Dodaj do ulubionych

Zerwanie umowy na neostradę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 19:59
Mam pytanie czy ktoś próbował zerwać umowę promocyjną na neostradę w związku z
nie poinformowaniem o zmianie ceny lub z powodu samej zmiany ceny.
Obserwuj wątek
    • Gość: obcy Re: Zerwanie umowy na neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 21:00
      Cena nie została zmieniona - podatek płacisz państwu.
      • dx7 Re: Zerwanie umowy na neostradę 10.03.05, 01:06
        Podatek placisz TP a ona odprowadza to panstwu. Czyli placisz wiecej o czym TP
        nie poinformowala wczesniej i to jest podstawa do rozwiazania umowy. Takie jest
        stanowisko UOKiK.
    • onequestion Re: Zerwanie umowy na neostradę 07.03.05, 22:10
      Idź do telepunktu i tam się spytaj czy można, bo w sieci jest tyle opinii na ten
      temat ile internautów.
      • Gość: Zacho Re: Zerwanie umowy na neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 13:38
        Niestety jest jeszcze gorzej, tyle opinii co pracowników tepsy. Czyli jak coś
        powiedzą na infolinii czy w telepunkcie, to księgowość może to policzyć inaczej
        i będziesz się sądzić, nie mając neo i telefonu 5 lat. Lepiej nie ryzykować,
        mało tego sposoby rozwiązywania spraw są różne, i np. jeden gość zerwał umowę,
        by zmienić neostradę na tańszą bez haraczu, po 4 dniach miał net i modem
        gratis, inny zaś stracił net na miesiąc.
        • polokokt Re: Zerwanie umowy na neostradę 08.03.05, 14:26
          Dokladnie.
          Ja chcialem przejsc ze starej "neostrady plus" na nowa "neostrade tp". Obie w
          opcji 512 kbps, ale w starej neostradzie w ramach jakiejs promocji zwiekszyli
          mi transfer do 640 kbps no i sie okazalo ze pomimo ze nie pytali mnie o zdanie
          w tej sprawie, stalem sie posiadaczem innej neostrady niz mam na papierze. No i
          teraz powstal problem. Bo gdybym mial neostrade 512 i chcial przejsc na nowa
          512 to mozna to zrobic bez oplat (i tak mam w papierach) ale w kablu to ja
          mialem co innego i juz taka zmiana opcji powinna kosztowac kilkaset zlotych.
          oczywiscie infolinia swoje, panie w telepunkcie swoje (ba, opinnia w tej
          sprawie zalezala wrecz od osoby z ktora rozmawialem, nawet w zasiegu jednego
          pokoju). Skonczylo sie tym ze zrezygnowalem ze starej neostrady (wypowiedzialem
          umowe, zamiast podpisania dodtkowych dokumentow). Okres wypowiedzenia zgodnie z
          umowa trwa 30 dni. Ale tepsa najwyrazniej nie wie ile to jest 30 dn i wylaczyli
          po 19. Na pytanie moje ani panowie z dzialu technicznego ani panie z
          dzialureklamacji nie potrafily mi odpowiedziec na jakiej podstawie tepsa lamie
          umowe na wykonywanie uslugi i wylacza usluge kiedy jej sie podoba. Skwitowan to
          krotko "to sie zdarza". No wiec zamastplynnego przejscia z jednej neo na druga
          zostalem na dwa tygodnie bez netu.
          Aha, w miedzy czasie zlozylem zamowienie na nowa neostrade, wlasnie celem
          plynnego przejscia. No ale nie udalo sie. Co wiecej, podanie na nowa neo
          zostalo rozpatrzone negatywnie, bo podobno nie mozna rozpatrzyc tego pozytywnie
          dopuki dziala stara neo (pomimo ze wtedy juz nie dzialala). A wylaczenie starej
          tlumaczono przygotowywaniem linni pod nowa neo (ta na ktora wniosek zostal
          rozpatrzony negatywnie). No poprostu pomiezanie z poplataniem. Co osoba to
          mowila inaczej
          W dodtaku nikt nie wiedzial czy stare urzadzenia CellPipe beda dzialaly na
          nowej czy nie beda? Czy bedzie potrzeba nowe urzadzenia czy nie? Kazdy mowil co
          inego. Ale ze urzadzenia teraz sa w promocji po 1PLn to je kupilem i ja sie
          okazalo stare urzadzenia dzilaja bez zarzutu.
          Generalnie moje wnioski sa takie ze najwiecej o neostradzie wiem ja, bo z tymi
          osobami z tepsy w ogole nie idzie sie dogadac.
          Pomine tez fakt ze pomimo ze stara neostrade wylaczono mi 12 lutego to rachunek
          za neo oczywiscie przyszedl w pelnej wysokosci za caly lutu. I znow skladanie
          reklamacji, tlumaczenie... A dzwoniac dowiaduje sie ze system reklamacyjny padl
          i Pani nie moe mi podac numeru reklamacj, tylko swoje nazisko.
          Pozdrawiam
    • sylwiassss Re: Zerwanie umowy na neostradę 08.03.05, 14:09
      Rzekomo mieli informować pisemnie jednocześnie o podwyżce oraz o ewentualnej
      możliwości rozwiązania umowy (w przypadku nie wyrażenia zgody na VAT).
      • chilum Re: Zerwanie umowy na neostradę 11.03.05, 13:40
        Tak.
        Słyszałem to.
        I co,nie powiadamiają??
        • Gość: obcy Re: Zerwanie umowy na neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 13:43
          Nie, nie powiadamiają bo żadnej podwyżki ze strony tepsy nie było.
    • Gość: Prawnik Re: Zerwanie umowy na neostradę IP: *.chello.pl 19.03.05, 16:29
      Podpisali z nami umowe i mogli pomysleć ze jak bedzie podniesiony VAT to nas
      obciążą... heh ale tego nie zrobili.
      Naruszenie umowy nastapiło w dwóch przypadkach.
      Pierwszy to, że zmieniono nam warunki płatnosci oczywiscie na wyższe.. z 59 do
      71.98
      Drogi to, że zostalismy powiadomieni o tym bez wyprzedzenia jednego okresu
      platniczego wiec...
      nie ma co żałować żabojadów i ci którzy chca odstąpić od umowy mają ku temu
      pełne prawo.
      Mało tego wszyscy dostawcy internetu mają podobne regulaminy... :))
    • robertbenybanek Re: Zerwanie umowy na neostradę 19.03.05, 18:48
      Wszyscy narzekają na TPSA.
      To ja ich wezmę w obronę...

