Dodaj do ulubionych

Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam

20.09.05, 00:09
To po cholere ja swoją crackowałem - zeby teraz łachy wypuścili wersje
bezpłatną bez reklam ;)
-------------------------

www.pajacyk.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: normalnyUżytkownik A ja swoją kupiłem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:13
      I sie cieszę. Należało się chłopakom. Zwłaszcza, że to raptem 50 zł.
      • Gość: firaneczka Re: A ja swoją kupiłem. IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.09.05, 00:47
        również swoją kupiłem i nie żałuję tej decyzji:))
        • Gość: Ździchu Re: A ja swoją kupiłem. IP: *.instytut.com.pl / *.instytut.com.pl 20.09.05, 07:15
          nie głupio Wam teraz? ja bym się wściekł.
          • Gość: J81 Re: A ja swoją kupiłem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:07
            Może jesteś zbyt małostkowy? ;-) Ja też swoją kupiłem i jestem zadowolny, że teraz
            inni też będą ją mieli. Poza tym Ci co kupili mają teraz darmowe wsparcie techniczne
            od Opera Software.
            • Gość: J81 Re: A ja swoją kupiłem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:08
              > Poza tym Ci co kupili mają teraz darmowe wsparcie techniczne od Opera Software.

Tzn nie darmowe, bo kupili ;-)
              • werrka Re: A ja swoją ściągnełam legalnie ze strony firmy 20.09.05, 13:28
                i mam darmową operę i jakoś do mnie reklamy nie chciały docierać:), czuję się odrzucona. Acha ja mam wersję z przełomu 2004/2005 i jestem zachwycona, nowa wersja mi nie leży.
                • Gość: janbar Re: A ja swoją ściągnełam legalnie ze strony firm IP: 217.153.29.* 25.09.05, 05:20
                  Zapraszam tu: my.opera.com/polski/forums/
                  Zachwycimy Cie te nowa wersja! ;))

Pozdrawiam,

janbar.:))
      • Gość: dgim Re: A ja swoją kupiłem. IP: *.chello.pl 20.09.05, 08:54
        ja tez, mi wyszlo jakies 39zl bodajze wszystko,
        rowniez nie zaluje, wielki szacunek dla Opera Software
    • Gość: :) znakomicie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:16
      myślę, że jest szansa na przełom
      • Gość: Finwal Re: znakomicie! IP: *.net.autocom.pl 20.09.05, 11:17
        Chyba ruch trochę spóźniony. Gdyby to sie stało 2 lata temu (plus open souce)
        byłby przełom. Myślę, że FireFox (chociaż wydaje sie jeszcze gorszy niż Opera)
        nie odda pola. I to on zgarnie pulę.
        • bydgoskacd Firefox - święta krowa 20.09.05, 11:38
          według raportu Internet Security Threat Report (Symantec)przesiadanie się z IE
          na Firefoksa celem minimalizacji internetowych zagrożeń nie jest już dłużej
          słusznym wyjściem. Symantec zbudował najnowsze zestawienie na zasadzie
          porównania wspomnianych produktów z oprogramowaniem... Microsoftu. Otóż, autorzy
          raportu dowodzą, iż w przeglądarce Internet Explorer w pierwszej połowie tego
          roku wykryto 13 luk, podczas gdy w analogicznym okresie w przeglądarkach z
          rodziny Mozilla wykryto ich 25.
          www.idg.pl/news/83193.html
          A zatem zmieniać IE na Operę!!!
          • Gość: express Re: Firefox - święta krowa IP: 195.116.250.* 20.09.05, 11:47
            Zdaje ci się.
            Firefox się rozwija.
            Pierwsza stabilna wersja wyszła niecały rok temu, za chyba miesiąc wyjdzie
            kolejna (1.5), a poza tym błędy są stale naprawiane.

A IE? Od chyba pięciu czy sześciu lat nic się w nim nie zmieniło i ciągle jest
            po kilkanaście poważnych dziur rocznie. I w dodatku mało które są naprawiane.

Opera też okaże się dziurawa kiedy jej popularność przekroczy błąd statystyczny
            (na co wreszcie jest szansa) - nie ma programów bez błędów
            • trybowski Re: Firefox - święta krowa 20.09.05, 11:55
              Ależ Opera przekroczyła błąd statystyczny w czasach, gdy Firefox miał 0.5% :P.
              Nie tylko błędy są naprawiane, ale też istotny jest poziom krytyczności tych błędów.

W przypadku Firefoksa wykrywane luki bezpieczeństwa są często drobne, rzadko
              bardzo istotne. W przypadku IE
              • kderlatka Re: Firefox - święta krowa 20.09.05, 14:01
                Polecam również lekturę artykułu "Internet Explorer na tle nowoczesnych przeglądarek - mity a fakty": newspaper.org.pl/teksty/internetexplorermityafakty.php
            • bydgoskacd Re: Firefox - święta krowa 20.09.05, 14:24
              Ależ ja w żadnym razie nie polecam IE. Chodzi mi o to, że lepszym rozwiązaniem dla przesiadających się z IE będzie Opera a nie Firefox.
          • Gość: Finwal Re: Firefox - święta krowa IP: *.net.autocom.pl 20.09.05, 11:49
            Nie jest ważna liczba błędów ale ich waga (konsekwencje). I w tej materii
            niepodzielnie króluje IE.
          • trybowski Re: Firefox - święta krowa 20.09.05, 11:56
            to jakaś bzdura, nie czytaj tego :P. i to mówię ja
        • trybowski Re: znakomicie! 20.09.05, 11:48
          Myślę, że nie masz racji. Rynek przeglądarek internetowych jest dosyć elastyczny
          • Gość: abec Re: znakomicie! IP: 195.116.250.* 20.09.05, 11:50
            Dla niektórych ma znaczenie. Choćby filozoficzne - na przykład dla mnie.

• Gość: Finwal Re: znakomicie! IP: *.net.autocom.pl 20.09.05, 11:53
            Zgadzam się. Ale nie bez znaczenia jest przyzwyczajenie. Łatwiej przejść z IE na
            FireFox'a (podobny układ menu) niż na Operę. Ponadto o FireFox'ie dosyć dużo się
            mówi. I jest Open Source - w niektórych zastosowaniach ma to znaczenie.

Ale niech będzie dużo dobrych przeglądarek. Mnie to nie przeszkadza.
            • trybowski Re: znakomicie! 20.09.05, 12:00
              Primo:
              firefoksa / firefoxa / firefoksie / firefoxie, ale NIE z użyciem apostrofu!

Jeśli chodzi o interfejs, to już coraz mniej
              • Gość: Finwal Re: znakomicie! IP: *.net.autocom.pl 20.09.05, 12:10
                O wyborze przeglądarki w firmie decyduje administrator (czyli osoba co najmniej
                świadoma). Z kolei przegladarkę, która użwana jest w pracy przenosi się często
                do domu (bo admin powiedział że jest bezpieczna).

PS.
                Czemu nie z apostrofem ?
                • trybowski Firefox - Firefoksa, - Firefoksowi itd. 20.09.05, 12:24
                  W firmach często nie ma żadnego admina tylko syn prezesa :P. Świadomość
                  informatyczna firm jest tragiczna. Ale to inna sprawa.

Nie z apostrofem, bo tego używa się tylko wtedy, gdy ostatnia litera jest
                  niewymawiana, np. George
                  • Gość: Finwal Re: Firefox - Firefoksa, - Firefoksowi itd. IP: *.net.autocom.pl 20.09.05, 12:26
                    W małych frmach może. W dużych zdecydowanie nie.

Dzięki za wyjaśnienie odmiany.
                    • trybowski Re: Firefox - Firefoksa, - Firefoksowi itd. 20.09.05, 12:26
                      Ale małych jest większość ;)
                      • Gość: Finwal Re: Firefox - Firefoksa, - Firefoksowi itd. IP: *.net.autocom.pl 20.09.05, 12:31
                        Poddaje się.
                        • Gość: Pondicky Re: Firefox - Firefoksa, - Firefoksowi itd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 19:43
                          Świetna potyczka słowna z miłym endem:)
              • Gość: L [OT] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:37
                > Primo:
                > firefoksa / firefoxa / firefoksie / firefoxie, ale NIE z użyciem apostrofu!

Ja bym się jednak skłaniał ku Firefoksowi, ale jako że nie nie posiadam
                Firefoksa i nie wiążę swojej przyszłości przeglądania stron www z Firefoksem,
                to ciężko mi się wypowiadać o Firefoksie i jego zaletach. Nie zmienia to jednak
                faktu, że Firefox zdobywa coraz większą popularność.

Sorki, ale mnie coś kłuje w oczy "x" w innych przypadkach niż mianownik ;)

Pzdrw.
          • Gość: Finwal Re: znakomicie! IP: *.net.autocom.pl 20.09.05, 11:57
            Dla użytkownika nieświadomego nie ma. Ten bardziej uswiadomiony mógł słyszeć, że
            źródła sa jawne i zostały wielokrotnie sprawdzone i wybierze właśnie ten
            produkt. A z kolei programiści mogą sobie sami zobaczyc co jest w środku a nawet
            zmodyfikować to czy tamto.

Jeżeli z dwóch porównywalnych produktow jeden udostępnia źródła to ja wybieram
            właśnie ten.
            • trybowski Re: znakomicie! 20.09.05, 12:03
              Ale ja mówię o ogóle użytkowników.

Teza o większym bezpieczeństwie programów OS jest dyskusyjna. Na przykład: Opera
              jest mniej dziurawa niż firefox. Oczywiście
              • Gość: J81 Re: znakomicie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:14
                Dokładnie, czytałem kiedyś wypowiedź jednego ze specjalistów w wyszukiwaniu dziur.
                Nikt nie szuka dziur czytając kod źródłowy. Jest to mit.
              • Gość: Finwal Re: znakomicie! IP: *.net.autocom.pl 20.09.05, 12:15
                W dużej firmie tzw.ogół nie ma żaadnego wpływu na wybór.

Są maniacy, którzy analizują kod - i dobrze. I są luki, które zostały wykryte w
                ten sposób (myślisz, że krytyczny błąd polegający na wyświetleniu w pasku innego
                adresu niż adres wyświetlanej strony został wykryty przez przypadkowego
                użytkownika który wpisał bardzo skomplikowany adres ?).
                • trybowski Re: znakomicie! 20.09.05, 12:21
                  Wiesz to , czy wierzysz w to?
                  • Gość: Finwal Re: znakomicie! IP: *.net.autocom.pl 20.09.05, 12:22
                    Zajmuję się tym (zawodowo).
                    • trybowski Re: znakomicie! 20.09.05, 12:24
                      Analizujesz kody źródłowe?
                      • Gość: Finwal Re: znakomicie! IP: *.net.autocom.pl 20.09.05, 12:30
                        Tak.
                        • Gość: Zielony w kropki Re: znakomicie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:47
                          Czy podnieca cię to?
    • Gość: berdys Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 01:16
      Ja swojej licencji nie kupilem, dostalem za darmo. W jeden dzien rozdawali seriale z okazji 10 lecia Opery ;-] powaznie...... nie wierzycie to sprawdzcie :P
      • Gość: piopo Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.tychy.telexispl.com 20.09.05, 06:28
        zgadza się ja również dostałem bezpłatny kod :)
        my.opera.com/community/party/
      • Gość: bpos Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: 217.8.162.* 20.09.05, 10:15
        ja nawet założyłem w tym dniu Operę na 3 komputerach.
        Wszystkie darmowe :)
    • Gość: R2D2 Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 01:36
      Ciekawe...
      A na stronach Operki ciiiiiiiiiiszzzzzzzzza
      Prorok jaki, czy co?
    • Gość: Fruzjan Reklamy na portalach IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.09.05, 02:50
      Do tej pory używałem wersji 7.52 i reklamy Opery były drobnostką. Najbardziej denerwujące reklamy są na polskich portalach. Kedy mam ich dość, przesiadam się na GreenBrowser i fruwające smieci znikają.
      • Gość: adas Re: Reklamy na portalach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:27
        Gość portalu: Fruzjan napisał(a):

> Do tej pory używałem wersji 7.52 i reklamy Opery były drobnostką.
        > Najbardziej denerwujące reklamy są na polskich portalach.

Naciśnij w Operze F12 i odznacz Włącz wtyczki. :D
      • Gość: johndoe Re: Reklamy na portalach IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.05, 12:51
        Gość portalu: Fruzjan napisał(a):

> Do tej pory używałem wersji 7.52 i reklamy Opery były drobnostką. Najbardziej d
        > enerwujące reklamy są na polskich portalach.

czy to tak trudno poszukac?!

nontroppo.org/wiki/BlokowanieReklam
      • Gość: domin Re: Reklamy na portalach IP: *.run.pl / *.run.pl 20.09.05, 16:05
        Polecam Firefoksa i zainstalowanie dodatku flashblock - nawet na "gazecie" działa ;)
        • Gość: janbar Re: Reklamy na portalach IP: 217.153.29.* 25.09.05, 05:37
          Mam wlasnie FF 1.06 PL i Flashblocka oraz z tego powodu brzydki sraczkowaty pasek na dole z jednym czerwonym znaczkiem '>' i diabli wiedza co sie mu nie podoba...

Pozdrawiam,

janbar.:))
          • Gość: Zielony w kropki Re: Reklamy na portalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:49
            googluj.cba.pl
    • Gość: TLP A gdzie oficjalny komunikat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 03:11
      Jakoś nie widze tego na opera.com.
      • Gość: esspo Re: A gdzie oficjalny komunikat? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:33
        Juz jest i mozna pobrac darmowa bez reklam opere wlasnie to robie :)
    • taki-i-owaki Re: Opera i K-Meleon 20.09.05, 07:35
      Świetnie! Opera to najlepsza przeglądarka i dobrze, że będzie za darmo.
      Wyświetlanie reklam było chyba jedynym elementem zniechęcającym ludzi do Opery.
      PS: na "słabsze" komputery polecam jednak K-Meleon, przegladarkę również opartą
      na silniku Gecko.
      • Gość: ukrocimy Re: Opera i K-Meleon IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.09.05, 07:46
        również? Opera nie jest oparta na Gecko cymbale jeden
        • Gość: adas Re: Opera i K-Meleon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 08:05
          Gość portalu: ukrocimy napisał(a):

> również? Opera nie jest oparta na Gecko cymbale jeden

Chyba chodziło mu o to, że jest oparta na dobrym silniku wyświetlającym strony (nie IE :)
        • taki-i-owaki Re: Opera i K-Meleon 20.09.05, 08:47
          Nie chodziło mi o Operę, tylko wszystkie wyszukiwarki "opozycyjne" wobec IE! Za zamieszanie przepraszam. A z cymbałami wyzywającyi na forum nie dyskutuję ;-)
          • taki-i-owaki Re: Opera i K-Meleon 20.09.05, 08:49
            korekta: oczywiście chodziło mi o przeglądarki a nie wyszukiwarki. Rano brakło kawy...
      • Gość: dr Sów a ja polecam konquerora IP: *.jjs.pl 20.09.05, 08:30
        zużywa mało zasobów. Ale naprawdę oszczędny jest lynx, też polecam minimalistom!
        • Gość: Zielony w kropki Re: a ja polecam konquerora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:50
          A ja bardzo polecam Arachne.
    • Gość: mr.malkontent Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.ztpnet.pl 20.09.05, 07:38
      ZA PÓÓÓÓŹNO !
      Firefox out-of-the-box to przeglądarka o podstawowej funkcjonalności,
      prościutkim interfejsie i znikomej liczbie opcji konfiguracyjnych. (a dodam
      jeszcze dodatek AdBlock, który pozwala pożegnać reklamy na stronach)
      Opera out-of-the-box to konieczność przebijania się przez las opcji
      konfiguracyjnych, interfejs pełen wodotrysków i 10% funkcjonalności, które
      wykorzystuje zwykły użytkownik.
      Firefox jak dotąd jest darmowy, Opera jest jak dotąd płatna.
      Dla zwykłego użytkownika wybór jest tylko jeden.
      • Gość: seti Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.chello.pl 20.09.05, 09:54
        Konfiguracja zostala uproszczona i IMHO jest bardziej funkcjonalna od Firefoxa. Pomijam to ze jest poprostu ladniejsza :) No i najwazniejsze: jest najszybsza, tego nikt nie kwestionuje. Zachecam
      • Gość: cezar Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:58
        Może i tak. Ale nie czyści pamięci tymczasowej i jak otwierasz i zamykasz wiele nowych okienek z java script, to się wykrzacza. U mnie restartuje komputer. A mimo wielu poprawek tym błędem nikt sobie głowy nie zawraca. Właśnie dlatego firefox nie jest jedynym wyborem (i całe szczęście).
        • trybowski Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam 20.09.05, 12:10
          masz coś z systemem. zwróć się do jakiegoś sprytnego serwisanta, powinien pomóc.
          podobny problem u mnie nie występuje, ani też społeczność opery niczego takiego
          nie zgłasza.
      • Gość: x Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:38
        z jakim firefoxowcem nie rozmawiam, klnie na pluginy - to z tym nie działa, to musisz ściągnąć, tego poszukać... A w Operze juz to masz... no i ta szybkość...
      • Gość: zdzisiek Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: 212.160.172.* 20.09.05, 11:59
        No nie wiem, mnie się Opera podoba bardziej od Firefoxa, tylko reklamy mnie
        wpieniały. Teraz się pewnie przesiądę. Najważniejsze: IE out.
      • trybowski Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam 20.09.05, 12:08
        niepraaaawda ;P

widziałes interfejs opery 8? uproszczony do poziomu firefoksa.
        zresztą tam nie ma wodotrysków
        • Gość: Zielony w kropki Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:54
          Wcale nie trzeba. Wystarczy znać możliwości programu i nie szukać takich głupot
          jak np. zarządzanie ciasteczkami, przeglądanie w kartach, zakładki, podgląd
          źródła itp. bo to wszystko jest.
      • Gość: J81 "Dla zwykłego użytkownika wybór jest tylko jeden." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:17
        Dlatego wybrałem Operę :-)
    • Gość: z samego rana Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 07:57
      nie dosc ze nei widze tego na oficjalnej stronie opery, to najlepsze w tym jest jeszcze to ze tylko wy (gazeta.pl) o tym piszecie. nie sadzicie ze jakby to byla prawda to wszyscy by o tym pisali i by byl szum?? mam nadzieje ze macie patent na przepowiadanie przyszlosci bo jesli nie to czyms takim sami sobie kopiecie dolki pod soba. pzdr :)
      • Gość: adas Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 08:03
        > nie dosc ze nei widze tego na oficjalnej stronie opery, to najlepsze w tym jest
        > jeszcze to ze tylko wy (gazeta.pl) o tym piszecie. nie sadzicie ze jakby to by
        > la prawda to wszyscy by o tym pisali i by byl szum??

Chodzą takie plotki po blogach pracowników Opery, i użytkowników znających jej tematykę :) Więc chyba jednak będzie bezpłatna.
      • alpetrus Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam 20.09.05, 08:22
        ??? Dziwna, ja tez nie widze, zadnej informacji o darmowej Operze na ich
        stronie. Przed chwila sciagnalem instalke i nawej jej nie zainstalowalem, bo od
        razu krzyczala, ze "w bezplatnej wersji wyswietlane sa reklamy..."
        Prima, ze tak sie wyraze, aprilis?...
        • Gość: adas Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 08:53
          > Prima, ze tak sie wyraze, aprilis?...

Chyba nie (jest wypowiedź pracownika Opera Software). A jak ktoś chce szybkie informacje to najlepiej ich szukać na stronach Planety Opery:
          planeta.opery.blaut.biz/
        • Gość: jahu51 Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: 195.94.201.* 20.09.05, 15:38
          my.opera.com/community/promote/ in fo, ze jest za free
    • Gość: gg Znakomicie! A czy dalej bedzie tajnie myszkowala IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.09.05, 08:03
      po dysku i wysylala dane uzytkownika do internetu? Bo jak tak to ja sie pisze!
      • Gość: adas Chyba ci się coś pomyliło :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 08:07
        Gość portalu: gg napisał(a):

> po dysku i wysylala dane uzytkownika do internetu? Bo jak tak to ja sie pisze!

A mógłbyś rozwinąć? z tego co wiem to tak właśnie robi IE. Nie Opera.
      • Gość: wojtek Autor tych rewelacji wieki temu się wycofał... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:41
        ...Był parę lat temu taki artykuł chyba w PCWorld... Napisali bzdury i się do tego przyznali, potwierdzając, że żadnego wysyłania nie ma. Oczywiście są te reklamy kontekstowe, ale nic się do nikogo nie wysyła.
    • irekb7 Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam 20.09.05, 08:21
      Mam wrażenie że najnowsza wersja Opery jest wolniejsza od starszych wersji. Po krótkim użytkowaniu wersji 8 wróciłem do wersji 7.54. A jakie jest wasze zdanie?
      • Gość: adas Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 08:49
        irekb7 napisał:

> Mam wrażenie że najnowsza wersja Opery jest wolniejsza od starszych wersji. Po
        > krótkim użytkowaniu wersji 8 wróciłem do wersji 7.54. A jakie jest wasze zdanie
        > ?

Jakoś tego nie zauważam (ale mam pełno RSS-ów i poczty). No ale wersja 8 ma pełno usprawnień i poprawek błędów wyświetlania. Dobiero w niej zadziała tobie gmail, google maps, przezroczystość flasha, ikonki stron w zakładkach i RSS-ach.
      • Gość: lama Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:00
        tak, również zauważyłem, że Opera 8 zdaje się trochę wolniej wyświetlać strony, tak jakby czekała aż większość strony dopiero się ściągnie (poprzednie wersje Opery zdawały się wyświetlać wszystko ściagane na bieżąco, co było bardzo fajne), ale może czas jest w sumie taki sam, tylko wrażenie takie pozostaje; jakby nie było to i tak o wiele szybciej, niż robi to IE; ale może kolejne wydania Opery będą jeszcze lepsze, choć Opera i tak juz jest rewelacyjna!!!
        teraz zresztą nie zwracam już tak bardzo uwagi na szybkość wczytywania stron, ponieważ korzystam z niesoczekiwanej dobroci TP :-), która zrobiła promocję dla uzytkowników Neostrady i teraz posiadacze najwolniejszej opcji (128kb/s) mają mozliwość przejścia na podwojoną prędkość, bez podwyższenia rachunków.
    • Gość: alex Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 08:59
      BRAWO!!!!!!!! NAJLEPSZA PRZEGLADARKA WRESZCIE LEGALNIE DLA MAS!!!!!!!!! BRAWO!!
    • Gość: R2D2 Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:31
      POTWIERDZONE: OD DZISIAJ OPERKA BEZ REKLAM I ZA DARMO:
      "Yes, you read that right. We'll say it again: Opera is free. There are no more ads, no more registration, and there has been no better time to try the best browser on the planet"
      my.opera.com/community/blog/show.dml/22627
    • Gość: Luciano Pavarotti Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: 195.69.81.* 20.09.05, 09:33
      Jak to nie ma informacji na stronie Opery? A wchodził ktoś na opera.com? Wielki
      napis "No Ads. Better Browsing." Juz do sciagniecia wersja bez bannerow.
      • Gość: r2d2 Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:43
        Informacja jest od dziś rano dopiero, a gazeta opublikowała ten news już wczoraj. Widać autor jest takim entuzjastą Opery, że chciał się podzielić wcześniej tą wspaniałą wiadomością.
    • Gość: BGo Cholera! 8$ poszło w cholerę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:39
      A może chodzi o wersję 7? Grrrr...
      • Gość: J81 Re: Cholera! 8$ poszło w cholerę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:59
        O ile wiem, w ciągu 30 dni możesz domagać się zwrotu pieniędzy. Ale czy warto?
        To między innymi dzięki Tobie mogli w końcu dać Operę za darmo.
    • Gość: Birkoff łaski nie robią... IP: 195.136.34.* 20.09.05, 09:47
      Opera w ofensywie - kto to wymyślił? Opera w koncu zdala sobie sprawe z tego, ze
      nie można utrzymać się w czołówce sprzedając komercyjny produkt, podczas gdy
      każdy może zainstalować sobie darmowy - rownie dobry - jesli nie lepszy -
      produkt jakim jest Firefox. Opera za darmo - wielcy mi łaskawcy :) Dziwie sie
      czemu tak pozno do takich wnioskow doszli.. To jest teraz proba upowszechnienia
      przegladarki...
      • Gość: J81 No i teraz Ty też nie robisz im żadnej łaski ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:02
        Zresztą Opera wcześniej też była za darmo, tylko że miała baner.
    • Gość: Fantom w Operze Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.opera.com 20.09.05, 09:59
      STRONA JUZ DZIALA, MOZNA SCIAGAC!! www.opera.com
      • Gość: forum.gazeta.pl Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.09.05, 10:24
        jeach
    • Gość: ASD Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:25
      Jak się przyzwyczaiłem do Opery (jakieś 2h), to teraz nie mogę siedzieć na IE i FF: ciągle klikam prawy-lewy aby cofnąć stronę. Zdecydowanie najszybsza i najprzyjemniejsza obsługa (+ zero zwiech).
      • Gość: x Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:35
        są takie programy, z którymi, gdy zaczniesz ich używać, juz nie można sie rozstać. taka dla mnie była Opera. wcześniej kameleon po pół godzinie poleciał do kosza
    • Gość: mirek Opera jest THE BEST IP: *.chello.pl 20.09.05, 10:29
      w przeciwieństwie do Firefoxa nie trzeba przedzierać się przez setki pluginów (zrobionych lepiej lub gorzej), zeby skonfigurowac przegladarke do swoich potrzeb - w Operze wszystko co najlepsze dostajesz od razu.
      • Gość: trart SCIAGNIECIE+INSTALACJA+IMPORT=3 min. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 10:40
        .... i smiga i ladna jest i nie zawiesza sie i bezpieczna... Życ nie umierać...
        A że tam z powodu że FF jest free i że dawno powinni to zrobić... to nie ważne ważne że jest free tu i teraz. Szkoda troche ludzi, któzy wydali kase, ale cóź, jak kupie telewizor a na drugi dzień wprowadzą promocje to nie będe sie dopominać o zwrot róźnicy ;).

• Gość: J81 Re: SCIAGNIECIE+INSTALACJA+IMPORT=3 min. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:58
          > A że tam z powodu że FF jest free

Opera jest free nie z powodu FF, tylko dzięki rosnącym przychodom z rynku komórek.
          A pamiętasz czemu FF/Mozilla/Netscrape jest free? Ja pamiętam ;)
      • Gość: jcdman Re: Opera jest THE BEST IP: *.chello.pl 20.09.05, 10:42
        Dokladnie. Trzeba byc glupim, zeby sufrujac po sieci przynajmniej raz nie wyprobowac Operki.
      • Gość: Zielony w kropki Re: Opera jest THE BEST IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:57
        Nie rozumiem o co Ci chodzi, bo pluginów jest stosunkowo mało.
    • miskowy PocketPC - Opery nie ma... 20.09.05, 11:11
      Dlaczego nie ma jeszcze Opery na PocketPC?
      W ogóle na komputerki kieszonkowe nie ma dobrej przeglądarki WWW. W dobie wifi i
      tańszego GPRSu aż się prosi o taki soft!
    • Gość: Roman Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.itma.pwr.wroc.pl 20.09.05, 11:21
      Ludzie, nie uzywajcie IE - to gowno zasmieca system, lapie rozne syfy - przez to
      zasmieca rejestr, no i zrobiony jest przez firme ktorej nazwy nie mozna
      wymieniac, ktora nie chce dac kodu aby go poprawic. Proponuje uzywac fixefox'a -
      fajna przegladarka z wieloma opcjami z banalna wbudowana obsluga poczty.Nadszedl
      kres monopolu IE.
    • wali7 Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam 20.09.05, 11:23
      a ja używałem tej wersji z reklamami - skoro dawali tak dobrą przeglądarkę za cenę niewielkiego paska reklamowego, to nie chciałem ich oszukiwać (chociaż cracka od kolegi dostałem).
      ale teraz się cieszę - będziemy mogli używać wszyscy pełnej wersji i legalnie :)
    • Gość: rafikk Re: Opera w ofensywie: za darmo i bez reklam IP: *.euro.ge.com / *.euro.ge.com 20.09.05, 11:37
      !!!! SUPER SUPER SUPER, Wielkie dzięki opero.
      Użytkownicy Internet Explorera, poświęcie 15 minut na ściągniecie opery czy firefoxa i spróbowanie
    • Gość: marcin_f Oczywiście, że Opera jest już za darmo i bez rekla IP: *.bliink.ihug.co.nz 20.09.05, 12:06
      www.opera.com/docs/changelogs/windows/850/
      At a Glance
      Advertisement banner removed
      Registration options removed
      Updated end-user license agreement

Changes since 8.02
      User interface
      Removed advertising banners and all dialogs and menus related to advertising, registration, and license codes.
      • Gość: marcin_f Re: Oczywiście, że Opera jest już za darmo i bez IP: *.bliink.ihug.co.nz 20.09.05, 12:08
        I jeszcze www.opera.com/pressreleases/en/2005/09/20/

Opera press releases
        Feel Free: Opera Eliminates Ad Banner and Licensing Fee
        Oslo, Norway - September 20, 2005

Opera Software today permanently removed the ad banner and licensing fee from its award-winning Web browser. The ad-free, full-featured Opera browser is now available for download - completely free of charge – at www.opera.com.

"Today we invite the entire Internet community to use Opera and experience Web browsing as it should be," said Jon S. von Tetzchner, CEO, Opera Software. "Removing the ad banner and licensing fee will encourage many new users to discover the speed, security and unmatched usability of the Opera browser."
        • Gość: kokoszko Re: Oczywiście, że Opera jest już za darmo i bez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:14
          Tak,tak,np.na dobrych prog. 8.50 pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka