Dodaj do ulubionych

Błąd 777

19.10.06, 18:35
Czy ktoś wie, o co w tym wszystkim chodzi ? Po próbie uzyskania połączenia z
internetem w BlueConnect wyskakuje informacja "Błąd 777: Nie można ustanowić
połączenia, ponieważ modem (lub inne urządzenie łączące) w komputerze zdalnym
nie działa.) Modem to Siemens AG WM USB MODEM.
Obserwuj wątek
    • t-800 Re: Błąd 777 19.10.06, 18:51
      W komputerze zdalnym, czyli nie u Ciebie, tylko u operatora w centrali.
    • cobalt7x Re: Błąd 777 20.10.06, 22:26
      Miałem ten sam problem. Jest to winna kiepskiego zasięgu. Jeśli używasz
      oprogramowania Blueconnect Manager to go odinstaluj (wyczyść też rejestr) i
      zainstaluj Mobility Manager (powinien być również załączony na oddzielnym CD). W
      tym sofcie masz możwliwość zadeklarowania obsługi tylko wyłącznie GPRS
      (domyślnie jest UMTS i jak jest słaby sygnał to nici z połączenia, a w
      Blueconnect Manager nie ma możliwości takiej zmiany). Jeśli zadziała to wina
      sygnału, jeśli nie, odwiedź serwis, w końcu kasę biorą niech na nią zapracują i
      domagaj się karty zastępczej na czas naprawy (opcja dostępna tylko w salonach
      firmowych...). Pomyśl też o dokupieniu anteny zewnętrznej. U mnie pomogło.
      • figrut Re: Błąd 777 21.10.06, 21:43
        Cobalt, czy ten program Mobility Manager mogę ściągnąć z jakiejś strony ? Płytkę
        dostałam tylko jedną z Blueconnect Manager. I jeśli można, bo ja z wiedzą
        komputerową w powijakach, ale szybko się uczę. Gdzie się czyści rejestr ? Czy to
        jest to okienko które wyskakuje na niebiesko z licznikiem i prędkością ? Z góry
        dziękuję za pomoc :)
        • figrut Re: Błąd 777 21.10.06, 22:02
          I jeszcze jedno. Gdzie można kupić antenę zewnętrzną i ile to mniej więcej
          kosztuje [do 200 zł. jestem w stanie dać jeśli to poprawi sygnał] ?
          • cobalt7x Re: Błąd 777 22.10.06, 21:05
            Antenę powinni mieć w salonach, ale pewnie znajdziesz ją również w
            elektromarketach. Ja za komplet, 2xantena-krótsza i dłuższa, kabel oraz
            przejściówka dałem 150zł. Nie wątpię że znajdziesz taniej, trzeba poszukać,
            ważne aby dopasować wtyczkę (albo znaleźć przejściówkę) pasującą do gniazda w
            karcie. Sprawdź tylko czy masz takie gniazdo bo nie wszyscy producenci oferowali
            je od początku... U mnie dzięki antenie jakość sygnału uległa polepszeniu. Ale
            jeśli mieszkasz w miejscu gdzie na drodze pomiędzy Twoim sprzętem a nadajnikiem
            Ery stoi np. jakiś wieżowiec to pewnie nie za wiele to pomoże...
        • cobalt7x Re: Błąd 777 22.10.06, 21:14
          Sorki, chyba małe zamieszanie... Oprogramowanie Mobility Manager to projekt
          producenta modemu jaki posiadam (Option Globtrotter). Zmylił mnie nadruk na
          płycie gdzie jest logo Ery... Sprawdź w BOK'u Ery czy do Twojej karty oferują
          jakiś inny soft (może jest coś na www producenta?).

Miałem na myśli rejestr Windows'a. W "start-uruchom" wpisz "regedit", a "stojąc"
          na "mój komputer" wciśnij F3 i wyszukaj wszystkie pozycje dotyczące tego softu i
          je wykasuj. Tylko ostrożnie, bo jak wykasujesz coś innego to komputer może
          nadawać się do stawiania od początku całego Win'a...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka