torrenty jest: suprnova.org
      System w którym używa się stron internetowych do ogłaszania nowych plików do
      ściągnięcia, ułatwia weryfikację jakości torrentów i usuwanie fałszywek.

Teraz uruchom przeglądarkę internetową, uruchom też azureusa. W przeglądarce
      wejdź na stronę suprnova, kliknij na interesujący Ciebie plik torrent prawym
      klawiszem, skopuj do schowka adres torrenta, kliknij na okieno azureusa, kliknij
      w pasku "Otwórz URL" i wstaw ze schowka interesujący Ciebie url, kliknij OK i
      ściągaj
      • Gość: Art Re: Google zbankrutowało? IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 12.12.04, 21:57
        To sie nazywa wyczerpujaca odpowiedz (aczkolwiek troszke zgryzliwa:)! Nie o to chodzi ze jestem leniuchem ale za bardzo nie wiedzialem jak ugryzc ten temat, o ile w innych programach p2p jest to latwe to przy Azureusie mialem troszke klopotow z pytaniem " Jak do diabla mam ugryzc ten program!" czy "Co to jest ten torrent?" . O ile wiesz gdzie zaczac wszystko jest ok, problem w tym ze ja nie za bardzo wiedzialem.
        W kazdym razie WIELKIE DZIEKI - za wyczerpujaca i pelna odpowiedz.
        Pozdrawiam serdecznie i dobrych transferow zycze:) !
      • viiking Re: Google zbankrutowało? 16.12.04, 20:25
        user0001 napisał:

> Dobry Boże, daj mi cierpliwość i pokorę abym nie nawrzeszczał na kolejnego leni
        > a...

Woda sodowa komus walnela do glowy. Moze lepiej nie pisz wcale jak masz robic laske? Znajdzie sie ktos kto to zrobi i nie bedzie sobie musial przy tym leczyc kompleksow wyzywajac sie na innych.
        • user0001 W której klinice amputowali Twoje poczucie humoru? 16.12.04, 20:44
          Przyjrzyj się uważniej datom, zobacz że była to niedziela, "Dzień Pański",
          dlatego standardową formułę ag.bocznica.org czymś bardziej pasującym do
          nastroju.
          • viiking Re: W której klinice amputowali Twoje poczucie hu 16.12.04, 20:53
            Twoje poczucie humoru jest kalekie i chore. Lepiej go unikaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka