speedymika 03.01.03, 13:20 Moze to glupie pytanie ale co poradze ze nie wiem. Jak sie zapisac do list dyskusyjnych? Tak krok po kroku, jak krowie na rowie, ok???? Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franzmaurer Re: Listy dyskusyjne 03.01.03, 17:09 speedymika napisała: > Moze to glupie pytanie ale co poradze ze nie wiem. > Jak sie zapisac do list dyskusyjnych? Prawdopodobnie mylisz listy dyskusyjne z grupami dyskusyjnymi usenetu. Listy dyskusyjne - wiadomosc dostajesz na e-mail - subskrybujesz sie jak do zwyklego newslettera ale mozesz odpisywac - zobacz polski serwis www.hydepark.pl albo swiatowy groups.yahoo.com Grupy dyskusyjne oparte sa na sieci serwerow (serwery news, serwery usenetowe) - poczytaj sobie www.gazeta.pl/usenet albo niusy.onet.pl - najwieksze archiwum grup usenetowych groups.google.com Odpowiedz Link Zgłoś
speedymika Re: Listy dyskusyjne 03.01.03, 17:34 dzieki. chodzi mi wlasnie o te co przez maila. probowalam cos w outlooku, ma tam taka opcje, ale trzeba podac cos tam a nie wiem co i skad to wziasc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kell Re: Listy dyskusyjne IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.03, 18:25 jezeli ci chodzi o grupy "newsowe" to mozna. jezeli laczysz sie przez tpsa (albo podobne) to jako serwer wpisuj news.tpi.pl . mozesz tez korzystac przez www (np google.com i zakladka news, czy tutaj ikonka "usenet") jezeli mowisz o outlooku to jest to raczej kiepski wybor (duze problemy ze standardami, przez co wkurzysz sporo osob - zobacz www.oe.it-faq.pl/bledy.html na poczatek jak ustawic outlooka) pod windows jest np dobre i darmowe x-news czy chociazby mozilla Odpowiedz Link Zgłoś