Miałem 512, a włączyli mi 640, potem podniśli tym z 512 na 640 z mi podniśli na 768.
      Ostatniego dnia zrezygnowałem z Neostrady - po 12 miesiącach bez 30-sto dniowego
      terminu wypowiedzenia umowy (choć kilkakrotnie telefonicznie mi o tym
      przypominali) - od ręki wyłączyli mi Neo, może to dlatego, że podpisałem od razu
      nową umowę (tym razem na 128).
      Przez 15 miesięcy korzystania ŻADNYCH problemów.

O przywróceniu VAT-u na usługi internetowe było wiadomo od dawna - zresztą mnie
      pracownik TPSA poinformował o tym przy podpisywaniu nowej umowy (w grudniu!).
      Stosowne pismo informujące o przywróceniu VAT-u TPSA dostarczyła mi osobno.

Z usług TPSA nie zrezygnuję bo w mojej lokalizacji nie ma żadnej alternatywy -
      choć to centrum Warszawy i mieszkańcy mojego i okolicznych bloków się dopominają
      od lat, to kablówka (Aster) ma ich w d...

pozdr.
      beny
      • neder Re: Zerwanie umowy na neostradę 19.03.05, 19:23
        robertbenybanek napisał:

> Z usług TPSA nie zrezygnuję bo w mojej lokalizacji nie ma żadnej alternatywy -
        > choć to centrum Warszawy i mieszkańcy mojego i okolicznych bloków się
        dopominaj
        > ą
        > od lat, to kablówka (Aster) ma ich w d...

Witaj w klubie - mi Aster co jakiś czas listownie przypomina o swojej
        wspaniałej ofercie 3 w 1 - kablówka, telefon, i internet - szlag, mnie trafia i
        jedyne co mi pozostaje to ćwiczenie na tym świstku papieru rzutów do kosza.
        Jestem w tym coraz lepsza...

pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka