Dodaj do ulubionych

Internet tworzy co trzeci jego użytkownik

02.06.06, 16:35
Jak to jest, Magdalena Górak była w stanie przetłumaczyć newsa z
anglojęzycznej strony, ale tabelki do niego już nie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Internet tworzy co trzeci jego użytkownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 16:44
      Polacy też chcą tworzyć internet.
      Tylko prawo nam to utrudnia.
      Dlatego czasem trzeba umieszczać strony na amerykańskich serwerach - tam ich nie zamykają za poglądy (patrz. "redwatch", emeryt "za obrazę prezydenta", itp...)
      • tierralatina Re: Internet tworzy co trzeci jego użytkownik 02.06.06, 19:35
        Akurat Redwatch juz dawno powinien zostac zamkniety. To zwykle namawianie do
        przestepstwa.
        • Gość: ja Re: Internet tworzy co trzeci jego użytkownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 20:43
          tierralatina napisał:

> Akurat Redwatch juz dawno powinien zostac zamkniety. To zwykle namawianie do
          > przestepstwa.

Tak?
          Wątpię czy tym od "redwatch" coś udowodnią.
          Bo niby co?
          Byłem na tej stronie i moim zdaniem ciężko się do czegoś przyczepić.
          Może tylko do danych osobowych...
          Ale czy osoby które są tam wymienione poprosiły o usunięcie swoich danych?
          Jeśli tak i nie zrobili tego to można ich ukarać, ale grzywną bo raczej nie sądem.

A w Ameryce którą się tak zachwycamy są o wiele gorsze strony internetowe i nikt ich nie zamyka.
          • frant3 Re: Internet tworzy co trzeci jego użytkownik 03.06.06, 07:32
            Gość portalu: ja napisał(a):
            > Ale czy osoby które są tam wymienione poprosiły o usunięcie swoich danych?

A czy okradziony poprosił złodzieja, żeby oddał mu jego własność?! A czy zamordowany poprosił morderce, żeby darował mu jego życie?! Bo jeśli nie, to według Twojego rozumowania - złodziej czy morderca jest niewinny.

--
            Frant - humor, satyra, krytyka
          • Gość: Jpo Re: Internet tworzy co trzeci jego użytkownik IP: *.aster.pl 03.06.06, 11:44
            A jak ktoś cię pobije to też będzie Twoja wina, bo nie prosiłeś oficjalnie
            wszystkich bandytów w Polsce, żeby Cię nie atakowali...
    • Gość: eof artykuły nt user generated content IP: *.merinet.pl 02.06.06, 16:55
      offline.pl/blog/jestem-wlascicielem-internetu.html
      offline.pl/tagi/user-generated_content/
    • Gość: FreakyMisfit Re: Internet tworzy co trzeci jego użytkownik IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 02.06.06, 17:05
      Ci użytkownicy raczej zaśmiecają Internet takim syfem.
      • Gość: eof Re: Internet tworzy co trzeci jego użytkownik IP: *.merinet.pl 02.06.06, 17:08
        tako rzecze autor głębokiej a polemicznej wypowiedzi :)
        • Gość: ktoś Re: Internet tworzy co trzeci jego użytkownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 17:21
          tan twój "offline" to żenada
          • Gość: eof Re: Internet tworzy co trzeci jego użytkownik IP: *.merinet.pl 02.06.06, 17:29
            no no, kolejny erudyta... za mało obrazków?
            • Gość: ktoś Re: Internet tworzy co trzeci jego użytkownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 18:03
              za mało treści
              • Gość: eof Re: Internet tworzy co trzeci jego użytkownik IP: *.merinet.pl 02.06.06, 18:10
                a przeczytałeś ze zrozumieniem chociaż jedną z dłuższych form, o złotousty?
    • Gość: schizol Artykuł sponsorowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:40
      czyli pocałujta mnie gdzieś drogie Internet Standard
    • at_work No pewnie, że się podzielę 02.06.06, 20:00
      zdjęciami. A co tam.

kaczki dziwaczki
      paczka psiaczka
      pies na kaczki
      kangurek Mao

i inne psiaki
      • at_work Re: No pewnie, że się podzielę 02.06.06, 20:03
        Kangurek Mao za szybko biega, nie zdążyłem wpisać adresu
        Jeszcze raz:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=42740893
      • at_work Re: No pewnie, że się podzielę 02.06.06, 20:07
        Jeszcze zimą:

na lodzie, na chłodzie.
    • Gość: rad chyba co 6, jest tam ich blisko 300 mln IP: 87.192.27.* 02.06.06, 21:42
    • Gość: 50 decymetrow Re: Internet tworzy Magdalena Gorak IP: *.aster.pl 03.06.06, 00:26
      i innych uzytkownikow nam nie trzeba.
    • Gość: kopi tworze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 02:19
      > Aby zostać zaliczonym do grupy aktywnych twórców
      > zawartości internetu, czyli grupy tworzącej
      > user-generated online content, należało być aktywnym
      > na przynajmniej jednym z wymienionych pól:
      > prowadzić bloga, własną stronę WWW,
      > blogować wspólnie z innymi, stworzyć dla kogoś stronę internetową
      > czy dzielić się w sieci materiałami stworzonymi samodzielnie,
      > takimi jak zdjęcia, opowiadania czy wideo.

Więc tworze.
      Czasami za trzech, a nawet czterech.
    • fraglesi67 a Podcasty ? 03.06.06, 06:14
      Najnowsza moda w necie to podcasty :-)

Więcej na stronach Pierwszego Podcastu Gdańskiego mojemiasto.net

Zapraszam
    • Gość: Madzia Re: Internet tworzy co trzeci jego użytkownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 07:39
      Prowadzę bloga i bogate życie towarzysko-blogowe. Już od 1,5 roku. Umieszczam
      tam też zdjęcia. Daje mi to mnóstwo frajdy. No i poznałam wielu fajnych ludzi.
      Nie myślałam nawet, że pójdzie to na taką skalę i że w sieci pisze tyle osób na
      poziomie :-))

Amatil: MG miała tłymaczyć nam cyferki? A słownictwo jest banalnie proste,
      znane przez każdego użytkownika netu.
    • krasnov Ciekawe wnioski mam… 03.06.06, 10:23
      Z treści artykuły wynika, że około 99,9% użytkowników to Amerykanie. No bo skoro 38% aktywnych Amerykanów to aż jedna trzecia, czyli 33% _wszytstkich_ aktywnych internautów… Albo poza USA internet jest dużo mniej popularny, niż się spodziewałem, albo autor artykułu (czy raczej tłumaczenia) jest wtórnym analfabetą.
    • Gość: Jpo Re: Internet tworzy co trzeci jego użytkownik IP: *.aster.pl 03.06.06, 11:46
      Strona jest w formacie tekstowym ,a tabelki już nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka