monika_04 17.03.07, 18:51 Czy ktoś może ma jeszcze problem z adblockiem? U mnie jest nieaktywny i nie wiem dlaczego... Próbowałam odinstalować i zainstalować na nowo ale to nic nie dało. Wkurzają mnie te reklamy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t-800 Re: Adblock 17.03.07, 19:02 Co znaczy nieaktywny? Adblock sam w sobie nie blokuje reklam. Trzeba jeszcze zdefiniować filtry. Ale nie trzeba robić tego ręcznie. Najwygodniej doinstalować jeszcze jedną wtyczkę - Adblock Updater: addons.mozilla.org/firefox/1136/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dus Re: Adblock IP: *.dialup.mindspring.com 21.03.07, 22:49 Tylko że ten adblock nie ma podpisu cyfrowego. Ryzyko jest nam niepotrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Adblock IP: *.multimo.gtsenergis.pl 21.03.07, 22:52 A Firefox ma podpis? ;-] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokrak Re: Adblock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 19:11 Jeśli chodzisz po polskich stronach, to zdecydowanie odradzam instalowanie Adblock Updatera. Filtry tam zamieszczone blokują przede wszystkim na anglojęzycznych stronach. Dobre filtry na polskie strony spotkałem tutaj mozillapl.org/forum/about-11879.html poszperaj sobie. Jednak najlepiej stworzyć samemu fitr. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Adblock 17.03.07, 19:23 Gość portalu: Pokrak napisał(a): > Jeśli chodzisz po polskich stronach, to zdecydowanie odradzam instalowanie > Adblock Updatera. Filtry tam zamieszczone blokują przede wszystkim na > anglojęzycznych stronach. Bzdura. Fakt, że nie uwzględnia typowo polskich serwerów typu reklama.onet.pl, moon.interia.pl czy kropka.onet.pl nie oznacza, że nie blokuje reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: Adblock 17.03.07, 20:10 U mnie działało. Dopiero od pewnego czasu adblock nie działa. Filtry mam ściągnięte. Kiedy coś usiłuję ręcznie zablokować pojawia się informacja że adblock jest wyłączony i że można coś edytować ale pojawi się dopiero po ponownym włączeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falcon Re: Adblock IP: *.icm.edu.pl 17.03.07, 20:40 Czy ikonka Adblock'a jest szara? To weź kliknij na nią środkowym przyciskiem myszy (to też rolka) lub w oknie ustawień zaptaszkuj Opcje - Włącz Adblock Plus. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: Adblock 17.03.07, 20:41 Ależ ze mnie blondynka (mimo, że brunetka) dziękuję bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzz Re: Adblock IP: *.devs.futuro.pl 17.03.07, 20:45 Spróbuj: Narzędzia --> Dodatki --> kliknij na adblock i włącz potem opcje --> jeszcze raz opcje i tam włącz adblocka Odpowiedz Link Zgłoś