Gość: zadowolona IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 04.01.06, 00:34 jest niezle :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zmiananumeru Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce 04.01.06, 01:19 To kolejny etap fikcji medialnej. Tak na prawdę o tym, że ktoś jest użytkownikiem Internetu można powiedzieć gdy sam dysponuje stałym łączem. A to, że ktoś u cioci zagląda przez ramię na komputer wujka oznacza, że dostrzeże co najwyżej banner lub polster-gaista. Dla reklamodawców to może więc i istotna informacja ale w stosunku do innych to robienie wody z mózgu... W Polsce osób ze stałym dostępem do Internetu jest ok. 1,5 mln - przeszło pięć razy mniej. Pora coś z tym zrobić. Odzyskaj telefoniczną wolność! www.zmiananumeru.pl Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce 04.01.06, 01:39 A skąd takie dane? Ja mam Neo, w domu 2 kompy, a z internetu korzystają trzy osoby. Według Ciebie, ta trzecia osoba bez własnego komputera nie jest użytkownikiem internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
zmiananumeru Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce 04.01.06, 11:09 > Ja mam Neo, w domu 2 kompy, a z internetu korzystają trzy osoby. > Według Ciebie, ta trzecia osoba bez własnego komputera nie jest użytkownikiem >internetu? WEDŁUG MNIE (to nie jest oficjalne stanowisko władz :-) nie jest. Tak jak "niedzielny kierowca" wdług mnie nie jest kierowcą, bo jego zachowania jedynie trochę zgadzają się z zachowaniami kierowców i jednocześnie bardzo istotnie się różnią. Z komputerem i dostępem do Internetu jest podobnie. Tak jak nie jest naturalne korzystanie z cudzych majtek tak i cudzy komputer - z definicji - nie jest osobisty. A PC to przecież personal computer :-) Takie mam zdanie. Odzyskaj telefoniczną wolność! zmiananumeru.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Nie rozumiesz, co kolega miał na myśli. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:10 Powszechne jest wykupywanie bardzo szybkich łącz i ich dzielenie na osiedlu, czy klatce schodowej... Zrzuta na jakiś złom pełniący rolę bramki, trochę kabelków i już mamy sieć :-). Według ciebie to także 1 użytkownik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie rozumiesz, co kolega miał na myśli. IP: 213.199.198.* 04.01.06, 17:58 to w blokach tak jest ale nie wszedzie. Tak liczac i tak nie otrzymasz trzech milionow ludzi. Wiekszosc rodzicow ciotek czy wujkow nie liczac dziadkow nie wie nawet o co w tym wszystkim biega. trzy miliony to maks. A to ze masz w pracy sie nie liczy. JA tez mam w pracy samochod sluzbowy i raz w tygodniu nim jezdze. i co z tego nie mam przeciez ssamochodu. A na pytanie czy jestem czasem zmotoryzowany odpowiem ze tak. Ktoz nie jezdzi autobusem..? Odpowiedz Link Zgłoś
zmiananumeru Dzielone łącze 08.01.06, 11:07 Gość portalu: jan napisał(a): > Powszechne jest wykupywanie bardzo szybkich łącz i ich dzielenie na osiedlu, cz > y klatce schodowej... Zrzuta na jakiś złom pełniący rolę bramki, trochę kabelkó > w i już mamy sieć :-). Według ciebie to także 1 użytkownik? Po pierwsze: jak już ktoś wczesniej napisał - to się tyczy pewnej liczby bloków. Ponad 50% Polaków zyje poza dużymi aglomeracjami więc ich taki wynalazem nie ma jak objąć. Niestety sieć "trzepak" nie zmienia radykalnie sytuacji: to może 50 - 100 tys. użytkowników (liczonych według przyłączonego do takiej sieci komuptera). Niestety z powodów ekonomicznych tego typu dostęp zacznie być kłopotliwy gdy Internet wzbogaci się multimedialnie (audio, a głównie wideo...). Chodzi mi więc finalnie o to, że do powszechnego udziału w globalnym Internecie bardzo nam daleko, a takie głupawe wyliczanki-ankietki uspokajają tych co powinni zacząć działać. Teraz możesz odzyskać telefoniczną wolność! Wpisz się: www.zmiananumeru.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja dane wyjete na zamowienie IP: 213.199.198.* 04.01.06, 17:54 DAne te sa robione na zamiowienie. Sam tak robilem. Bo mi kazali. Pytania tak sie ukalada by gosc odpowiedzil tak lub nie. A gdy sa trudne to daje sie kilka mozliwosci. Kazdy kto odpowie ze korzysta codziennie, raz w tygodniu czy raz na miesiac tez sie liczy jako uzytkownik internetu. A tu nie o to chodzi. Poza tym wiekszosc ma w pracy lub na uczelni. i korzysta sporadycznie wiec.. A kto z was gdy sie go zapytaja czy jest dobry w lozku odpowie ze nie? Kazdy chce zablyszczec gdy jest na celowniku, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce IP: 213.199.198.* 04.01.06, 17:55 8,4 miliona? A dwadziesica milionow nadal nie wie co to jest mail? To ma byc sukces? Popytajcie w malych miastach? Internet znaja bo raz w zyciu widzieli ale wstyd dzis sie przyznac ze sie nie uzywa. Wiec kazdy chce powiedziec tak i tak mowi. A reklamodawcy tylko w to graj. Odpowiedz Link Zgłoś
slawkowsky Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce 04.01.06, 13:05 Dlaczego nie podano które to miejsce w europie?Jesteśmy daleko w tyle, wyprzedzamy tylko chyba Albanię.Internet w Polsce jest drogi a jakość techniczna naszych sieci kiepska.W mniejszych miejscowościach TP nie jest w stanie zapewnić połączenia przez neostradę bo ma archaiczne centrale telefoniczne.Witamy w Polsce XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AmbientNights MOZE TAK JAK SZWEDZI ZALOZMY PARTIE!?? IP: *.os1.kn.pl 04.01.06, 05:26 Szwedzcy użytkownicy sieci P2P poczuli się zmęczeni ciągłą presją ze strony koncernów rozrywkowych i postanowili... założyć partię polityczną. Członkowie sformowanej właśnie Partii Piratów (Piratpartiet) mówią, że chcą w ten sposób zamanifestować, iż mają już dość nazywania ich przestępcami i traktowania na równi z terrorystami. "Ojcowie-założyciele" partii tłumaczą, iż zamierzają walczyć z kreowanym przez koncerny fonograficzne i filmowe wizerunkiem użytkownika sieci peer-to-peer - czyli połączenia złodzieja z hakerem, którego jedynym celem jest kradzież dochodów wielkich koncernów. W opublikowanym na stronie www.piratpartiet.se manifeście (niestety, dostępnym jedynie w j. szwedzkim) czytamy także, iż członkowie partii nie chcą bezczynnie patrzeć, jak mieszkańcy biednych krajów umierają z głodu, ponieważ bogate kraje Zachodu nie chcą się z nimi dzielić własnością intelektualną. Autorzy programu partii zapowiadają, że będą walczyć ze wszelkimi działaniami, organizacjami i prawami, które uniemożliwiają swobodny przepływ informacji. Partia Piratów zamierza w najbliższych wyborach przekroczyć próg wyborczy (w Szwecji jest to 4% - co przekłada się na ok. 225 tys. głosów) i zasiąść w parlamencie. za: www.pcworld.pl/news/87104.html To co? Kto jest chetny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korsarz Re: MOZE TAK JAK SZWEDZI ZALOZMY PARTIE!?? IP: *.lubzel.com.pl 04.01.06, 06:48 Obiema rencyma siem pod tem podpisywam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iś Re: MOZE TAK JAK SZWEDZI ZALOZMY PARTIE!?? IP: *.kolonianet.pl 04.01.06, 08:12 Nie kradnę z sieci, bo nie umiem,ale do partii bym się zapisała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO -wczykówna moge byc przewodniczacym tej partii ,takim Tuskiem IP: *.promax.media.pl 04.01.06, 08:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: we Re: MOZE TAK JAK SZWEDZI ZALOZMY PARTIE!?? IP: *.devs.futuro.pl 04.01.06, 11:28 "złonkowie partii nie chcą bezczynnie patrzeć, jak mieszkańcy biednych krajów umierają z głodu, ponieważ bogate krajeZachodu nie chcą się z nimi dzielić własnością intelektualną."--czy afrykanczycy beda jesc pliki mp3? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:11 MPC jest bardziej kaloryczne :-D. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 Re: MOZE TAK JAK SZWEDZI ZALOZMY PARTIE!?? 04.01.06, 12:38 jestem za Pragnę przypomnieć wszystkim nieświadomym, że "piractwo" to nie jest żadna kradzież połączona z włamaniem, tylko użytkowanie niezgodne z licencją. Jak ktoś kupuje samochód i wymienia w nim silnik, to też jest piratem. Kto kupuje program z licencją zabraniającą przeniesienia go na inny komputer (np.) gdy mu się spali płyta i procesor, ten ma wybór: - wyrzucić starą licencję, płytę i fakturę i zakupić nową licencję, CD instalacyjny i fakturę wraz z nowym procesorem i płytą główną; - albo zostać piratem i nadal używać swojego CD instalacyjnego ze złamaną licencją. Dlaczego nasze prawo dopuszcza takie licencje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: MOZE TAK JAK SZWEDZI ZALOZMY PARTIE!?? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 04.01.06, 13:18 Z takimi łączami jakie mają Szwedy to można cuda na kiju wyczyniać, nie tylko partię zakładać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akwanauta Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce IP: *.asko / 82.177.183.* 04.01.06, 08:28 CUDOWNIE!!!!!!TO POWOLI ZBLIŻAMY SIĘ DO ALBANII!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta JESZCZE DO INTERNETU TRZEBA DOROSNĄĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 08:40 A z tym mamy ogromne problemy. Większość użytkowników tego medium traktuje internet jako zabawke służącą do ściągania fotografii nagich kobiet. Wyślijcie maile do firm z zapytaniami. NIE DOSTANIECIE ODPOWIEDZI w przeważającej większości przypadków. Więcej - czasem są podane maile do prezesów czy dyrektorów. Wysłany mail za chwilę wróci, bo.... skrzynka jest zapełniona. Jaki stąd wniosek? Ano taki, że pan prezes nie odbiera w ogóle poczty mailowej. Bo prawdopodobnie nawet nie potrafi jej obsługiwać. Ale adres e-mail ma, bo się ładnie prezentuje na jego wizytówce. Nie dorośliśmy jeszcze do internetu. Ludzie zamawiają oferty (np. ze sklepów internetowych) - a po otrzymaniu nie raczą nawet się do niej ustosunkować. Najczęstszą formą odpowiedzi jest.... jej brak. Taka jest rzeczywistość. W Europie jestesmy formalnie. Ale mentalnie - daleko w Azji. Albo w Afryce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smażę jajka Re: JESZCZE DO INTERNETU TRZEBA DOROSNĄĆ. IP: *.promax.media.pl 04.01.06, 08:57 filozof sie odezwał , kurde - i to wielki filozof- mądrala , wszystkie rozumy pożarł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: JESZCZE DO INTERNETU TRZEBA DOROSNĄĆ. IP: 193.109.212.* 04.01.06, 09:14 a w jakim ty kraju żyjesz? chyba w innym niż ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: JESZCZE DO INTERNETU TRZEBA DOROSNĄĆ. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:08 Fakt. Adres e-mail ładnie na wizytówce wygląda (mam taki niebieską czcionką nbapisany :) ) ale przecież nie będę na durne maile z pola golfowego odpowiadał... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pks Re: JESZCZE DO INTERNETU TRZEBA DOROSNĄĆ. IP: *.chello.pl 04.01.06, 18:51 fakt, ostatnio mailem wysylalem zapytanie do borlanda, i wiecie co odpowiedzieli - NIC Odpowiedz Link Zgłoś
werrka Re: JESZCZE DO INTERNETU TRZEBA DOROSNĄĆ. 04.01.06, 14:39 Ale to się zmienia, mnie wyczerpująco na maila odpowiedział MSZ :), a weterynarz odpowiedział zdawkowo czyli bla,bla, a jak zadałam kilka konkretnych pytań o przewóz zwierzątka to, mimoże ma uprawnienia do wystawiania potrzebnych dokumentów, nie odpowiedział:(. Nie ma sprawy nie skorzystamy z jego usłg:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta DOBRZE, ŻE CI W OGÓLE ODPOWIEDZIAŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 16:14 Przeważnie ludzie odpowiadają poprzez... brak odpowiedzi. Taka "kultura" panuje w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wandzia bandzia a ja nie mam internetu i jest mi dobrze z tym .... IP: *.promax.media.pl 04.01.06, 08:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damianek Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 10:48 a co to jest do cholery ten internet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł imperialistyczny wynalazek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 12:18 do ogłupiania mas :-D. Jedyne słuszne medium, radio z twarzą :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eikeik wynika z nowego badania IP: 202.58.86.* 04.01.06, 12:17 znacie kogoś kto podaje prawdziwe dane w ankietach i pawdziwe odpowiedzi?!! Na prawdę przestrzegam przed tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikhoutor Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 04.01.06, 12:57 hehehe, chyba juz PiS robi plany kolejnego podatku - np, od długości kabla internetowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszczeabonent Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.06, 13:03 Co to znaczy "jest nieźle" u niektórych choć jest internet jest bardzo źle. www.andrzej-b.neostrada.pl/index.text.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Ja ma 51 lat i siedzę prawie bezprzerwy IP: 194.183.32.* 04.01.06, 13:40 I to nie na czatach. Zdobywam wiedzę, robię różne rzeczy. Codziennie do 2 w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: Ja ma 51 lat i siedzę prawie bezprzerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:06 Jakie rzeczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce IP: 213.18.121.* 04.01.06, 14:32 Tepsa powinna podnieśc ceny połączeń (i tak zrobi :))- co będą korzystać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yashchoor Re: 8,4 mln użytkowników internetu w Polsce IP: *.bater.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 15:47 ja uzywam internetu glownie zeby pograc na oGame :))))) UNI5 rulezzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek jeszcze za drogo o 500% 04.01.06, 20:52 abonament w kwocie 15 do 20 zł miałby jakiś związek z normalnością, teraz to zwykła łobuzeria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Z moich obserwacji ... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.01.06, 04:37 tzw. nie-naukowych wynika, że największa aktywność na grupach dyskusyjnych jest podczas godzin pracy co by prowadziło do konkluzji, że duża część populacji używa sprzęt służbowy by mieć dostęp do Internetu (ciekawe czy to było brane pod uwage w tym badaniu). Gdy się porówna aktywność na grupach podczas weekend'ów to jest to tylko mała część aktywności przez pozostałe dni tygodnia. Może to wynika z faktu, że w Soboty i Niedziele Polacy spędzają czas na łonie rodziny i stosują się do zaleceń KK. Pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś