Gość: lewak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 09:08 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: robert Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: 83.230.22.* 13.12.04, 09:11 Wiecie ile mój kumpel mieszkający w Niemczech płaci za minutę połączenia ze stacjonarnego na stacjonarny z Polską???? 1 eurocent!!!!!!!!!My już zawsze będziemy żyli w buraczanym ,złodziejskim kraiku,gdzie opłaty mamy wyższe niż Unijne, a usługi, które w zamian utrzymujemy na poziomie Timbuktu Górnego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: closs ja z Holandii place 3 eurocenty IP: *.wurnet.nl / *.wur.NL 14.12.04, 10:41 ale to nie jest normalne polaczenie telefoniczne, dostalem w sklepie aparat telefoniczny za 15 euro ze swich'em i mam go podlaczonego do sieci.Jakos rozmow jest rozna - z poznaniem np. jest ok, ale jak dzwonilem w kieleckie do malej miesciny - to juz bylo gorzej. Wiec nie porownuj tej ceny 1 eurocenta z oferta TP SA tylko z tlenofonem albo skype'm, bo tu w Holandii ceny normalnego operatora wcale wiele sie nie roznia od cen TP SA albo Netii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł A Re: ja z Holandii place 3 eurocenty IP: *.mine.nu / *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 01:11 Tak ale porównajmy nasze zarobki a porównajmy holenderskie zarobki! I opłaty "zyciowe" (prąd,gaz......) ceny w sklepach...a telekomuna jest droga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: ja z Holandii place 3 eurocenty IP: *.broker.com.pl 11.01.05, 18:21 chętnie też podzwonie tanio tylko jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.broker.com.pl 11.01.05, 18:16 chętnie skorzystam z tej formy dzwonienia tylko jak Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne 13.12.04, 09:20 Np.w Norwegii coraz popularniejsze sa telefony wykorzystujace lacze ADSL. Sam mam takie i w Norwegii dzwonie za darmo. Rowniez do wiekszosci europejskich krajow rozmowy sa darmowe. Placi sie tylko abonament. Uzywa sie normalnego telefonu. Konieczny jest router i specjalny adapter i to wszystko. Osoba do ktorej sie dzwoni musi miec normalny telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werka Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 09:55 A ja z uporem maniaka szukam bramki darmowych sms-ów do Francji. Znalazłam do Irlandii, Anglii, Niemiec - to bramki tamtejsze. Osoby tam przebywające, nie posiadając się ze szczęścia dokonały rejestracji i mam już fajnie. Ale potrzebuję dorwać francuską bramkę i tu d... zbita. Znalazłam jakąś jedną marniutką 1 sms dziennie - to co to za komunikacja? I tak sobie toczę prywatną wojnę ekonomiczną z operatorami - bramki i gg. A jak słucham porad, że można z bramek polskich operatorów ( ciekawe kto wysyła sms poza Polskę przez nasze bramki,jak operatorzy tłustym drukiem krzyczą, że nie ma takiej możliwości) to nóż otwiera mi się w kieszeni. Ja chcę za friko, nie dam nawet 2 groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ziutek Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: 5.5R* / 195.233.250.* 13.12.04, 10:03 A probowalas przez www.mtnsms.com/ Nie gwarantuje jak to dziala teraz, ale kiedys dzialalo OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy cenny Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 13:19 Jest jeszcze wciaz niedokonczone sms.ac/ . Nie wiem, czy działa z numerami francuskimi, ja używałem tylko do smsów na Słowenię, gdzie nie ma już bezpłatnych bramek internetowych. Napewno nie działają smsy na ideę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enja Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.dclient.hispeed.ch 13.12.04, 21:43 swego czasu tez szukalam roznych bramek do zgranicznych operatorow, dzialalo wtedy polecane przez kogos mtnsms. Chcialam tylko dodac od siebie, ze firmy na zachodzie staraja sie o swoich klientow, jesli tez cos od nich maja tzn. np w cenie mojego abonamentu mam mozliwosc wysylania smsow. Ale trzeba miec abonament i login. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Kowalski Możesz podać te darmowe bramiki z GB, Niem. i Ir? IP: *.k1.pl 13.12.04, 22:20 Czy możesz podać te darmowe bramiki z GB, Niemiec i Irlandii? Na denver3000@interia.pl Będę bardzo wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
stan12 Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne 25.12.04, 11:10 czy moglbys podac jak mozna wysylac te darmowe sms-y do Anglii?Bo probuje wyslac choc 1 darmowy na telefon w sieci Orange i nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ziutek A ja dzwonie do USA za 1,7 eurocenta / minute IP: 5.5R* / 195.233.250.* 13.12.04, 09:48 1,7 eurocenta za polaczenie 'z prefixem' do USA a do Polski 2,3 eurocenta za minute. A wszyscy mi mowili ze w Niemczech wszystko jest takie drogie :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: closs a ja skype za darmoche IP: *.wurnet.nl / *.wur.NL 14.12.04, 10:54 przeczytaj moj post z gory odnosnie Holandii i nie porownuj ceny twojego polaczenia za posrednictwem technologii VoIP z cenami normalnych operatorow, ktore sa znacznie wyzsze. Ale i tak - internet rulez!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parapapapara Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.04, 10:01 SKYPE - RULEZ! dzwonisz za free z kompa na kompa i za grosze z kompa na telefon stacjonarny. polecam. www.skype.com ps. moja mama juz nawet tego uzywa : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQ75 Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.petrus.com.pl 13.12.04, 10:17 Wszystkim, którym zależy na minimalizacji kosztów rozmów telefonicznych ( dotyczy TPSA ) posiadającym stałe łącze od innego dowolnego operatora – kablówka, łącze radiowe itp.… polecam „telefon internetowy”. Za cenę miesięcznego abonamentu w TPSA ( 42,70 zł ) mam prawie 400 minut połączeń ( 11 groszy / min ) lokalnych i międzymiastowych z 30 sekundowym naliczaniem a nie z 3 min!!! Działa to jak prepaid, zasilam swoje konto kwotą 15,00 zł ( do wykorzystania przez 30 dni) lub 50,00 zł ( do wykorzystania przez 90 dni) z banku internetowego ( nie płacąc za przelew!!!). O tym, że dzwoniąc np. do USA płacę „aż” 13 groszy za minutę lub Anglii 12 groszy nawet nie wspominam…. ( stawki 8-10 razy niższe niż z TPSA). Podane stawki obowiązują przez całą dobę nie ma znaczenia czy dzwonię do 18.00 czy po 22.00 . I na koniec dodatkowa informacja za 5,00 zł rocznie ( podkreślam ROCZNIE) mogę wykupić numer telefoniczny i wtedy mój komputer funkcjonuje jako telefon stacjonarny i można się do mnie dodzwonić z każdej sieci ( stacjonarne i komórkowe) z całego świata… Pozdrawiam dla TPSA ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: 81.15.192.* 13.12.04, 10:39 A gdzie jakies szczegoly tego super taniego dzwonienia moze jakis link?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IQ75 Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.petrus.com.pl 13.12.04, 11:19 www.easycall.pl - jest tylko kłopot z numeram, można go zamówić tylko w Warszawie, po miesiącu testowania ( kupiłem sobie doładowanie za 15,00 zł )- stwierdzam,że za te pieniądze można przełknąć trochę gorszą jakość połączeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 13.12.04, 13:29 przeczytaj cały artykuł. str. 2 na dole (www.skype.com, www.Tlenofon.pl, www.Telcomnet.pl), Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praw Re:dlaczego nic o komórkach - temat tabu ??? IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 13.12.04, 11:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO Re:dlaczego nic o komórkach - temat tabu ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 19:21 W STYCZNU BEDE MIAŁ TANIE POŁĄCZENIA Z KOMÓREK BEZ ZMIANY OPERATORA POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racja Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: 212.160.172.* 13.12.04, 11:21 ... a może tak poprostu ograniczyć rozmowy tylko do tych niezbędnych, a nie o pierdołach gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.12.04, 17:39 A może wogóle się zamknąć i nie odzywać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewak Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.spider.pl 13.12.04, 11:59 Monopol już pada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalique Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:28 Miałam tę wątpliwą przyjemność pracować w tpsie jako telemarketerka. To był koszmar - no bo jak mozna sprzedać człowiekowi ze średnim rachunkiem 70 złotych abonament za 85? Oj, trzeba było się nieźle nagimnastykować, norma musiała być wyrobiona, więc abonenta się mami i tumani. Tepsa to zlodzieje mówię wam. A ich ceny za połączenia śą po to, by dyrektorzy mogli częściej zamieniać swoje BMW na lepszy model. --- Jude Law rozebrany do rosołu... www.lalique.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koda Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.pios.gov.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:32 Cos juz na naszym rynku drgneło skoro mozna juz korzystac z róznych mozliwosci a nie tylko za pomoca monopolisty TP SA! Ja korzystam dzwoniąc za granice z firmy Tani fon i rzeczywiscie płace 36 groszy za minute! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 13.12.04, 12:37 www.TalkPro.pl. juz 8 gr/min www.Nawijka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzzz Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 13:14 Kto to pisał??? Po jakiemu to jest: "naliczają opłatę co minuta" chyba powinno być "co minutę" nie????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uk Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 14:29 Zrobiłam błąd, bo jestem ukrainkĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄĄ Skąd u Pana tyle nie tolerancji? Odpowiedz Link Zgłoś
bondido Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne 13.12.04, 14:32 Nie rozumiem tych zachwytów nad Skype. Toż przecież nawet Gadu-gadu ma od dawna możliwość połączeń głosowych! Chodzi przede wszystkim o to jak tanio dodzwonić się na telefon stacjonarny. Skontaktowanie się z osobą posiadającą komputer i dostęp do Internetu to żadna sztuka. Ostatnio używałem programu Babble: www.babble.net Można za jego pomocą dzwonić za darmo na telefony stacjonarne w Europie i nie tylko. Czytałem gdzieś, że od nowego roku będzie płatny, ale póki co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrabius Skype Out IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 20:29 Chodzi o Skype Out, cena do większości krajów europejskich, USA, Kanady, Australii to 2 eurocenty brutto za minutę (tj. 8-9 groszy). Trzeba wykupić przy pomocy karty kredytowej "impulsy" np. za 10 euro. Jak ktoś dużo dzwoni można kupić telefon podłaczany do USB w ich sklepie internetowym, ok. 50€, ale działa bardzo dobrze. Praktycznie nie ma różnicy w porównaniu ze zwykłym telefonem. Aha rozmowy do Polski są trochę droższe ok. 12 groszy za minutę. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.proxy.aol.com 13.12.04, 14:42 w polsce komorki sa najdrozsze w unii!!!doczego doprowadzily rzady mafi sld!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piko Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.tele2.pl 13.12.04, 14:56 Tanie? ja polecam darmowe! przez program SKYPE... trzba miec tylko stale łącze i mozna gadać godzinami, dniami, miesiacami... skype.com wszystko bezpłatnie! he he he i Telekomunikacjo? do australii za 0 zl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam ja dzwonie na caly swiat za 0,35 groszy IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 13.12.04, 16:28 www.halo.interia.pl-na tej stronie sa wszystkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: ja dzwonie na caly swiat za 0,35 groszy IP: *.devs.futuro.pl 13.12.04, 20:35 dokladnie. interia jest najlepsza, ale oczywiscie autor artykulu o niej nie wspomina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjk Re: ja dzwonie na caly swiat za 0,35 groszy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.04, 09:01 Ja uzywam call-back www.telcan.net - trzeba miec karte kredytowa i znac ang. USA, Anglia to 10 c/min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Ja jestem abonentem DIALOGU!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.04, 16:57 i bardzo mi z tym dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez kompa Re: Ja jestem abonentem DIALOGU!! IP: *.aster.pl 13.12.04, 17:31 0-708-177-800 dzwonię za 32 gr po całym świecie. Oczywiście ze stacjonarnego TPSA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marwwa jak to pożenić? IP: *.chello.pl 13.12.04, 20:45 Ale 0-708-177-800 kosztuje chyba 12 zł z góry (za max. 30 minut) + to , co się wydzwoni. Tak? A w ogóle powiedzcie: znajomi ze świata namawiają mnie na łączności w SKYPE. Ja bym wolał mieć aparat, i ie siedzeć ze słuchawkami na uszach i mikrofonem w ręce. Firma talkPro (www.TalkPro.pl) proponuje aparaty do dołaczenia do internetu. ale: 1. Piszą, że aby się uniezależnić od komputera trzeba za„atwić sobie u operatora dodatkowy adres, albo router - nie wiem, jak się załatwia drugi adres 2. Nie wiem, czy SKYPE i TalkPro mogą ze sobą rozmawiać, jak swój ze swoim. Nie chciałbym wywalić 700 zł na aparat, z którego ie byłoby dużego pożytku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bełch. Re: jak to pożenić? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 14.12.04, 13:39 Odnośnie Talk-Pro,chciałem podłączyc aparat za 799zł, by rozmawiać wewnątrz sieci za darmo a zinnymi abonentami za 8 gr/min.Komórki też sa zdecydowanie najtańsze. Byłem zachwycony ale skutecznie ostudził moja radość klokalny operator ,który zgodził się na podłączenie ale należy wykupić osobno IP,i opłacać co miesiąc 60 zł. Dolsat w Bełchatowie. Można to jakoś obejść ale,trzxeba dokuipić router i inne ustrojstwa. Ale jak wychwyci to operator, masz prawdopodobnie problem. Zrezygnowałem więc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dryń-dryń Re: jak to pożenić? IP: *.autocom.pl 14.12.04, 21:38 > Ale 0-708-177-800 kosztuje chyba 12 zł z góry (za max. 30 minut) + to , co się > wydzwoni. Tak? Nie. Ten numer to numer Onetu, czyli bez opłat z góry - 35 groszy za minutę. Sprawdź na telefon.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
teufel TLENOFON 13.12.04, 18:07 Parę dni temu zmieniana była srona Tlenofonu i od tamtej pory nie mogę się zalogować. Czy tylko ja tak mam czy inni tez mają z tym problemy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adams ROZMOWY LOKALNE SĄ REALIZOWANE JUŻ OD 2 M-CY !!! IP: *.pronet.lublin.pl 13.12.04, 21:42 przez takie firmy jak Energis, czy NEOTEL ! Nie wiem czemu autor artykułu nie wspomniał o tym, jak również nie napomknął o wielu przekrętach jakie robiło (robi) Tele2 ! Czy ten artykuł był opłacany ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kly Kto wie jak zapłacić za Skype out? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 22:07 Próbowałem za pomocą karty Inteligo ale za kazdym razem moja transakcja była anulowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sarmata Re: Kto wie jak zapłacić za Skype out? IP: *.gorzow.mm.pl 14.12.04, 13:09 Czasami za ktoryms razem przechodzi mi juz odrzucili karte 6 razy wiec dalem sobie spokoj bo to sa koszta w koncu blokuje Inteligo kase na 7 dni...a ja nie jestem Swietym Mikolajem...dlatego przy zakupie nie zaznaczaj karty VISA tylko Money Bookers konto maja w polskim banku bodajze w BRE i tam kase normalnie przelewasz oczywiscie musisz pobawic sie w rachmistrza tak wykombinowac aby na koncie znalazla sie rownowartosc 10E po kursie BRE z danej chwili pic polega aby za malo nie wplacic a takze za duzo bo pozniej zostanie Ci taki ogonek i nie bedziesz wiedzial co z nim zrobic...a tak poza tym dolar taki tani wiec troche pokombinowalem z amerykanami www.iconecthere.com zaakceptowali mi electrona z sercem z inteligo jako kredytowke i rozmowy sa za dolary a raczej centy a coz na dzis dzien 10E!=10$ wiec probuj tez tam (mankament o czym przestrzegam pobieraja z wykupionego kredytu 0,65$ miesiecznie za uzytkowanie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.studio.clubnet.pl 14.12.04, 10:23 Niedlugo wszelkie ceny przebije mobistel ktory szykuje sie do wejscia na rynek. mobistel.pl ma juz strone swoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mir Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 10:51 Czy ktoś zna sposób na tanie dzwonienie na belgijskie telefony komórkowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek To i tak ciagle jest zlodziejstwo IP: 192.85.16.* 14.12.04, 11:27 Nie rozumiem dlaczego ten artykul jest utrzymany w takim radosnym nastroju. Ja place z niemiec do polski 3,5 centa za minute, co jest tansze od wiekszosci polaczen w polsce (moze nawet i lokalnych). Jezeli w Niemczech to jest do zrobienia, to nie wiem dlaczego w polsce nie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubusia Re: Sposoby na tanie rozmowy telefoniczne IP: *.xdsl.tiscali.nl 14.12.04, 13:17 A ja z Holandii place 1 eurocenta.... Odpowiedz Link Zgłoś