Dodaj do ulubionych

POMOCY internet przez kablówkę w Multimedia

05.09.05, 20:43
dziś mam Zrezygnowałem z dialogu przeszedłem na Internet kablowy w
Multimedia, bo tańszy dziś mi podłączyli łącze 128 i nie mogę się połączyć z
programami P2P próbowałem Kazaa emule dc++ i żaden z nich nie połączył z
serwerem, jaka może być przyczyna adres IP mam chyba stały proszę o pomoc i
jeszcze na pasku stanu połączenia pisze szybkość 10,0 Mb/s a nie 128 kb/s
czemu
Obserwuj wątek
    • Gość: JJS Re: POMOCY internet przez kablówkę w Multimedia IP: *.jjs.pl 05.09.05, 22:28
      witam
      bo to robia po eternecie i dla tego pisze 10 mb a moze gdzies w umowie jest
      napisane malymi literkami ze blokuja p2p i temu nie mozesz sie polaczyc
      pozdrawiam
      • dizel8 Re: POMOCY internet przez kablówkę w Multimedia 06.09.05, 12:52
        Gość portalu: JJS napisał(a):

> a moze gdzies w umowie jest
        > napisane malymi literkami ze blokuja p2p i temu nie mozesz sie polaczyc

Nie możliwe w multimedi nie blokują p2p (kolega ma i ssie nonstop z emula itp.)
        Poszukaj u siebie w kompie.Odinstaluj firewalla.
        • kalinowski11 Re: POMOCY internet przez kablówkę w Multimedia 06.09.05, 14:07
          dizel8 napisał:

> Poszukaj u siebie w kompie.Odinstaluj firewalla.

A później zajrzyj tutaj :)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=430

Pozdrawiam .
    • arekracz Re: POMOCY internet przez kablówkę w Multimedia 06.09.05, 15:03
      nawet nie mogę wejść na czat na wp

Wystąpił nieznany błąd. Konto: 'bolek wp.pl', Serwer: 'smtp.wp.pl', Protokół:
      SMTP, Odpowiedź serwera: '421 Cannot connect to SMTP server 212.77.101.1
      (212.77.101.1:25), connect error 10060', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie,
      Błąd serwera: 421, Numer błędu: 0x800CCC67
    • pj_kejti Re: POMOCY internet przez kablówkę w Multimedia 03.10.05, 19:18
      Hm. Mi tez dzisiaj podlaczyli net z multimedii i mam to samo - ani p2p, ani
      polaczenia z ftp ani irc - nic nie dziala (tylko www i ew. gg) :/ Nie wydaje mi
      sie ze jest to wina firewalla, wiec jutro bede do nich dzwonic - mam nadzieje ze
      uda mi sie to jakos szybko zalatwic :/
      • Gość: Wiejut Re: POMOCY internet przez kablówkę w Multimedia IP: *.augustow.mm.pl 17.10.05, 13:51
        Jeżeli dzisiaj został podłączony internet z MM to oni maja 24 godziny na pełną
        aktywację !!!!!!
        • Gość: aga Re: POMOCY internet przez kablówkę w Multimedia IP: *.lodz.mm.pl 11.11.05, 11:27
          ja tez mam multimedia i p2p nie dziala...
          • Gość: mordziak666 Re: POMOCY internet przez kablówkę w Multimedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 12:28
            Czytać co jest wyżej. Na pełną aktywację naprawde mają 24 godziny i po tych 24
            godzinach działac będą wszystkie DC i emule i inne kaazy.

A najlepszy sposób dowiedzenia się czemu coś nie działa to telefon do ich
            obsługi technicznej :P <dotyczy wszystkich dostawców internetu >
            • Gość: amfi Re: POMOCY internet przez kablówkę w Multimedia IP: *.grudziadz.mm.pl 11.11.05, 18:27
              Ja tez mam net w multimedia, a ze czat i p2p nie chodzi to norma zaraz po
              zalozeniu.Dopiero po 3 dniach bedzie wam wszystko chodzić!!!Tak było u
              mnie.Pozdrawiam:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka