gianter 26.04.06, 18:24 Jak odczytać adres karty sieciowej w Win XP , start/uruchom ......... i co dalej ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eirien Re: adres IP karty sieciowej Win XP 26.04.06, 19:27 gianter napisał: > Jak odczytać adres karty sieciowej w Win XP , start/uruchom ......... i co > dalej ???? Adres MAC, tu np. masz instrukcje: www.pery.lub.pl/firma/download/jak_odczytac_mac.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p2p Re: adres IP karty sieciowej Win XP IP: *.acn.waw.pl 26.04.06, 21:33 Jesli chodzi o XP to nie ma potrzeby uzywania 'ipconfig /all' - wystarczy po prostu 'getmac'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: adres IP karty sieciowej Win XP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 21:47 getmac ? nie ściemniaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p2p Re: adres IP karty sieciowej Win XP IP: *.acn.waw.pl 26.04.06, 21:55 www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/getmac.mspx?mfr=true Jakies pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
gianter Re: adres IP karty sieciowej Win XP 26.04.06, 21:53 Chyba mam nie zainstalowaną kartę sieciową: "system nie może odnaleźć pliku ipconfig/all" W ogóle to nie wiem czy ją w ogóle mam, jak to najprościej sprawdzić( mam program Aida i jakaś pustka- nie ma nazwy ani parametrów. Czy karta sieciowa do laptopa Dell C 800 jest droga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p2p Re: adres IP karty sieciowej Win XP IP: *.acn.waw.pl 26.04.06, 22:23 Jak juz to pomiedzy 'ipconfig' a '/all' jest spacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ip Re: adres IP karty sieciowej Win XP IP: *.centertel.pl 26.04.06, 22:51 i uruchamiasz w oknie DOS'a, a nie z 'Uruchom'. Czy ten Dell jest tak stary, że nie ma karty? Sprawdź w Menedżerze urządzeń, czy czasem nie została wyłączona jako do tej pory nieprzydatny (a raczej nie używany) podzespół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ip Re: adres IP karty sieciowej Win XP IP: *.centertel.pl 26.04.06, 22:55 > "system nie może odnaleźć pliku ipconfig/all" Taki komunikat zawsze otrzymasz, gdy 'ipconfig' wpiszesz w 'Uruchom' - przeczytaj mój drugi post sprzed chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
eirien Re: adres IP karty sieciowej Win XP 27.04.06, 00:17 W 'uruchom' wpisz: cmd i dopiero pozniejw oknie dosowym: ipconfig /all lub jak ktos jeszcze podal: getmac Odpowiedz Link Zgłoś
gianter Re: adres IP karty sieciowej Win XP 27.04.06, 17:19 Dzieki za pomoc, poszło tylko przez cmd/getmac Odpowiedz Link Zgłoś