Dodaj do ulubionych

Problem z obrazkami w Operze

28.01.07, 10:46
Witam,
od jakiegoś czasu (ok. dwóch tygodni) mam duży problem z wyświatlaniem obrazków na stronach przez Operę (wersja 9.0). Albo obrazki są powiększane, rozmazane, albo jedne zastąpione są przez inne, z innej części strony. Czy ktoś coś słyszał o tym problemie i wie jak go naprawić? Z góry dziękuję za pomoc!
Obserwuj wątek
    • t1581 Re: Problem z obrazkami w Operze 28.01.07, 13:56
      Widok>Obrazki - spróbuj z tymi opcjami coś pokombinować
      Narzędzia>Preferencje>Wygląd stron www - Powiększenie strony na 100 i nie włączaj "Dopasuj do szerokości" bo bedzie zniekształcać niektóre strony
      Polecam lekture operawiki.info/CategoryPolish
      • kot_maurycy Re: Problem z obrazkami w Operze 28.01.07, 22:29
        Powiększenie strony na 100 i wyłączoną opcję "Dopasuj do szerokości strony" już mam. Natomiast w menu Obrazki mam tylko opcje: Wyświetlaj obrazki, Pobrane obrazki, Bez obrazków - niestety to też nic nie daje. Zaktualizowałem Operę do wersji 9.1 - to też nic nie dało. Zastanawiam się czy to nie wina kodu niektórych stron.
        • t1581 Re: Problem z obrazkami w Operze 29.01.07, 16:44
          sprawdź na osiolki.net/
          jeśli to strona która znajduje sie na tym wykazie to niestetu nic nie można zrobić tylko trzeba czekać :)
    • panpikpok Re: Problem z obrazkami w Operze 29.01.07, 19:16
      albo podaj linka i ktoś inny posiadający Operę bedzie mógł potwierdzić/zaprzeczyć ;)
      • kot_maurycy Re: Problem z obrazkami w Operze 30.01.07, 21:12
        Proszę bardzo, ale to nie tylko jedna strona. Z tych które mi teraz przychodza do głowy to orange.pl i rzeczy.net.
        Poza tym problem pojawił się w pewnym momencie - jakieś dwa,trzy tygodnie temu - wcześniej wszystko było ok.
        • panpikpok Re: Problem z obrazkami w Operze 31.01.07, 02:16
          soa: u mnie wszystko działa, a przynajmniej nie widze takich problemow jak opisałeś :x

Może zainstaluj raz jeszcze Operę po pełnej deinstalacji.. Albo zrób screeny i
          na forum Opery spytaj (tudzież tutaj ;x).
          • kot_maurycy Re: Problem z obrazkami w Operze 31.01.07, 09:26
            Proszę bardzo. Strona rzeczy.net, menu w lewej kolumnie - powinno być tak, a jest tak. Ten obrazek w dużej wersji powinien być w środkowej kolumnie - co wygląda tak.
            Jeszcze dodam, że po jednokrotnym albo kilkakrotnym przeładowaniu strony wszystko jest ok.
            PS. A jaki adres ma to forum Opery?
            • t1581 Re: Problem z obrazkami w Operze 01.02.07, 15:26
              Opera jest ok ale nie wiem jak Ci pomóc
              poszukacj na:
              my.opera.com/polski/forums/forum.dml?id=60
              groups.google.com/groups?q=opera.polish
              www.operapl.prv.pl/
              mojaopera.9g.pl/wiki/Moja_Opera
              www.operapl.net/
              nontroppo.org/wiki/OperaPL
              osiolki.net/
              google.pl/
              powodzenia :)
              • kot_maurycy Re: Problem z obrazkami w Operze 01.02.07, 19:31
                Dziękuję bardzo za dotychczasową omoc - pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka