1oooooo 21.10.06, 16:13 Czy istnieje jakieś rozszerzenie, żeby Mozilla Thunderbird sam sprawdzał i informował nas o nadejściu nowej poczty, że jest na koncie nowa wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
era77 Re: Mozilla Thunderbird 21.10.06, 17:16 mozillapl.org/katalogi_i_bazy/baza_dodatkow/rozszerzenia/inne/minimize_to_tray Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: Mozilla Thunderbird 22.10.06, 01:36 nie ma. Thunderbird ma to natywnie (w Konfiguracji kont) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroll Re: Mozilla Thunderbird IP: *.toya.net.pl 22.10.06, 07:35 Moim zdaniem najlepiej zainstalować niewielki programik PopTray (freeware, po polsku). Można pobrać stąd: www.instalki.pl/programy/download/poczta_elektroniczna/PopTray.php Odpowiedz Link Zgłoś
1oooooo Re: Mozilla Thunderbird 22.10.06, 09:16 Jeżeli chodzi o programik to korzystam z "POP Peeper" który czuwa i jest na hasło główne żeby odczytać wiadomości, ale hasła nie trza wpisywać po zalogowaniu się na system taka zaleta. Ale lepiej jakby taką opcję miał "Mozilla Thunderbird" - Odpowiedz Link Zgłoś
era77 Re: Mozilla Thunderbird 22.10.06, 10:59 Przecież masz napisane "minimize to tray", potem ustawiasz sobie w konfiguracji kont>konfiguracji serwera co ile minut ma ci sprawdzać. Wtedy thunderbird siedzi sobie koło zegara i ciebie powiadamia o wiadomościach. A hasło wpisujesz podczas łączenia z kontem zaznaczasz, żeby zapamiętał i po kłopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
soulbaker Google Talk 22.10.06, 11:10 Zainstaluj sobie wyżej wymieniony program a jak tylko poczta nadejdzie Ci w systemie pocztowym gmail (trzeba tam założyć darmowe konto) to na gtalk od razu wyświetli Ci się powiadomienie mail'a oraz kawałek treści wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
1oooooo Re: Mozilla Thunderbird 22.10.06, 12:39 Chodzi mi a taką opcję czy ma Mozilla Thunderbird: Loguję się na moje konto w Windows i żeby Mozilla Thunderbird jak się uruchamia z system nie prosiła mnie o głowne hasło tylko sprawdzała moje konta zapisane w Mozilla Thunderbird np: co 10 minut i powiadamia mnie że mam nowe wiadomości i jak nacisnę ikonę w trayu Mozilla Thunderbird żeby odczytać wiadomości wtedy wpisuję główne hasło żeby uruchomić klienta poczty Mozilla Thunderbird. Tak ma programik "POP Peeper" a "Mozilla Thunderbird" czy ma tak? Dlaczego chcę czy Mozilla Thunderbird ma tak, bo jest bezpieczniejsza o to głownie mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
era77 Re: Mozilla Thunderbird 22.10.06, 13:25 CZYTAJ co ci inni piszą 2 piętra wyżej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
1oooooo Re: Mozilla Thunderbird 22.10.06, 18:44 Sorry!!! ale jest niebezpieczny ten "minimalize tray" dlaczego bo jak mam ikonę w trayu i jak nacisnę na tą ikonę to się uruchamia Mozilla Thunderbird, a powinien wyświetlić okienko w którym wpisuje się główne hasło, pójdę do kuchni, a goście mi będą czytać wiadomości, nie o to mi chodzi. Te rozszerzenie muszą dopracować. Mozilla Thunderbird w trayu ma mnie powiadamiać o poczcie czy przyszła, a uruchomienie ją z trayu, powinna wymagać hasła głównego dla bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets Re: Mozilla Thunderbird 25.10.06, 13:50 nie wiem czemu kolega pyta... Thunderbird jest przejrzystym kilentem poczty i bardzo prostym w obsludze... Odpowiedz Link Zgłoś