Dodaj do ulubionych

Co lepiej zagra - abonament czy sprzedaż piosen...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 19:02
Onet Plejer to jakaś totalna kiszka. Chłopaki nie mają o niczym pojęcia. Wiecie, co zobaczyłem?
Cytuję: "Na twoim komputerze nie można wyświetlić strony Onet Plejer.
Aby uzyskać dostęp do tej strony, musisz posiadać: Komputer z zainstalowanym systemem
operacyjnym Microsoft Windows; Windows 98, ME, 2000 lub XP
Przeglądarkę Internet Explorer w wersji 6.0 lub wyższej."
A do tego ta dresiarska nazwa: plejer - w zamyśle zapewne coś w sam raz dla pryszczatolatów z
krokiem w kolanach, ale brzmi tak wiejsko, że chyba nie zdobędzie popularności... Czyżby serwis
przygotowywany przez sam Onet? Poziom kodowania na to wskazuje...

Obserwuj wątek
    • Gość: Onet Plejer Onet = chce sie zyc IP: *.gate.uni-erlangen.de 15.05.05, 19:53
      do tego nalezaloby dodac ze "Ograniczenia te wynikają z zastosowanej przez
      naszego partnera OD2 technologii zabezpieczającej pliki przed kradzieżą - DRM
      'digital rights management' Microsoftu" oraz ze "Wersja x.x jest dostępna do
      pobrania za darmo ze strony Microsoft". Bo Malutkimiekki przeciez tez musi miec
      przychody.
      muzyka.onet.pl/od2/require.html
      az chce mi sie smiac i plakac, a to Polska wlasnie
      pozdrawiam
      • Gość: mikrokontrolery Re: Onet = chce sie zyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 21:12
        a Kaaza i inne i tak są najpelsze :D
        --
        mikrokontrolery.net
    • Gość: józef ŻADNEGO abonamentu nie będę za piosenki płacić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 20:58
      • Gość: graf Re: ŻADNEGO abonamentu nie będę za piosenki płaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 22:06
        Już od pewnego czasu nie wydaję kasy na muzykę inną niż graną na zywo - precz mi
        z uszu globalne wytwórnie i globalne gwaizdy dla wszystkich - niech zyją muzycy
        z własnego podwórka!
    • wilczysko1 najlepiej to opodatkować Agencje Towarzyskie oraz 15.05.05, 21:03
      dołożyć VAT, ZUS i akcyzę a zysk będzie większy jak z tych witryn które nikogo
      nie interesują
    • Gość: ktos ..."(372 mln unikalnych użytkowników)"... IP: 217.79.147.* 15.05.05, 21:19
      Skąd yahoo bierze tylu "UNIKALNYCH " URZYTKOWNIKÓW. i jacy to są unikalni??
    • Gość: audifil Re: Co lepiej zagra - abonament czy sprzedaż pios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 22:23
      Zawracanie dupy. Emule, Torrent, DC++ i kasiora zostaje na potrzebne i
      pozyteczne rzeczy a nie na ten śmierdzący chłam np. K.Szczot, QQlska,
      Ł.o.n.a., majkiele dżeksony i inne pederasty, czy skacapiała, zgrzybiała madonna
      z żółtymi kłami.
      Pocałujcie wy nas w dupę. Pa
    • franzmaurer Wniosek.. 16.05.05, 00:50
      Wniosek z tego artykułu jest taki ze dalej rządzi kartel wytwórni płytowych...
      Ale poczekajcie, jeszcze rok, dwa, pięć - dni "majors" już na szczęście
      policzone :))
      • Gość: Adomas ChWDWielkimWytworniom (nt) IP: 83.238.99.* 16.05.05, 08:08
    • Gość: Paweł Kierski Śmiechu warte IP: 213.17.171.* 16.05.05, 10:37
      Przykład: "On every street" Dire Straits - w iplay.pl cały album 39,99zł. W
      Merlinie płyta CD - 31zł. Nawet z przesyłką wyjdzie taniej. O jakości nie
      wspomnę...
      • nicola21 Re: Śmiechu warte 16.05.05, 12:04
        zgadzam sie. Dream Theater album Awake na merlinie 5 zloty taniej. a ja jednak
        wole plyte. zreszta pionenka 3,99 zeta a w usa 0.99dolara.
        wg obecnego kursu to ok 3,10zeta a nie 4zeta.
        zreszta my nie zarabiamy minimum 6dol/h tylko okolo 6 zeta, wiec dla kogo te ceny ??
    • Gość: pedro to jest smieszne! IP: *.wroclaw.mm.pl 16.05.05, 11:54
      jak mozna sprzedawac jedna rzecz, ktorej powielenie sprzedajacego nic nie kosztuje, milionom ludzi za takie pieniadze.To jest jakis absurd.Tym wszystkim ludziom kasa przeslania oczy.Wprawdzie znajda sie ludzie ktorzy maja za duzo kasy (tacy kupuja tez na aukcjach wirtualne przedmioty - chore) , ale nie wszyscy maja za duzo kasy.Dlaczego mamy dawac sie okradac monopolistom? Pomyslcie ile czlowiek musi sie napracowac zeby wytworzyc jakis przedmiot o wartosci rynkowej 0,99$ ktory mozna sprzedac tylko jeden raz tylko jednej osobie.
    • nicola21 Re: Co lepiej zagra - abonament czy sprzedaż pios 16.05.05, 11:59
      podpisuje sie, ze te wymagania to glupota i ograniczanie sobie rynku zbytu.
      mam linuxa i firefox'a.
      nie mam pirackiego oprogramowania na kompie i chcialbym placic za muzyke.
      ale nie zainstaluje piraciego XP(sazkoda mi palcic za ten OS) tylko po to aby
      placic za muzyke.
    • praptak Nie płacę za seks ani słuchanie muzyki 16.05.05, 16:07
      Z zasady nie płacę za muzykę. Nawet znajomym powiedziałem, żeby mi nie kupowali
      płyt ani kaset w prezencie. Pewnie zaraz pomyślicie, że jestem jednym z tych
      gości w stylu "po co płacić, skoro można spiracić, hehe, pozdro dla ziomali z
      kazaa".
      Otóż nie. Słucham muzyki, której wykonawcy świadomie i legalnie udostępniają ją
      za darmo. Trzeba trochę poszukać w sieci i można znaleźć wykonawców, którym
      wytwarzacze chłamu sprzedawanego na CD nie dorastają do pięt.
      Dla leniwych : iuma.com - tu można znaleźć sporo muzyki różnych gatunków
      w 100% za darmo (i legalnie).
    • Gość: Stefek Re: Co lepiej zagra - abonament czy sprzedaż pios IP: *.aster.pl 16.05.05, 16:37
      A i tak najlepszy sklep interentowy z muzą to allofmp3.com.
      • Gość: Jola Re: Co lepiej zagra - abonament czy sprzedaż pios IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 16.05.05, 17:33
        przyznam |e Was naprawde noie rozumiem... Muzyka jest produktem jak kazdy inny -
        chcecie ujej sluchac to PLACCIE!! Na tym swiecie nie ma nic za darmo, radze
        sie tego nauczyc jak najszybciej....
        • praptak Re: Co lepiej zagra - abonament czy sprzedaż pios 16.05.05, 17:45
          > przyznam że Was naprawde noie rozumiem... Muzyka jest produktem jak kazdy inny
          > -
          > chcecie ujej sluchac to PLACCIE!! Na tym swiecie nie ma nic za darmo, radze
          > sie tego nauczyc jak najszybciej....

Otóż nie masz racji. Jest mnóstwo zespołów udostępniających swoją muzykę za
          darmo - grają sobie dla przyjemności albo utrzymują się z koncertów. Polecam np.
          robotnicka.org
          Co więcej, mi się taka muzyka dużo bardziej podoba - muzyka komercyjna jest to w
          99% papka, która ma się podobać każdemu.
          • Gość: Jola Re: Co lepiej zagra - abonament czy sprzedaż pios IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 16.05.05, 18:47
            ale wlasnie o to mi chodzi, jak ktos lubi muzyke nie-komercyjna to nie musi nic
            kupowac. Ale jak ktos chce sluchac muzycznych "gwiazd" promowanych przez
            znienawidzone wytwornie to niestety musi placic i nic tego nie zmieni. To tak
            jakby ktos lubil jakies super danie w drogiej restauracji i uwazal ze to nie
            fair ze musi za nie placic.
        • Gość: FC jak nie ma... IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 16.05.05, 20:30
          jak jest? trzeba tylko co 48 h usuwac i sciagac od nowa. no i do spowiedzi
          czesto chodzic, na wszelki wypadek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka