Dodaj do ulubionych

eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro

IP: *.in.com.au 12.09.05, 13:47
Skype ?
Kiedys probowalem. Pozniej samo usuwanie "spyware" zajelo mi jakies pol
godziny. Nie, dziekuje... A moze zaladowalem Skype z jakiejs nielegalnej strony ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kibic O co chodzi? Skończyłem finanse w USA i nie wiem IP: *.krakow.pl / *.vrak.krakow.pl 12.09.05, 13:49
      dodatkowe przychody pro forma i GAAP w wysokości odpowiednio 4 i 12 centów na akcję z progiem rentowności pro forma
      • Gość: Finansista Re: O co chodzi? Skończyłem finanse w USA i nie w IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.09.05, 18:04
        To jest jakis belkot... Moge sie tylko domyslec o co chodzi.
    • Gość: buhay szykuje sie wzrost cen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 13:52
      za polaczenia. nie widze innego sensu wykupywania tak dobrej firmy jak skype
      za taka astronomiczna kwote...
    • Gość: bigOS Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 14:00
      Jak używałeś do ściągnięcia Skypa IE to co się dziwisz. Skype nie instaluje
      żadnych spyów. Wwszystko cacy glancuś, ale z tym ebayem to troche kiszka
      • Gość: i Skype IP: *.in.com.au 12.09.05, 14:15
        > Jak używałeś do ściągnięcia Skypa IE to co się dziwisz. Skype nie instaluje
        > żadnych spyów.

Nigdy nie uzywalem IE. Ale to nie jest istotne. Bardziej podejzane jest zrodlo z
        ktorego skorzystalem.

Ok. Sprobuje zaladowac jeszcze raz. Dam znac, jezeli beda w tym jakies robaki.
      • Gość: i Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro IP: *.in.com.au 12.09.05, 14:42
        Prosze bardzo. Zaladowalem jeszcze raz przez Firefox, z adresu
        www.skype.com/download/

Wynik - 6 plikow spyware, 2 spyware wpisow w registry.
        Wszystkie z tzw "kazaa bundleware". Chyba jednak podziekuje tej firmie na dobre.
        Dziekuje za zachete do zasmiecenia mojej maszyny. Teraz bede czyscil.

Do widzenia.
        • pe1 Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro 12.09.05, 14:56
          Skype NIE instaluje żadnego spyware! Sprawdzane i weryfikowane wielokrotnie, na
          różnych komputerach i różnymi programami antywirusowymi i anty-spyware.

Uszczelnij swój system, bo najprawdopodobniej włażą ci robale w trakcie
          ściągania pliku.
        • mike-great Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro 12.09.05, 17:01
          A jakie masz antyvir'y i firewall'e ???

Gość portalu: i napisał(a):

> Prosze bardzo. Zaladowalem jeszcze raz przez Firefox, z adresu
          > www.skype.com/download/
          >
          > Wynik - 6 plikow spyware, 2 spyware wpisow w registry.
          > Wszystkie z tzw "kazaa bundleware". Chyba jednak podziekuje tej firmie na
          dobre
          > .
          > Dziekuje za zachete do zasmiecenia mojej maszyny. Teraz bede czyscil.
          >
          > Do widzenia.
        • Gość: kdh Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 12.09.05, 20:32
          Wedle moich skromnych doświadczeń Skype nie instaluje żadnych spyware czy innego śmiecia, testowałem to całkiem solidną porcją dobrych programów testujących plus kontrola przesyłanych pakietów. Są dwie możliwości - albo masz dziurawy system, albo program którego używasz do testowania jest nadmiernie "pozytywny" w wykrywaniu zagrożeń.
    • Gość: ok Chyba ci się Kazaa za Skype pomyliła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 14:06
      Skype nie instaluje żadnych spyware.
    • lukasz.drozd Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro 12.09.05, 14:54
      "Ebay'a", "Paypal'a" - nieuctwo i analfabetyzm dziennikarzy gazety wznosi się (a
      raczej opada) na kolejne poziomy. Poprawna pisownia to oczywiscie "Ebaya" i
      "Paypala". Ciekawe, czy Disneya też napiszą "Disney'a"

A "Skype'a" to dla odmiany poprawna pisownia - niech dociekliwi dziennikarze
      gazety wrócą do podstawówki i sprawdzą, dlaczego....
    • Gość: LARDO Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 12.09.05, 14:54
      tia program wystawiany przez renomowane portale gdzie sie wszystko sprawdza,
      milionom ludzi nie zainstalował spywaru,mnie też nie a tu jakis geniusz sie
      znajdzie co mu sie instaluje oprogramowanie szpiegowskie
      nie słuchać, i spróbwać, dobra techonologia dobry program, choć po przejęciu
      przez ebay pewnie będą chcieli na tym kase czesać, czytaj opłaty pobierac
      • Gość: bb Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro IP: *.gorzow.mm.pl 12.09.05, 15:48
        powiedzcie mi ludzi skad te 2 miliardy euro sie wzielo? czemu az tyle?
        • hummer Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro 12.09.05, 16:16
          Gość portalu: bb napisał(a):

> powiedzcie mi ludzi skad te 2 miliardy euro sie wzielo? czemu az tyle?

Niestety to prawda. U mnie też pojawiły się jakieś dziwne wpisy do rejestrów, więc od razu wyciąłem. Dodatkowo ciężko to cholerstwo ustawić by chodziło z Firewall sensownie.
        • Gość: qara Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 19:35
          Po pierwsze 2,6 mld USD, a nie Euro. Po drugie to niewiele mniej niz 50 USD za
          jednego zarejestrowanego uzytkownika. Wiecej placa sieci GSM za byle wsioka,
          ktory dostaje komorke za zlotowke.
          Inna sprawa, czy Ebay dobrze na tym wyjdzie. To dosc ryzykowna zagrywka, ale
          moze i genialna.
    • Gość: x-man Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro IP: 62.233.249.* 12.09.05, 16:02
      Polecam inne oprogramowanie tego typu na stronie:
      www.openwengo.com

pozdrawiam wszystkich
      • nwrcn Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro 12.09.05, 20:18
        > Polecam inne oprogramowanie tego typu na stronie:
        > www.openwengo.com

hehe, a co chcesz mnie wengnac? :)\

skype przynajmniej fajnie brzmi,
    • Gość: xxx Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro IP: 83.238.100.* 12.09.05, 16:13
      chyba tak, bo ja nie mam żadnych problemów przy dobrym łączu działa bez zarzutu
    • Gość: rzepka Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro IP: 213.25.67.* 12.09.05, 16:36
      moim skromnym zdaniem program jest cienki jak barszcz na wiosne.
      slaby interfejs ooraz mala konfigurowalnosc.
      2 mln to ok, ale 2 mld?
      pzdr
      rzepka
      • Gość: eNDe Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 12.09.05, 19:14
        ... ponieważ ten program ma służyć komunikacji - rozmowie, wymianie plików a nie
        konfigurowaniu. Jaki ma być interfejs - tekstowy ?
        • nwrcn Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro 12.09.05, 20:20
          On pewnie, swoja komorke tez konfigurowalna kupuje, a jak sie nie da, to
          rozbiera na czesci ;)

pozdrw
    • mike-great Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro 12.09.05, 16:59
      Załaduj z skype.com
      Jest OK - i za darmo na PC (albo 9 gr. na stacjonarne)

Gość portalu: i napisał(a):

> Skype ?
      > Kiedys probowalem. Pozniej samo usuwanie "spyware" zajelo mi jakies pol
      > godziny. Nie, dziekuje... A moze zaladowalem Skype z jakiejs nielegalnej
      strony
      > ?
    • ukropp odcięcie od Skype'a zapowiedział France Telecom 12.09.05, 17:14
      czyli m.in. tepsa... brawo chlopaki. brawo. zdzierac. zdzierac. zdzierac. niech
      sprobuja. ale bedzie dym...
      • mike-great Re: odcięcie od Skype'a zapowiedział France Telec 12.09.05, 18:43
        Mój skype nie chodzi pod TPSA, to mi mogą naskoczyć !
        • Gość: Kadyx Re: odcięcie od Skype'a zapowiedział France Telec IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 12.09.05, 19:07
          Wydaje mi się, że raczej chodzi o to, że nie będziesz się mógł dodzwonić do
          sieci Tepsy poprzez funkcję SkypeOut.
          • mike-great Re: odcięcie od Skype'a zapowiedział France Telec 12.09.05, 21:48
            To zadzwonie z TLENOFON-u. Też go zlikwidują? To zadzwonie z czegoś trzeciego.
            Teraz dzwonie:
            1) PC do PC - SKYPE (za darmo, w Polsce i za granicę)
            2) PC do stacj. - TLENOFON (za 9 gr. w Polsce, i np. do Anglii)
            3) Na komórki nie dzwonię (chyba że w kraju, a tu mam fajną Nokię i darmowe
            minuty)
            Pozdro

Gość portalu: Kadyx napisał(a):

> Wydaje mi się, że raczej chodzi o to, że nie będziesz się mógł dodzwonić do
            > sieci Tepsy poprzez funkcję SkypeOut.
    • szapr Póki darmo to extra 12.09.05, 20:10
      Jak długo skype będzie darmowym komunikatorem dla milionów uzytkowników, tak długo jego popularność będzie rosła. Jka ktos obłozy to opłatami to..... i po porogramie.Chyba że niejako "przy okazji" bedzie mozna dodatkowo cos więcej uzyskać za opłatą. IIIIIIIIIIIIII.....zostanie gadu gadu
    • Gość: J_MASTER Re: eBay przejmuje Skype'a za ponad 2 mld euro IP: *.sggw.waw.pl 12.09.05, 20:15
      SKYPE jest najlepszym programem do komunikacji głosowej komputerów znajdującymi
      się za firewallami czyli np.: dwóch komputerów w sieciach blokowych i to mnie
      interesuje. Skype postąpił bardzo sprytnie odsprzedając prawa do programu w
      obecnym momencie. Niedłygo funkcja wyjścia telefonicznego na zewnątrz byłaby
      zupełnie nie funkcjonalna. A było to główne źródło dochodu firmy.
      Teraz zamiast zakładki z komercyjną klawiaturą w skype bedzie zakładka z
      komercją reklamową - i tak jest mi to obojętne nigdy nie bedę jej klikał, chyba
      że będę chciał zaryzykować trafienie na uczciwego sprzedawce i kupić lizaka na
      aukcji internetowej.
    • wycizana_lipka eBay przejmuje Skype'a? - najwyższy czas 13.09.05, 00:05
      spie*****ć!!
      I tak na marginesie zapytam, czy to prawda że eBay cz Allegro udostępniają
      wszystkie dane służbom jakie tylko wyciągną po te dane rękę? A skype to łakomy
      kąsek dla tych których chorą pasją jest inwigilacja prowadzona bez skrupułów i
      żadnego nadzoru. Wyrazy szczerego wsółczucia dla wszystkich uzywających
      komunikatory. Czy jesteście gotowi zainstalować sobie na "naządach" trypra i
      akceptujecie licencję? Jeśli tak to zaznaczcie pole i HEYAH!!!! Tylko kto was z
      tego wyleczy? Owszem jest jeden taki DR FORMAT. hi... hi........ hi......... .
      Ale on nie potrafi amputować nr IP.....................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka