Dodaj do ulubionych

Router LAN a neostrada

19.10.06, 14:17
Witam. Do tej pory miałam internet przez standardową sieć LAN, teraz
założyłam neostradę. Używałam routera D-linka z WiFi, który niestety nie jest
na ADSL. Czy jest jakaś możliwość podłączenia tego routera do neo, za pomącą
jakiejś przejściówki czy coś w tym rodzaju, czy nie zawracać sobie głowy i
kupić nowy router WiFi na ADSL. Jeżeli tak, to co polecacie? Używam
notebooka, więc kabel do komputera na stałe nie wchodzi w rachubę.
Obserwuj wątek
    • r_ed Re: Router LAN a neostrada 19.10.06, 15:06
      > Czy jest jakaś możliwość podłączenia tego routera do neo, za pomącą
      > jakiejś przejściówki czy coś w tym rodzaju,

Nie ma takiej mozliwosci.
      • Gość: fragi Re: Router LAN a neostrada IP: *.zebyd.com.pl 19.10.06, 17:16
        Dlaczego nie ma ? Oczywiście że jest. Potrzebny jest tylko modem z portem ethernet.
        • basia.z Re: Router LAN a neostrada 19.10.06, 17:47
          Wielkie dzięki! Czy możesz mi podać jakiś przyklad, żeby wiedzieć, czego szukać?
        • r_ed Re: Router LAN a neostrada 19.10.06, 18:09
          > Dlaczego nie ma ? Oczywiście że jest.

To podaj mi nazwe tej przejsciowki - bo na takie pytanie odpowiadalem.
          • Gość: fragi Re: Router LAN a neostrada IP: *.zebyd.com.pl 20.10.06, 15:26
            Nazywa sie to modem ADSL kolego z portem ethernet (bo są też z portem USB).
            Jest mozliwe takie połączenie, ale czy się opłaca ? Moim zdaniem nie. Sprzedaj
            ten router który masz i kup modem z routerem. Nie będzie to dużo drożej, o ile
            wogóle, a zamiast dwóch urządzeń i dwóch zasilaczy będzie jedno. Prosto i elegancko.
            • r_ed Re: Router LAN a neostrada 20.10.06, 16:54
              > Nazywa sie to modem ADSL kolego z portem ethernet (bo są też z portem USB).

Tylko, ze modem adsl z routerem to nie jest zadna 'przejsciowka' tylko
              oddzielne, kompletne urzadzenie.
              • Gość: fragi Re: Router LAN a neostrada IP: *.zebyd.com.pl 20.10.06, 18:35
                Nie rozumiemy się. Nie mówię o modemie z routerem tylko o samym modemie. Za jego
                pomocą można podłączyć posiadany router do neostrady. Można też zastosować modem
                i router w jednej obudowie zamiast korzystać z posiadanego routera. I to jest
                moim zdaniem najsensowniejsze rozwiazanie. Co nie znaczy że jedyne możliwe.
                • r_ed Re: Router LAN a neostrada 20.10.06, 18:47
                  Odnioslem po prostu wrazenie, ze pytajacej chodzilo o rodzaj przejsciowki takiej
                  jak powiedzmy ... PS2->USB.
                  • Gość: fragi Re: Router LAN a neostrada IP: *.zebyd.com.pl 20.10.06, 18:54
                    Mogło tak być. Wtedy masz rację.
    • Gość: kris Re: Router LAN a neostrada IP: *.trzebinia.msk.pl 20.10.06, 19:04
      jesli ten router ma również wejście WAN typu ethernet RJ45 to można podłaczyc do niego modem z neostrady
      • basia.z Re: Router LAN a neostrada 20.10.06, 19:55
        Router ma, ale modem ma tylko wyjscie usb, więc odpada.
        Bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi. Chyba jednak kupię
        nowy router z modemem do neo. Tak chyba jest najprościej,
        choć nie najtaniej.
        Pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka