easy23 18.04.07, 12:18 tp mi proponuje ale ja w zasadzie nie wiem, bo dla mnie nie ma roznicy czy modem mam z kablami czy bez, ai te polaczenia niby tansze... moze wy macie jakies doswiadczenia??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grzeniow Re: Instalowac livebox?????? IP: 87.105.164.* 18.04.07, 13:27 Jesli chodzi o polaczenie kablowe to liveboxa polecam. Mam w domu podlaczone do niego 3 komputery - 2 na skretce i 1 na USB i dziala mi od pol roku bez zadnych problemow. Jesli chodzi natomiast o polaczenie wireless to osobiscie nie polecam. Nie z doswiadczenia, ale jedynie z opinii jakie slyszalem o tym urzadzeniu. Podobno jest juz problem z polaczeniem sie przez sciane z liveboxem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Instalowac livebox?????? IP: 212.76.40.* 18.04.07, 14:21 Jeśli nie zależy ci na dodatkowych usługach typu VideoOnDemand itp., to nie ma sensu dzierżawa LB - routery ADSL Linksysa, USR czy SMC sprawdzą się dużo lepiej, zwłaszcza w dziedzinie WLAN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy23 Re: Instalowac livebox?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 14:57 dzieki za wasze rady,pewnie nie zainstaluje bo nie zamierzam miec w domu wiecej niz 1 kompa a i bez innych rzeczy raczej sie obejde ze wzgledu na brak czasu. a na innych sprawach komuterowych o ktorych piszecie zwyczajnie sie nie znam:) dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hagna Re: Instalowac livebox?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 18:18 Jestem użytkownikiem Liveboxa od mniej więcej roku i jestem z niego niezadowolona, często rozłącza mnie z internetem. Jak używałam modemu to nie było tego typu problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Instalowac livebox?????? 19.04.07, 18:45 Mam Liveboxa, podłączony na kompie stacjonarnym i notebooku WiFi. Odnośnie tego drugiego, to żadnych kłopotów z komunikacją, nie rozłączył jeszcze ani razu, podobnie z jakością połączenia w całym mieszkaniu czy nawet na balkonie :) żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Instalowac livebox?????? IP: 212.76.40.* 20.04.07, 09:51 To masz cienkie ściany :-)) W jednym z miejsc, w których testowałem LB nie potrafił on się połączyć przez dwie ściany w poziomie (działowe, nie nośne), odległość jakieś 5-6 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manhu Re: Instalowac livebox?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 14:52 To Ty miałeś cienkie ściany:) Ja jak testowałem tego złoma to owszem łączy się za jedną ścianą, ale traci 50% pakietów! i rozłącza się b.często!!! (a jakość połączenia widziana jest przez XP jako bardzo dobra). Natomiast 1 metr od LB 100% pakietów przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś