Dodaj do ulubionych

Neostrada, Aster czy Chello?

20.11.05, 14:55
Mam takie 3 opcje. Którą wybrać? Która stabilniejsza?
Obserwuj wątek
    • Gość: gatki w kwiatki Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 17:48
      wicio2004 napisał:

> Mam takie 3 opcje. Którą wybrać? Która stabilniejsza?

ŻADNA !
      Poszukaj chociażby na tym forum o tych usługach :)

A to blokują ściąganie (Chello) a to mają limity (Neostrada) a to szybkość nie
      ta (Aster).
      A wszystkie mają wspólną cechę - są niestabilne - rozłączają się kiedy im się
      podoba :D

• Gość: qasz Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 18:22
        Potwierdzam bo szlag mnie trafia na jakość tych pożal się Boże "usług".
        TPSA najchętniej zgania na system co częściowo jest prawdą ale dopuki nie będą
        mieli konkurencji będą za nasze pieniądze sądzić się z urzędami antymonopolowymi
        itp.
        Chętnie zerwałbym z nimi umowę ale nie wiem z kim podpiszę kolejną.
        Proszę o podpowiedzi. Kablówka odpada. Tylko linia telefoniczna no i być może
        fale radiowe?
        Pomóżcie.
        • Gość: cukierek krówka Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 20:04
          Gość portalu: qasz napisał(a):

> Chętnie zerwałbym z nimi umowę ale nie wiem z kim podpiszę kolejną.

Też bym zerwał z nimi, ale...NIE MAJĄ KONKURENCJI na moim terenie :(

Chello, Aster i inne są hermetycznymi, lokalnymi sieciami i nie są dostępne w
          całej Polsce .

Jak nie patrzeć - TP nadal króluje na rynku internetowym :(

...a właściwie to :D
          ... gdyby nie TP i ich Neostrada to nie miałbym internetu w ogóle ! =:O

• Gość: kogut Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.aster.pl 20.11.05, 22:53
            gdybym byl zlosliwy to bym polecil aster jako swietny wybor, ale ze nie jestem,
            to nie polece :P
            • Gość: hahacz Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:12
              Gość portalu: kogut napisał(a):

> gdybym byl zlosliwy to bym polecil aster

HA HA HA !

• fugazzi Re: Neostrada, Aster czy Chello? 21.11.05, 14:27
      Mam chello od trzech lat i nie narzekam. W firmie mam Neo 256 i jak na razie
      również działa.

Pozdrawiam, Fugazzi...
    • Gość: chyba Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 15:54
      ja mam a aster i jestem zadowolony.zadnych problemów z nimi niema!!!!(juz 1,5
      roku)
      • Gość: PLASTER Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.11.05, 16:12
        ja mam aster 1.5 mb/s i nie narzekam ale czasem są awarie w piatki i soboty
        nawet gg nie dziala
        • Gość: antek Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.acn.waw.pl 22.11.05, 23:52
          Mam takie samo lacze. Dodzwonienie sie do pomocy technicznej w celu zgloszenia
          awarii jest po prostu NIEMOZLIWE. Zreszta wydaje mi sie, ze pomoc techniczna w
          Asterze to chyba atrapa ...
      • Gość: może Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.aster.pl 21.11.05, 17:00
        a ja mam neostrade i uwazam ze jest o wiele lepsza od astera!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: kaszelek dupom Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 17:01
      Wybierz wszystkie !
      Przez 2-3 miesiaće wykorzystaj karzdąi sam się przekonasz jak to jest.

Ja nie mam takiej możliwości - Aster to malutka, lokalna sieć :)
      "Sieć" to powiedziane sporo na wyrost - raczej "sieciątko", "sieciunieńko" ;D
    • Gość: robert Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 08:59
      masz wybór?
      zazdroszczę ci

ja jestem skazany na Neo - poza abonamentem (42 zł /m-c) który mi jest nie potrzebny nie narzekam
      w ciągu 2 lat była jedna awaria (trwała ok. 10 godzin), mogę bez dodatkowych opłat podłączyć drugi komputer lub laptopa sąsiada kiedy musi coś do firmy wysłać
      limity mi nie przeszkadzają - raz je przekroczyłem kiedy ściągałem 6 płyt z linuksem z sieci (ok.4 GB łącznie) czasem nawet do 1GB miesiecznie nie dochodzę
      prędkość jest taka jaka powinna być

Chello - nie wiem
      Aster - u mnie dostarcza kablówkę, a internet obiecuje od kilku lat i nic z tego nie wynika
      • Gość: kizia mizia lizia Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.aster.pl 23.11.05, 12:37
        > Aster - u mnie dostarcza kablówkę, a internet obiecuje od kilku lat i nic z
        teg
        > o nie wynika

ja mam internet z astera, chodzi wolno i obiecuja mi od kilku lat, ze bedzie
        szybciej :(
        • Gość: robert Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 15:01
          > ja mam internet z astera, chodzi wolno i obiecuja mi od kilku lat, ze bedzie
          > szybciej :(

już niedługo
          Aster jest wystawiony na sprzedaż
          podobno UPC chce go kupić
          skończy się konkurencja, bo Chello to nazwa usługi UPC (tak jak Neostrada jest usługą TPSA)
          • Gość: Greg Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.acn.waw.pl 23.11.05, 22:00
            Skąd te informacje? Jedyny artykuł, jaki o tym widziałem to czyste spekulacje,
            a nie sądzę, aby Aster potrzebował zewnętrznego kapitału, skoro rozszerza
            zakres usług w Warszawie i w Krakowie (co kilka miesięcy zwiększenie pasma -
            kto pamięta czasy, kiedy w pakiecie Twoj Świat było 768kbps down? a teraz w
            Twoim Domu jest 1Mbit/s). Owszem, Aster ma zasięg lokalny, ale widocznie dobrze
            sobie na tym rynku radzi i nie wiem, dlaczego (i po co?) miałby być
            przejmowany...
            • Gość: robert Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 07:36
              z internetu :)
              www.mediarun.pl/news/id/12499/grupa_aster_wystawiona_na_licytacje
              www.filmweb.pl/Sprzeda%BF,Aster,City,nawet,za,miliard,z%B3otych,2005-11-16,news,News,id=25202
            • Gość: Antek Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.acn.waw.pl 25.11.05, 21:35
              Dobrze sobie radzi???? Zartujesz chyba. Wlasnie jak prawie co kazdy weekend
              znowu byla awaria i przez prawie 1,5 godziny nie bylo sieci (przynajmniej na
              Tarchominie). Zglosic awarii nie ma jak, bo jeszcze nigdy nie udalo mi sie
              dodzwonic do pomocy technicznej (ani z telefonu astera ani z normalnej linii).
              W porownaniu do tego Neo+, ktora poprzednio mialem dzialala wprost idealnie nie
              mowiac juz o tym, ze mozna bylo przynajmniej uzyskac informacje o awarii.
              • Gość: Greg Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.acn.waw.pl 26.11.05, 00:04
                Sprzeczał się nie będę, bo nie znam struktury sieci Astera poza Kabatami - swój
                punkt widzenia oparłem na własnych, bezproblemowych od 3,5 roku,
                doświadczeniach z tym operatorem.
    • sowizdrza Re: Neostrada, Aster czy Chello? 24.11.05, 10:25
      właśnie przed chwilą dodzwoniłem się do astera
      na tej infolinii to maja jakieś niedouczone panienki
      dezinformuja ludzi!!!!!!!!!
      dzwoniłem miesiąc temu i mówili mi że jak zaplacę za 3 faktury po 173 złociszy
      ( wcześniej w ramach promocji Twój dom płaciłem przez 9 miesięcy najpier 99
      złotych potem jak podnieśli vat 109złociszy ) to potem przy przejściu na
      tańszy pakiet ( Twój net )nie płaciłbym 61 złociszy
      teraza q..a okazuje się ( inna panienka ) mówi że i tak płace
      żenada!!!!!!!!!!!!!!!!:(
      niestety nie mam innej opcji trza z nich korzystać
      i sie modlić żeby upc zaczęło oferować swoje usłgi na naszej ulicy

opcja internet z neostrady aster kablówka
      odpada bo będzie drożej:(
      trza podciągnąć linię i oprócz opłaty za neostrade byłby koszt abonamentu 35
      złociszy za utrzymanie linii
      co za kraj!!@$@#!$??
      tak więc:
      ASTER jest BEZNADZIEJNY!!!!!!!!
      brat ma upc i na pradę jest zadowolony
      • Gość: ja Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 11:15
        > opcja internet z neostrady aster kablówka
        > odpada bo będzie drożej:(
        > trza podciągnąć linię i oprócz opłaty za neostrade byłby koszt abonamentu 35
        > złociszy za utrzymanie linii

masz nieaktualne informacje
        teraz dla nowych abonentów którzy chcą mieć Neostradę jest wybór tylko abonament za 50 zł/m-c lub więcej :)
        tego standardowego 35 zł/m-c + VAT już nie ma w ofercie :)
        • Gość: zielony Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.edipresse.pl 24.11.05, 16:01
          Czekaj, ale to znaczy, ze nie placi sie osobno za abonament i za internet,
          tylko jest jedna oplata? A jesli tak, to przez jakis czas czy na wieki wiekow
          (amen)?
          • Gość: ja Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 17:06
            Neostrada to usługa DODATKOWA dla abonamentów TPSA
            nie ma możliwości posiadania Neostrady bez telefonu
            czyli wszystkie opłaty trzeba powiększyć o 50 zł minimum (minimalny koszt abonamentu)
            tylko posiadacze abonamentu standardowego (od miesięcy nie ma już go w ofercie) mogą go zachować (czyli oszczędzają te niecałe 8 zł miesięcznie, bo stand. to niecałe 43 zł)
            • Gość: hazzard Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.netia.pl 25.11.05, 18:45
              hehehe, ja mieszkam w Wawie na Mokotowie i nie mam żadnj możliwości Neta!!!!!!!
              Nie chę tpsy, bo nie potrzebuję telefonu. Mogę mieć Airbites, ale nie wiem co
              to za łącze
              • Gość: ja Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 19:48
                Airbites to DSL 1Mbit od TPSA które Airbites dzieli na 8 osób (podobno bo jak sprawdzisz czy jest 8 czy 12?)
                z wszystkimi zaletami (czyli 25GB miesięcznie na 8 - ciekawe jak się dzielą?)
                router jest u jednego z użytkowników w mieszkaniu i jak go wyłączy to wszyscy nie mają internetu,
                gorzej jak wyjedzie na wakacje i coś nawali wtedy się nikt nie dostanie do routera do powrtotu z wakacji :)
                • Gość: kpiarz Re: Neostrada, Aster czy Chello? IP: *.aster.pl 26.11.05, 09:45
                  czyli taka sama kiszka jak aster :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka