ukaszukasz1 27.11.06, 13:39 witam. właśnie kupiłem lapka i chcę mieć w domu internet . Nie mam możliwiości kupna neo , a net w kablówce jest cieniutki. doradźcie mi co kupić , żeby było najszybsze i najwydajniejsze. Z góry dzięki i pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jap_1 Re: bez przewodu 27.11.06, 17:45 Skoro nie masz TPSA a kabel TV ci nie odpowiada, to nie bardzo widzę takie rozwiązanie, żeby było "najszybsze i najwydajniejsze". Co zresztą przez to rozumiesz, skoro kablówka jest dla ciebie "cieniutka"? Jaka przepustowość by cię zadowoliła. 6 Mb/s, czy więcej? Radiówka będzie wolniejsza i nie wszędzie jest dostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
ukaszukasz1 Re: bez przewodu 28.11.06, 01:30 przez to , że net z kablówki jest cienki rozumiem , to że ma przepustowość 1Mb/s . a od sąsiadów takiż posiadający słyszałem ,że dość często pojawia się i znika... dlatego zastanawiam się czy nie byłby lepszy taki z GSM-ma ponoć mają 2 Mb/s i są w podobnej cenie - i jest mobilny , choć i tak najwięcej korzystałbym w domu. mieszkam w wawie , więc powinien chyba w miarę sprawnie chodzić , lecz nie jestem pewny - dlatego pytam. chyba , że istnieje coś lepszego o czym ja jeszcze nie wiem... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ukaszukasz1 Re: bez przewodu 28.11.06, 01:33 Ps napiszcie coś więcej o radiówkach bo ja jako laik praktycznie nic o tym nie wiem... jaką to ma przepustowość , jak do tego dotrzeć ? a net z talerza ?? Odpowiedz Link Zgłoś
jap_1 Re: bez przewodu 28.11.06, 08:33 ukaszukasz1 napisał: > dlatego zastanawiam się czy nie byłby lepszy taki z GSM-ma ponoć mają 2 Mb/s i > są w podobnej cenie - i jest mobilny A gdzie ci tyle obiecują? Może jak się podeprzesz dodatkową anteną z satelity, ale wtedy raczej mobilność odpada. Spróbuj GSM, a na kolanach wrócisz do TPSA albo kablówki. I to jeszcze przez Częstochowę i Mekkę. Może coś więcej napiszę, ale w wolnej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś