blitz667 Re: Warto instalowac Opera 8? n/t 24.04.05, 09:01 viiking napisała: > jasne że tak. Poczytaj więcej pod opera.com/lang/pl Odpowiedz Link Zgłoś
chycus Re: Warto instalowac Opera 8? n/t 24.04.05, 09:45 To jest nanowsza wersja?? Da się z tamtej stronki za free zciągnąć?? Odpowiedz Link Zgłoś
oo Re: Warto instalowac Opera 8? n/t 24.04.05, 10:13 > To jest nanowsza wersja?? Tak, Opera 8.00 to najnowsza wersja. > Da się z tamtej stronki za free zciągnąć?? Tak, Opera jest darmowa, ale zawiera pasek reklamowy, który, znika po zarejestrowaniu. Dodatkowo po zarejestrowaniu dostaje się darmowe wsparcie techniczne od Opera Software i roczne konto Opera Mail. Nie musisz się rejestrować. Z niezarejestrowanej wersji możesz legalnie korzystać tak długo jak chcesz. Niczym się ona nie różni od zarejestrowanej Opery poza wspomnianym paskiem. Sposoby rejestracji: Rejestracja w promocji dla Polaków kosztuje około 37 zł (11.5$). Licencję można uzyskać za darmo umieszczając baner Opery na swojej stronie. O szczegóły zapytaj na polskim forum Opery. Również licencje dla szkół i uczelni i ich uczniów/studentów są darmowe, wystarczy przekonać swoją uczelnię, żeby wystąpiła o klucz. Ci, którzy zarejestrowali Operę 7 mają darmowy upgrade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konek Re: Warto instalowac Opera 8? n/t IP: *.core.lanet.net.pl 24.04.05, 12:40 Mozna miec rowniez opere za darmo bez paska z reklamami. Wystarczy 250 klikniec w taki adres: my.opera.com/konek/affiliate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Warto instalowac Opera 8? jasne, że tak :) IP: *.protonet.pl 24.04.05, 13:06 Tu masz info jak Operę zarejestrować (nawet za darmo): mojaopera.idu.pl/rejestracja.html Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Warto instalowac Opera 8? n/t 25.04.05, 01:37 Ale co takiego ma Opera 8 co nie ma Opera 7.6? Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Warto instalowac Opera 8? n/t 25.04.05, 04:33 w koncu da sie zamykac "po ludzku" zakladki przyciskiem na zakladce (gdy uzywales np epiphany czy galeona (swego czasu swietna przegladarka)) to jest to bardzo przyjemne. podobnie jak "historia" blokowanych okienek jest bardzo ciekawym pomyslem! imho wydaje mi sie, ze przegladarka pracuje wolniej niz wersja 7.5x i wolniej niz firefox1.0.3. takze sporo stron ktore ff odczytuje bez problemu ma drobne problemy z opera. ale to jest wrazenie subiektywne, bo OSOBISCIE (powinno byc tez pogrubione dla tych ktorzy za wszelka cene chcieliby udowadniac jak bardzo sie myle;) uwazam firefoxa za duzo lepsza przegladarke (przejrzystosc, wygoda uzytkowania, szybosc, rozszerzalnosc, konfigurowalnosc, ZRODLA!, brak reklam etc;) ale opera jest bardzo mila alternatywa. oby wiecej osob uzywalo opere i/lub gecko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Warto instalowac Opera 8? Da się rozszerzać IP: *.protonet.pl 25.04.05, 07:08 > bo OSOBISCIE (powinno byc > tez pogrubione dla tych ktorzy za wszelka cene chcieliby udowadniac jak bardzo > sie myle;) uwazam firefoxa za duzo lepsza przegladarke (przejrzystosc, wygoda > uzytkowania, szybosc, rozszerzalnosc, konfigurowalnosc, ZRODLA!, To się tyczy tylko rozszerzalności (reszta to wrażenia osobiste, więc nie ma co dyskutować): nontroppo.org/wiki/RozszerzeniaFirefoksaVsOpera - bo mało osób wie, że Operę też da się rozszerzać... Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Warto instalowac Opera 8? Da się rozszerzać 25.04.05, 07:26 ee, no przeciez rozszerzenia sa fuj jak mi juz kilka osob udowadnialo;) przeciez opera ma juz wszystko;))) uwielbiam www na ktorych rozne produkty sa porownywane do innych (np linuks, firefoks etc) w stylu "nasz produkt tez to moze";) tylko widac jak open source sie preznie rozwija i zaczyna byc wzorem do nasladowania dla roznych komercyjnych produktow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikaz Nie warto !!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 20.05.05, 18:14 No właśnie zainstalowałem to cudo i wracam do wersji 7,45, ponieważ nie moge zapisać strony przeglądanej z obrazkmi-by później przejżeć. Jest tylko jedna opcja ZAPISZ JAKO... a niema ZAPISZ Z OBRAZKAMI...!!!!!!!!! Jak coś nie mogłem zapisać w MSIE to OPREA nigdy nie zawiodła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konek Re: Nie warto !!!!!!!!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.05.05, 19:46 > Jest tylko jedna opcja ZAPISZ JAKO... i wystarczy. Te opcje zostaly zagregowane. zamiast plik HTML wybierz plik HTML z obrazkami z menu wybierz jako typ: ---------------------------- Szybka, łatwa, bezpruderyjna ... kliknij ja! my.opera.com/konek/affiliate/lang/pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikaz Re: Nie warto !!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 20.05.05, 22:00 o kurde! ODSZCZEKUJĘ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Warto instalowac Opera 8? n/t 25.04.05, 04:27 imho warto instalowac i probowac rozne oprogramowanie, nie tylko opere. a czy przegladarka sie spodoba? z pewnoscia jest duzo ciekawsza niz msie, szkoda tylko, ze podobnie jak msie nie jest za darmo. zawsze potem mozesz sprobowac darmowe przegladarki;) Odpowiedz Link Zgłoś
cooba75 Re: Warto instalowac Opera 8? n/t 25.04.05, 06:23 Opera jest za darmo. Ma poprostu wtedy pasek rekalmowy, i jest szybsza od firefoxa. www.howtocreate.co.uk/browserSpeed.html#winspeed Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Warto instalowac Opera 8? n/t 25.04.05, 07:53 > Opera jest za darmo. Ma poprostu wtedy pasek rekalmowy, i jest szybsza od firef > oxa. wiec nie jest za darmo skoro ma reklamy. jezeli cos jest za darmo to dlaczego ma reklamy? poza tym, ta wersja z reklamami dziala w stylu, podoba sie tobie - to kup pelna. a co do szybkosci, to jakos nie zauwazylem, moze na jakims 300MHz dziala znaczaco szybciej, ale na xp2800 to ff szybciej renderuje strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J81 Re: Warto instalowac Opera 8? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 08:37 > wiec nie jest za darmo skoro ma reklamy. jezeli cos jest za darmo > to dlaczego ma reklamy? No... nie wiem, ale Google ma reklamy i można z niego korzystać za darmo. Podobnie za moje konto pocztowe nic nie muszę płacić, choć czasem przyśle mi jakąś reklamę. Często też czytam darmową gazetkę Dzień Dobry - też z reklamami, co nie zmienia faktu, że nic za nią nie płacę. To nie ja próbuję ustalić nową, wygodną dla mnie definicję darmowości, tylko Ty. > poza tym, ta wersja z reklamami dziala w stylu, podoba sie tobie > - to kup pelna. Ale to jest pełna wersja. Ma to samo co zarejestrowana a nawet więcej ;-) Opera od razu mi się spodobała i z wersji z paskiem reklamowym korzystałem chyba z rok. W niczym mi nie przeszkadzał. Potem kupiłem, ale nie po to, żeby usunąć pasek; chciałem po prostu wesprzeć rozwój tego programu. A teraz i tak wróciłem do paska, bo w niczym mi nie przeszkadza a nie chce mi się szukać klucza (jest zarchiwizowany na płycie). Przed Operą korzystałem z darmowej przeglądarki bez paska reklamowego (Mozilli). Robisz po prostu z igły widły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2000 Re: Warto instalowac Opera 8? n/t IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.06.05, 23:46 ale macie problem z reklamami, ściągasz klucz, rejestrujesz i po reklamach Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawa_potrzeba Re: Warto instalowac Opera 8? n/t 04.06.05, 12:49 yyyy aaaa skad klucz?;> Odpowiedz Link Zgłoś
cooba75 Re: Warto instalowac Opera 8? n/t 25.04.05, 09:54 Za to, ze wyswietlaja mi sie rekalmy nic nie place ;) Ty wybrales firefoxa a ja opere. Probowalem obu, opera bardziej przypadla mi do gustu. W domu mam wykupiona licencje, w pracy korzystam z wersji z banerem reklamowym ((z google) - jest mniejszy), obydwie przegladarki sa bezpieczniejsze niz IE, a co za tym idzie najlepiej przekonac sie samemu co komu bardziej pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Warto instalowac Opera 8? n/t 31.05.05, 20:07 Wole 7.54 niż 8.00 czy 8.01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredoslaw Przesiadlem sie z FF na Opere IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 19:39 I uwazam, ze jest szybsza i ma rozne ciekawe patenty. Nie trzeba nic doinstalowywac i w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
jeryn Re: Przesiadlem sie z FF na Opere 08.06.05, 14:15 W moim przyoadku nie chodzi o szybkość, bo ta jest porównywalna, ja mam zainstalowane obydwie przeglądarki ale używam "na codzień" opery ze względu na wbudowanego klienta poczty. Dla mnie jest to wielkie udogodnienie. Wiem że z ff może współpracować thunderbird ale to juz nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Przesiadlem sie z FF na Opere IP: *.toya.net.pl 08.06.05, 17:14 jeryn napisał: >używam "na codzień" opery ze względu na wbudowa > nego klienta poczty. Dla mnie jest to wielkie udogodnienie. Wiem że z ff może w > spółpracować thunderbird ale to juz nie to samo. W ff przeciągasz na pasek przycisk "pocztowy" i masz to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tellyou Re: Przesiadlem sie z FF na Opere IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:28 > W ff przeciągasz na pasek przycisk "pocztowy" i masz to samo. No chyba nie wiesz o czym mówisz, skoro myślisz, że to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Przesiadlem sie z FF na Opere IP: *.toya.net.pl 10.06.05, 10:25 Gość portalu: tellyou napisał(a): > > W ff przeciągasz na pasek przycisk "pocztowy" i masz to samo. > > No chyba nie wiesz o czym mówisz, skoro myślisz, że to samo. Bez przesady. W jednym i drugim przypadku wystarczy kliknąć przycisk. Efekt ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M User Re: Warto instalowac Opera 8? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 00:43 Zainstaluj Maxthona. www.maxthon.com/ Znacznie lepszy niz Opera. Jesli dodatkowo masz Firefoxa albo Mozille to mozesz korzystac z silnika Gecko. Porownanie z Opera nie ma sensu. Maxthon jest znacznie bardziej dopracowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Testosteron Re: Warto instalowac Opera 8? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 10:52 Zapomniałeś wspomnieć, że Maxthon korzysta z silnika IE, który ma 20 dziur w bezpieczeństwie: secunia.com/product/11/ a z silnika Gecko w Maxthonie nikt tak naprawdę nie korzysta, bo w praktyce jest bezużyteczny. Maxthon był zaprojektowany dla przestarzałego IE i część funkcji z Gecko w nim nie działa i vice versa - część funkcji Maxthona nie działa w Gecko! Nie wiem na czym wg Ciebie polega "dopracowanie" Maxthona, porównaj sobie np. jak płynnie i niezawodnie działa Zoom w Operze i jak nieudolnie próbowano skopiować to rozwiązanie w Maxthonie (powiększające się paski przewijania strony, powolne działanie, zacina się przy szybkiej zmianie powiększania). Z resztą większość funkcji Maxthona to kalki niektórych rozwiązań opracowanych przez Operę... i jak każda kalka wyglądają i działają gorzej. O tym, że Opera otwiera strony dużo szybciej nawet nie wspominam, bo to oczywiste, skoro Maxthon korzysta z silnika IE. Do tego jeszcze fatalne tłumaczenie polskiej wersji. Krótko mówiąc lipa, nakładki na IE są do d..y. Odpowiedz Link Zgłoś