Dodaj do ulubionych

Czy Bill Gates mnie namierzył?

• Gość: Darek Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 07.11.06, 11:15
      Zrob "System Restore", ktory jest pod "System Tools" (Narzedzia Systemu) i
      cofnij sie do daty z przed aktualizacji.
      Mialem ten sam problem i to dziala.
      Powodzenia.
    • Gość: przykazywacz Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.76.classcom.pl 07.11.06, 11:35
      Kilka przykazań, dla korzystających z oprogramania MS:

Po pierwsze: jak już kradniesz, kradnij wersje korporacyjne, a nie pudełkowe

Po drugie: jak nie wiesz co to jest wersja korporacyjna, kradnij OEMy.
      To takie coś, co dają z nowym komputerem i co niekiedy bywa legalne.
      Zwykle wtedy, gdy na komputerze jest taka nalepka z napisem Windows.
      Kradnąc OEMy - pamiętaj o kradzieży GUIDa producenta BIOSu komputera,
      bo się nie aktywuje. Do kradzieży używaj programu typu Ghost, nie krążka.

Po trzecie: Nigdy nie używaj numerów seryjnych pobranych z Internetu.
      MS też używa tych numerów w swoich programach do sprawdzania legalności.

Po czwarte: Nigdy nie aktualizuj Windowsa bez potrzeby. Znaczna część poprawek
      jest poprawiana w następnym miesiącu, a do tego czasu może narobić szkód.

Po piąte: Zawsze bezpieczniej jest używać pakietów aktualizacyjnych firm
      trzecich. Nie ma w nich tych felernych poprawek sprawdzających legalność.

Po szóste: Jak ci się już coś przyinstalowało, poszukaj w Internecie, jak się
      tego pozbyć. Jak nie znajdziesz - poszukaj za tydzień.

Po siódme: Nie kradnij, używaj zawsze legalnego oprogramowania.
      • Gość: przykazywacz Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.76.classcom.pl 07.11.06, 11:36
        Byłbym zapomniał:

po ósme: tylko kopie wykonane legalnym oprogramowaniem do kopiowania krążków CD
        są legalne.
    • Gość: hacker Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.nott.cable.ntl.com 07.11.06, 11:56
      Usuń następujące pliki: LegitCheckControl.dll,WgaNotify.cat,WgaTray.exe,WgaLogon.dll. Najpierw odszukaj lokalizację na swoim komputerze i wykasuj za pomocą innego dysku. Przerwij automatyczne aktualizacje.Na drugi raz podczas aktualizacji odrzucaj KB 905474 i KB 835732.Powodzenia
    • pepaipu Rada: należy użyć funkcji "Przywracanie systemu", 07.11.06, 12:09
      wpisać datę sprzed aktualizacji i wtedy ten dymek zniknie.
    • Gość: JD Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.kollegienet.dk 07.11.06, 12:32
      tez to miała
      skasowałam 10 ostatnich aktualizacji
      i wszystko było oki,
      tak wogle to jest kilka sposobów, mieszkam w akademiku, a studenci raczej maja
      pirat, wiec umiemy sobie z tym poradzic:)
      zycze powodzenia
      papa
    • Gość: Gargamel 131 Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 12:33
      Dzięki wszystkim za konstruktywne rady. Chyba się udało sposobem opisanym przez
      jednego z forumowiczów. W każdym razie gwiazdkę gdzieś wcięło i te komunikaty,
      że padłem ofiarą fałszowania oprogramowania, również.
      Sposób jest tutaj: www.pctips.pl/news/95293.html
      Póki co Office mi działa i chyba już tak zostanie.Oczywiście już sobie
      zrobiłem, tak, żeby mnie pytał przy aktualizacji, co chce instalować.
      Na serio myśle o zakupie legalnego Windowsa, lub instalacji Linuksa Mandriva np.
      Swoją drogą, nie spodziewałem się, że ten temat będzie aż tak popularny.
      Nawet znalazł się na stronie głównej portalu...
      Dzięki wszystkim jeszcze raz.
      • Gość: gargamel131 Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 12:36
        Jeszcze dodam, że Przywracanie systemu sobie wyłączyłem, więc to u mnie
        odpadało, a jak wszedłem w dodaj usuń programy, to mi wywaliło komunikat, że
        tej poprawki nie można usunąć.
        • Gość: slawek73 Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 13:00
          A ja mam winde legalną. sobie kupiłem razem z kompem i jakoś wcale się nie
          czuje sfrajerowany. Przeciwnie, mam legalny systemik i jest git. A to
          dziadostwo które chlubi sie tutaj jazda na piracie jest pożałowania godne.mają
          się za cwanych lisów spryciule itp. bzdura moi drodzy. jest takie powiedzenie -
          cegoś biedny? boś głupi. Ale tutaj się to jakos wypacza, bo koles jeden z
          drugim za bidny jest bo go nie stać na 300 zł wydatek, a jednoczesnie ma sie za
          madrego bo coś ukradł ....Człowiek z łbem na karku i kupi sobie legalne
          oprogramowanie i jeszcze mu kasy na inne rzeczy zostanie. a gołodupiec jak nie
          potrafi sie jakoś w życiu ustawić niech się nie bierze za piracenie tylko zagra
          w tetrisa na gameboyu. Pozdrawiam normalnych :)
          I jeszcze jedno - kocham giery nie pirackie. takie w fajowych zbajerowanych
          pudełkach itp. tak samo filmy tudzież płytki. Jak może być frajda z posiadania
          jakiegoś hiciora na płytce w papierowej kopertce z nabazgranym mazakiem
          tytułem? Toż to zwyczjanie niestetyczne jest.... :)
    • Gość: Mac Prze legalnym OEM to też wyskakuje IP: 150.254.115.* 07.11.06, 13:16
      Witam!
      Znajomy ma laptopa z oryginalnym windowsem XP wersja OEM i tez mu to
      wyskoczyło? i co Panie Gates ???
      • Gość: Mr Gates Re: Prze legalnym OEM to też wyskakuje IP: *.mimuw.edu.pl 07.11.06, 13:25
        No cóż, mógł paść ofiarą fałszowania oprogramowania ;-)
        (przez sprzedawców choćby)
    • Gość: Zibi Nie róbmy z siebie takich dziadów IP: *.p.lodz.pl 07.11.06, 13:18
      żeby nie było nas stać na 250zł za system taki jak Win XP. Nie wyobrażam sobie
      że ktoś ma stałe łącze do Internetu i buja się na piracie. Prosta zasada zarób
      i kup. Myślę że dla wielu osób to sprawa mentalności bo finansowo byłoby ich
      stać na takie śmieszne pieniądze. Owszem dawniej wszyscy albo prawie wszyscy
      jechali na piratach włączając wszelkiego rodzaju firmy i instytucje, ale też
      byliśmy 100 lat za murzynami. Teraz wydaje mi się że jakiś rozwój cywilizacji
      nastąpił.
      • ppo Niestety, komuna zrobiła z Polaków dziadów. 07.11.06, 16:08
        Nie materialnie, bo już żeśmy się przez te kilkanascie lat odkuli (a kto się
        nie odkuł, to już się nigdy nie odkuje- margines biedy jest w każdym kraju.
        Zakładam, że komputery mają ci "odkuci"), tylko mentalnie. Polacy mają
        dziadowską mentalność kombinatora, złodzieja i drobnego cwaniaczka-cinkciarza,
        bo to gwarantowało jako-taki poziom życia za PRL. Wiadomo, że jesli ktoś kupuje
        komputer za 2000 lub więcej, to może sobie do niego dokupić oryginalne
        oprogramowanie za 250. Problem jednak w tym, że on nie chce, bo uważa, że jesli
        cos UKRADNIE to będzie taki sprytny i wszyscy beda go podziwiać. Analogiczna
        sytuacja jest, kiedy ktoś podłącza się do prądu na klatce schodowej, bo akurat
        robi remont i musi włączyć cykliniarkę. Maszyna zużyje prądu za 2 złote, ale
        już cwaniaczek ma poczucie zwycięstwa. Pokolenia muszą wymrzeć, zanim to się
        zmieni.
    • pixelpainter Zeby tak mnie namierzyl..www.gs-arts.net 07.11.06, 13:19
      Zeby tak mnie namierzyl..www.gs-arts.net
    • Gość: esen2 Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: 195.245.213.* 07.11.06, 13:26
      Też używam oryginalnego, prosto ze Stadionu Dzięsięciolecia, oprogramowania.
      Jakiś czas temu jak pobierałem aktualizacje też się okazało, że prawdopodobnie
      padłem ofiarą piractwa. Przyszedł kolega który sie na tym zna, coś tam
      przeinstalował i już nie jestem ofiarą piractwa. Powiedział, że mogę spokojnie
      pobierać aktualizacje, ale trzeba robić to wybiórczo. Jak system informuje, że
      dla tego komputera jest przygotowana aktualizacjatem, to jest kilka opcji -
      instalacja standardowa i instalacja użytkownika (jakoś tak - nie mogę teraz
      sprawdzić, bo nie jestem na swoim komputrze). Jak wybierasz instalację
      użytkownika, to pokazuje się lista proponowanych aktualizacji i trzeba
      zaznaczyć tylko te, których sobie życzysz. Elementy niechciane nazywają się
      najczęściej "weryfikacja oryginalności oprogramowania", ale są też pliki
      bardziej zakamuflowane, mające w nazwie słowo "geniuine". Tych elementów nie
      chcemy, więc ich nie zaznaczamy. Robię tak od pół roku i jest ok.
    • Gość: xx Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 13:31
      Twój komp pobrał trefną aktualizację, więc albo ją odinstaluj i pobierzesz raz
      jeszcze, albo przestaw zegar na czas przed jej pobraniemi wszystko wróci do
      normy.Pozdro
      • Gość: sytx Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: 213.17.251.* 07.11.06, 14:12
        Co zrobić gdy aktualizacji WGAN nie można usunąć ? W oknie dodaj/usuń programy
        przy tej aktualizacji widnieje taki tekst.

Czy przywracanie systemu do stanu sprzed aktualizacji spowoduje utratę danych
        zapisanych już po tej dacie?
    • Gość: rafał Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:03
      jesteś po prostu złodziejem i to w dodatku jednym z bardziej znanych - vide link
      do tego wątku na stronie głównej gazaeta.pl Ze swej strony proponuję wyrzucić tą
      protezę systemu operacyjnego i załatwić sobie darmowego Linuksa. i nie walić mi
      tu ściem, ze linux trudniejszy, ze coś nie działa... tak pitolą tylko Ci co
      nigdy nie spróbowali...
      • slawek73 Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? 07.11.06, 14:12
        spróbowali, spróbowali i nie maja ochoty szarpać się ciągle z jakimiś debilnymi
        problemikami, które w windowsie załatwia sie jednym kliknięciem. szkoda czasu i
        zdrowia tylko po zeby zaoszczedzic 300 zł. jest mnóstwo ciekawszych rzeczy do
        roboty czyz nie?
        • Gość: werqwer Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 18:23
          w sensie, ze problemik Cię przerosł? Sorki, ale ... nie będzie my gadać na
          temnat wyimaginowanych problremów. Miałeś jakiś problem to napisz konkretnie.
          CDo znaczy ze dwuklik załatwia swszystko? Trzeba wiedzieć gdzie to kliknięcie
          wykonać. JA nie używam już od kilku lat wingrozy i jestem nie na bieżąco. To co
          dla Ciebie jest proste dla mnie takim być nie musi - przyzwyczajenie oraz
          doświadczenie. Gdybyś od dziecka pracował na linuksie też tak byś mówił i nie
          chciałbyś słuchać o innych stystemach. Reasumując... nie mozna porównywać
          systemów na zasadzie pojedyńczej przygody
    • Gość: xp-pirat rozwiazanie problemu IP: 82.177.11.* 07.11.06, 14:25
      Rozwiazanie jest o wiele prostsze...
      Zamiast odinstalowywac WGA i pozbawiac sie dostepu do SP2 (bo SP1 juz nie
      bedzie saportowane) wystarczy zmienic klucz produktu dla Win XP.
      Chetnym moge przekaza dzialajacy klucz...
    • Gość: ARMO Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:28
      Ja przepraszam, ale kto o zdrowych zmysłach aktualizuje pirackiego windowsa?
      Wyłącz automatyczne aktualizacje. Swego czasu był wysyłany komunikat do
      pirackich użytkowników, o tym że ukradli Windows'a. Nie wiem czy dalej jest to
      praktykowane
    • Gość: Clooks Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:32
      Człowieku nie panikuj, nikt Cię nie namierzył. Mój kumpel miał taki znaczek
      przez 3 miesiące i jakoś nic mu się nie stało:) tylko, że po pewnym czasie ta
      "gwiazdka" czy "dymek" zaczyna drażnić, dlatego warto się jej pozbyć.

Pamiętam jak sam aktualizowałem pirackiego Nortona z oficjalnej strony i jakoś
      do tej pory nikt mnie za to nie ściga <rotfl>.

Nie panikuj sformatuj sobie dysk i najlepiej ściągnij nowego Windowsa XP ze
      wszystkimi updatami :D.

• Gość: Gargamel 131 Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 14:41
        Gość portalu: Clooks napisał(a):

> Człowieku nie panikuj, nikt Cię nie namierzył. Mój kumpel miał taki znaczek
        > przez 3 miesiące i jakoś nic mu się nie stało:) tylko, że po pewnym czasie ta
        > "gwiazdka" czy "dymek" zaczyna drażnić, dlatego warto się jej pozbyć.
        >
        > Pamiętam jak sam aktualizowałem pirackiego Nortona z oficjalnej strony i jakoś
        > do tej pory nikt mnie za to nie ściga <rotfl>.
        >
        > Nie panikuj sformatuj sobie dysk i najlepiej ściągnij nowego Windowsa XP ze
        > wszystkimi updatami :D.

Nie, no do paniki to mi jeszcze daleko..
        Napisałem, przecież że udało mi się tego dziadostwa pozbyć...
        Format i tak miałem w planie( bynajmniej nie z powodu tej gwiazdki), więc w
        sumie i tak nie byłoby problemu..
    • Gość: szefuncio Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.chello.pl 07.11.06, 14:44
      Zrob nakladke z oryginalnego windowsa i problem minie.Nie musisz nic kasowac ani
      formatowac,wystarczy sama nakladka
    • Gość: zooroastranin Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.autocom.pl 07.11.06, 14:52
      Windows Genuine Advantage Notifications tak się nazywa update, który pobrałeś,
      przypuszczam, ze masz go w nowej wersji i brakuje tam przyciska usuń...
      polecam www.pcworld.pl/ftp/pc/programy/11721/RemoveWGA.1.2.html
      choć ja użyłem innego sposobu. Jak program nie zadziała polecam google
    • Gość: Kazimierz Bujak Rozmowa kontrolowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:01
      Szanowni Państwo,

Wydział Przestępczości Gospodarczej Komendy Głównej Policji nawiązał współpracę
      z portalem gazeta.pl. Otrzymaliśmy pełne adresy IP uczestników tej dyskusji.
      Osoby, wobec których istnieje domniemenie popełnienia przestępstwa (tj.
      posiadania nielegalnego oprogramowania) będę ścigane z całą surowością prawa.

Z poważaniem
      Nadkomisarz
      Kazimierz Bujak
      KGP Warszawa
      • ppo Bujak- nie bujaj ;) 07.11.06, 16:12
        Neostrady to wy tam w KGP nie macie, kolego :) Ale dowcip niezły!
      • Gość: ben Laden Re: Rozmowa kontrolowana IP: *.arko.com.pl 07.11.06, 16:14
        A propos, majestat prawa ściga w imieniu Microsoftu?
        Gdzie tu racja stanu?
        Może odpuścicie z podatkami Panie władzo?
        Może zajmiecie się bandziorami i patrolowaniem ulic?
        Coś pożytecznego...
    • Gość: axel Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.range81-132.btcentralplus.com 07.11.06, 15:02
      problem jest łatwy do rozwiazania i mozna sie tego pozbyć bez formatowania
      dysku. Jesli nadal masz ten problem napisz na adres sebo_D@yahoo.com
    • Gość: zzz Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.h.pl 07.11.06, 15:16
      trzeba wgac pacha i program blokujacy i jest luzik oryginal zainstaluje jak bede
      zarabiał połowe tego co moj rowiesnik na podobnym stanowisku w stanach , czemu
      mam placic za nabijanie kasy komus kto ma kasy wiecej niz ja
    • Gość: LowMan Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.11.06, 15:27
      Nie usuwać aktualizację, tylko kupić legalny system lub przejść na jakiś darmowy.
      Legalnego Windowsa możesz kupić w ramach akcji legalizowania systemów za trochę
      ponad 300zł. Systemy darmowe możesz ściągnąć z sieci za darmo (np. www.knoppix.org)
    • Gość: jarek1947 Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:04
      Masz pirackie oprogramowanie. Mozesz tam odczytać również co zrobić i w jaki
      sposób aby uzyskać płytę z legalizacyjną. Miałem taki sam przypadek, ale juz
      jestem "legalny".
      • Gość: ben Laden Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.arko.com.pl 07.11.06, 16:08
        Panie komisarzu dobrowolnie poddaje się karze
        • Gość: ben Laden Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.arko.com.pl 07.11.06, 16:10
          Szczerze nmówiąc nawet nie wiem czy pracuje na legalu.Może rozwiąże sprawe
          pielgrzymka do Częstochowy?
          • Gość: Irek Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.chello.pl 13.11.06, 10:17
            R. Giertych się udał - na pielgrzymkę do wiadomego miejsca - i mu pomogło...
            Jest nawet wicepremierem!
    • Gość: Rudy Nie przemuj sie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:11
      To się da ususać a jak aktualizujesz kompa to nie ekspresowo tylko zaawansowanie
      i zobacz co ci bedzie instalowal...
    • Gość: Bill Gates Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.agora.pl 07.11.06, 16:46
      wystarczy jak odinstalujesz ostatnia aktualizację i po kłopocie
    • Gość: phoenix_pl Re: Czy Bill Gates mnie namierzył? IP: *.server.ntli.net 07.11.06, 17:07
      Proponuje prawie 100% zgodny system z Windows - ReactOS. Rozwijany rownoczesnie
      z Windows i bazujacy na tej samej architekturze.

www.reactos.org/en/index.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka