Dodaj do ulubionych

8,4 mln użytkowników internetu w Polsce

IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 04.01.06, 00:34
jest niezle :)
Obserwuj wątek
    • zmiananumeru Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce 04.01.06, 01:19
      To kolejny etap fikcji medialnej. Tak na prawdę o tym, że ktoś jest
      użytkownikiem Internetu można powiedzieć gdy sam dysponuje stałym łączem. A to,
      że ktoś u cioci zagląda przez ramię na komputer wujka oznacza, że dostrzeże co
      najwyżej banner lub polster-gaista. Dla reklamodawców to może więc i istotna
      informacja ale w stosunku do innych to robienie wody z mózgu...

W Polsce osób ze stałym dostępem do Internetu jest ok. 1,5 mln - przeszło pięć
      razy mniej. Pora coś z tym zrobić.

Odzyskaj telefoniczną wolność!
      www.zmiananumeru.pl
      • koczisss Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce 04.01.06, 01:39
        A skąd takie dane?
        Ja mam Neo, w domu 2 kompy, a z internetu korzystają trzy osoby.
        Według Ciebie, ta trzecia osoba bez własnego komputera nie jest użytkownikiem internetu?
        • zmiananumeru Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce 04.01.06, 11:09
          > Ja mam Neo, w domu 2 kompy, a z internetu korzystają trzy osoby.
          > Według Ciebie, ta trzecia osoba bez własnego komputera nie jest użytkownikiem
          >internetu?

WEDŁUG MNIE (to nie jest oficjalne stanowisko władz :-) nie jest. Tak jak
          "niedzielny kierowca" wdług mnie nie jest kierowcą, bo jego zachowania jedynie
          trochę zgadzają się z zachowaniami kierowców i jednocześnie bardzo istotnie się
          różnią.

Z komputerem i dostępem do Internetu jest podobnie. Tak jak nie jest naturalne
          korzystanie z cudzych majtek tak i cudzy komputer - z definicji - nie jest
          osobisty. A PC to przecież personal computer :-)

Takie mam zdanie.

Odzyskaj telefoniczną wolność!
          zmiananumeru.pl
          • Gość: jan Nie rozumiesz, co kolega miał na myśli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:10
            Powszechne jest wykupywanie bardzo szybkich łącz i ich dzielenie na osiedlu, czy klatce schodowej... Zrzuta na jakiś złom pełniący rolę bramki, trochę kabelków i już mamy sieć :-). Według ciebie to także 1 użytkownik?
            • Gość: ja Re: Nie rozumiesz, co kolega miał na myśli. IP: 213.199.198.* 04.01.06, 17:58
              to w blokach tak jest ale nie wszedzie. Tak liczac i tak nie otrzymasz trzech
              milionow ludzi. Wiekszosc rodzicow ciotek czy wujkow nie liczac dziadkow nie
              wie nawet o co w tym wszystkim biega. trzy miliony to maks. A to ze masz w
              pracy sie nie liczy. JA tez mam w pracy samochod sluzbowy i raz w tygodniu nim
              jezdze. i co z tego nie mam przeciez ssamochodu. A na pytanie czy jestem czasem
              zmotoryzowany odpowiem ze tak. Ktoz nie jezdzi autobusem..?
            • zmiananumeru Dzielone łącze 08.01.06, 11:07
              Gość portalu: jan napisał(a):

> Powszechne jest wykupywanie bardzo szybkich łącz i ich dzielenie na osiedlu, cz
              > y klatce schodowej... Zrzuta na jakiś złom pełniący rolę bramki, trochę kabelkó
              > w i już mamy sieć :-). Według ciebie to także 1 użytkownik?

Po pierwsze: jak już ktoś wczesniej napisał - to się tyczy pewnej liczby bloków.
              Ponad 50% Polaków zyje poza dużymi aglomeracjami więc ich taki wynalazem nie ma
              jak objąć. Niestety sieć "trzepak" nie zmienia radykalnie sytuacji: to może 50
              - 100 tys. użytkowników (liczonych według przyłączonego do takiej sieci
              komuptera). Niestety z powodów ekonomicznych tego typu dostęp zacznie być
              kłopotliwy gdy Internet wzbogaci się multimedialnie (audio, a głównie wideo...).

Chodzi mi więc finalnie o to, że do powszechnego udziału w globalnym Internecie
              bardzo nam daleko, a takie głupawe wyliczanki-ankietki uspokajają tych co
              powinni zacząć działać.

Teraz możesz odzyskać telefoniczną wolność!
              Wpisz się: www.zmiananumeru.pl

• Gość: ja dane wyjete na zamowienie IP: 213.199.198.* 04.01.06, 17:54
          DAne te sa robione na zamiowienie. Sam tak robilem. Bo mi kazali. Pytania tak
          sie ukalada by gosc odpowiedzil tak lub nie. A gdy sa trudne to daje sie kilka
          mozliwosci. Kazdy kto odpowie ze korzysta codziennie, raz w tygodniu czy raz na
          miesiac tez sie liczy jako uzytkownik internetu. A tu nie o to chodzi. Poza tym
          wiekszosc ma w pracy lub na uczelni. i korzysta sporadycznie wiec..
          A kto z was gdy sie go zapytaja czy jest dobry w lozku odpowie ze nie? Kazdy
          chce zablyszczec gdy jest na celowniku, nieprawdaz?
        • Gość: jacek Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce IP: 213.199.198.* 04.01.06, 17:55
          8,4 miliona? A dwadziesica milionow nadal nie wie co to jest mail?
          To ma byc sukces? Popytajcie w malych miastach? Internet znaja bo raz w zyciu
          widzieli ale wstyd dzis sie przyznac ze sie nie uzywa. Wiec kazdy chce
          powiedziec tak i tak mowi. A reklamodawcy tylko w to graj.
      • slawkowsky Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce 04.01.06, 13:05
        Dlaczego nie podano które to miejsce w europie?Jesteśmy daleko w tyle,
        wyprzedzamy tylko chyba Albanię.Internet w Polsce jest drogi a jakość
        techniczna naszych sieci kiepska.W mniejszych miejscowościach TP nie jest w
        stanie zapewnić połączenia przez neostradę bo ma archaiczne centrale
        telefoniczne.Witamy w Polsce XXI wieku.
    • Gość: AmbientNights MOZE TAK JAK SZWEDZI ZALOZMY PARTIE!?? IP: *.os1.kn.pl 04.01.06, 05:26
      Szwedzcy użytkownicy sieci P2P poczuli się zmęczeni ciągłą presją ze strony
      koncernów rozrywkowych i postanowili... założyć partię polityczną. Członkowie
      sformowanej właśnie Partii Piratów (Piratpartiet) mówią, że chcą w ten sposób
      zamanifestować, iż mają już dość nazywania ich przestępcami i traktowania na
      równi z terrorystami.

"Ojcowie-założyciele" partii tłumaczą, iż zamierzają walczyć z kreowanym przez
      koncerny fonograficzne i filmowe wizerunkiem użytkownika sieci peer-to-peer -
      czyli połączenia złodzieja z hakerem, którego jedynym celem jest kradzież
      dochodów wielkich koncernów.

W opublikowanym na stronie www.piratpartiet.se manifeście (niestety, dostępnym
      jedynie w j. szwedzkim) czytamy także, iż członkowie partii nie chcą bezczynnie
      patrzeć, jak mieszkańcy biednych krajów umierają z głodu, ponieważ bogate kraje
      Zachodu nie chcą się z nimi dzielić własnością intelektualną. Autorzy programu
      partii zapowiadają, że będą walczyć ze wszelkimi działaniami, organizacjami i
      prawami, które uniemożliwiają swobodny przepływ informacji.

Partia Piratów zamierza w najbliższych wyborach przekroczyć próg wyborczy (w
      Szwecji jest to 4% - co przekłada się na ok. 225 tys. głosów) i zasiąść w
      parlamencie.
      za: www.pcworld.pl/news/87104.html

To co? Kto jest chetny?
      • Gość: Korsarz Re: MOZE TAK JAK SZWEDZI ZALOZMY PARTIE!?? IP: *.lubzel.com.pl 04.01.06, 06:48
        Obiema rencyma siem pod tem podpisywam!
        • Gość: iś Re: MOZE TAK JAK SZWEDZI ZALOZMY PARTIE!?? IP: *.kolonianet.pl 04.01.06, 08:12
          Nie kradnę z sieci, bo nie umiem,ale do partii bym się zapisała
      • Gość: PO -wczykówna moge byc przewodniczacym tej partii ,takim Tuskiem IP: *.promax.media.pl 04.01.06, 08:53
      • Gość: we Re: MOZE TAK JAK SZWEDZI ZALOZMY PARTIE!?? IP: *.devs.futuro.pl 04.01.06, 11:28
        "złonkowie partii nie chcą bezczynnie patrzeć, jak mieszkańcy biednych krajów
        umierają z głodu, ponieważ bogate krajeZachodu nie chcą się z nimi dzielić
        własnością intelektualną."--czy afrykanczycy beda jesc pliki mp3?
        • Gość: jan Nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:11
          MPC jest bardziej kaloryczne :-D.
      • gobi03 Re: MOZE TAK JAK SZWEDZI ZALOZMY PARTIE!?? 04.01.06, 12:38
        jestem za
        Pragnę przypomnieć wszystkim nieświadomym, że "piractwo" to nie jest żadna
        kradzież połączona z włamaniem, tylko użytkowanie niezgodne z licencją. Jak
        ktoś kupuje samochód i wymienia w nim silnik, to też jest piratem.
        Kto kupuje program z licencją zabraniającą przeniesienia go na inny komputer
        (np.) gdy mu się spali płyta i procesor, ten ma wybór:
        - wyrzucić starą licencję, płytę i fakturę i zakupić nową licencję, CD
        instalacyjny i fakturę wraz z nowym procesorem i płytą główną;
        - albo zostać piratem i nadal używać swojego CD instalacyjnego ze złamaną
        licencją.
        Dlaczego nasze prawo dopuszcza takie licencje?
      • Gość: FreakyMisfit Re: MOZE TAK JAK SZWEDZI ZALOZMY PARTIE!?? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.01.06, 13:18
        Z takimi łączami jakie mają Szwedy to można cuda na kiju wyczyniać, nie tylko partię zakładać.
    • Gość: akwanauta Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce IP: *.asko / 82.177.183.* 04.01.06, 08:28
      CUDOWNIE!!!!!!TO POWOLI ZBLIŻAMY SIĘ DO ALBANII!!!!
    • Gość: internauta JESZCZE DO INTERNETU TRZEBA DOROSNĄĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 08:40
      A z tym mamy ogromne problemy.
      Większość użytkowników tego medium traktuje internet jako zabawke służącą do
      ściągania fotografii nagich kobiet. Wyślijcie maile do firm z zapytaniami. NIE
      DOSTANIECIE ODPOWIEDZI w przeważającej większości przypadków. Więcej - czasem
      są podane maile do prezesów czy dyrektorów. Wysłany mail za chwilę wróci,
      bo.... skrzynka jest zapełniona. Jaki stąd wniosek? Ano taki, że pan prezes nie
      odbiera w ogóle poczty mailowej. Bo prawdopodobnie nawet nie potrafi jej
      obsługiwać. Ale adres e-mail ma, bo się ładnie prezentuje na jego wizytówce.
      Nie dorośliśmy jeszcze do internetu. Ludzie zamawiają oferty (np. ze sklepów
      internetowych) - a po otrzymaniu nie raczą nawet się do niej ustosunkować.
      Najczęstszą formą odpowiedzi jest.... jej brak. Taka jest rzeczywistość. W
      Europie jestesmy formalnie. Ale mentalnie - daleko w Azji.
      Albo w Afryce.
      • Gość: smażę jajka Re: JESZCZE DO INTERNETU TRZEBA DOROSNĄĆ. IP: *.promax.media.pl 04.01.06, 08:57
        filozof sie odezwał , kurde - i to wielki filozof- mądrala , wszystkie rozumy
        pożarł
      • Gość: asdf Re: JESZCZE DO INTERNETU TRZEBA DOROSNĄĆ. IP: 193.109.212.* 04.01.06, 09:14
        a w jakim ty kraju żyjesz? chyba w innym niż ja
      • Gość: prezes Re: JESZCZE DO INTERNETU TRZEBA DOROSNĄĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:08
        Fakt. Adres e-mail ładnie na wizytówce wygląda (mam taki niebieską czcionką
        nbapisany :) ) ale przecież nie będę na durne maile z pola golfowego
        odpowiadał... Pozdrawiam
        • Gość: pks Re: JESZCZE DO INTERNETU TRZEBA DOROSNĄĆ. IP: *.chello.pl 04.01.06, 18:51
          fakt, ostatnio mailem wysylalem zapytanie do borlanda, i wiecie co odpowiedzieli
          - NIC
      • werrka Re: JESZCZE DO INTERNETU TRZEBA DOROSNĄĆ. 04.01.06, 14:39
        Ale to się zmienia, mnie wyczerpująco na maila odpowiedział MSZ :), a weterynarz odpowiedział zdawkowo czyli bla,bla, a jak zadałam kilka konkretnych pytań o przewóz zwierzątka to, mimoże ma uprawnienia do wystawiania potrzebnych dokumentów, nie odpowiedział:(. Nie ma sprawy nie skorzystamy z jego usłg:)
        • Gość: internauta DOBRZE, ŻE CI W OGÓLE ODPOWIEDZIAŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 16:14
          Przeważnie ludzie odpowiadają poprzez... brak odpowiedzi.
          Taka "kultura" panuje w necie.
    • Gość: wandzia bandzia a ja nie mam internetu i jest mi dobrze z tym .... IP: *.promax.media.pl 04.01.06, 08:49
    • Gość: damianek Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 10:48
      a co to jest do cholery ten internet?
      • Gość: paweł imperialistyczny wynalazek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:18
        do ogłupiania mas :-D. Jedyne słuszne medium, radio z twarzą :-D
    • Gość: eikeik wynika z nowego badania IP: 202.58.86.* 04.01.06, 12:17
      znacie kogoś kto podaje prawdziwe dane w ankietach i pawdziwe odpowiedzi?!! Na
      prawdę przestrzegam przed tym.
    • Gość: Mikhoutor Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 04.01.06, 12:57
      hehehe, chyba juz PiS robi plany kolejnego podatku - np, od długości kabla
      internetowego
    • Gość: jeszczeabonent Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.06, 13:03
      Co to znaczy "jest nieźle" u niektórych choć jest internet jest bardzo źle.
      www.andrzej-b.neostrada.pl/index.text.html
    • Gość: Irek Ja ma 51 lat i siedzę prawie bezprzerwy IP: 194.183.32.* 04.01.06, 13:40
      I to nie na czatach. Zdobywam wiedzę, robię różne rzeczy. Codziennie do 2 w
      nocy.
      • Gość: ciekawska Re: Ja ma 51 lat i siedzę prawie bezprzerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:06
        Jakie rzeczy ?
    • Gość: kali Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce IP: 213.18.121.* 04.01.06, 14:32
      Tepsa powinna podnieśc ceny połączeń (i tak zrobi :))- co będą korzystać
    • yorryk 8 i 4 - czy to aby nie liczby z serialu Zagubieni? 04.01.06, 14:41
      .
    • Gość: Yashchoor Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce IP: *.bater.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 15:47
      ja uzywam internetu glownie zeby pograc na oGame :)))))
      UNI5 rulezzzzz
    • mrlusiek jeszcze za drogo o 500% 04.01.06, 20:52
      abonament w kwocie 15 do 20 zł miałby jakiś związek z normalnością, teraz to
      zwykła łobuzeria
    • Gość: Gość Z moich obserwacji ... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.01.06, 04:37
      tzw. nie-naukowych wynika, że największa aktywność na grupach dyskusyjnych jest
      podczas godzin pracy co by prowadziło do konkluzji, że duża część populacji
      używa sprzęt służbowy by mieć dostęp do Internetu (ciekawe czy to było brane
      pod uwage w tym badaniu). Gdy się porówna aktywność na grupach podczas
      weekend'ów to jest to tylko mała część aktywności przez pozostałe dni tygodnia.
      Może to wynika z faktu, że w Soboty i Niedziele Polacy spędzają czas na łonie
      rodziny i stosują się do zaleceń KK.

Pozdrawiam....

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka