Gość: henry.chinaski IP: *.195-201-80.adsl.skynet.be 25.11.05, 01:13 wszystko fajnie...ale przy takich limitach na ADSLach jak obecnie sa, nie da sie zbyt dlugo ogladac...a mogloby byc interesujaco..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Teraz wiadomo co się dzieje z pieniędzmi na naukę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 01:18 Czy TVP oprócz milionów z reklam i abonamentu musi dostawać jeszcze pieniądze na "badania" nad czymś, co będzie sprzedawać? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Teraz wiadomo co się dzieje z pieniędzmi na n 25.11.05, 10:44 > Czy TVP oprócz milionów z reklam i abonamentu musi dostawać jeszcze pieniądze > na "badania" nad czymś, co będzie sprzedawać? te pieniądze są na badania, które mają na celu opracowanie unikalnych technologii dla potrzeb iptv. Np. Polski Internet Optyczny jest przedsięwzięciem unikalnym na skalę europejską, a finansowany w dużej części ze środków Komitetu Badań Naukowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Nadchodzi internetowa TV, IPTV za chwilę uroś IP: 194.128.195.* 25.11.05, 01:23 nie tylko w Polsce, w Anglii powazne duze firmy daja dostep do internetu z 1 GB (!) transferu miesiecznie! Przeciez to nawet smieszne nie jest tylko slabe strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek15348443 Re: Nadchodzi internetowa TV, IPTV za chwilę uroś IP: *.cable.tmark.pl 25.11.05, 01:38 no coz... niektorzy maja to szczescie i nie wiedza co to limit transferu :DDDD nie ma to jak male lokalne firmy, ktore walcza o kazdego abonenta :] to jest wlasnie duch konkurencji 512/256kbps za 60PLN moze nie wydawac sie zbyt konkurencyjna oferta - ale limitow nie mam, stale publiczne ip... heh...zyc nie umierac :] a ja glupi chcialem kiedys chello :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Nadchodzi internetowa TV, IPTV za chwilę uroś IP: *.versanet.de 25.11.05, 02:22 Jest tego teraz na peczki.Ja mam za 49,98 euro miesiecznie isdn telefon plus DSL bez ograniczen 6000 kbit/s down i 512 up.Do tego modem za darmo.Pomyslec,ze jeszcze niedawno za 30% wyzsza cene mialem tylko 1024 kbits... www.versatel.de/index.php?id=1310 Ciekawe,czy za rok,dwa bedzie juz 20 000 kbit/S... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Nadchodzi internetowa TV, IPTV za chwilę uroś IP: *.versanet.de 25.11.05, 02:24 mialo byc 200 000 kbit/S Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Nadchodzi internetowa TV, IPTV za chwilę uroś 25.11.05, 02:46 watpliwe. dsl/kabel szybko dotarly do 3-6mbps, ale dalej moze byc spory problem. a ogladac iptv? przez internet? dziekuje, postoje. wole skupic sie na hdtv niz ogladac jakas marna pikseloze... tvp cos kombinowala przy okazji koncertu jarra w stoczni i wychodzilo, ze na symetrycznym laczu 10mbps nie dalo sie ogladac bo serwer byl przeciazony i rwal transmisje. pytanie czy ludzie potrzebuja interaktywna tv. by bylo 100 durnych kanalow z teleturniejami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Nadchodzi internetowa TV, IPTV za chwilę uroś IP: *.versanet.de 25.11.05, 05:23 Ja mam w domu telewizje DVB-T.Ta z krotka domowa antenka.Jest ona digitalna i ma pasmo ok 4-5 Mbit/s.Ja mam internet 6 Mbit a mozna miec o pare euro drozej 16 i 20 Mbit.Czyli nic nie stoi na przeszkodzie,by miec jakosc TV z Internetu w jakosci DVD lub lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Nadchodzi internetowa TV, IPTV za chwilę uroś 25.11.05, 05:53 video on demand jest na razie dostepne w sieciach kablowych i chociaz transmisja jest cyfrowa to imho nie odbywa sie to przez internet. no i fajnie, ze masz 6mbps, to teraz sobie policz jakie pasmo jest potrzebne by przeslac dvd. marnej jakosci divx wymagalby 120-150kB/s, a gdzie tutaj dvd. poza tym transmisja przez internet nie gwarantuje zadnych stabilnych parametrow. moze masz 6mbit, a okaze sie, ze o 20 w piatek realna predkosc spadnie do 1/10 tego. obecne serwisy w pl maja problemy ze strumieniem audio, a my tutaj o tv w dobrej jakosci. bo czy kogos bedzie interesowac przesadnie skompresowane 300x200 pikseli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az-best Re: Nadchodzi internetowa TV, IPTV za chwilę uroś IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 25.11.05, 07:31 Mysle, ze dramatyzujesz troszeczke. Codziennie, w parzyste godziny ogladam DW TV. Na real playerze streaming 250 Kb/s i na 15" monitorze wyglada dobrze, w trybie pelnoekranowym i nie mialem jeszcze przypadku zeby w czasie ogladania byl przestoj zwiazany z oproznieniem bufora /w moim przypadku 60s/. Ale zgodze sie, ze polskie stacje maja problemy z laczami i to duze. Codziennie ogladam sobie panorame z tvp2 i osiagam transfer rzedu 16KB/s a czasem przez kilka / kilkanascie sekund transferu nie ma. Dlatego ciesze sie ze jest opcja sciagniecia. Podobnie jest z wydarzenia.wp.pl gdzie mimo buforowania jakos kiepsko to wyglada. Zastanawiam sie czy nie wykupic super pass w Real Playerze bo maja tam BBC a kosztuje to $10 / miesiac. Co ciekawe, kiedy ze strony BBC wejdzie sie na oferte Real Media, to cena wynosi 17 euro czyli ok $20. Zastanawia mnie dlaczego oferta dla europejskich klientow jest drozsza. Obecnie moj dostawca internetu /SBC/ rozbudowuje swoja siec i chce dostarczac przepustowosc rzedu kilkunastu Mb na gniazdko telefoniczne. Robia to wlasnie w celu dostarczania telewizji wysokiej rozdzielczosci - HDTV. W tej chwili place $20 za 3Mb/s, oczywiscie bez limitow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zima Video/życzenie?Belle epoque.Tylko Ci braciaK. IP: *.chello.pl 25.11.05, 10:25 mam 12MB łacze chello. pod nosem 2 wypożyczalnie. Film DiVx:) ściaga się około 40minut. Chyba z tego wszystkiego pójdę do pubu. Odpowiedz Link Zgłoś
aunap Re: Nadchodzi internetowa TV, IPTV za chwilę uroś 25.11.05, 10:21 jakie prowity masz z tego za te 200zł. Pozdrawiam nieznam szczegółow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vladomir Re: Nadchodzi internetowa TV, IPTV za chwilę uroś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:08 TVP niech sie lepiej juz niczym nie zajmuje, wystarczy, ze utopili niezłą kase w projekcie pt. TV Kultura. Aż sie boje pomyslec ile tutaj moga utopic - zrobią kolejną TV dla kilkuset osób za kilka miliardów?...a abonament rośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ost. TVP robi TVinternetową za nasze ciężko zarobione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:13 pieniądze ,a później zgarnie MILIONY za reklamy w tej TV . Tylko idiota płaci haracz TVP . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezenter Re: Nadchodzi internetowa TV, IPTV za chwilę uroś IP: *.chello.pl 25.11.05, 11:53 No tak, to będzie można abonament rtv przyładować internautom. Odpowiedz Link Zgłoś
dejot7 Do widzów iTVP 25.11.05, 12:46 Czy ktoś może wie w jaki sposób uruchomić transmisję iTVP mając Windows 98 pierwszą edycję? Jak wiadomo, iTVP idzie tylko na Windows Media Playerze v. 9.0 albo nowszym. Tymczasem na pierwszej edycji Win 98 można zainstalować WMP co najwyżej w wersji 7.1. Czy rozwiązaniem jest zainstalowanie nowszego systemu operacyjnego, czy jest może mniej drastyczny sposób? Wysłałem pytanie do iTVP, ale mnie olali i żadnej odpowiedzi nie przysłali. Wiem, ze Win 98 pierwsza edycja to starocie, ale jest jeszcze sporo ludzi, którzy z jakichś powodów nie chcą lub nie mogą go zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Nadchodzi internetowa TV, IPTV za chwilę uroś IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 25.11.05, 13:47 Już to widzę, dzięki temu mniej zasobna część społeczeństwa będzie miała do wyboru powiedzmy przepustowość 512kbps (czyli kwadraty na ekranie) a ta bogatsza część przepustowość np. 4Mbps (czyli dobrą jakość) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IPTV.COM.PL Re: Nadchodzi internetowa TV, IPTV za chwilę uroś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 19:07 A ja szukam ludzi obeznanych w temacie IPTV. Chodzi o zagospodarowanie domeny IPTV.COM.PL. Prosze o kontakt na priv: avado@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszkinsen wiele wątpliwości, przygnębiająca konkluzja IP: 213.192.64.* 21.12.05, 01:06 Jestem z branży i moja firma robi dokładnie to samo dla innej telewizji. iTVP dostało grant naukowy od KBNu w wysokości 15 milionów PLN. To co my robimy jest ok 80 razy tańsze - nie żartuję. Swój projekt kończymy w maju 2006, iTVP z końcem 2006. Oni mają systemowe archwium 10 dniowe, my robimy znacznie większe. iTVP ma być dla trzech kanałów, to co my robimy dla siedmiu - nie wiem jak to skomentować, ale ich projekt pożre ogromną sumę publicznych pieniędzy ... bardzo kontrowersyjne. iTVP w czasie tworzenia swojego rozwiązania pochłaniać będzie ok 1mln PLN miesięcznie - zerknijcie sobie na stronę iTVP jaki jest skład zespołu, ile jest tam osób ... poważnie mnie to zastanawia. Ja wiem ile tego typu projekt kosztuje i to co robię dla innej telewizji jako firma da te same funkcje i na tym pojekcie oczywiście zarobię. Odpowiedz Link Zgłoś