Dodaj do ulubionych

Zapłaci 4 mln dol. za spyware

IP: *.pronet.lublin.pl 08.05.06, 20:58
Co to jest nowa wersja programu ?
- program, w którym poprawiono stare błędy i zrobiono nowe.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gall Anonim jeszcze jeden powod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 07:59
      aby zainstalowac linuksa.
      • mishuggah Re: jeszcze jeden powod 09.05.06, 08:05
        Internet Explorer służy do przeglądania Internetu z Twojego komputera i na odwrót.
      • Gość: ob Re: jeszcze jeden powod IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 08:26
        Wlasnie sie zastanawialem jak szybko pojawi sie post w stylu 'a ja mam
        linuksa'. no i od razu.
        • Gość: Gall Anonim Re: jeszcze jeden powod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 09:10
          Scislej rzecz biorac partycja z zainstalowanym linuksem jest jedna z trzech jaka mam u siebie na kompie. Oprocz tego mam niestety windowsowa (pracodawca mnie gwalci, aby uzywac paru programow, choc da sie je zastapic innymi...) i testowa - obecnie jest na niej OpenBSD, ktory bardzo milusio sie zapowiada.

A linuksa polecam.

PS Co merytorycznie bylo zlego w mojej poprzedniej wypowiedzi?
          • Gość: Gall Anonim Re: jeszcze jeden powod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 09:11
            Oczywiscie FreeBSD. Czas na poranna kawe.
            • Gość: Wacuś Następnym razem sugeruję poranna kawę zamiast... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.05.06, 09:39
              ...udzielania się (porannego) na forum.
              • Gość: ironlord Re: Następnym razem sugeruję poranna kawę zamiast IP: *.lodz.agora.pl 09.05.06, 14:14
                Jakie to polskie, trzeba zmieszać kogoś z błotem, choćby dając do zrozumienia
                że jest głupi i najlepiej jakby się nie odzywał.
        • yeze Re: jeszcze jeden powod 09.05.06, 10:08
          Sam Linux nie zastąpi zdrowego rozsądku w obchodzeniu się z internetem i komputerami w ogóle.

Może być tak, że ktoś kto nie umie sobie dać rady ze spamem, spywarem i trojanami w Windowsie, nie poradzi sobie też z samą _obsługą_ Linuxa, który jednak trochę się od Windowsa różni.
        • cyberrafi Re: jeszcze jeden powod 09.05.06, 11:52
          Gość portalu: ob napisał(a):
          > Wlasnie sie zastanawialem jak szybko pojawi sie post w stylu 'a ja mam
          > linuksa'. no i od razu.

He he! Pojawił się jak zwykle szybko. To właśnie świadczy o zaletach Linuksa
          skoro ludzie poświęcają za darmo swój czas, by go promować. Gdyby nie to
          zaangażowanie użytkowników to słuch o tym znakomitym systemie zaginąłby w
          zalewie reklam i FUD-u, na które małomiękcy wydają miliony dolarów.
      • Gość: Ałtor Re: jeszcze jeden powod IP: 213.17.177.* 09.05.06, 11:55
        jakbyś oglądał film "Hakerzy", to byś wiedział że włamania najbardziej
        podniecające to te do systemów unixopodobnych a nie do domowych złomów. Dlatego
        gadanie o tym, że lekarstwem na trojany, włamania czy wirusy jest
        zainstalowanie jakiegoś uniksa (jakiejkolwiek odmiany), jest beznadziejnie
        prymitywne.

Trojany i wirusy nie są "wpinane" do stronek popularnych portali internetowych.
        Nigdy nie słyszałem o przypadku złapania keylogera po zalogowaniu się na swoje
        elektroniczne konto bankowe. To nie Windows - to głupota użytkowników Sieci
        jest powodem zawirusowanych komputerów. Można mieć Windowsa i bezpiecznie
        korzystać z Sieci - wystarczy być świadomym i nie klikać bezmyślnie we wszystko
        co jest fajne. Nie wszystko złoto....
    • Gość: MJ Re: Zapłaci 4 mln dol. za spyware IP: *.av.dagma.pl / 80.50.37.* 09.05.06, 10:32
      Prawda jest taka, ze jezeli ktos pozbawiony jest zdrowego rozsadku to da sie
      okrasc na Allegro, przejedzie go auto na przejsciu dla pieszych albo zabije sie
      korzystajac ze schodow na klatce schodowej.

Windows i IE sa dziurawe. To jest fakt. Ale jest tez inny, pomijany przez
      wiekszosc. Windows jest najbardziej przyjaznym OSem (pomijam Tiger'a w Macach,
      bo nie sa tak popularne). Mimo tego, ze uwazam, ze linux jest dobrym systemem,
      bezpiecznym itp itd, to jeszcze przez jakis czas nie trafi pod strzechy, wlasnie
      z powodu ulatwien, jakie daje Windows.

Teraz pozostaje kwestia zabezpieczenia "dziurawego" systemu.
      • tymon99 a dlaczego pomijasz tigera?? 09.05.06, 13:16
        Gość portalu: MJ napisał(a):

> Windows jest najbardziej przyjaznym OSem (pomijam Tiger'a w Macach,
        > bo nie sa tak popularne)

Równie dobrze możesz napisać, że jest najbezpieczniejszym (pomijając FreeBSD),
        albo najtańszym (pomijając wszystkie darmowe), albo że zajmuje najmniej miejsca
        na dysku, albo że ma najmniejsze wymagania sprzętowe, albo każdą inną bzdurę.
        Mógłbyś nawet napisać, że w tym roku mistrzem Polski zostanie Wisła - pomijając
        Legię, bo nigdy nie byłeś w Warszawie :)
        • Gość: Miś Rozne cechy sa najlepsze dla roznych ludzi IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 09.05.06, 14:14
          tymon99 napisał:

> Gość portalu: MJ napisał(a):
          >
          > > Windows jest najbardziej przyjaznym OSem (pomijam Tiger'a w Macach,
          > > bo nie sa tak popularne)
          >
          > Równie dobrze możesz napisać, że jest najbezpieczniejszym (pomijając FreeBSD),
          > albo najtańszym (pomijając wszystkie darmowe), albo że zajmuje najmniej
          > miejsca na dysku, albo że ma najmniejsze wymagania sprzętowe

Tymon99 lubi bic rekordy majac ma swoim komputerze darmowy system operacyjny,
          ktory zajmuje najmniej miejsca i ma mala szanse zlapania wirusa, bo niewiele
          ludzi z niego korzysta.

Natomiast dla mnie najwazniejsza jest oszczednosc czasu, bo z komputera
          korzystam 8 godz na dobe. Druga wazna cecha jest kompatibilnosc z komputerami
          uzywanymi przez innych ludzi w mojej firmie oraz komputerach klientow. Dlatego
          na swoim komputerze mam Windows XP, a nw workstation Unix.

Lubie zyc w srodowisku gdzie kazdy moze zyc tak jak mu jest najwygodniej oraz
          korzystac z urzadzen dla niego najwygodniejszych. Nie ma jednego najlepszego
          dla wszystkich systemu operacyjnego, najlepszego samochodu czy aparatu
          fotograficznego. Tylko w Korei Polnocnej jest dyktator, ktory uwaza, ze jest
          najlepszy oraz ma najlepsza recepte na zycie dla wszystkich. Ale w efekcie jest
          jeden z najbiedniejszych krajow na swiecie gdzie z 10% ludnosci zmarlo z glodu.

Linux ma swoje zalety wlaczajac mala szanse na zlapanie wirusa, ale jest
          znacznie bardziej czasochlonny dla uzytkownika niz Windows. Dla studenta, ktory
          uczy sie wiedzy o komputerach jest on bardzo dobry, bo zmusza do bycia
          ekspertem komputerowym. Ale dla ludzi z innymi zainteresowaniami lepsze jest
          Windows.
          • Gość: gregory_d3 Re: Rozne cechy sa najlepsze dla roznych ludzi IP: *.ds.univ.gda.pl 09.05.06, 23:30
            święta prawda, linux jest dobry, fajny itd. ale windows jest bardziej dziwurawy
            i PRZYJAZNY i INTUICYJNY w osłudze. a NA LINUXA TRZEBA POSIWECIC BARDZO DUUZO
            CZASU ZEBY GO DOBRZE POZNA
    • Gość: Tower Re: jeszcze jeden powod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:59
      Pan nijakonijaki wybrał sobie odpowiedniego nicka by reklamować (kłamliwy link)
      worda. Tekst to niekoniecznie i nie przede wszystkim *doc, edytor tekstu to nie
      tylko word, zresztą za niezłą kasę: jest StartOffice - gratis itd.

A Linux - no, cóż. Jeśli chcesz wywalić kupę kasy, i z powodu źle przyklejonej
      nalepki mieć kłopoty do zatrzymania kompa włącznie(!!!) to Twój wybór.
      Jeśli już, to ja wolałbym mieć kłopoty z konfiguracją (przypomnę nijakonuijakim)
      bezpłatnego Linuxa .

Wybór należy do Ciebie.
      • yeze Re: jeszcze jeden powod 09.05.06, 11:39
        Gość portalu: Tower napisał(a):

> Jeśli chcesz wywalić kupę kasy, i z powodu źle przyklejonej
        > nalepki mieć kłopoty do zatrzymania kompa włącznie(!!!) to Twój wybór.

Możesz napisać coś więcej o tej nalepce? Tak z czystej ciekawości pytam, bo mnie zainteresowało.
        • glob1 Echelon szpieguje kogo chce i nie ma za to kary 09.05.06, 13:24
          Koniecznie przeczytaj ten link :

www.wsp.krakow.pl/Pl-asc/papers/echelon.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka