Dodaj do ulubionych

POCZTA W GMAIL.COM - JAKI SMTP I POP3

16.06.05, 18:43
ostatnio zalozylem sobie konto pocztowe na gmail.com, i mam problem, bo chcialbym sprawdzac poczte przez program pocztowy, ale nie znam serweru SMTP i POP3. czy ktos moze wie, co powiniem wpisac?
Obserwuj wątek
    • zsa-zsa Re: POCZTA W GMAIL.COM - JAKI SMTP I POP3 16.06.05, 19:05
      pop.gmail.com i smtp.gmail.com

nie zapomnij o zaznaczeniu odpowiednich opcji w Mail Settings na zakladce Forwarding and POP
      • Gość: redbull Re: POCZTA W GMAIL.COM - JAKI SMTP I POP3 IP: *.gizycko.mm.pl 16.06.05, 20:46
        dzieki za pomoc, tylko kurcze jest maly problem, maile wysylac moge, ale mam problemy z odbieraniem
        • Gość: redbull Re: POCZTA W GMAIL.COM - JAKI SMTP I POP3 IP: *.gizycko.mm.pl 16.06.05, 20:58
          juz jest ok
        • zsa-zsa Re: POCZTA W GMAIL.COM - JAKI SMTP I POP3 16.06.05, 21:00
          cos musiales "skopac" w ustawieniach :), moze nie zaznaczyles opcji SSL?

w Mail Settings masz objasnienia dot. konfiguracji we wszystkich chyba popularnych programach
          pocztowych. sprawdz, powodzenia.
          • Gość: redbull Re: POCZTA W GMAIL.COM - JAKI SMTP I POP3 IP: *.gizycko.mm.pl 02.07.05, 21:23
            kurcze znowu cos mi sie pochrzanilo, teraz ani odbierac ani wysylac nie chce :(
            • neder Re: POCZTA W GMAIL.COM - JAKI SMTP I POP3 02.07.05, 22:15
              tak informujesz tylko czy prosisz o pomoc? bo jak na pomoc to za wiele nie
              powiedziałeś ;p jakiś komunikat, czy coś? Spróbuj ponownie skonfigurowac konto.

pzdr;)
            • dozorca1 Re: POCZTA W GMAIL.COM - JAKI SMTP I POP3 04.07.05, 11:43
              Jeśli masz outlook express, to w zakładce "zaawansowane" ustaw takie liczby:

poczta wychodząca: 465
              poczta przych.: 995
              Powinno pomóc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka