Dodaj do ulubionych

Sting zagra dla Orange

IP: *.chello.pl 30.08.05, 19:14
ja płacę, pan płaci, pani płaci... wszyscy [ideowcy] za to płacimy...
Obserwuj wątek
    • Gość: jj ... IP: *.chello.pl 30.08.05, 19:14
      ja płacę, pan płaci, pani płaci... wszyscy [ideowcy] za to płacimy...
      • Gość: :> Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 23:38
        mam takie glupie i nierealne pytanie!! jezeli sting zagra dla klientow idei
        (ktorych jest 8,4 mln jak podaje gazeta) to idea zamierza te 8,4 mln osob
        dowiezc na bemowo a pozniej odwiezc z powrotem?? bo nie rozumiem!! no skoro
        dla "ideowcow" to chyba powinna tak zrobic:P! Ps. teraz juz wiem dlaczego
        oferuja mi niewiele lepsze warunki na przedluzenie umowy:/! ehhh!
        • mike79 Re: ... 30.08.05, 23:56
          dzwonisz pod darmowy numer i sluchasz koncertu LOL
          na zywo bedzie dla vip'ow ;) czyli szefowie oranż, tpsa i idea :))
        • mike-great Re: ... 31.08.05, 09:17
          Something stings...

Gość portalu: :> napisał(a):

> mam takie glupie i nierealne pytanie!! jezeli sting zagra dla klientow idei
          > (ktorych jest 8,4 mln jak podaje gazeta) to idea zamierza te 8,4 mln osob
          > dowiezc na bemowo a pozniej odwiezc z powrotem?? bo nie rozumiem!! no skoro
          > dla "ideowcow" to chyba powinna tak zrobic:P! Ps. teraz juz wiem dlaczego
          > oferuja mi niewiele lepsze warunki na przedluzenie umowy:/! ehhh!
        • nessuno Re: ... 31.08.05, 18:24
          Choćby patałachy z idei-telepsa ściągnęli całą artystyczną śmietankę tego
          świata,choćby nie wiem ,jak się starali-zawsze zostaną totalnym badziewiem,które
          należy olać poprostu.....zmiana logo i marki nie pomoże,jest takie
          powiedzenie(przepraszam za wulgaryzm)jeden ch..,tylko opakowanie inne....Jakby
          na oranżadę nakleić etykietkę Coca-coli,ta zawsze pozostanie oranżadą,nieciekawą
          smakowo i z farfoclami w środku...
    • jdk Sting zagra dla Orange 30.08.05, 19:15
      A jak ktos ma Plusa to nie bedzie mogl wejsc na koncer?
      • Gość: Gall Anonim Re: Sting zagra dla Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 19:41
        Jesli bedziesz miec komorke ktora wyswietli "Idea. Milego dnia" to wejdziesz. Jak nie - to nie :-D
        • Gość: sting Re: Sting zagra dla Orange IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 30.08.05, 20:17
          Pic na wode, moze na ten koncert wejsc kazdy, tylko idowcy beda
          uprzywilejowani. To taki chwyt reklamowy
    • Gość: Kangoor Re: Sting zagra dla Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 20:17
      " Zgodnie z nim TP SA będzie płaciła za prawa do korzystania z nowej marki 1,6 proc. swych przychodów rocznie przez dziesięć lat (łączna kwota może przekroczyć 1,1 mld zł)."
      Znaleźli sobie sposób na wytransferowanie kradzionych pieniędzy z Polski.
      • shoomq Re: Sting zagra dla Orange 30.08.05, 21:28
        Niestety.. to fakt. Rebranding.. śmieszne.. tak jakby Idea zyskiwała na zmianie
        nazwy na Oranż. Oczywiście tak nie jest, bo nic nie zyska, a być może nawet
        straci . Jakoś w innych branżach za narzucenie swojej nazwy przejmowanej firmie
        się dodatkowo płaci, a nie każe sobie płacić. To jak na dłoni tu widać, że Idea
        (własność TP = własność pośrednio głównie skarbu państwa) jest marionetkową
        firmą. Nigdy nie założę tam telefonu...
      • Gość: mg wawa to okradanie pozostałych akcjonariuszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 11:46
        "Marka ta należy do France Telecom, inwestora w TP SA (47,5 proc. udziałów)"

Wątpie żeby rebranding spowodował wzrost ilości klientów i przychodów firmy.
        Niby kogo miało by to przekonać?

A więc to wygląda tak, jeden akcjonariusz mający 47,5% akcji będzie za friko od
        spółki dostawał część przychodów, co znacznie obniża zyski spółki, z których są
        wypłacane dywidendy. Oczywiście tego co sobie zabierze France Telecom nie
        dostaną pozostali akcjonariusze. Czyli legalne okradanie partnerów w spółce.
    • Gość: bromba akurat wesele mam ! IP: *.chello.pl 30.08.05, 20:19
      Akurat wtedy mam wesele ! Niech przesuną tydzień później ! Skandal !
    • Gość: XXX ..francuziki robia nas w konia jak chca!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 30.08.05, 20:28
      Zmiana nazwy idea na orange kosztuje nas co roku 1.6% rocznych przychodow
      Ideii!!!

PIEPRZONY FRANCE TELECOM!!!!!!!!!!!
    • Gość: Adam Re: Sting zagra dla Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 20:37
      ZNACJONALIZOWAĆ TP SA! ZNACJONALIZOWAĆ IDEĘ! FRANCUZI DO FRANCJI! POLSKIE
      TELEFONY DLA POLAKÓW!
    • Gość: eramen Re: Sting zagra dla Orange IP: 80.51.241.* 30.08.05, 20:46
      no i po idei,,,przynajmniej naszej, polskiej nazwie sieci. niedlugo era bedzie
      t-mobile'm, a plus vodafonem i bedzie super. nic polskiego nie zostanie, bede
      plakal....a zamiast stinga powinna zagrac mandaryna - sadze ze jest blizsza
      orange'owi
    • Gość: Hodowca Masz firmę? Ten pomarańcz jest dla ciebie :) IP: *.lodz.mm.pl 30.08.05, 21:04
      • Gość: :) prędzej figa z makiem IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.05, 22:35
    • Gość: PHATMISIEK Re: Sting zagra dla Orange IP: 199.85.9.* 30.08.05, 21:07
      A Polacy dostana z tego interesu tyle, co w nazwisku Pana Preseza "Pomaranczy"
      • Gość: sting ty dziwko! Re: Sting zagra dla Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:51
        Jesli zagra dla takij "IDEII" to niezla z niego dziwka...z reszta chyba niczego
        nowego nie odkrylem. Kolejny "artysta" ktory powinien przestac...:/

p.s. Police...to bylo cos...wlasnie slucham Zenyatta
        • kangoor5 może by go poinformować 30.08.05, 22:30
          A może by tak poinformować pana Stinga jakie złodziejstwo ma firmować swoim nazwiskiem? Biedak pewnie nie ma pojęcia o co w tym wszystkim chodzi. Gdyby zagrał to przynajmniej świadomy komu się sprzedał.
          • chilijczyk Re: może by go poinformować 30.08.05, 23:31
            Komu? Mysle ze wie, ze jest to jeden z najwiekszych operatorow na swiecie. Nie
            zdziwilbym gdyby sam mial Orange... :)
      • Gość: hehe Re: Sting zagra dla Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 10:25
        HAHAHAHAHAH :] Dobre
    • kangoor5 Re: Sting zagra dla Orange 30.08.05, 22:27
      A może by tak uprzedzić pana Stinga, jakie złodziejstwo ma firmować swoim nazwiskiem? Biedak pewnie nie ma pojęcia o co w tym wszystkim chodzi.
    • Gość: c 1.1 MILIARDA ZLOTYCH ZA ZMIANE NAZWY???!!!! IP: *.crowley.pl 30.08.05, 22:33
      K.U.R.W.A. MAC!!!!!!!!!!!!!!!
      ...a wy klniecie ze nie ma drog, stadionow, bieda itp!!!!
    • Gość: Wyprzedane Re: Sting zagra dla Orange IP: *.broker.com.pl 30.08.05, 22:47
      Hm co jeszcze zostało do sprzedaży ..... pkobp,Pzu, jakieś resztki? Co nam
      zostanie? Ja jestem ciekaw co zyskały te wszystkie kiedyś polskie banki, wielkie
      firmy takie jak tpsa, które zostały sprzedane? Zobaczcie jakie dywidendy płyną z
      tych firm. Dlaczego Franzuci nie zgadzają się na przejmowanie swoich firm przez
      np: Niemców czy Amerykanów, nie daje to naszym osłom do myślenia. Można było
      większość tych firm sprzedać na giełdzie w W-wie, udziałowcami by zostały
      fundusze inwestycjne (również zagraniczne), ale przynajmniej większość firm
      pozostała by w naszym rękach.

Szkoda gadać.

Jedynym dobrym miejscem koncertowym w Polsce jest Spodek, ..... jakieś sale
      kongresowe, torwary, lotniska, stadiony ...... totalnie szkoda czasu i kasy
      !!!!!!!!!! Byłem na wielu wielkich imprezach i naprawdę tylko Spodek !
    • Gość: Robert Niech informują również o kosztach czyli 1,1mld zł IP: *.acn.waw.pl 30.08.05, 23:18
      ... które zostaną wyprowadzone z kraju zamiast zainwestować w "coś".
    • Gość: luca Bojkotuję Żabojadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 23:22
      i przenoszę się do Plusa. Potwierdza się, że zła moneta wypiera dobrą, bo bądźmy
      szczerzy, siła marki Orange jest w Polsce żadna a Idei całkiem spora.
      • chilijczyk Re: Bojkotuję Żabojadów 30.08.05, 23:30
        Sie przenos. Jestem pewien, ze za kilka miesiecy Plus nazywac sie bedzie
        Vodafone. Gdzie sie wtedy przeniesiesz. Do Ery? Tylko, ze ona moze sie juz
        wtedy nazywac T-Mobile...
        • mike79 Re: Bojkotuję Żabojadów 30.08.05, 23:55
          jeszcze pozostanie netia mobile LOL
        • Gość: xxx Ale Plus nie bedzie placil 1.6%przychodow!!!! IP: *.crowley.pl 31.08.05, 00:03
          Na Wegrzezch ich lokalna siec smieniala sie w T-Mobile i Niemcy brali tylko
          O.3%. U nas francuziki biora kur.wa!!!!! 1.6!!!!!!!!
          Rozumiesz cymbale!!!!
          • nocnylot Re: Ale Plus nie bedzie placil 1.6%przychodow!!!! 31.08.05, 00:58
            Siem tak nie denerwuj chlopczyku... A mnie wisi gdzie ida pieniadze. To co mnie
            interesuje to jakosc polaczen, porozumienia roamingowe, cena... Zmienilem
            niedawno na Ornage (nie mieszkam w Polsce) i jestem zadowolony. Taniej i lepiej
            niz u mojego poprzedniego operatora.
            nl
            • Gość: ahuja ahuja IP: *.adsl.alicedsl.de 31.08.05, 04:44
              hyba ahujeli
              czeeeeeesc
            • mike-great Re: Ale Plus nie bedzie placil 1.6%przychodow!!!! 31.08.05, 09:19
              Dlatego wypisujesz (nie w Polsce) takie pierdoły.

nocnylot napisał:

> Siem tak nie denerwuj chlopczyku... A mnie wisi gdzie ida pieniadze. To co
              mnie
              >
              > interesuje to jakosc polaczen, porozumienia roamingowe, cena... Zmienilem
              > niedawno na Ornage (nie mieszkam w Polsce) i jestem zadowolony. Taniej i
              lepiej
              >
              > niz u mojego poprzedniego operatora.
              > nl
              • nocnylot Re: Ale Plus nie bedzie placil 1.6%przychodow!!!! 31.08.05, 12:57
                A przenos sie... Gdzie chcesz... :) I obrazaj sie na kogo chcesz. Nie rozumiesz
                praw marketingu, nie moja wina...
                nl
        • mike-great Re: Bojkotuję Żabojadów 31.08.05, 09:18
          Wszystko lepsze od żabiego łajna!

chilijczyk napisał:

> Sie przenos. Jestem pewien, ze za kilka miesiecy Plus nazywac sie bedzie
          > Vodafone. Gdzie sie wtedy przeniesiesz. Do Ery? Tylko, ze ona moze sie juz
          > wtedy nazywac T-Mobile...
        • Gość: antyorendż Re: Bojkotuję Żabojadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 14:47
          Gowno mnie obchodzi nazwa. Nie zgadzam sie na transfer POLSKICH pieniedzy do
          tego sku..alego arabskiego kraju!!! Gdyby rebranding odbywal sie tak jak
          przeprowadzil to np T-Mobile na Wegrzech to nie mialbym nic przeciwko.
    • Gość: downconversion Orange IP: *.limes.com.pl 31.08.05, 09:09
      Jezeli wejscie do systemu Orange obnizy ceny roamingu i bedzie umozliwiac
      uzywanie bezproblemowe sieci Orange w calej UE to super. Jezeli nie, to
      cala operacja jest dla nas, uzytkownikow, bez jakiegokolwiek znaczenia - bo i
      tak Idea byla pod kontrola Orange. A te 1.6% to gratka dla Orange, bo za nic, a
      dla nas konsumentow - bez wiekszego znaczenia - nawet tego nie zauwazymy.
      • mike-great Re: Orange 31.08.05, 09:20
        Zauważysz, zauważysz - w cenach usług "oranżerii"

Gość portalu: downconversion napisał(a):

> Jezeli wejscie do systemu Orange obnizy ceny roamingu i bedzie umozliwiac
        > uzywanie bezproblemowe sieci Orange w calej UE to super. Jezeli nie, to
        > cala operacja jest dla nas, uzytkownikow, bez jakiegokolwiek znaczenia - bo i
        > tak Idea byla pod kontrola Orange. A te 1.6% to gratka dla Orange, bo za nic,
        a
        > dla nas konsumentow - bez wiekszego znaczenia - nawet tego nie zauwazymy.
      • jurek7 Re: Orange 31.08.05, 11:57
        Jeśli chodzi o te 1,6% z przychodu (czyli płacenie milionów również w
        przypadku, gdyby spółka przynosiła straty)to cóż, FT jest właścicielem tepsy i
        idei, więc może robić praktycznie co chce.

Możnaby się jednak zastanowić, czy podpisanie przez zarząd Centertela takiej
        umowy nie dałoby się zakwalifikować jako działania na szkodę spółki.
      • charnel Re: Orange 03.09.05, 12:01
        Najlepszy sposób na wypompowanie kasy z Polski i spłatę długów. FT tak robi już
        z tepsą, ciągnie kupe kasy za swój & :) Teraz dodatkowo przyssie się do
        Idei.... Długi trzeba jakoś spłacać
    • Gość: Michal Re: Sting zagra dla Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 09:43
      Szanowni Panowie Redaktorzy,
      Sting w Spodku gral 2 razy - trasa Mercury Falling i Brand New Day.
      Pozdrawiam
      Michal
    • Gość: hm Re: Sting zagra dla Orange IP: *.aster.pl 31.08.05, 09:46
      i znowu Sting?
    • giuseppe53 Kolejny przekret zabojadow 31.08.05, 09:57
      A co ja, jako abonent IDEI mam ze zmiany koloru?
      Za rozmowy do Zabolandu place nadal tyle samo a za roaming w Eurolandzie tez(!)
      To ja to p.... - zostawcie stara marke i przestancie latac za stadem barany jedne.
      Za te sprawe powinien sie zabrac prokurator i nowo utworzony urzad Prokuratorii
      Generalnej. Dostatecznie duzo kasy polaczki na spolke z miedzynarodowymi
      gangsterami wyprowadzily juz z Polski. Koniec!
    • Gość: przemjod najlepszy komentarz to nazwisko szefowej Orange IP: 212.160.172.* 31.08.05, 10:10
      cyt.:
      "szefowie Orange (Sanjiv Ahuja)"

• nocnylot Re: najlepszy komentarz to nazwisko szefowej Oran 31.08.05, 12:55
        To facet.
        nl
    • Gość: Apasz nie lubie francuzow :( IP: 195.205.73.* 31.08.05, 11:31
      Tchórze i kolaboranci
      • nocnylot Re: nie lubie francuzow :( 31.08.05, 12:57
        Odwazny sie odezwal...
        nl
        • Gość: nocnylot-idiot? Re: nie lubie francuzow :( IP: *.chello.pl 03.09.05, 09:19
          Na pewno odwazniejszy od ciebie pajacu... A co ty jestes rzecznikiem zabojadow,
          ze ich tak bronisz??? Jak nie mieszkasz w PL to nie wtracaj sie do naszych
          spraw i siedz cicho...
    • Gość: Bemol Re: Sting zagra dla Orange IP: 62.29.138.* 31.08.05, 11:41
      Ja rezygnuję. Nie dam się okradać
      • Gość: Willow Re: Sting zagra dla Orange IP: *.autocom.pl 31.08.05, 16:27
        Ktos wie kiedy wejdzie w zycie mozliwoc przenoszenia numerow? Wole placic
        Anglikom lub Niemcom niz Zabojadom. Orange - co na to ustawa o ochronie jezyka
        polskiego? Jak chca to niech zmienia na pomarancze a nie orange. A te 1,6% to
        zwykle zlodziejstwo. Tym sie powinien prokurator zajac jako dzialaniem na szkode
        spolki.Zadufane w siebie Francuziki cieko przeda u siebie (zfajdana biurokracja
        i wyobrazenie jakcy to oni wielcy) to szukaj naiwych coby za nich placili. No i
        znalezli:(
        • jurek7 Re: Sting zagra dla Orange 31.08.05, 16:39
          Gość portalu: Willow napisał(a):

> Ktos wie kiedy wejdzie w zycie mozliwoc przenoszenia numerow? Wole placic
          > Anglikom lub Niemcom niz Zabojadom. Orange - co na to ustawa o ochronie jezyka
          > polskiego?
          nie ma zastosowania między innymi do nazw własnych i znaków towarowych
        • jurek7 Re: Sting zagra dla Orange 31.08.05, 16:48
          Gość portalu: Willow napisał(a):

> Ktos wie kiedy wejdzie w zycie mozliwoc przenoszenia numerow?

polecam stronę URTiP:

www.bip.urtip.gov.pl/bipurtip/index.jsp?place=Lead07&news_cat_id=45&news_id=74&layout=1&page=text

Prawo do zachowania numeru obowiązuje od dawna, ale operatorzy uzyskali decyzje
          zawieszające realizację tych uprawnień. Z decyzji wynika, że zawieszenie
          uprawnień obowiązuje do 10 października 2005 r. Po tym terminie operatorzy, o
          ile nie uzyskają nowych decyzji, będą mieli prawny obowiązek realizacji tych
          uprawnień.
    • Gość: bashaga1 Re: Sting zagra dla Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 17:24
      Czyli pierwsza przynajmniej z nazwy globalna sieć komórkowa, czy to coś jednak
      da odbiorcą usług tej sieci?.Może dożyjemy czasów że to np. jakaś polska firma
      zmieni nazwę komuś np. mercedec na FSO !!!!!!!
    • zwierz.alpuhary żaden Sting im nie pomoże 31.08.05, 20:17
      pie..e Orendża i France Telecom i wypisuję się do konkurencji. Każdy jest
      lepszy, tylko nie Francuzi.
    • Gość: hm nie rozumiem całego tego szumu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 21:51
      Co użytkownika idei (orange) albo każdego innego obchodzi gdzie wyprowadzane są
      zyski firmy ? to jest zmartwienie wrednie dymanych akcjonariuszy
      mniejszościowych, którzy mogą zawsze sprzedać akcje firmy, która ich oszukuje.

A gdyby te 1,6 % przychodów Idei trafiło do Kulczyka to co - lepiej ? Przecież
      on i tak podatki płaci w Austrii (Kulczyk Stiftung) i w Holandi (Kulczyk BV czy
      jakoś tak).

Kapitalizm nie zna granic i trzeba się z tym pogodzić a nie biadolić nad
      rozlanym mlekiem (i nie głosować na polityków, którzy "prywatyzują" firmę za
      równowartość jej trzyletnich zysków).

• Gość: x Francuzi i kapitalizm?? gdzie ty zyjesz koles??? IP: *.crowley.pl 31.08.05, 22:43
        Kapitalizm nie zna granic...byc moze,
        ale Francuzi nie znaja kapitalizmu!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka