Dodaj do ulubionych

INTERNET W OFERTACH KABLÓWEK

IP: *.grzegorzki.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 13:03
Witam,

może opowiecie o swoich doświadczeniach z telewizją kablową, która oferuje
dostęp do internetu? Mieszkam w małym mieście, Bochni. Niejako Małopolska
Telewizja Kablowa S.TAR na początku swej działalności (czytaj: werbując
abonentów) obiecywała dostęp do internetu w granicach ok. 50 zł miesięcznie.
Oczywiście podpisaliśmy umowę na dostęp do kablówki, bo zależało nam na
internecie. Było to w maju, a internet miał być przed wakacjami.... Pytanie
tylko, którymi? Teraz to w ogóle nie odpowiadają na maile w tej sprawie.
W małym mieście mam do wyboru tylko TPSA, ale połączenie modemowe doprowadza
mnie do szału.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: INTERNET W OFERTACH KABLÓWEK IP: *.mediacom.pl 22.11.01, 15:03
      U mnie w Skierniewicach Internet droga sieci telewizji kablowych kosztuje 91,50
      brutto miesiecznie. Transfer momentami dochodzi do 18 kB/s czyli SDI wymieka.
      Mysle ze nie mam lepszego wyjscia. Pzdr.
    • Gość: TomekMX Re: INTERNET W OFERTACH KABLÓWEK IP: *.cablered.net.mx 23.11.01, 06:24
      Czlowieku... rzecz normalna... internet nie rozchodzi sie po kablach jak
      prad... potrzeba troche inwestycji w ten caly bizness...

Wyglada na to, ze zabraklo im pieniedzy na to...

Sprawdz dobrze umowe i byc moze jest juz czas, aby isc do sadu z twoja
      kablówka...

TomekMX

P.S. Ja mam internet z kablówki na 512Kbps i jest to niesamowite
      doswiadczenie... Mam nadzieje, ze takze bedziesz mógl tego doswiadczyc....
      • Gość: Promode Re: INTERNET W OFERTACH KABLÓWEK IP: *.chello.pl 24.11.01, 19:29
        Ja tez i wcale takie niesamowite to nie jest:)
        Pobaw sie kiedys na laczu 2 mbit/s - to jest frajda...
        • Gość: labeo Re: INTERNET W OFERTACH KABLÓWEK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.01, 03:01
          Rzeczywiscie nie jest to niesamowite. W domu mam ISDN a w robocie lacze 10Mb/s.
          I co z tego gdy siec dziala wolno to nie widze roznicy miedzy jednym i drugim
          przy polaczeniach zagranicznych. Owszem w sieci wewnetrznej tak.
          • Gość: TomekMX Re: INTERNET W OFERTACH KABLÓWEK IP: *.cablered.net.mx 25.11.01, 06:28
            ...jak za wasz internet w kablówkach na 512 Kbps zaplacicie niecale 20 USD
            miesiecznie to wtedy pogadamy...

TomekMX
            • Gość: Promode Re: INTERNET W OFERTACH KABLÓWEK IP: *.chello.pl 26.11.01, 22:14
              Ja place ok. 40 USD. Jak tak bardzo chcesz sie popodniecac cena to RR ( jak nie
              wiesz co to jest to napisz - w kazdym razie w usa )oferuje predkosc ok 1.5 - 2
              Mbit za 40. :)) A Sprint ION dopoki dzialal dawal za ok. 100-120 lacze 6
              mbit, 4 linie telefoniczne i 100 minut long distance...
              • Gość: TomekMX Re: INTERNET W OFERTACH KABLÓWEK IP: 148.230.77.* 27.11.01, 19:16
                Nie wiem co jest RR... trudno powiedziec... tak samo jak NT or BW...

Masz racje. Z tego co wiem, tutaj tez Avantel zaczal oferowac poloczenie
                digitalne podobne do tego o czym piszesz. Ma ono internetem z predkoscia na
                1024kbps, 2 linie telefoniczne z rozmowami lokalnymi gratis (placi sie tylko za
                miedzymiastówki) i jeszcze kilka innych bajerów, których nie pamietam.

TomekMX
                • Gość: Promode Re: INTERNET W OFERTACH KABLÓWEK IP: *.chello.pl 27.11.01, 22:24
                  RR to skrot od Road Runner. Tak w ogole to sie zainteresowalem sprawa i np.: w
                  ZigZag'u oferuja SDSL ( czyli synchroniczny DSL - zwykle cholernie drogi, w USA
                  tez ) z predkoscia 1 mbps za 1200 zl. Wychodzi ok. 300 USD - drogo, ale mozesz
                  postawic serwer i inne bajery, a zreszta lacza synchroniczne sa zawsze drogie.
                  W USA :
                  => Bay Area Solutions ( Arizona , Kalifornia ) 1100 kbps za 349 USD
                  =>Bway.net ( NY, NJ, Conn. ) 400 za to samo co w Bay....
                  =>Isomedia ( Waszyngron ) chyba najtaniej, bo 218 USD

W Polsce jest ta glupia sytuacja, ze rozwiazania dla firm nie sa tak strasznie
                  drogie w porownaniu z innymi krajami. Problem jest spowodowany przez Tepse,
                  ktora chce za Neostrade ( ADSL ) prawie tyle, co za porownywalne synchroniczne
                  lacze. Ja nie narzekam, ale przydalaby sie konkurencja w polu uslug typu DSL do
                  uzytku domowego, by ich ceny zlazly do normalnego poziomu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka