Dodaj do ulubionych

Jak odczytać IP?

01.07.05, 00:03
Czy da się z emaila odczytać IP? Jeśli to możliwe to jak?Jestem laikiem w
dziedzinie komputerów.
Obserwuj wątek
    • Gość: n_l Re: Jak odczytać IP? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 08:18
      w nagłówku
      • megan99 Re: Jak odczytać IP? 01.07.05, 09:59
        Jak w nagłówku? Można dokładniej? Jestem laikiem i naprawdę nie wiem jak to
        znależć. Jeszcze drugie pytanie: Czy z tego IP można rozpoznać nadawcę? Jak?
        • neder Re: Jak odczytać IP? 01.07.05, 10:18
          w nagłówku, znaczy się musisz rozwinąć nagłówek... nic Ci więcej nikt ni epowie
          jesli nie ujawnisz tutaj z jakiego programu pocztowego korzystasz, albo czy
          odbierasz pocztę przez stronę. Z resztą odpowiedź była lakoniczna bo ostatnio
          codziennie ktoś się o to pyta. więc szybciej będzie jak poszukasz może przez
          wyszukiwarkę na forum. O sprawdzaniu IP i do kogo należy też było więcej niż raz
          dziennie...masz tutaj
          www.ripe.net/perl/whois

pzdr
          • Gość: meg Re: Jak odczytać IP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 10:32
            ale jak rozwinąć nagłówek? I gdzie on jest? :)))
            • mbucz Re: Jak odczytać IP? 01.07.05, 11:01
              Bycie laikiem nie zwalnia od myślenia, a tym bardziej od uważnego czytania
              odpowiedzi (przepraszam neder, że sie wtrącam:)
            • neder Re: Jak odczytać IP? 01.07.05, 11:21
              Gość portalu: meg napisał(a):

> ale jak rozwinąć nagłówek? I gdzie on jest? :)))

już udzieliłam Ci odpowiedzi:

> w nagłówku, znaczy się musisz rozwinąć nagłówek... nic Ci więcej nikt ni epowie
              jesli nie ujawnisz tutaj z jakiego programu pocztowego korzystasz, albo czy
              odbierasz pocztę przez stronę.

a poza tym było tez o wyszukiwarce... np. wpisujesz nagłówek i voila.
              • Gość: konieckropka Re: Jak odczytać IP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 20:30
                Nie no, ja rozumiem, że można być laikiem, ale bez przsady... ludzie no!
                ------------------------------------
                www.liceumdubois.pl/matinf/
    • Gość: meg Re: Jak odczytać IP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 11:59
      Dzięki wszystkim z jednym niemiłym wyjątkiem
      • mbucz Re: Jak odczytać IP? 01.07.05, 12:21
        A co ja takiego złego napisałem?
        • neder Re: Jak odczytać IP? 01.07.05, 12:26
          > A co ja takiego złego napisałem?

prawdę ;)
    • znawca_tematu Re: Jak odczytać IP? 03.07.05, 12:38
      Bez podania nazwy programu nikt ci nie pomoże. Jeżeli uważasz sie za laika, to zgaduje, że korzystasz z Outlooka (jeżeli tak robisz to natychmiast przestań :-)). Nagłówek odczytujesz klikając na wiadomości prawym klawiszem myszy, wybierasz właściości i zakładke szeczegóły. Możesz jeszcze podejrzeć źródło wiadomości. Pisałem z pamieci (więc coś może być źle) bo sam od dłuższego czasu korzystam z M2.
    • Gość: ja Re:Czy da się z nicka odczytać IP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 20:04
      A czy gdy jest się zalogowanym na forum to z nicka gazetowego można odczytać
      IP? Albo wejść w dane osobiste? Ostatnio ktoś mi wmawiał, że jest to możliwe.
      • mbucz Re:Czy da się z nicka odczytać IP? 04.07.05, 20:16
        Jesli nie jestes administratorem, to nie.
        • Gość: ja Re:Czy da się z nicka odczytać IP? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:54
          Jesteś pewien,że nie da się z nicka gazetowego wejść do danych osobistych?Ktoś
          sie upierał,że to możliwe:))
          • neder Re:Czy da się z nicka odczytać IP? 04.07.05, 22:55
            > Ktoś
            > sie upierał,że to możliwe:))

kto to jest "ktoś" ?
            • mbucz Re:Czy da się z nicka odczytać IP? 04.07.05, 22:57
              No weź takiego, uprze się i nic nie poradzisz;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka