Dodaj do ulubionych

Nowa strategia TVP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 18:43
Mój telewizor wystawiam na Allegro. Bełkot marketingowy aż się wylewa z ekraniku. Oferta
programowa jeszcze nigdy nie była tak niskiej jakości. Ale interesuje mnie coś innego: mowa była o
włożeniu dużych pieniędzy w ośrodki regionalne (sprzęt etc.) by potem pewni ludzie mogli przejąć
ten majątek i "stworzyć" własną TV. Ciekaw jestem czy ta "optymalizacja" gdzieś przy dnie nie jest
realizacją tego planu...

A z resztą zobaczymy. Chyba w wyniku tych agresywnych działań, reklamy będą coraz rzadziej
przerywane filmami. Telewizja stała się prostacką gumą do żucia dla proli.
Obserwuj wątek
    • Gość: sezz Nowa strategia TVP IP: *.altec.pl / *.altec.pl 16.03.05, 18:45
      Polecam zacząć czyszczenie oddziałów terenowych od Katowic, przerost
      zatrudnienia (związany min. z nepotyzmem i kolesiostwem, który w "trójce"
      kwitnie w najlepsze), programy tak nudne, że nawet cierpiący na nadpobudliwość
      zasypiają jak niemowlaki, wydawanie pieniędzy abonentów na imprezy (jak np.
      niedawny wyjazd na narty na mistrzostwa dziennikarzy - w rzeczywistosci
      impreza na nasz koszt)
      • Gość: juz bez abonamentu co znaczy 1.5 mln wobez 900 mln z wplywow? IP: *.tpg.com.au / *.tpgi.com.au 17.03.05, 10:13
        Wedlug TVP wplywy wynosza 905 PLN !!!!!
        To czemu TVP mydli oczy jakimis osczednosciami 1,5- 3 mln.
        Przeciez to jest fikcja!!
        We wrześniu 2004r. Trybunał Konstytucyjny orzekł, że przepisy upoważniające
        KRRiT do ustalania wysokości abonamentu za używanie odbiorników radiowo-
        telewizyjnych są niezgodne z konstytucją. Zgodnie z tym orzeczeniem obecne
        stawki są nielegalne.
        Precz z abonamentem!!!!!!
    • Gość: www.hotelweb.pl Re: Nowa strategia TVP IP: 84.113.19.* 16.03.05, 19:22
      A może TVP zaproponuje bezpłatną reklamę dobrych stron www ?
      Np. www.hotelweb.pl lub www.tanieloty.pl lub www.elot.pl lub www.pasazer.pl
    • Gość: piotr art 22.Kp IP: *.aster.pl 16.03.05, 19:42
      Jeśli TVP nadal pracuje z dziennikarzami i pozostałym personelem na zasadzie
      tzw "współpracownka"- który wykonuje prace określoną w trybie art 22 Kodeksu
      pracy- do grożą jej konsekwencje z z art 281 pkt 1 kodeksu pracy, i domniemanie
      przestępstwa z art 219 Kodeksu karnego. Jesli to zostałoby udowodnione , to
      konsekwencje finansowe, byłyby dla firmy dramatyczne, a Zarząd musiałby odejść.
      Nie wyrokuje , to nie moja sprawa,ale współpracownicy w TVP zawsze byli..
      Podzielam opinie,że od chwili nastania nowego zarządu- oferta programowa sie
      wali i gdyby nie satelita, telewizor mozna sprzedać. Proponuje PIP realizacje
      kontroli, w kwestii sposobu zatrudnienia ludzi pracujacych dla TVP..Nie ma też
      mowy o płaceniu abonamentu , w styuacji gdy emitowane sa reklamy. Proponuje
      Właścicielowi- Skarbowi Państwa, uważniej skontrolować to co dzieje sie w
      TVP.....
    • Gość: sdh TVP należy zakodować IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 16.03.05, 19:55
      TVP należy zakodować i kto będzie chciał oglądać Klan, M jak Miłość, Złotopolskich itp. wykupi sobie dekoder. A kto nie będzie chciał to nie wykupi.

a abonament telewizyjny trzeba zlikwidować bo płacą go biedni ludzie żeby prezesi i gwiazdy TVP mogły zarabiać ciężkie miliony.
      • Gość: graf Re: TVP należy zakodować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 20:05
        najbardziej podobają mi się product pacement i gadzety - wszystkie telenowele na
        sprzedaż :)
        • Gość: telewidz Re: Dworaka należy zakodować IP: *.ztpnet.pl 16.03.05, 20:36
          o Boze,komuna wrocila.Przyjeli swoich,beda zwolnienia zeby moc przyjac
          pociotkow,kumpli.Dzieki temu zaoszczedza,zreorganizuja,zawolaja o dodatkowe
          pieniadze,podwyzsza abonament.Narzuca jedyny sluszny swiatopoglad,wprowadza
          nowy kanal pt.tv w kazdym kosciele.Belkot jak za starych czasow ktore mialy
          byc minione.Zgodnie z powiedzeniem-co sie Jas nauczyl to Jan zastosuje
      • Gość: goliat1 Re: TVP należy zakodować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 07:05
        Jasne TVP zakodować bo abonament płacą biedni ludzie, oglądając Złotopolskich ,
        M jak miłość, Klan a o wykupieniu dekodera tylko pomarzą. Człowieku zejdź na
        ziemię bo bujasz w obłokach
    • pazio A ja nie chcę płacić temu babilonowi 16.03.05, 20:55
      Chętnie zagłosuję na partię, która obieca mi zniesienie abonamentu i
      prywatyzację TVP. Czy ktoś się zgłosi?
      • paczka111 Re: A ja nie chcę płacić temu babilonowi 16.03.05, 21:11
        Wytłumaczcie mi jak sześcioletniemu dziecku dlaczego oglądacie to badziewie,
        jeśli w kablu jest sport, muzyka, czasem nawet jakiś możliwy film i program
        dok. Programy nocne, przeznaczone dla o.5 proc. widowni nagrywam i oglądam w
        porze telenoweli. Już dawno olałam TVP, rzeczywiście, pókisię tego nie
        sprywatyzuje nie ma mowy o rzetelnym liczeniu osztów, to za duża i zbyt
        bezwładna machina.
    • Gość: Jarewk Re: Nowa strategia TVP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 21:22
      Niedługo pod rządami Dworaka i jego dworu TVP będzie przypominać telewizję
      Trwam ojca dyrektora.
    • Gość: telewidz Re: Nowa strategia TVP IP: 82.160.17.* 16.03.05, 21:27
      czego nieudalo sie zrobic czarzastemu ispolce(sprywatyzowac) teraz robi to
      dworak i spolka.wyrzucic wszystkich na zewnatrz zostanie tylko zarzad ibeda
      kupowac programy sami od siebie....realizacja misji, swojej misjii.prywaty
    • Gość: SZCZĘŚLIWY Od ponad roku nie oglądam telewizji! IP: *.attu.pl / 85.128.90.* 16.03.05, 23:17
      • Gość: oko jono Re: Od ponad roku nie oglądam telewizji! IP: *.promax.media.pl 17.03.05, 06:43
        ...ja równiez nie ogladam juz nawet od 2 lat , ale tak jak jak musisz płacic .
        Mam ich w dupie , gdzie zajrzec nie moge , tam nalezy wszdzic tą zgraje
        złodzieji ....
    • Gość: mnm Re: Nowa strategia TVP IP: *.chello.pl 17.03.05, 01:44
      Oszczędności 3 mln złotych? To jest jakieś 50 etatów. Czyli około 1 procenta
      zatrudnionych. Pogięło kogoś? Co to za reforma i co to za oszczędności? Chyba
      tylko, żeby ładnie wyglądało w sprawozdaniach
    • Gość: fiji REKLAMY, SERIALE I STEFEN MOLLER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 06:35
      TVP TO ZENUJĄCA INSTYTUCJA, OFERTA RÓWNIEŻ I DO TEGO NACHALNIE UTKANA REKLAMAMI
      (W WIĘKSZOŚCI NA PODOBNYM POZIOMIE), SERIALE W TAKICH PORACH ANTENOWYCH ŻE
      DZIWIŁ SIĘ NAWET OSTATNIO STEFEN MOLLER, W NOWOCZESNYCH TV - NIE DO
      POMYŚLENIA!!! (patrz ZDF lub ARD, całe szczęscie że mam satelitkę) WIĘC RACZEJ
      TO WSZYSTKO PRZYPOMINA AMERYKĘ PŁD. - DUŻE ROZWARSTWIENIE SPOŁECZEŃSTWA SPRAWIA
      ŻE PLEBS LUBI TAKĄ SZMIRĘ,KLAN Z PERSILEM .... A FERAJNA BAWI SIĘ DALEJ,
      pozdrawiam i byle do wiosny !!! - fiji poznański
    • Gość: śmierc chamom TVP- DO ZAORAĆ ! NADAL NIEWIARYGODNA ! ! ! IP: *.promax.media.pl 17.03.05, 06:36
      Inwestowanie w TVP poprzez abonament to strata pieniedzy . Jezeli juz to
      chaładajstwo ma istniec to najlepszym rozwiązaniem było by utrzymywanie ich z
      budzetu . Wtedy dostało by sie okreslona kwotę , która była by dla
      zarządzajacych zawsze nie wystarczajaca i to dopiero wymusiło by na
      zarzadzających racjonalne gospodarowanie , jak np. w policji . W przeciwnym
      wypadku maja zapewniony stały docHód i moga zyć jak pączek w maśle , żerując na
      społeczeństwie . "DZIEKUJEMY " WAM TZW POSŁOWIE ZA KOLEJNY BUBEL USTAWOWY DOT
      ABONAMENTU , CAŁY CZAS MACIE POLAKÓW W DUPIE , SZCZEGÓLNE "PODZIĘKOWANIA "DLA
      sld .
    • Gość: walczący z tvp telewizja polska to "radiokomitet" IP: *.promax.media.pl 17.03.05, 06:49
      Nie moge się otrząsnąć z tego "przekonania" [trochę to niewłaściwe słowo],
      nastapi to dopiero z chwilą mojej smierci , choć i w to nie wierzę
    • Gość: angora kto kontroluje tych złodzieji ? - ....AGORA? IP: *.promax.media.pl 17.03.05, 06:52
    • anwb Nowa strategia TVP 17.03.05, 07:38
      A transmisja mszy swietych, a kolejnych kilka programow religijnych, a audycje
      poltyczne z udzialem Rokity i Kaczorow? Jakby to obciac, to telewizja miala by i
      widzow i bylaby dochodowa.
    • Gość: pip Re: Nowa strategia TVP IP: 83.168.104.* 17.03.05, 07:44
      Według prospektu emisyjnego, TVN zatrudnia na podstawie umowy o pracę 516 osób-
      umowy zawarte na czas nieokreślony , obejmujące całe etaty- stan na
      31.07.2004/żródło: na podstawie prospektu emisyjnego akcji/
    • Gość: Zyta Re: Nowa strategia TVP IP: *.dami.pl 17.03.05, 09:12
      Tremu amoralnemu szubrawcowi przyswieca jeden cel, wykończyć telewizje
      publiczną. To jest program jego kolesiów z PO, która nie kryje swoich poglądów
      w tym zakresie.
    • Gość: frogman Re: Nowa strategia TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 10:00
      strategia-ogłupiające seriale,brak piłki nożnej,podwyżki abonamentu,wzrost
      pensji i nagród dla prezesów-wszystko to jest MISJA
    • Gość: szybka osa Do sądu ich za moje koszty prądu.... IP: *.infoplus.com.pl 17.03.05, 10:49
      Ileż ja tracę rocznie prądu przez to, że muszę oglądać niechciane reklamy w
      TVP, mimo, że opłacam abonament. Może by ich za to podać do sądu?. To tak jak
      przejazd pociągioem do Gdańska z przerwą reklamową w Warszawie.
    • Gość: śmiechacz Re: Nowa strategia TVP??? IP: *.versanet.de 17.03.05, 12:34
      Wstep do artykulu:
      Sprzedaż gadżetów, wszechobecny product placement i zwolnienia - oto niektóre
      elementy strategii transformacji telewizji publicznej.

A kto, koorwa, bedzie robil programy???
      • Gość: Van der Krzyś Re: Nowa strategia TVP??? IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 18:20
        Koorwa. programy będa robić producenci zewnetrzni.
    • Gość: prawnik Re: Nowa strategia TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 14:03
      Smieszne!Jaka strategia za nasze pieniądze?TV wydaje się,że ma misję!A ma misję
      na kretyńskie seriale,show i ciagle te same
      twarze/Durczok,Dowbor,FAJKOWSKa,Młynarska,Richardson z tymi byle
      gwiazdami/oblesny Włoch reklamujący jedzenie i cappucino/tylko w Polsce jest
      mozliwe żeby takie miernoty robiły karierę a gdzie nasi absolwenci?/Wszech
      obecna Tierentiew itp.Niedobrze się robi!Dosyć już tej Europa da się lubić!
      Naprawdę popatrz telewizji na dobre telewizje i nie wymyslaj,bo w tym nie
      jesteście mocni!
    • toja3003 Po co w ogóle media tzw. publiczne? 17.03.05, 15:17
      Po co w ogóle media tzw. publiczne?

Ileż w nich marnotrawstwa podatniczych pieniędzy
      nie mowiąc już o nonsensowności abonamentu
      radiowo-telewizyjnego.

Przecież media papierowe (prasa, książki)
      znakomicie sobie radzą bez wtrącania się
      państwa. Czy rząd ma zacząć drukować
      publiczne gazety, publiczne ksiażki
      i ściągać za to abonament prasowo-książkowy?

A cóż takiego jest w RTV publicznym czego
      nie ma na kanałach prywatnych? Na ekranie ten sam
      Rambo tu i tam biega z karabinem a w radio
      leca te same "hity z satelity".

Szczytem kuriozalności jest utrzymywanie
      telewizji "Polonia".

Proponuję: zlikwidować abonament RTV
      i zredukować liczbę państwowych kanałów radiowych
      do 1-go, telewizyjnych do 1-go i opłacać to
      z budżetu; zamiast dotychczasowego profilu TV Polonia
      (odgrzewane kotlety z innych kanałów) nadawać
      profesjonalny program w obcych językach promujący
      Polske.

• Gość: van der Krzyś Re: Nowa strategia TVP IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 18:09
      Większość programów dla TVP produkowana jest przez firmy zewnętrzne, co znacznie
      powiększa koszty. Producenci zewnętrzni troszą sie tylko o swoje dochody. W TVP
      nie ma poważnej, ciekawej oferty dla ludzi myślących, nie ma programów
      pokazujących zmiany w otaczającym świecie i prognozujących, w jakim kierunku te
      zmiany będą szły. Być może świadomie utrzymuje się większość narodu w
      ciemnocie. Zmiany cywilizacyjne, które teraz zachodzą - we wszystkich
      dziedzinach - ukształtują przyszłe społeczeństwa. Przez brak informacji o tych
      zmianach i kierunkach (forsight) polskie społeczeństwo pozostanie na obecnym
      poziomie. Tylko 27% ludzi ma dostep do Internetu. TV pozostaje głównym źródłem
      informacji. Producenci zewnetrzni nigdy nie zrobią programów z wysokim władem
      intelektualnym, bo chcą jak najwięcej zaoszczędzić. Z tych samych powodów nie
      zrobią też tego telewizje prywatne. Najnowsza produkcja TVP - "Miasto marzeń" -
      reklamowana jako największy projekt Telewizji Publicznej - jest tak naprawdę
      produkowana przez TVN. Firma Endemol-Neovision jest producentem "Miasta marzeń",
      a współwłaścicielem Endemola jest gupa ITI - czytaj TVN. ITI ma 50% udziałów w
      polskim Endemolu. Tak więc szanowny telewidzu, płacąc abonament i oglądając
      "Miasto marzeń" nabijasz kabzę prywatnym właścicielom. A ludzie jak żyli w
      ciemnocie, tak i życ będą.
      Pozdrawiam i życzę miłego ogladania.
    • Gość: Van der Krzyś Re: Nowa strategia TVP IP: *.acn.waw.pl 17.03.05, 18:18
      Większość programów produkowana jest przez firmy zewnętrzne, co znacznie
      powiększa koszty. Producenci zewnętrzni troszczą sie tylko o swoje dochody. W
      TVP nie ma poważnej, ciekawej oferty dla ludzi myślących, nie ma programów
      pokazujących zmiany w otaczającym świecie i prognozujących, w jakim kierunku te
      zmiany będą szły. Być może świadomie utrzymuje się większość narodu w
      ciemnocie. Zmiany cywilizacyjne, które teraz zachodzą - we wszystkich
      dziedzinach - ukształtują przyszłe społeczeństwa. Przez brak informacji o tych
      zmianach i kierunkach (forsight) polskie społeczeństwo pozostanie na obecnym
      poziomie. Tylko 27% ludzi ma dostep do Internetu. TV pozostaje głównym źródłem
      informacji. Producenci zewnetrzni nigdy nie zrobią programów z wysokim wkładem
      intelektualnym, bo chcą jak najwięcej zaoszczędzić. Z tych samych powodów nie
      zrobią też tego telewizje prywatne. Najnowsza produkcja TVP - "Miasto marzeń" -
      reklamowana jako największy projekt Telewizji Publicznej - jest tak naprawdę
      produkowana przez TVN. Firma Endemol-Neovision jest producentem "Miasta marzeń",
      a współwłaścicielem Endemola jest gupa ITI - czytaj TVN. ITI ma 50% udziałów w
      polskim Endemolu. Tak więc szanowny telewidzu, płacąc abonament i oglądając
      "Miasto marzeń" nabijasz kabzę prywatnym właścicielom. A ludzie jak żyli w
      ciemnocie, tak i życ będą.
      Pozdrawiam i życzę miłego ogladania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka