Dodaj do ulubionych

CENZURA W ONET.PL

IP: *.ds1-R24C9.adsl.mobilix.dk 02.11.02, 17:17
niestety onet.pl intensywnie stosuje cenzurę i nie zamieszcza wielu
interesujących wypowiedzi.
wolność słowa wg redaktora onet.pl jest jednostronna- najwyraźniej ma on
prawo decydować co się nadaje a co nie.
przy czym usuwane są wypowiedzi, które mogą narazić onet.pl wobec frakcji
istotnych politycznie.
no cóż- a wydawało nam się, że mogło to być niezależne forum...
widocznie trochę wody musi jeszcze upłynąć, zanim ten cud nastąpi.
Obserwuj wątek
    • Gość: tato Re: CENZURA W ONET.PL IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 06.11.02, 08:56
      onet nie był nigdy obiektywny.Ale takiego udaje.Niektórzy dyskutujący mają
      zapisywane informacje w komputerze uniemożliwiające im dostęp.Ciekawe gdzie
      jest to zapisane?
      Potrzeba istnienia wolnych demokratycznych forów do wypowiedzi obywateli jest
      konieczna.Potrzeba też moderatora (lub softweru)usuwającego z forów ludzi tylko
      bluzgających,antysemitów.To oczywistość.Ale w onecie poszli znacznie
      dalej.Usuwają posty,albo całe tematy,które nie podobają się właścicielowi.Jest
      nim jak wiadomo firma ITI.Ktoś napisał -to prywatny portal,ma prawo robić co
      chce.Tak,ale niech napisze wprost -wszelkie wypowiedzi na temat
      poretalu,włścicieli i inne jeszcze nieujawnione,które się nam nie
      spodobają,będą ocenzurowane,bez podawania powodów.Ciekawe tylko kto by ich
      czytał? Onet więc tego nie robi.I to jest NADUŻYCIE ZAUFANIA
      czytelników.Przecież 20 lat temu czytelnicy Trybuny Ludu też nie wiedzieli,że
      czytają teksty ocenzurowane.W onecie jest też wyszukiwarka.Jak szukasz
      czegoś,szczególnie w biznesie,to oczekujesz,że wyszukiwarka poda ci odpowiedzi
      rzetelne.Nie onetowska.Pierwsi na liście są ci którzy za tę usługę
      płacą,całkowity brak tych którzy odmawiają bulenia. To też wolno prowadzącemu
      portal? To dlaczego to się nazywa przeglądarka,a nie płatny katalog onet.To
      jest zwyczajne OSZUSTWO.
      Póki co niekaralne.
      • beny5 Re: CENZURA W ONET.PL 07.11.02, 13:07
        > Póki co niekaralne.

Karalne, a jakze. Sami sie karaja bo ludzie odchodza od Onetu. Ja tam dawno
        przestale zagladac a innych trzeba edukowac. Jak liczba klkiniec spadnie do
        ilsoci zatrudnionych tam infoli to reklamodawcy tez sobie pojda.

Jak mozna czekac na opublikowanie swojej moze troche krytycznej wypowiedzi od 2
        godzin do ustranej smierci.

Z drugiej strony takie forum Kraj na GW to jest po prostu chlew i az trudno sie
        na nim nie pobrudzic. Natomiast oplutym zostac latwo.
      • Gość: kado Re: CENZURA W ONET.PL IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.11.02, 19:30
        Zamieściłem taki post w onecie,dotyczący Kołodki (8/11/2002)
        "Złoty wciąż jest zbyt mocny - taki to tytuł artykułu
        Sugeruje,że nieco osłabł,ale niewystarczająco.
        No więc w moim banku (WBK) złoty się umocnił o 5.4% do USD,oraz 1.8% do
        euro.Biorąc pod uwagę dzień dzisiejszy w odniesieniu do 5/07/2002 -dnia
        nominacji p.Kołodki na ministra.I takie jest to gadanie dla przedsiębiorców z
        Białegostoku.Pan Kołodko,jako właściciel konia spogląda na świat z góry i ma w
        głębokiej pogardzie "ćwoków z prowincji".Nawet tych przedsiębiorczych.
        Sugeruje ponadto pan minister,że robi co może.Jest dobrze,choć on chciałby by
        było znacznie lepiej.
        Więc niech on może nic nie robi,bo każde jego działanie umacnia złotówkę.Jakby
        tak nic nie robiąc zapomniał o kolejnej porcji obligacji rzucanych na rynek
        przez MF,spowodowałby obniżkę złotego.
        Więc Kołodku odpocznij.Zostań w domu,weź urlop,pojedź na 3 miesięczny trening
        do Kenii.Wszystko jedno co, nie rób nic jako minister.I nic nie gadaj.Jak
        wrócisz do roboty,to się zdziwisz,jak kiepska będzie złotówka"

Czy to są bluzgi,czy kogoś obrażam?
        Wycieli mi to dwa razy.
        Co właściwie i w czyim imieniu onciarze to robią?
        Czyżby to byli ludzie Kołodki?
        • Gość: ryża Re: CENZURA W ONET.PL IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 22:48
          Był taki czas , kiedy w Onecie niemal codziennie był jakiś artykuł o Żydach
          wyciągnięty i podkreślony na czerwono - artykuły były przeważnie z normalnych
          gazet- nie jakieś antysemickie.Jednak odniosłam wrażenie, że Onet prowokuje w
          ten sposób agresywne dyskusje. Nawet pod normalnymi artykułami o pierdołach
          było wielkimi wołami na czerwono " Zydzi to, zydzi tamto".Napisałam o tym post,
          cos o tym że Onet prowokuje a ludzie dają się wpuszczac w głupie dyskusje. Nie
          dość , że mój post sie nie ukazł widowni to od tamtego czasu nie moge wyłać
          najgłupszego posta - chyba mnie zblokowali. Tak więc opuszczam ten portal bez
          smutku :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka