Dodaj do ulubionych

dostawcy internetu - kogo wybrac

23.07.05, 16:58
Bardzo prosze o rade. Po 4 latach pobytu we Francji wracam do Polski na
stale. Tutaj mam dostep do Internetu z szybkoscia 20 mega (od stycznia tego
roku), przedtem przez prawie 3 lata mialam 8 mega. Kto dostarcza dzisiaj
internet w Polsce i gdzie jest najszybciej. Bede mieszkala na Slasku pod
Tychami. Z gory dziekuje za rady
Obserwuj wątek
    • Gość: T-800 Re: dostawcy internetu - kogo wybrac IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.07.05, 18:04
      Obawiam się, że "pod Tychami" to trochę za mało, aby coś doradzić, w każdym
      razie o prędkości rzędu 8-20 MBps możesz pomarzyć. W tej chwili standardem w
      Polsce są łącza o prędkościach 1-2 Mbps i to i tak jest raczej "górna półka".

Jeśli będziesz miała linię telefoniczną TP SA, będziesz mogła coś wybrać z
      oferty neostrada.pl lub internetdsl.pl
      Co do innych ewentualnych dostawców nie jestem w stanie się wypowiedzieć.
      • Gość: T-800 Re: dostawcy internetu - kogo wybrac IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.07.05, 18:06
        Gość portalu: T-800 napisał(a):

> Obawiam się, że "pod Tychami" to trochę za mało, aby coś doradzić, w każdym
        > razie o prędkości rzędu 8-20 MBps

Oczywiście Mbps.
        • Gość: Jacek Re: dostawcy internetu - kogo wybrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:00
          Cześć
          Ja mieszkam koło Tychów. Nie wiem jak jest w samych Tychach.
          Ja mam Neostradę, to oferta oferowana przez operatora telefonicznego
          Telekomunikację Polską.Jakość dobra,tzn jak na polskie warunki.Tylko że szybkość
          łącza wolniutka.
          Nie będziesz mieć takiego szybkiego łącza jak we Francji.
          Nie wiem czy ktokolwiek oferuje tak szybkie łącza w Polsce.
          • Gość: Moni Re: dostawcy internetu - kogo wybrac IP: *.netia.pl 16.08.05, 19:36
            załóż sobie w Netii, łącze 1Mgbit za 140 zł netto. Po więcej info pisz na
            monika_kulig@netia.pl
    • Gość: ala11 Re: dostawcy internetu - kogo wybrac IP: *.210.99-84.rev.gaoland.net 24.07.05, 10:26
      Chyba w TP SA przeczytalam ze po sciagnieciu jakies ilosci danych szybkosc
      przesylania danych spada. Jak mam to rozumiec, ze niby bede miala wolniejszy
      internet
      Z gory dziekuje za wyjasnienia
      • Gość: Jacek Re: dostawcy internetu - kogo wybrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 11:03
        Tak. Zgadza się. Są limity ściągania danych po przekroczeniu których szybkość
        przesyłu spada. I co za tym idzie- będziesz mieć wolniejsze łącze.
        No cóż. To właśnie taki kraj, w Polsce jest inaczej niż w krajach cywilizowanego
        zachodu.
        Może spróbój poszukać jakiegoś innego dostawcy netu w twojej okolicy. Może są
        jacyś .
    • Gość: Art Re: dostawcy internetu - kogo wybrac IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:04
      O 8Mbps dla indywidualnego odbiorcy to jeszcze u nas nie słyszałem, a gdyby
      było 20Mbps to pewnie trzeba by za to płacić w tysiącach zł na miesiąc. Ja
      jestem na sieci osiedlowej i za 500-1000 Kbps płacę 55 zł. Jeśli będziesz mieć
      taką możliwość to polecam sieć telewizji kablowej. U mnie w bloku za łącze do 4
      Mbps zapłaciłbym ok. 200 zł. To sieć ogólnopolska i bardzo u nas znana, ale
      nazwy nie podam, bo okrzyknięto by mnie ich agentem...
      • Gość: Provider Re: dostawcy internetu - kogo wybrac IP: *.anon-online.org 12.08.05, 16:58
        Gość portalu: Art napisał(a):

> O 8Mbps dla indywidualnego odbiorcy to jeszcze u nas nie słyszałem, a gdyby
        > było 20Mbps to pewnie trzeba by za to płacić w tysiącach zł na miesiąc.

10 MB/sek jest standardową prędkością oferowaną w Polsce z kategorii "szybkie
        łącze".
        Cena miesięcznej opłaty wynosi ok. 3.500 zł .

• ampolion Re: dostawcy internetu - kogo wybrac 13.08.05, 17:40
          Standard a realia to chyba nie to samo...
        • m.gregor Re: dostawcy internetu - kogo wybrac 13.08.05, 23:12
          Gdzie takie ceny za lacze 10 Mbit??? Chyba za lacze bez CIR u jakiegos
          badziewiarza w stylu ProFuturo.

Netia za lacze 1 Mbit z 1 Mbitowym CIR'em liczy sobie 2650 netto (3233 brutto)
          i to w promocji...
    • jacek1400 Re: dostawcy internetu - kogo wybrac 12.08.05, 13:28
      a moze spróbować tu: tktelekom.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka