Gość: witold IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 19:59 Mam pytanie czy ktoś próbował zerwać umowę promocyjną na neostradę w związku z nie poinformowaniem o zmianie ceny lub z powodu samej zmiany ceny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obcy Re: Zerwanie umowy na neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 21:00 Cena nie została zmieniona - podatek płacisz państwu. Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: Zerwanie umowy na neostradę 10.03.05, 01:06 Podatek placisz TP a ona odprowadza to panstwu. Czyli placisz wiecej o czym TP nie poinformowala wczesniej i to jest podstawa do rozwiazania umowy. Takie jest stanowisko UOKiK. Odpowiedz Link Zgłoś
onequestion Re: Zerwanie umowy na neostradę 07.03.05, 22:10 Idź do telepunktu i tam się spytaj czy można, bo w sieci jest tyle opinii na ten temat ile internautów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zacho Re: Zerwanie umowy na neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 13:38 Niestety jest jeszcze gorzej, tyle opinii co pracowników tepsy. Czyli jak coś powiedzą na infolinii czy w telepunkcie, to księgowość może to policzyć inaczej i będziesz się sądzić, nie mając neo i telefonu 5 lat. Lepiej nie ryzykować, mało tego sposoby rozwiązywania spraw są różne, i np. jeden gość zerwał umowę, by zmienić neostradę na tańszą bez haraczu, po 4 dniach miał net i modem gratis, inny zaś stracił net na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Zerwanie umowy na neostradę 08.03.05, 14:26 Dokladnie. Ja chcialem przejsc ze starej "neostrady plus" na nowa "neostrade tp". Obie w opcji 512 kbps, ale w starej neostradzie w ramach jakiejs promocji zwiekszyli mi transfer do 640 kbps no i sie okazalo ze pomimo ze nie pytali mnie o zdanie w tej sprawie, stalem sie posiadaczem innej neostrady niz mam na papierze. No i teraz powstal problem. Bo gdybym mial neostrade 512 i chcial przejsc na nowa 512 to mozna to zrobic bez oplat (i tak mam w papierach) ale w kablu to ja mialem co innego i juz taka zmiana opcji powinna kosztowac kilkaset zlotych. oczywiscie infolinia swoje, panie w telepunkcie swoje (ba, opinnia w tej sprawie zalezala wrecz od osoby z ktora rozmawialem, nawet w zasiegu jednego pokoju). Skonczylo sie tym ze zrezygnowalem ze starej neostrady (wypowiedzialem umowe, zamiast podpisania dodtkowych dokumentow). Okres wypowiedzenia zgodnie z umowa trwa 30 dni. Ale tepsa najwyrazniej nie wie ile to jest 30 dn i wylaczyli po 19. Na pytanie moje ani panowie z dzialu technicznego ani panie z dzialureklamacji nie potrafily mi odpowiedziec na jakiej podstawie tepsa lamie umowe na wykonywanie uslugi i wylacza usluge kiedy jej sie podoba. Skwitowan to krotko "to sie zdarza". No wiec zamastplynnego przejscia z jednej neo na druga zostalem na dwa tygodnie bez netu. Aha, w miedzy czasie zlozylem zamowienie na nowa neostrade, wlasnie celem plynnego przejscia. No ale nie udalo sie. Co wiecej, podanie na nowa neo zostalo rozpatrzone negatywnie, bo podobno nie mozna rozpatrzyc tego pozytywnie dopuki dziala stara neo (pomimo ze wtedy juz nie dzialala). A wylaczenie starej tlumaczono przygotowywaniem linni pod nowa neo (ta na ktora wniosek zostal rozpatrzony negatywnie). No poprostu pomiezanie z poplataniem. Co osoba to mowila inaczej W dodtaku nikt nie wiedzial czy stare urzadzenia CellPipe beda dzialaly na nowej czy nie beda? Czy bedzie potrzeba nowe urzadzenia czy nie? Kazdy mowil co inego. Ale ze urzadzenia teraz sa w promocji po 1PLn to je kupilem i ja sie okazalo stare urzadzenia dzilaja bez zarzutu. Generalnie moje wnioski sa takie ze najwiecej o neostradzie wiem ja, bo z tymi osobami z tepsy w ogole nie idzie sie dogadac. Pomine tez fakt ze pomimo ze stara neostrade wylaczono mi 12 lutego to rachunek za neo oczywiscie przyszedl w pelnej wysokosci za caly lutu. I znow skladanie reklamacji, tlumaczenie... A dzwoniac dowiaduje sie ze system reklamacyjny padl i Pani nie moe mi podac numeru reklamacj, tylko swoje nazisko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiassss Re: Zerwanie umowy na neostradę 08.03.05, 14:09 Rzekomo mieli informować pisemnie jednocześnie o podwyżce oraz o ewentualnej możliwości rozwiązania umowy (w przypadku nie wyrażenia zgody na VAT). Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Zerwanie umowy na neostradę 11.03.05, 13:40 Tak. Słyszałem to. I co,nie powiadamiają?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Zerwanie umowy na neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:43 Nie, nie powiadamiają bo żadnej podwyżki ze strony tepsy nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Re: Zerwanie umowy na neostradę IP: *.chello.pl 19.03.05, 16:29 Podpisali z nami umowe i mogli pomysleć ze jak bedzie podniesiony VAT to nas obciążą... heh ale tego nie zrobili. Naruszenie umowy nastapiło w dwóch przypadkach. Pierwszy to, że zmieniono nam warunki płatnosci oczywiscie na wyższe.. z 59 do 71.98 Drogi to, że zostalismy powiadomieni o tym bez wyprzedzenia jednego okresu platniczego wiec... nie ma co żałować żabojadów i ci którzy chca odstąpić od umowy mają ku temu pełne prawo. Mało tego wszyscy dostawcy internetu mają podobne regulaminy... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
robertbenybanek Re: Zerwanie umowy na neostradę 19.03.05, 18:48 Wszyscy narzekają na TPSA. To ja ich wezmę w obronę... Miałem 512, a włączyli mi 640, potem podniśli tym z 512 na 640 z mi podniśli na 768. Ostatniego dnia zrezygnowałem z Neostrady - po 12 miesiącach bez 30-sto dniowego terminu wypowiedzenia umowy (choć kilkakrotnie telefonicznie mi o tym przypominali) - od ręki wyłączyli mi Neo, może to dlatego, że podpisałem od razu nową umowę (tym razem na 128). Przez 15 miesięcy korzystania ŻADNYCH problemów. O przywróceniu VAT-u na usługi internetowe było wiadomo od dawna - zresztą mnie pracownik TPSA poinformował o tym przy podpisywaniu nowej umowy (w grudniu!). Stosowne pismo informujące o przywróceniu VAT-u TPSA dostarczyła mi osobno. Z usług TPSA nie zrezygnuję bo w mojej lokalizacji nie ma żadnej alternatywy - choć to centrum Warszawy i mieszkańcy mojego i okolicznych bloków się dopominają od lat, to kablówka (Aster) ma ich w d... pozdr. beny Odpowiedz Link Zgłoś
neder Re: Zerwanie umowy na neostradę 19.03.05, 19:23 robertbenybanek napisał: > Z usług TPSA nie zrezygnuję bo w mojej lokalizacji nie ma żadnej alternatywy - > choć to centrum Warszawy i mieszkańcy mojego i okolicznych bloków się dopominaj > ą > od lat, to kablówka (Aster) ma ich w d... Witaj w klubie - mi Aster co jakiś czas listownie przypomina o swojej wspaniałej ofercie 3 w 1 - kablówka, telefon, i internet - szlag, mnie trafia i jedyne co mi pozostaje to ćwiczenie na tym świstku papieru rzutów do kosza. Jestem w tym coraz lepsza... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś