Dodaj do ulubionych

Jak skonfigurować Noton Internet Security?

IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 07.04.05, 22:20
Mam zainstalowanego Nortona,zapora jest na tyle duża że blokuje wiele stron i
opóznia wczytywanie stron lub w ogóle uniemożliwia to.Jak skonfigurować
zaporę Norton Internet Security żeby internet dobrze chodził?
Obserwuj wątek
    • Gość: mixer Re: Jak skonfigurować Noton Internet Security? IP: *.olsztyn.mm.pl 12.04.05, 18:39
      Tez mam problem z Nortonem.Po jego zainstalowaniu blokuje mi wszystkie programy
      p2p.kaaza i emule nie lączą sie z netem i tez blokuje mi strony.pomózcie
      eksperci.
      • cnjry Re: Jak skonfigurować Noton Internet Security? 13.04.05, 10:33
        Ja od dawna juz nie mam NIS bo jak dla mnie to straszna lipa, co do ustawien to
        tez juz nie pamietam ale ja nigdy nie mailem problemu ze cos mi blikowal, mialem
        tylko problem ze czegos mi nie blokowal wiec juz go nie mam.
        Ten program nie ma podgladu pelnego podglau na komunikacje sieciowa,sprawdz
        sobie program outpost firewall, zobaczysz jak powinien dzialac program tego typu.

Sorry ze nie pomoglem ale produkty symanteca rozczarowaly mnie i nikomu ich nie
        polecam.
        • Gość: bb Re: Jak skonfigurować Noton Internet Security? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:23
          Ja uzywam Nortona od kilku lat zarowno NIS jaki NSW i sobie chwale. Jesli Norton
          blokuje progsy to trzeba wejsc w glowne okno programu, otworzy sie zakladka
          status & settings, klikamy na personal firewall (chyba po polsku w Nortonie to
          bedzie zapora osobista) i tam na dole klikamy configure (czyli pewnie
          ustawienia) otworzy sie okno i tam przechodzimy na zakladke program control.
          Pokaze sie lista programow i tam sprawdzamy czy przypadkiem interesujace nas
          programy nie sa blokowane. Jesli tak to zmieniamy z block na permit (zezwalaj) i
          klikamy ok. Jesli programu nie ma dodajemy go klikajac na add (dodaj),
          wyszukujemy program na dysku i ustawiamy permit. Ale to troche dziwne bo jesli
          norton nie ma ustalonej reguly dotyczacej jakiegos programu to sie pyta przy
          pierwszej probie podlaczenia sie tego programu do netu. Widocznie ktos nie
          wiedzial co kliknac i poblokowal sobie programy, bo tam z reguly domyslnie jest
          ustawione block. Trzeba wtedy rozwinac i zmienic na permit albo automatic. Trybu
          manual nie polecam, bo trzeba z grubsza wiedziec co i jak ustawic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka