Dodaj do ulubionych

Dostęp do internetu

IP: *.tele2.pl 08.04.03, 08:31
Witam
W moim osiedlu planuja zalozyc internet. Napisalem do nich zeby mi przyslali kilka informacji. Dostalem odpowiedz, ale najciekawsza ("troche" zlosliwa) byla odpowiedz na pyt. o transfer danych. Brzmi ona: "Zalezy skad i na czym...".
Nasuwa mi sie kilka pytan:
1. Czy znaczenie ma tu pietro zamieszkania 1 a 10 - co za tym idzie dlugosc kabla ?
2.Czy transfer zalezny jest od komputera ? (Mam Pentium 166 MMX - do internetu powinno starczyc.)
3. A moze bedzie miala na to wplyw karta sieciowa. Moze warto kupic drozsza za 100 zl, a nie za 30 zl?
Dzieki za info
Obserwuj wątek
    • Gość: zdzichu Re: Dostęp do internetu IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 09:06
      zalezy od kogo wykupujesz internet??
      A jesli chodzi o sprzet to z mojego doswiadczenia wynika ze kart za 25 zł z
      tym samym chipem realteka niczym sie nie rózni od karty za 50zł
      u mnie w sieci sa karty najtansze.
      Co do switha to wczoraj kupilem sobie za 120zł 8 portowego i w testach mi
      calkiem niezle wypadł (koopiowanie filmu w sieci 700MB 4minuty)
      kabel kupuje za 0.70 zł metr i zauwazylem ze odchylki predkosci wachaja sie w
      granicach 15% miedzy komputerami najdalej oddalonymi a najblizej oddalonymi
      a co do twojego servera znajomi na podobnym udostepniaja 2 MBit łącze z polpaku
      a ja na p75 udostepniam SDI
      tylko jedna wazna rzecz do takich serverków tylko linux windy wysiadaja
      (testowalem 2 -95 i NT sredni raz dzienie reset)a moje freesco chodzi od 6
      miesiecy
    • Gość: m@n Re: Dostęp do internetu IP: *.tele2.pl 08.04.03, 09:28
      Dzieki za info. Troche mi sie rozjasnilo.Co do dostawca to podprowadzi mi kabel
      do komputera, takze nie obchodzi mnie na szczescie nic wiecej bo w
      zagadnieniach sieci, serwerow jestem laikiem...
    • Gość: :] Re: Dostęp do internetu IP: *.acn.waw.pl 09.04.03, 20:33
      Gosciu mentolowy... zalezy z jakich serwerow bedziesz chcial osiagnac transfer
      (jakie lacze po 2giej stronie)... Wlasnie tacy ludzie mnie smiesza jak ty, nie
      znaja nawet zasady budowy sieci, a potem skladaja reklamacje, i placza ze nie
      uznane... :)

"Myslenie ma przyszlosc"

peace ;)
      • Gość: ha14 Re: Dostęp do internetu IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 15:33
        Gość portalu: :] napisał(a):

> Gosciu mentolowy... zalezy z jakich serwerow bedziesz chcial osiagnac
        transfer
        > (jakie lacze po 2giej stronie)... Wlasnie tacy ludzie mnie smiesza jak ty,
        nie
        > znaja nawet zasady budowy sieci, a potem skladaja reklamacje, i placza ze
        nie
        > uznane... :)

Jak ktoś za ciężkie pieniądze zakłada stałe łącze, to nie powinien cię
        śmieszyć, bo to on na ciebie pracuje a nie odwrotnie.
        >
        > "Myslenie ma przyszlosc"
        >
        > peace ;)
        Oj prawda, prawda. tylko nie wszyscy mają mózg wystarczająco pofałdowany

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka