Dodaj do ulubionych

bez przewodu

27.11.06, 13:39
witam. właśnie kupiłem lapka i chcę mieć w domu internet . Nie mam
możliwiości kupna neo , a net w kablówce jest cieniutki. doradźcie mi co
kupić , żeby było najszybsze i najwydajniejsze. Z góry dzięki i pozdro
Obserwuj wątek
    • jap_1 Re: bez przewodu 27.11.06, 17:45
      Skoro nie masz TPSA a kabel TV ci nie odpowiada, to nie bardzo widzę takie
      rozwiązanie, żeby było "najszybsze i najwydajniejsze". Co zresztą przez to
      rozumiesz, skoro kablówka jest dla ciebie "cieniutka"? Jaka przepustowość by
      cię zadowoliła. 6 Mb/s, czy więcej? Radiówka będzie wolniejsza i nie wszędzie
      jest dostępna.
      • ukaszukasz1 Re: bez przewodu 28.11.06, 01:30
        przez to , że net z kablówki jest cienki rozumiem , to że ma przepustowość 1Mb/s
        . a od sąsiadów takiż posiadający słyszałem ,że dość często pojawia się i znika...
        dlatego zastanawiam się czy nie byłby lepszy taki z GSM-ma ponoć mają 2 Mb/s i
        są w podobnej cenie - i jest mobilny , choć i tak najwięcej korzystałbym w domu.
        mieszkam w wawie , więc powinien chyba w miarę sprawnie chodzić , lecz nie
        jestem pewny - dlatego pytam. chyba , że istnieje coś lepszego o czym ja jeszcze
        nie wiem...
        pozdro
        • ukaszukasz1 Re: bez przewodu 28.11.06, 01:33
          Ps
          napiszcie coś więcej o radiówkach bo ja jako laik praktycznie nic o tym nie
          wiem... jaką to ma przepustowość , jak do tego dotrzeć ? a net z talerza ??
        • jap_1 Re: bez przewodu 28.11.06, 08:33
          ukaszukasz1 napisał:

> dlatego zastanawiam się czy nie byłby lepszy taki z GSM-ma ponoć mają 2 Mb/s i
          > są w podobnej cenie - i jest mobilny

A gdzie ci tyle obiecują? Może jak się podeprzesz dodatkową anteną z satelity,
          ale wtedy raczej mobilność odpada. Spróbuj GSM, a na kolanach wrócisz do TPSA
          albo kablówki. I to jeszcze przez Częstochowę i Mekkę.
          Może coś więcej napiszę, ale w wolnej chwili.
          • ukaszukasz1 Re: bez przewodu 28.11.06, 12:07
            oki , dzięki - to poczekam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka