04.03.19, 16:20
Jak PoS przeszła z parteru na górę, to ja zeszłam do stacjonarnego na dole.

Starutki jest, mam go po zmarłej przyjaciółce, ale dawał radę.

Teraz go włączam, Firefox nie chce się otworzyć i mam komunikat: "Nie udało się wczytać profilu „Firefox”. Może być niedostępny lub usunięty".

Przyjaciółka korzystała z Explorera, nie lubię, ale cóż. Chciałam ściągnąć FF, otworzyłam, i komunikaty "your browser is not supported". Chciałam zrobić aktualizację IE, żeby móc ściągnąć FF, nie udało się. Mozilla chciała mnie zmusić do załózenia u nich konta żeby ściągnąć FF, ale nie mogę dokończyć procesu, bo "your browser is not supported".

Niby mi się udało w końcu ściągnąć najnowszą wersję FF, jest na liście programów, ale jak chcę otworzyć, to znowu ten sam komunikat "Nie udało się wczytać profilu „Firefox”. Może być niedostępny lub usunięty".

Nie wiem, co z tym fantem. Przeglądarka IE jest za stara i "no supported", innej nie mam, to co mam zrobić, żeby zainstalować FF? Czy to istnieje na jakichś penach czy płytach? Nosz kurczę, wkurzyłam się.

Czy skończy się tym, że oddam peceta do naprawy i dopiero oni mi zrobią z tym porządek?
Obserwuj wątek
    • chris-joe Re: HELPUNKU 04.03.19, 19:06
      Pojecia nie mam o co chodzi. Wogole nie udaje ci sie sciagnac installera FF? Moge ci installera podrzucic.
      • chris-joe Re: HELPUNKU 04.03.19, 19:12
        Ten stary pecet na jakichs starych windowsach chodzi? Moze zrob update windows?
        • jutka1 Re: HELPUNKU 04.03.19, 19:31
          chris-joe napisał:

> Ten stary pecet na jakichs starych windowsach chodzi? Moze zrob update windows?
          Windows 7.
          Zresztą do tej pory miałam (zainstalowałam 2 lata temu) FF, i działało. Chyba przy ostatniej aktualizacji FF zaczęło się biesić (kilka miesięcy temu). A ponieważ z pectea korzystam w większości do pisania i obrabiania dokumentów w Wordzie, to mi to wisiało.

Znalazłam w końcu na drivie jej zmarłego męża Operę. Ale też stara wersja, z 2013 r. Nie mogę jej zaktualizować ani odinstalować stamtąd, bo nie mam jego hasła admina na ten drive. Mam uprawnienia admina na jej dysku C. :-(((
      • jutka1 Re: HELPUNKU 04.03.19, 19:26
        chris-joe napisał:

> Pojecia nie mam o co chodzi. Wogole nie udaje ci sie sciagnac installera FF? Moge ci installera podrzucic.
        Niby sie instaluje (po odinstalowaniu kilka razy, ściągałam), i pojawia się w programach, ale otworzyć nie moge i komunikat jak niżej mi się pojawia.

Podrzuć installera, cokolwiek to jest.
        • chris-joe Re: HELPUNKU 04.03.19, 19:37
          Jesli instalowalas, to znaczy ze installer sie sciaga... Tak czy siak przeslalem installera przez wetransfer.

Procz tego: browsertechnicalsupportnumbers.com/blog/how-to-fix-your-browser-is-not-supported-error/
          • chris-joe Re: HELPUNKU 04.03.19, 19:42
            neosmart.net/wiki/restore-to-factory-settings/#Restore_Windows_7_to_factory_settings
            • jutka1 Re: HELPUNKU 04.03.19, 19:53
              chris-joe napisał:

> neosmart.net/wiki/restore-to-factory-settings/#Restore_Windows_7_to_factory_settings
              Tego akurat chciałabym uniknąć... Jeśli jutro nie uda się z installerem, to wytrzymam trochę z Operą, a potem oddam do naprawy. Tutaj chłopaki cuda robią, włącznie z odzyskiwaniem haseł i prawami admina - niech mi dadzą admina na wszystkie dyski i po sprawie.

A jak nie to kij w ucho - kupię nowy komp i po sprawie. Już z W10, bo wsparcie W7 się kończy.
              • jutka1 Re: HELPUNKU 04.03.19, 21:50
                Swoją drogą szkoda, że W7 unicestwiają. Przyzwyczaiłam się.
          • jutka1 Re: HELPUNKU 04.03.19, 19:50
            chris-joe napisał:

> Jesli instalowalas, to znaczy ze installer sie sciaga... Tak czy siak przeslalem installera przez wetransfer.
            Dzięki, C-J. Jutro jak będę na parterze, zapuszczę komputer i przez Operę ściągnę. Zobaczymy, co to da.
      • jutka1 C-J 05.03.19, 22:58
        Syn przyjaciół mamy jest komputerowcem, dzisiaj sobie przypomniałam. Zadzwoniłam, przyjedzie i zajmie się.

Wygląda na to, że pecet ma wirusa albo kwestia dostępu (mojego) do uprawnień admina, albo i to i to.
        Mam nadzieję, że naprawi, bo ja już się boję dotykać. :-(

Dzięki raz jeszcze, C-J.
    • jutka1 Re: HELPUNKU 06.03.19, 17:58
      Syn przyjaciół mamy przyjechał, podłubał, i po 20 minutach naprawił problem. :-)
      Znalazł profil FF, zlikwidował inny profil niewiadomoco, i po sprawie. Piszę z peceta, na najnowszej wersji FF. :-)
      • ertes Re: HELPUNKU 06.03.19, 18:30
        Jak to jest ze za niektorymi lubia chodzic problemy komputerowe :) :)
        • jutka1 Re: HELPUNKU 06.03.19, 21:42
          ertes napisał:

> Jak to jest ze za niektorymi lubia chodzic problemy komputerowe :) :)
          Jak to jest, że niektórzy się znają, a nie pomogą :-)

Cieszę się, że problem rozwiązany. Najnowsza wersja FF śmiga i buczy. Prawa admina na całym pececie. Yay. :-)
          • ertes Re: HELPUNKU 06.03.19, 21:47
            Ja sie kurde nie znam!! Ludzie maja zupelnie skrzywiony obraz tego czym ja sie zawodowo zajmuje.
            Wiec po raz kolejny: NIE ZNAM SIE NA WINDOWS PC.
            Loud and clear.
            • jutka1 Re: HELPUNKU 06.03.19, 22:47
              OKi. Byłam pod błędnym wrażeniem. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka