Dodaj do ulubionych

ile kosztuje strona internetowa?

02.07.05, 22:22
kto mi napisze jaki jest kosz 1 strony internetowej nie rozbudowanej i co
tojest domena?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: ile kosztuje strona internetowa? 03.07.05, 02:00
      Koszt napisania - nawet 0 zł, tylko własny czas i nerwy.
      Koszt utrzymania - nawet 0 zł, tylko 1 usmiech czasami.

A domena to pojęcie trochę węższe od adresu strony. I tak łopatologicznie rzecz
      ujmując, chodzi o końcówkę adresu. Na przykład: w domenie .pl jest (pod)domena
      edu.pl, a w niej (pod(pod))domena jakasszkola.edu.pl, a w niej (pod(pod(pod)))
      domena wydzialprawa.jakasszkola.edu.pl
    • Gość: T-800 Re: ile kosztuje strona internetowa? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.07.05, 10:14
      olkamaz napisała:

> kto mi napisze jaki jest kosz 1 strony internetowej nie rozbudowanej

Trudno powiedzieć, powiedzmy od 500 zł w górę.

> i co
      > tojest domena?

pl.wikipedia.org/wiki/Domena_internetowa
      • Gość: T-800 Re: ile kosztuje strona internetowa? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.07.05, 10:20
        W tym wypadku dla uproszczenia można przyjąć, że domena to adres Twojej strony,
        np. market.pl.

Aby postawić stronę w Sieci, trzeba wykupić miejsce + ewentualnie własną domenę
        (jeśli to komercyjna lub inna poważna witryna, to wykupienie domeny jest wręcz
        zalecane). Jeśli nie wykupimy domeny, będziemy mieli adres w domenie operatora
        (jako subdomena), na serwerze którego jest umieszczona nasza strona, np.
        www.market.operator.pl.
        • Gość: Bełcik w Kartonie Re: ile kosztuje strona internetowa? IP: *.ccc.de / *.ccc.de 10.08.05, 08:42
          Gość portalu: T-800 napisał(a):

> Aby postawić stronę w Sieci, trzeba wykupić miejsce + ewentualnie własną
          domenę

A PO CO KUPOWAĆ jak to wszystko jest DARMO ???

Darmowe konta www (czyli na strony internetowe) mają od razu DARMOWY adres .

PO CO PŁACIĆ za coś co jest DARMO ???

PS.
          Do Gość portalu: T-800

A jak winka po 3 zł ??? Przyswajasz ??? Przyswajasz ??? :)))

• Gość: lov Re: ile kosztuje strona internetowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 01:25
      okolo 500-1000 zl już z domeną nazwa.pl; polecam: www.oxy.pl u nich robilem
      strone :)
    • Gość: karolek hosting... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:12
      niech Was ręka BOSKA broni przed hostingiem TANIO kupowanym na Allegro!!
      • maziol Re: hosting... 06.07.05, 13:59
        Kolega ma racje... Tani hosting z allegro to pomylka

Co do cen serwera virtualnego i pieniazkow jakie chcesz na to przeznaczyc to kwestia kompromisu. Jesli strona ma na siebie zarabiac i bedzie miala sporo odwiedzin to warto zainwestowac. W home.pl (raczej dobry operator) mozna miec www za chyba 300 zł. Sa tez inni virtualni providerzy ktorych ceny mieszcza sie miedzy 100 a 200 zł za rok.

Co do ceny stworzenia prostej strony to w miare profesjonalnie mozesz to miec juz od 500 zł netto. Standardem jest ze zaczyna sie gadke od okolo 1000 pln. Wracam jednak do poczatku. Jesli strona ma zarabiac to inwestuj, jak nie to minimalizuj koszty.

pozdrawiam
        maziol
        www.leja.pl

• malinowamaba Re: hosting... 19.05.14, 13:33
        Dokładnie, zgadzam się, lepiej kupić serwer w porządnej, istniejącej długo na rynku firmie.
      • marktepel Re: hosting... 25.10.14, 07:01
        Kto sprzedaje usługi hostingowe na allegro? Nikt o zdrowych zmysłach nie strzeli sobie w stopę!
    • Gość: m Re: ile kosztuje strona internetowa? IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 27.07.05, 04:09
      Strona może być w miarę prosta i to zupełnie wystarczy. Taka strona nic nie
      kosztuje. Można ją zrobić bezpłatnym edytorem stron np netscape. Do tego opłata
      za umieszczenie strony w internecie np interia pobiera około 50 zł/rok.
    • intermaniak Re: ile kosztuje strona internetowa? 27.07.05, 07:53
      Takie pytanie proponowałbym zadać na właściwym forum,czyli TU :

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18839
    • presentation1 Re: ile kosztuje strona internetowa? 29.07.05, 22:07
      mozesz miec za darmo.Zalezy co chcesz miec.Moge ci odstapic jeden kit ktory
      sobie przerobisz z programem.Proste.Nastepnie zarejstruj i zgodnie z procedura
      wprowadz.Skontaktuj sie to podam ci adresy gdzie za darmo.
      • Gość: Radek Re: ile kosztuje strona internetowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 01:12
        hej, powiedz mi gdzie i za darmo oraz jak zrobić prostą stronkę, urodziła mi
        się córa i chciałem to jej zrobić
        • Gość: Akuszerka Fuszerka Re: ile kosztuje strona internetowa? IP: *.ccc.de / *.ccc.de 10.08.05, 08:46
          Gość portalu: Radek napisał(a):

> hej, powiedz mi gdzie i za darmo oraz jak zrobić prostą stronkę, urodziła mi
          > się córa i chciałem to jej zrobić

Co ???

Stronę internetową ???

To ta córa już umie czytać i pisać czy dopiero jest na etapie "najwydajniejszej
          fabryki kaku wyrzucanego regularnie" :)
          • fugazzi Re: ile kosztuje strona internetowa? 10.08.05, 10:08
            Gość portalu: Akuszerka Fuszerka napisał(a):

> czy dopiero jest na etapie "najwydajniejszej
            > fabryki kaku wyrzucanego regularnie" :)

No właśnie internet staje się kiblem pełnym najróżniejszego "kaku" :(

F.
        • gozin Re: ile kosztuje strona internetowa? 10.08.05, 11:14
          > hej, powiedz mi gdzie i za darmo oraz jak zrobić prostą stronkę, urodziła mi
          > się córa i chciałem to jej zrobić

I po co? co ta strona wniesie? kto ją będzie odwiedzał? Zaśmiecisz tylko
          internet swoją córą!
          Możesz przecierz umieścić zdjęcie dziecka na jakimś serwerze
          NIE WAŻ SIĘ WIĘC ZAKŁADAC TEJ STRONY!!
          • neder Re: ile kosztuje strona internetowa? 10.08.05, 11:28
            gozin napisał:

> > hej, powiedz mi gdzie i za darmo oraz jak zrobić prostą stronkę, urodziła
            > mi
            > > się córa i chciałem to jej zrobić
            >
            > I po co? co ta strona wniesie? kto ją będzie odwiedzał? Zaśmiecisz tylko
            > internet swoją córą!
            > Możesz przecierz umieścić zdjęcie dziecka na jakimś serwerze
            > NIE WAŻ SIĘ WIĘC ZAKŁADAC TEJ STRONY!!

a co mu zrobisz? nie odwiedzisz tej strony? ale się przejmie.... jeden burak mniej.
        • mika_p Re: ile kosztuje strona internetowa? Radku 10.08.05, 12:25
          Mysle, ze to moze byc oferta dla ciebie:
          bobasy.pl/ - miejsce na zdjecia i kilka słów
          www.smyki.pl/index.php - miejsce na prosta strone z 1 Mb miejsca

Mozesz tez załozyc bloga, jesli wolisz pisac niz pokazywac zdjecua.
    • wolfpacker Re: ile kosztuje strona internetowa? 26.09.14, 02:25
      Można założyć bloga za darmo, wyjdzie to samo ;)
    • magnol.ka Re: ile kosztuje strona internetowa? 11.10.14, 15:48
      od kilkuset złotych do... nie wiem czy górna granica istnieje ;)
      • 2qu0ch Re: ile kosztuje strona internetowa? 10.11.14, 20:18
        olkamaz - jeśli chodzi o domenę to polecam Ci tą lekturę www.nazwa.pl/domeny/ szczególnie 5 porad dotyczące wyboru dobrej domeny, wszystko jasno i do zrozumienia. A co do ceny to zapewne jest rożnie - w zależności gdzie ucho przyłożyć i kogo nie zapytać, ale już tak zupełnie poważnie to dużo też zalezy (chyba) tez od oczekiwań - jak strona ma wyglądać i na czym Ci zależy najbardziej (czy to ma być np, tylko wizytówka, czy ma być tam dużo zdjęć i takie tam). Ja nie jestem specjalistą, ale się orientowałem co nieco, sam zdecydowałem się na nazwę - gotową stronę. Jestem zadowolony.
    • thorin55 Re: ile kosztuje strona internetowa? 12.11.14, 19:33
      Domena to adres strony, a koszt takiej strony to przynajmniej kilkaset złotych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka